Suomen suurin matkablogiyhteisö
Oseania

Kävelyllä Sydneyn rantakalliolla

perjantai, 28 helmikuun, 2020

Jos Sydneyssä kaipaa liikuntaa ja haluaa samalla nauttia upeista rantamaisemista kannattaa ehdottomasti suunnata kohti Bondi beachiä, josta alkaa rantakallioita syleilevä kävelyreitti kohti Coogeen rantaa.

Omalla kohdallani kävi sen verran hyvä tuuri, että satuin olemaan Sydneyssä juuri Sculpture by the sea -tapahtuman aikaan. Sculpture by the sea järjestetään vuosittain loka-marraskuussa ja se on nimensä mukaisesti kuin taidenäyttely  kävelyreitin varrella. Veistoksia on Bondista alkaen noin kahden kilometrin matkalla aina Tamaraman rannalle asti.

Mielikuvituksellisia veistoksia oli hauska ihastella, valitettavasti niin aika monen muunkin mielestä, sillä kävelyreitti pullisteli väkeä. Veistosalueen päätyttyä Tamaraman jälkeen ihmispaljous alkoi hälventyä ja matkaa saattoi jatkaa hieman väljemmissä tunnelmissa. Itse olin liikkeellä sunnuntaiaamupäivänä, mutta veikkaisin, että arkena veistoksia voisi päästä ihmettelemään vähän rauhallisemmissa tunnelmissa. Ja vaikkei veistotapahtuman aikaan paikalle sattuisikaan, niin suosittelen rantakävelyä siitä huolimatta. Rantakalliot ovat itsessäänkin varsin komeaa nähtävää!

Reitti on leveä, helppo ja hyvin opastettu. Mitään suuria korkeuseroja ei ole luvassa, mutta muutamiin rappusiin kannattaa varautua. Esteetön reitti ei siis valitettavasti ole. Bondista Coogeeseen matkaa kertyy kuusi kilometriä ja rauhallisellakin tahdilla se sujuu parissa tunnissa. Jos kävelyn makuun on päässyt niin Coogeestakin matkaa voi vielä jatkaa eteenpäin.

Kaikista eniten kävelystä saa irti ottamalla riittävästi aikaa. Bondin ja Coogeen lisäksi matkan varrelle osuu kolme muuta rantaa. Hyvin voi siis viettää vaikka koko päivän rannalta toiselle hitaasti siirtyen, pysähtyen välillä uimaan, ottamaan aurinkoa ja lounastamaan. 

Lisätietoa reitistä löytyy täältä.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 28 helmikuun, 2020 at 17:58

    Tuo olisi ollut kiinnostava reitti! Muutamakin paikallinen suositteli reittiä, mutta päätimme kaikesta huolimatta jättää väliin, koska Sydneyssä oli niin paljon muutakin kiinnostavaa tekemistä.

    • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 5 maaliskuun, 2020 at 13:55

      Siinä olet kyllä aivan asian ytimessä, Sydneystä löytyy tekemistä vaikka kuinka. Olisin itse ollut kiinnostunut kävelemään muitakin rantareittejä, mutta aika ei antanut periksi!

    Leave a Reply