Suomen suurin matkablogiyhteisö
matkamuistelot Pohjois-Amerikka

Kahdeksan vuotta sitten Quebecissä

torstai, 13 lokakuun, 2016

Eletään lokakuuta 2008. Opiskelen vaihto-oppilaana Ottawan Carletonin yliopistossa. On midtermien eli välikokeiden aika. Pitäisi opiskella, mutta valitsen toisin. Matkustan Montrealiin ja sen jälkeen Quebec Cityyn. Ihastun ikihyviksi.

quebec city

Kuvat ovat luonnollisesti pokkarikamera kahdeksan vuotta sitten -tasoa.

quebec city

Quebec City on mahtava pieni kaupunki, jossa on välittömästi aistittavissa eurooppalaista tunnelmaa. Vanhan kaupungin kapeita katuja kulkiessa voisi tosiaan kuvitella olevansa vaikkapa jossain päin Keski-Eurooppaa. Kaiken kruunaa kirpeä lokakuinen sää ja uskomattoman kaunis ruska.

Quebec Cityssä on toki muutakin kuin vanha kaupunki, mutta lyhyellä visiitilläni en juuri muualla ehdi käymään ja jos jossain Quebec Cityssä käy, niin kyllä vanha kaupunki on ehdottomasti se paikka johon kannattaa suunnata.

quebec city

Halloween oli nurkan takana, joten koristeet olivat luonnollisesti jo esillä!

 

quebec city

Turha yhtään tulla väittämään että näistä kaduista ei muka huou eurooppalaista tunnelmaa!

quebec city quebec city

Vanha kaupunki sijaitsee upeiden näköalojen äärellä aivan Saint Lawrence joen laidalla. Eikä kyseessä ole mikään pikkujoki, vaan vesistöä pitkin kaupunkiin lipuu mm. hulppeita valtameriristeilijöitä. Kierreltyään aikansa vanhan kaupungin sisällä kannattaa siirtyä joenvartta myötäilevälle promenaadille, josta pääsee toden teolla ihastelemaan maisemaa.

quebec city

Vanhan kaupungin muurin viertä kulkeva promenaadi, jolta aukeaa fantastiset näkymät joen ylle

 

quebec city

Sää oli mitä ilmeisimmin oivallinen purjehtimiseen

Komea näky on myös hotelli Château Frontenac, joka on niin massiivinen ilmestys, että sitä tuskin kukaan onnistuisikaan missaamaan. Upeassa linnanomaisessa rakennuksessa olisi mahtava päästä yöpymään, mutta huoneiden hinnat ovat hitusen minun maksukykyni yläpuolella. Yhden yön taksa taitaa alkaa jostain 400-500€ tienoilta, joten parasta vain tyytyä ihasteluun ulkoa käsin muun rahvaan lailla.

quebec city

Rantabulevardia eteenpäin jatkamalla päätyy vielä yhteen Quebec Cityn must-see kohteeseen. La Citadelle on kaupungin vanha linnoitus, jonka muurien päällä voi tehdä mukavan pikku kävelyn.

quebec city

quebec city

Kuvieni perusteella kävin myös jossain näköalapaikassa, mutta kahdeksan vuoden jälkeen en pinnistämälläkään muista mikä se olisi mahtanut olla. Kenties Observatoire de la Capitale, jos se silloin oli jo olemassa? Joka tapauksessa, kehotan hivuttautumaan yläilmoihin tavalla tai toisella, näköalat ovat todellakin sen arvoiset!

quebec city quebec city

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply