Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa

Kannattiko matkustaa Bukarestiin marraskuussa?

tiistai, 19 joulukuun, 2017

Vastaus: No ei oikestaan.

Joskus syksyllä rupesin miettimään miksi ihmeessä en lähes ikinä matkusta marraskuussa mihinkään, vaikka se on helposti vuoden ankein kuukausi. Mieluiten tietysti johonkin lämpimään ja aurinkoiseen, mutta Euroopassa sellaiset paikat ovat marraskuussa aika kiven alla, varsinkin jos aikaa on viikonloppu ja matkabudjetti varsin rajallinen.

Jotenkin tästä kaikesta oli lopputuloksena päätös lähteä Bukarestiin marraskuun lopussa. Hyvä todiste siitä että kun tarpeeksi kauan jotain miettii niin ei enää itsekään lopulta muista että mikäköhän tässä oli alun perin ideana.

Mikä meni pieleen?

Olihan se nyt tiedossa jo etukäteen, mutta marraskuussa Bukarestissa ei ole hirveästi iloisempaa kuin Tampereellakaan. Tosin ei ollut loskaa, siitä pisteet! Mutta se kaikenkattava harmaus, voi jestas. Bukarest ei vaikuttanut muutenkaan järin värikkäältä kaupungilta, mutta koko viikonlopun kaupungin yllä leijunut sumu vielä korosti ankeaa harmautta.

Pidän kaupungeista jotka ovat kompakteja ja joissa on miellyttävä kävellä ympäriinsä. Bukarestissa ei ole. Keskusta oli autojen valtaama, se on täynnä suuria teitä ja valtavia liikenneympyröitä joita kiertäessä sai kököttää liikennevaloissa toistensa jälkeen. Hyödynsimmekin liikkumisissa paljon metroa, lohdutuspisteet siitä että metro oli ihan perustoimiva ja erittäin halpa. Koko päivän metrolippu maksoi 8 leitä eli alle kaksi euroa.

Ei joka paikassa tältä näyttänyt, mutta yleisilme oli melko rähjäinen

 

Kaunista katumaisemaa

Vähän ennen lähtöä tuli mieleeni googletella että mahtaakohan Bukarestissa olla yhtään joulutoria. No mutta onhan siellä! Heti joulukuun puolella. Olisihan ne voineet olla surkeimpia joulutoreja ikinä, mutta ihan mielellään siellä olisi käynyt. Harmautta olisi myös voinut helpottaa jos ympäri kaupunkia ripustetut jouluvalot olisivat olleet päällä, mutta ilmeisesti niidenkin aika koittaa vasta joulukuun puolella. Jos siis Bukarestiin välttämättä haluaa loppuvuodesta, niin kannattaa ainakin odottaa joulukuuhun.

Koko kaupungista löytyi tasan yksi kadunpätkä jossa oli jouluvalot. Kyllähän se melkoisesti piristi tunnelmaa.

Reissun pelastaneet hetket

Ei Bukarestissa kaikki sentään pelkkää murhetta ja harmautta ollut. Kaupunki ei tehnyt kummoista vaikutelmaa, mutta jotain värin pilkahduksia reissuun sentään mahtui.

Bukarestin vanhaa kaupunkia on säilynyt valitettavan pieni palanen, mutta muutama sievä pieni kadunpätkä sieltä löytyy. Ja onneksi myös vain kevyelle liikenteelle rauhoitettuja alueita. Vanha kaupunki oli kuitenkin valitettavasn nopeasti nähty ja turistirysän vaikutelmalta ei voinut välttyä. Vieri vieressä ravintoloita jotka eivät ole edes vaivautuneet hankkimaan omia mainoksia vaan monilla tuntui olevan ne aivan samat annosten kuvat esillä. Ei ollut minun juttuni.

Parcul Carol on puisto jota uskaltaisin kuvailla sanoilla “ihan kiva”. Johonkin muuhun vuodenaikaan ehkä jopa oikein mukava, mutta nytkin helposti yksi kivoimmista ulkopaikoista jossa käytiin. Puistossa töröttää massiivinen monumentti ja sen alla mausoleumi, jossa 90-luvun alkuun asti oli haudattuna sosialistisen Romanian sankareita. Kommunismin kaaduttua sosialistit saivat väistyä ja mausoleumiin haudattiin ensimmäisessä maailmansodassa taistelleiden jäänteitä. Muistomerkki on yleisöltä suljettu mutta niin suuri että näkemästä sitä ei voi välttyä. Puiston parhainta antia olivat keskelle jäävän lammen ympäri kulkevat polut. Marraskuussakin niitä talsi ihan mielellään.

Kovin monipuolisesti emme ehtineet Bukarestin ruokatarjontaa testaamaan, mutta yksi suositeltava tapaus sentään osui kohdalle. Burger Van Bistron hampurilaiset eivät ehkä olleet parhaat ikinä, mutta ylsivät kuitenkin suosittelut ansaitsevalle 8/10 tasolle.

 

Aavistelin jo etukäteen että Bukarestistä ei välttämättä tule uutta suosikkikaupunkiani. Yritinkin tapani mukaan googletella etukäteen löytyisikö sieltä katutaidetta. Tuloksena päädyimme käymään La Fabrica nimisellä vanhalla tehdasrakennuksella, jossa nykyään järjestetään musiikki- ja kulttuuritapahtumia. Näytti siellä muutama liiketilakin olevan. Paikka oli ihan hienon näköinen, mutta valitettavasti ainakaan lauantai-iltapäivänä mitään vipinää paikan päältä ei löytynyt.

Katutaidetta ei valitettavasti muuten juuri näkynyt, kuvattua kahta tirppaa lukuun ottamatta.

 

Tirppa kakkonen

Jotta ei menisi aivan jatkuvaksi valitukseksi (no eipä), otetaan vielä esille yksi täysin positiivinen kokemus. Kävimme nimittäin Villen kanssa TROLL pakohuoneessa, joka oli helposti paras hetki koko reissun aikana. Huone oli hyvin suunniteltu ja vaikeustaso oli meille kahdelle juuri sopiva. Tämä taisi olla kuudes tai seitsemäs pakohuonekokemukseni ja ilahdun aina kun törmään uusiin kommervenkkeihin joita aiemmissa huoneissa ei ole ollut. TROLLin virushuoneesta uusi juttuja löytyi useita. Hintakin oli huomattavasti edullisempi kuin pakohuoneissa yleensä, 60 leitä (n. 13 €) per naama kahdella pelaajalla. Vahva suositus!

Kuvasta kiitos Trollille!

Tiivistyksenä todettakoon että en voi suositella Bukarestia marraskuussa kenellekään, mutta miellyttävämpään aikaan vuodesta se voi olla ihan mukiinmenevä. Huhut kertovat jonkun jopa tykänneen!

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa keskiviikko, 20 joulukuun, 2017 at 10:13

  Ha. Tuo kuulostaa vähän siltä kuin joku onneton sielu tulisi intopiukeana marraskuussa käymään Tampereella ja kokisi kaiken kaupungin loputtoman harmauden ja ratikkatyömaat 😀 Bukarest kyllä kiinnostaa, toivottavasti sinne olisi myös lähivuosina tarjolla edullisia lentoja! Mutta pitää muistaa paikan potentiaali enemmänkin kesäkohteena 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 20 joulukuun, 2017 at 13:22

   Kieltämättä Tamperekaan ei näytä juuri nyt ihan parhaita puoliaan!
   Aika hyvin jos tämän onnettoman tilityksen jälkeen Bukarest jaksaa vielä kiinnostaa! 😀

 • Reply Reissuvuosi 2017: 8 reissua, 12 maata - Rajatapaukset maanantai, 1 tammikuun, 2018 at 19:08

  […] 2018 voisi olla että vihdoinkin matkustan marraskuussa johon oikeasti lämpimään (Ei siis sinne kirottuun Bukarestiin), päässä on pyörinyt ainakin Malta, Kappadokia ja Kreikka, mutta katsotaan mitä vuosi tuo […]

 • Leave a Reply