Suomen suurin matkablogiyhteisö
Autoilu Budjetti Eurooppa

Islannin road trip: Missä käytiin ja mitä maksoi?

perjantai, 20 tammikuun, 2017

Ähäkutti! Ettei kai kuvitelleet että Islanninsta olisi jo kaikki kirjoitettu? Ei suinkaan!

Islannin viikon road tripin reitti

islanti_roadtripreitti

Reitti on viitteellinen eikä sisällä ensimmäisen päivän golden circleä eikä muita edes-takas suhailuja. Kilometrejäkin siis kertyi enemmän.

Viikko on ehdoton minimiaika jossa Islannin koko saarta kannattaa lähteä kiertämään. Jos aikaa on vähemmän kannattaa suosiolla valita jokin alue (esim. Etelä-Islanti tai Snæfellsnesin niemimaa) ja keskittyä siihen. Upeaa nähtävää on aivan valtavasti ja vaikka ajomatkakin on Islannissa aina elämys niin pidemmän päälle ei ole hirveän kivaa joutua ohittamaan mahtavia kohteita ajanpuutteen vuoksi. Alla meidän reittisuunnitelma:

 1. Päivä: Saapuminen Reykjavikiin aamulla, yöpyminen airbnb majoituksessa keskustassa.
 2. Päivä: Golden Circle, ajomatkaa n. 250 km. Yöpyminen samassa Reykjavikin majoituksessa. Tässä kohtaa olisi voinut säästää hieman aikaa ja ajomatkaa jos olisi valinnut yöpymispaikaksi esimerkiksi Selfossin.
 3. Päivä: Etelä-Islanti. Reykjavikista Höfniin, ajomatkaa n. 460 km. Päivän kohteet: Seljalandsfoss vesiputous, Reynisfjaran musta hiekkaranta, Fjällsarlonin ja Jökullsarlonin jäiset laguunit. Jos aikaa olisi ollut lisää olisi matkalta löytynyt mm. upeat Skogafoss ja Svartifoss vesiputoukset. Yöpyminen Höfnissä airbnb-majoituksessa.
 4. Päivä: Itä-Islanti. Höfnistä Seydisfjörduriin, ajomatka n. 220 km. Päivän kohteet: Djupivogur, Seydisfjördur. Jos olisi ollut aikaa ja parempi sää olisin mieluusti käynyt Borgarfjördur Eystrissä Yöpyminen Seydisfjördurissa booking.comin kautta varatussa Nord Marina Guesthousessa.
 5. Päivä: Myvatn. Seydisfjördur-Myvatn, ajomatka n. 300 km Päivän kohteet: Hveririn geotermaalinen alue, Dimmuborgirin laavaluolat, Hverfall kraateri, Höfdin puisto, Grjotagja kuumavesiluola ja Jardibödin kylpylä. Olisi käyty jos olisi ollut aikaa: Dettifoss vesiputous, Ásbyrgi kanjoni, Krafla tulivuori. Yöpyminen Akureyrissä airbnb-majoituksessa.
 6. Päivä: Myvatn vol. 2. Ajomatka Akureyri-Myvatn-Hvammstangi, n. 400 km. Päivän kohteet: Akureyri, pseudokraaterit, Godafoss vesiputous, Anni kävi hepparetkellä. Yöpyminen Hvammstangissa airbnb-majoituksessa.
 7. Päivä: Hvammstangi-Snaefellsness-Reykjavik-Keflavikin lentokenttä, ajomatka n. 550 km. Päivän kohteet: Grundarfjördur, Skardvik hiekkaranta, Dritvik, Londrangar, Arnarstapi, Rauðfeldarin kanjoni. Olisi käyty jos olisi ollut aikaa: Sugandisey, Stykkisholskjirka. Paluulento lähti yhdeltä yöllä, joten viimeinen yö meni lentäessä.

IMG_20160826_190736 IMG_2713

Budjetti

Lennot
Lentodiileista bongatut Icelandairin liput Helsingistä Keflavikin maksoivat kahdelta hengeltä 406,96 euroa. Elokuun reissulle lennot ostettiin varsin hyvissä ajoin helmikuussa! 😀

Kulkeminen
Bussi Keflavikin lentokentältä Reykjavikin keskustaan maksoi 17 € per sierainpari, eli yhteensä 34 euroa.
http://grayline.is/

Vuokra-auto kuudeksi päiväksi kustansi 392 euroa. Hieman halvemalla olisi päässyt ilman GPS lisälaitetta (63€) ja ilmankin olisi kyllä pärjännyt. Auto varattiin lopulta maaliskuun lopussa ja jo siinä kohtaa se oli ehtinyt kallistua jonkin verran helmikuuhun verrattuna. Suosittelen olemaan hyvissä ajoin liikkeellä varsinkin jos matkustaa kesä-elokuussa.

Bensan litrahinta keikkui jossain 190-195 ISK tietämillä ja yhteensä rahaa menoveteen kului n. 192 euroa.

IMG_20160828_115628 IMG_2851


Majoitukset
Kaikki majoitukset varattiin heti lentojen jälkeen helmikuussa. Silloin tarjontaa tuntui olevan vielä kohtalaisen hyvin. Yleisen hintatason ollessa korkea, veikkaan että halvimmat vaihtoehdot viedään ensimmäisenä, joten tässäkin aikainen lintu saattaa saada voiton tai ainakin säästää jokusen euron.

Yhtä yötä lukuun ottamatta varasimme kaikki majoitukset Airbnb:stä, sillä niissä tuntui olevan suhteellisen hyvä hinta-laatusuhde. Missään majapaikoistamme emme nauttineet sellaisesta luksuksesta kuin oma WC tai kylpyhuone, sellaiset huoneet pyörivät niin kovissa hinnoissa etteivät ne sopineet budjettiimme. Majotuksemme kustansivat 68-92 euroa per yö, yhteensä 470 euroa koko matkalta (6 yötä). Halvemmalla olisi päässyt oikeastaan vain telttailemalla, sohvasurffaamalla tai asuntoautolla.

IMG_2309 G0010177

Ruumiin ravinto
Ruoka ei ollut halpaa, varsinkaan ravintoloissa. Esimerkkinä kinkkupanini maksoi 12,50€, kupillinen nuudelikeittoa 12€, pitsan sain 14 eurolla ja hampurilaisannoksen 17 eurolla. Ja nämä olivat siis usein niitä halvimpia annoksia mitä ravintoloista/kahviloista löytyi. Poikkeuksena mainittakoon Subway, josta sai päivän subin hintaan 4,65€! Huikeaa! Hot dogeja eli pylsia olen monesti myös nähnyt mainittavan halpisruokana, mutta en ole itse mikään suuri hot dogien ystävä, joten ne jäivät kokeilematta.

Kaupassakaan ruoka ei ollut järin halpaa, mutta sentään halvempaa kuin ulkona syöminen. Söimme tyypillisesti kerran päivässä ravintolassa/kahvilassa ja mussutimme lopun ajasta omia eväitä. Parhaat eväät tulikin jo käytyä läpi aiemmin. Karkit olivat suunnilleen saman hintaisia kuin Suomessa, täytetyn voileivän, wrapin tai muun vastaavan sai kaupasta 5-7 eurolla.

En seurannut ruokakulujani aivan eurontarkasti, mutta arvioisin ruokaan ja juomaan menneen noin 250€. Tosin tuosta summasta varmaan 25% kului herkkuihin, joten vähemmän persot voivat siinä säästää. Villellä rahaa kului enemmän olueen, vähemmän karkkiin. Veikkaisin että 500€ yhteiskulutus on aika lähellä totuutta.

IMG_20160828_154616


Yhteenveto
Lennot 406,96 €
Lentokenttäkuljetus 34 €
Autovuokra 392 €
Bensat 192 €
Majoitukset 470 €
Ruokailu 500 €
Yht. 1994,96  €
Eli 997,48  € per naama

Ei paha noin kalliissa maassa!


Tekstin sekaan tulikin jo linkitettyä valtaosa Islannin postauksistamme, mutta tässä vielä linkki tagiin Islannin road trip, jonka alta ne kaikki löytyvät.

 

Lisätty myöhemmin: Islannin kruunun kurssi vaikuttaa oleellisesti siihen minkä hintaista Islannissa on matkustaa. Matkan aikana elokuussa 2016 yksi Islannin kruunu oli n. 0,00775 €. Tässä jutussa esitetyt eurohinnat ovat siis tuolla kurssilla laskettuja. Meidän reissumme jälkeen kruunun kurssi on taas nousussa, mikä kannattaa ottaa huomioon kustannuksia arvioidessa.

 

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Maarit Johanna perjantai, 20 tammikuun, 2017 at 23:11

  Ei mikään paha tuo teidän budjetti! Nythän saarella kallistuu hinnat jatkuvasti, eli vaikka lennot saisikin alle kahden sadan, hotellihinnat nousee humisten, samoin se ruoka.
  Mie muuten kiersin miehen kanssa Islannin neljässä päivässä! Paljon jäi näkemättä, mutta kyllä siinäkin kerkesi. Sinne Borgarfjördur Eystriinkin hauskaan merenrantamajataloon keskellä yötä myrskyssä 😀 Sinne pitäs kyllä päästä uudelleen paremmalla säällä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset lauantai, 21 tammikuun, 2017 at 11:08

   Jep, olen lukenut samasta että Islannin kruunun kurssi on taas mukavassa nousussa, mikä on varsin huono uutinen meille Islantiin haikaileville.
   Neljässä päivässä! no huh! Mut te oottekin pro tasoa Islannin matkailussa 😀

 • Reply Outi lauantai, 21 tammikuun, 2017 at 21:00

  Meillä oli melkolailla samanlainen reissu, mutta vaikka olen ihan surkea pitämään minkäänlaista budjettia matkoilla, niin luulen, että meillä oli vielä pienempi matkabudjetti teihin nähden. Budjettia pienensi varmasti iso kuuden hengen porukka. Saatiin muutamaan otteeseen koko hostellihuone omaan käyttöön ja airbnb-majoitukset olivat edullisia noin isolla porukalla. Lisäksi tehtiin itse pari kertaa ruokaa, jossa säästi kyllä helposti useamman kympin. Mutta kallis on maa, ja varsinkin nuo ravintolahinnat välillä kauhistutti, sillä ruoan laatu ja hinta ei kyllä useinkaan kohdannut toisiaan. Onneksi tuli käytyä nyt, jos tuo kurssi tosiaan vielä tuosta kovastikin nousee,

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, 22 tammikuun, 2017 at 09:32

   Tuo on ihan hyvä pointti että halvemmalla pääsee kun on useampi jakamassa esim. vuokra-auto ja bensa kuluja!
   Ja itse ruokaa laittamalla olisi myös hyvin voinut säästää, me oltiin vaan aina niin poikki ettei jaksettu 😀

 • Reply Iina lauantai, 22 huhtikuun, 2017 at 06:47

  Oliko teillä henkilöauto vuokralla eli pääsikö näihin kohteisiin menemättä f-teille? Vai oliko 4W?

  • Reply Anni | Rajatapaukset lauantai, 22 huhtikuun, 2017 at 10:08

   Meillä oli pikkuauto eli ei liikuttu F-teillä laisinkaan. Nähtävää riitti kyllä niilläkin alueilla!

   Ensi kerralla voisin ottaa nelivedon niin pääsisi tutkimaan myös saaren keskustaa!

  Leave a Reply