Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia

Käy näissä Kuala Lumpurissa

maanantai, 1 lokakuun, 2018

Viimeksi sain vuodatettua kaikki suuremmat ärsytykseni Kuala Lumpuria koskien, joten palataan nyt taas positiivisempiin tunnelmiin ja kerrataan ne kaupungin kivemmat paikat. Listan koottuani huomasin että yli puolet paikoista on puistoja ja kaikki paitsi yksi ovat ilmaisia. Kertoo jotain mieltymyksistäni.

KL Forest Ecopark

Viimeksi valitin kuinka en päässyt puiden latvoihin kävelemään, mutta onneksi KL Towerin juurelta löytyvästä Ecoparkista löytyi lohdutusta tähän vaivaan. Puistoon on suojeltu pieni pläntti alueella alunperin sijainnutta trooppista metsää. Puiston keskellä kulkee pari sataa metriä riippusiltaa, josta saa ihmetellä kasvustoa sekä puiden taustana seisovia pilvenpiirtäjiä.

Batu Caves

Batu luolista vierailin ainoastaan pääluolassa, joka on avoimen kattonsa vuoksi erittäin kaunis. Paikka on myös hinduille pyhä, joten luolia koristaa kokoelma värikkäitä veistoksia ja esineitä. Luolaan päästäkseen saa ahkeroida 272 rappua ylös, samalla viekkaita varastelevia apinoita väistellen. Ainakin yhden muksun jäätelö meni karvaisempaan suuhun.

Luolilla oli juuri menossa 12 vuoden välein tehtävä kunnostus, jonka yhteydessä myös rappuset oltiin päätetty maalata kirkkain värein. Täytyy sanoa että aika komea ilmestys kyllä!

Titiwangsa lake gardens

Titiwangsa lake gardensin juttu on se että sieltä on mahtava näkymä kohti Kuala Lumpurin pilvenpiirtäjien koristamaa taivaanrajaa. Veikkaisin että puisto voisi muutenkin olla ihan kiva, mutta ainakin elokuussa 2018 siellä oli meneillään niin paljon rakennustöitä että skylinen lisäksi muuta nähtävää ei hirveästi ollut. Jos on matkassa taksilla taikka Grabillä niin tämä on kuitenkin mainio välietappi keskustan ja Batu luolien välillä.

Rakennustyömaalle murtautuvat hobitit ammutaan heti.


KLCC puisto

Petronas tornien ja Suria ostoskeskuksen kupeesta löytyy pieni sievä KLCC puisto. Pieneen tilaan on saatu ahdettua paljon kivaa. On iso leikkipuisto, mutkitteleva tekojärvi söpöine eläinveistoksineen ja vesiputouksineen ja iltaisin Surian “takapihalla” lammikossa voi katsella musiikin ja valojen säestämää suihkulähdeshowta.

Mikä parasta, jos iskee pakottava tarve päästä lenkkeilemään 30-asteen helteessä, niin tästä puistosta löytyy 1,3 kilometrin mittainen kierros, jota voi paikallisten kanssa kiertää niin kauan kuin henki pihisee!

Merdeka square & The River of life

Merdeka square eli itsenäisyydenaukio on itsessään melko mitäänsanomaton ruohokenttä, mutta sen laidalla sijaitsee komea Sultan Abdul Samad Building ja taustalle saa vielä hienosti sekä Petronas tornit että KL tornin.

Samalla kertaa kannattaa käydä ihmettelemässä läheistä River of Life installaatiota, jonka varrella kerrankin on Kuala Lumpurille poikkeuksellisesti varattu jalankulkijoille paljon tilaa! Joenvarsipromenaadia löytyy helposti useita satoja metrejä! Paraatipaikalla joen haarautusmiskohdassa on kaunis Jamek moskeija. Itse en päässyt tätä todistamaan, mutta illan tullen koko joenvarsi on vielä neonvaloin valaistu. Itse ehkä pidän enemmän tästä luonnollisemmasta versiosta.

Perdana Botanical Gardens

Vielä yksi sievä puutarha lisää! Kasvitieteellinen puutarha on jo vähän isompi puisto ja suunniteltu kaupunkilaisten ajanviettopaikaksi. Melko paljon paikallisia alueella olikin lenkkeilemässä, piknikillä, ruokkimassa kaloja ja pelailemassa. Itsekin pidin miljööstä, mutta kuten muidenkin puistojen kanssa kosteankuuman ulkoilman sietokyky tuli vastaan melko nopeasti ja vetäydyin parissa tunnissa lähimmälle ilmastoidulle metroasemalle.

 

Heli Lounge Bar

Viimeksi totesin Kuala Lumpurin kuuluisimmat näköalapaikat KL Tower ja Petronas tornit silkaksi rahantuhlaukseksi. Tällä kertaa esitän oivallisen vaihtoehdon: 34-kerroksesta löytyvä Heli Lounge Bar toimii päivisin helikopterin laskeutusmisalustana ja iltaisin se muuttuu cocktailbaariksi.

Pääsymaksua baariin ei ole, mutta käytännössä katolle päästäkseen täytyy tilata ainakin yksi juoma. Halvimmat drinkit olivat 30 ringgitiä eli reilun kuusi euroa. Ei kovin paha hinta drinkistä ja uniikista miljööstä.

Omana aikeenani oli päästä katolle auringonlaskun aikaan, mutta ensiksi peliin puuttui sade ja lopulta ukkonen, jonka myötä koko katto oli pakko tyhjentää. Lopulta myräkkä onneksi hellitti sen verran että iltamaisemaa pääsi ihastelemaan.

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY maanantai, 1 lokakuun, 2018 at 19:03

  No tämäpä sattui sopivasti, kun tammikuussa ollaan pari päivää KL:ssä. 🙂 Paljon tosiaan puistoja näköjään! Hyvä vinkki toi kattobaari, Saigonissa tuli myös käytyä sellaisessa. Tuo moskeijalta näyttävä rakennus on kyllä hieno!

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 4 lokakuun, 2018 at 11:56

   Jes, kiva että osu kohdalleen. Noita kattobaareja oli kyllä paljon muitakin, mutta tykkäsin tuossa erityisesti siitä että pääsi oikeasti ulos eikä tiellä ollut mitään näköesteitä, ei edes kunnon kaiteita! 😀

 • Reply muuttolintu keskiviikko, 3 lokakuun, 2018 at 13:50

  Me oltiin tänä vuonna kokonaiset 5 viikkoa Kuala Lumpurissa. En rakastunut eikä siitä tullut lempparia Kaakkois-Aasian suurkaupungeista, mutta paljon positiivistakin löydettiin ja varmaan tulevaisuudessakin tulee vietettyä siellä aikaa. Noin yleisesti en kuitenkaan tykkää viettää aikaa Kaakkois-Aasiassa isoissa kaupungeissa, jotenkin se läkähdyttävän kuumuuden ja ilmansaasteiden yhdistelmä ei tunnu kovin hyvältä kovin pitkään. Ai että harmittaa, että meidän siellä ollessa nuo Batu Cavesin rappuset oli vielä tylsän harmaat, näyttää ihan mahtavilta noissa sateenkaariväreissä!

 • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, 7 lokakuun, 2018 at 12:41

  AIka samanhenkiset fiilikset Kuala Lumpur jätti. En myöskään tykkään Kaakkois-Aasian metropoleista, toistaiseksi ainoana poikkeuksena Singapore, josta tykkäsin kuin hullu puurosta. Mutta siellä olikin ihan hyvä ilmanlaatu ja helppo kävelläkin ympäriinsä, vaikka toki kuumaa olikin. Hong Kongia kiinnostaisi myös kokeilla, ehkäpä ensi vuonna 🙂
  Se joka on keksinyt noiden rappuisten maalaamisen ansaitsisi kyllä palkankorotuksen, ne oli aivan mahtavan näköset!

 • Reply Antti / Lanttimatkat maanantai, 8 lokakuun, 2018 at 00:11

  Aivan upeat näköalat tuolta katolta. Pitääpä pistää tämä itselle tehtävälistaksi Kuala Lumpuriin, marraskuun alussa matka vie sinne ja nyt jo nousee vesi kielelle niitä ruokia ajatellen.

  Tähän mennestä parasta kasvisruokaa Aasiassa, vaikka Thaimaan katuruoka kirittää kovasti Kuala Lumpuria.

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 11 lokakuun, 2018 at 15:26

   Mä oon kyllä tykännyt enemmän Thaimaan ruoista kuin Malesian, tosin tuolla oli kyllä se hyvä puoli että niistä miljoonista kauppakeskuksista löytyi vaikka mitä länsimaiseen makuun sopivia jälkiruokaherkkuja, joille olen varsin perso. Mutta paras ruokamaa Aasiassa on silti Japani. Tai Intia. 😛

 • Reply Ne Tammelat torstai, 11 lokakuun, 2018 at 18:02

  Ihania puistoja upea toi luola! Noi portaat ovat myös tosi hienot. Miettiiköhän joku paikallinen siellä värikkyydestä ärsyyntyneenä, että käynpä yöllä maalaamassa noi yksivärisiksi kuten Malminkartanossa kävi, hehe 😀

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 12 lokakuun, 2018 at 15:08

   Enpä ole tuollaisesta Malminkartanon episodista kuulutkaan, mutta varmaan lienee se että aina joku pahoittaa mielensä 😀

 • Reply Johanna / Fin Nomads lauantai, 13 lokakuun, 2018 at 12:18

  Tosi hyvä vinkki tuo kattobaari! Meiltä jäi näköalabaarit viimeksi kokonaan välistä, kun ajateltiin, että ne on kaikki ihan ryöstökalliita. 6 euroa drinksusta ja maisemista ei ole kuitenkaan yhtään paha 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 19 lokakuun, 2018 at 10:06

   Ei ollut kallis, ei ja tykkäsin myös tuosta että pääsi oikeasti ulkoilmaan eikä maisemia tarvinnut katsella lasin takaa 🙂

 • Reply Eve, Jetlaggies sunnuntai, 14 lokakuun, 2018 at 20:10

  Tuttuja maisemia:) Tykkäsin toki monimuotoisesta Kuala Lumpurista, mutta mitään hinkua ei ole paikkaan uudestaan, vaikka varmaan tulee vielä piipahdettua matkalla jonnekin toisaalle. Onneksi suurkaupungeissa riittää aina sompailtavaa seuraavaksikin kerraksi, vaikkei 100-prossaisesti koko paikka sykähdytäkään;D

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 19 lokakuun, 2018 at 10:07

   Samat fiilikset, ei ole mitään älytöntä hinkua takaisin, mutta voisihan sitä piipahtaa jos tie Kuala Lumpurin läpi kulkisi. Kyllähän siellä on hyvät yhteydet muualle Aasiaan.

  Leave a Reply