Suomen suurin matkablogiyhteisö
Haasteet

Kymmenen reissuhaavetta juuri nyt

tiistai, 26 maaliskuun, 2019

Niin ihanaa kuin matkustaminen onkin, niin yllättävän viihdyttävää on myös tulevista matkoista haaveilu. Itselläni on tyypillisesti mielessä jokin Iso Haave ja lähipiirissä pörrää vähintään tusina muuta muistuttelemassa omasta olemassaolostaan, enemmän tai vähemmän kiltisti omaa vuoroaan odottaen.

Kohteena Maailma -blogin Rami heitti matkabloggareille haasteen, joka tarjosi houkuttelevan mahdollisuuden tämän hetken matkaunelmien jäsentämiseen. Minulle haaste kulkeutui Kerran  poistuin kotoa, Ja Sitten matkaan ja Irtiottoja -blogeista. Kiitos jokaiselle tasapuolisesti!

Haaste osoittautui nimensä mukaisesti haastavaksi, koska mieleni on pyörinyt nonstoppina sen suunnittelussa olevan Ison Haaveen eli Australian ja Uuden-Seelannin ympärillä ja muut matkakohteet ovat pitkälti painuneet taka-alalle. Tuo unelmakaksikko on kuitenkin jo vähemmän haavetta ja enemmän konkretiaa, joten kenties hetkeksi pystyn keskittymään johonkin muuhunkin.

Haaste tuntuu kiertäneen jo vaikka missä blogeissa ja olen yrittänyt olla lukematta kovin montaa kirjoitusta, koska mitä matkaunelmiin tulee, olen hyvin altis vaikutteille! Nyt kun sain oman haasteeni tehtyä pääsen vihdoin ihastelemaan muiden haaveita ja voi olla että ensi viikolla lista olisi jo ihan erilainen.

1. Paikka – Krugerin kansallispuisto

Krugerin kansallispuisto Etelä-Afrikassa oli se kohde joka alkujaan herätti kiinnostukseni koko Afrikan mannerta kohtaan. Toki Avarat luonnot on tullut katsottuna jo kakarana, mutta Afrikan upeiden eläinten näkeminen luonnollisessa ympäristössään tuntui erittäin kaukaiselta haaveelta ja safarit ökyrikkaiden touhulta, kunnes opin että eihän se näin mene laisinkaan. Krugerin kansallispuistossa elää kaikkia niitä luontodokkareiden eläimiä ja sinne voi tehdä omatoimisen safarin ihan kohtuuhintaan!

Hommassa tökkiikin vain se että vaikka kansallispuistossa itsessään on ihan turvallista, Etelä-Afrikassa on paljon muutakin johon haluaisin tutustua ja toistaiseksi maan turvallisuustilanne ei ole sillä tasolla että uskaltaisin yksin tai välttämättä kaksinkaan reissuun lähteä.

 

2. Tapahtuma – Kirsikanpuiden kukinta Japanissa

Japani on muutenkin yksi suosikkimaitani, mutta erityisesti houkuttaisi vielä joskus päästä näkemään Japani keväällä kirsikkapuiden kukkiessa. Voisin ottaa paikallisista mallia ja viettää hanamia puistossa kirsikkapuiden alla loikoillen.

 


3. Kotimaan kohde – Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Kotimaassa katseeni kohdistuu erityisesti kansallispuistoihin. Helmikuun Rukan reissu ja sen sisältämä retki Riisitunturin kansallispuistoon oli niin mahtava elämys että ne saivat katseen kääntymään Lappiin uudemmankin kerran. Yksi potentiaalinen paikka yhdistää laskettelua, patikointa ja talviluonnosta nauttimista olisi Ylläs ja sen läheiseen Ylläs-Pallaksen kansallispuistoon.

 

4. Kaupunki – Lissabon

Hämmentävästi kaupunki osoittautui yllättävän vaikeaksi keksiä. Matkahaaveeni ovat olleet viime aikoina niin luontopainotteisia, että yhtään kaupunkia ei heittämällä tullut mieleen. Kunnes muistin Lissabonin, johon minun piti päästä jo viime keväänä, mutta suunnitelmat menivätkin lopulta uusiksi. Mielikuvissani Lissabon on juuri sellainen sievä ja värikäs kaupunki jossa viihdyn. Veikkaan että muutaman vuoden sisään pääsen näkemään pitävätkö mielikuvani paikkansa.

 

5. Maa – Sveitsi

Jos kaupunki oli vaikea keksiä niin maan tiesin heti. Olen nimittäin vuosikausia valitellut, pääasiassa itselleni, että miten on mahdollista että minä joka rakastan vuorimaisemia, en ole vieläkään asettanut edes yhtä ainoaa varvasta Sveitsin maan kamaralle. Mikä vääryys! Pariinkiin kertaa matkasuunnitelmat ovat jo olleet vireillä, mutta loppupeleissä jääneet tekemättä.

 

6. Saari – Galapagossaaret

Yksi matkustamisen suurista iloista on päästä näkemään eläimiä niiden luonnollisessa ympäristössään. Aivan omanlaisensa mahdollisuuden tähän tarjoaa Galapagossaaret, jonka erikoinen eläimistö ei ihmisiä pelkää. Ja kyllä kerran elämässä pitää päästä näkemään jättiläiskilpikonna!

 

7. Extreme – Caminito del rey

Caminito del rey on Espanjassa sijaitseva huikeisiin kalliomaisemiin sijoittuva vaellusreitti. Pystysuoriin kallionseinämiin on kiinnitetty kävelysilllat joita pitkin pääsee nauttimaan uniikista kokemuksesta ja mahtavista maisemista. Reitti on ollut aikanaan paljon extremempi, vieden jopa ihmishenkiä, mutta nykyään se on kunnostettu niin että kulkeminen on täysin turvallista.

 

8. Majoitusmuoto – Glamping

Majoitukset eivät tyypillisesti päädy haaveisiini, koska matkustan tyypillisesti melko matalalla budjetilla ja nekin rahat mitä käytössä ovat sijoitan johonkin ihan muuhun kuin majapaikkoihin. Mutta, koska luontokohteet hiipii koko ajan vahvemmin matkahaaveisiini, mutta samalla olen kohtalaisen mukavuudenhaluinen, niin astetta mukavampi telttailu eli glamping olisi hauska päästä joskus kokemaan. Ehkä jossain puumajassa, ehkä aavikolla kirkkaan tähtitaivaan alla, mahdollisuuksia on vaikka millä mitalla!

 

9. Luontokohde – Jasperin kansallispuisto

Olisin voinut listata kymmenen kohdetta pelkästään tähän kohtaan, mutta lopulta päädyin siihen paikkaan joka on jo monta vuotta pyörinyt mielessäni, nimittäin Kanadan kalliovuorille. Jasperin kansallispuisto on hengästyttävän kaunis kokoelma vuoria, järviä, vesiputouksia ja jäätiköitä. Kelpaisi.

 

10. Ruoka & juoma – Japani

Ei vain sushi, ramen, tempura ja kaikki muut ihanat ruokalajit vaan niiden lisäksi vielä kaikki herkulliset ja oudot snäksit joita Japani on pullollaan. Viimeksi ihastuin mm. caramel&cheese popcorniin, suklaakastikkeen kera tarjoiltaviin ranskalaisiin ja voileipään jonka sisällä oli kermavaahtoa ja tuoretta mansikkaa. Omien kestosuosikkieni lisäksi Japanin ruokakulttuurista löytyy taatusti aina jotain uutta kokeiltavaa.

 

Koska tämä haaste on nyt kiertänyt blogeja jo kuukauden päivät melko tehokkaasti, niin tyydyn haastaman ihan kenet tahansa joka vielä haasteeseen haluaa osallistua!

Säännöt: Kerro omista reissu-unelmistasi ja laita postauksen linkki Kohteena maailma -blogin kymmenen reissu-unelmaa postauksen kommentteihin. Kopioi nämä lyhyet säännöt oman postauksesi loppuun ja haasta siinä viisi bloggajaa kertomaan reissu-unelmistaan. 

3 Comments

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... keskiviikko, 27 maaliskuun, 2019 at 22:51

  Kiva lista sinulla. Kirsikankukkia olisi kyllä kiva joskus päästä katselemaan Japaniin. Ja samalla voisi maistella niitä herkkuja. Tuo Caminito del Rey oli yhtenä ideana mukana viime joulukuun Andaluasian matkalla, mutta tällä kertaa emme niille suunnille matkanneet. Kuvat tuolta ovat niin hurjia, että pakkohan moinen on käydä joskus tsekkaamassa. Etenkin, kun olen todella korkeanpaikankammoinen. 🙂

  Meillä on vähän ollut ajatuksena käydä tuolla Jasperissa mahdollisesti vuoden päästä kesällä osana Kanadan reissua. Tosin hommassa on vielä vähän liikkuvia osia. En olekaan koskaan päässyt Kanadaan asti käymään, joten odottelen tuota jo innoissani. Maisemat ovat tuolla kyllä todella huimia.

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 28 maaliskuun, 2019 at 13:25

   Jos on korkeapaikankammoa niin sitten tuo Caminito del Rey meneekin takasin jo aika extremen puolelle! Tuolta päin Espanjaa löytyis muitakin paikkoja joita kävis mielellään kiertelemässä, joten täytyy toivoa että mahdollisuus ennen pitkää tarjoutuu 🙂

   Olen asunut Kanadassa 8kk joten se on erityisesti sydäntäni lähellä oleva maa ja tekisi älyttömästi mieli takaisin. Ihan huippua jos pääset sinne! Ihan yhtä hyvin olisin voinut laittaa tuohon Jasperin tilalle Banffin kansallispuiston, jossa haluan kyllä ehdottomasti käydä myös sitten kun tuonne pääsen.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 14 huhtikuun, 2019 at 20:17

  Hienoja kohteita olet valinnut!

  Kruger on tosiaan upea kohde. Olemme päässeet käymään useissa upeissa safarikohteissa ja Kruger saattaa olla viiden upeimman joukossa. Mutta kuten kirjoitit, hintalaatusuhteeltaan se on kyllä lyömätön. Mikä muu Etelä-Afrikassa kiinnostaisi? Ei se kohteena tosiaankaan ole turvallisimmasta päästä, mutta kun on riittävän varovainen, niin en turvallisuusongelmien vuoksi jättäisi menemättä. Susittelin sitä hiljattain jopa vanhemmilleni.

  Kirsikanpuiden kukinnan katselu ei välttämättä ole täysin helppoa, sillä aika vaihtelee ja on ohi nopeasti. Me olimme taannoin ystävämme häissä Japanissaa keväällä ja haaveilimme myös upeasta kukkaloistosta, mutta olimme paikalla hieman liian myöhään ja aika oli jo hieman ohi. Hiei-vuorella onneksi näimme vielä kukkaloistoa.

  Galapagossaarten matka kannattaa tosiaan toteuttaa. Jättikilpikonnat ovat tietysti upea ilmestys samoin kuin leguaanit, mutta myös snorklaus on todella upeaa.

  Mielenkiintoisesti laitoit Jasperin Banffin sijaan. Yleensä Jasper jää jotenkin vähemmälle huomiolle. Meidän olisi tarkoitus päästä käymään noilla seuduilla ensi vuonna. Kuvat ainakin näyttävät upeilta.

 • Leave a Reply