Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia

Ihana, kamala Phu Quoc

torstai, 30 elokuun, 2018

Vietnamin kiertomatkan päätepysäkki oli Siaminlahdella sijaitseva Phu Quocin saari. Olen kuullut väitettävän että Phu Quocilta löytyy Vietnamin parhaat rannat ja näin saattaa hyvin ollakin. Meidän Hanoista alkaneeseen reissuun ei ollut juuri rantoja mahtunut, parhaat mahdollisuudet tarjoilu Hoi An, mutta sielläkin epävakainen sää sotki kunnon rantailua.

Tiukkatahtisen puolentoista viikon jälkeen Phu Quoc tuntui taivaanlahjalta, ihanalta paratiisilta jossa pääsimme vihdoin viettämään rentoa rantaelämää. Heti hotellille päästyämme vedimme simmarit päälle ja kirmasimme lähimmälle rannalle lahnailemaan. Voi sitä uskomatonta fiilistä kun pääsimme vihdoin lepuuttamaan itseämme rannan lämpöön. Viileään Pohjois-Vietnamiin jälkeen oli kuin olisimme tulleet uuteen maahan ja juuri tämä kontrasti teki Phu Quocille saapumisesta niin taivaallista.

Meidän lähiranta oli Long Beach, joka oli nimensä mukaisesti pitkä mutta kapea

Pikkuhiljaa vaaleanpunaiset lasit alkoivat kuitenkin hälvetä silmillä ja Phu Quocista paljastui myös niitä ei niin ihania puolia.

Mikä Phu Quocissa sitten pänni? Jo Hanoissa ja Ho Chi Minh Cityssä jumalattoman vilkas liikenne osoittautui varsinaiseksi murheenkryyniksi. Phu Quocilla ei toki päästä samoihin sfääreihin kun suurkaupungeissa, mutta ei sen liikennettä voi rauhalliseksikaan kutsua, ei lähellekään. Mieli olisi tehnyt lähteä itsekin tutkimaan saarta skootterilla, mutta en tohtinut ensikertalaisena lähteä Phu Quocilla liikenteen sekaan. Isompia teitä ei meinannut pystyä jalkaisin ylittämään. Siinä missä Hanoissa liikenne jousti ja tien yli saattoi kävellä kun vain meni niin Phu Quocilla kukaan ei vahingossakaan väistänyt. 

Bussimatkalla snorklausretkelle Phu Quoc ei myöskään tarjoillut parhaita puoliaan. Saaren eteläkärki vaikutti olevan täysin valtavien hotellikompleksien valtaama ja lisää tuntui olevan myös joka puolella rakenteilla.

Itse snorklaus olikin kyllä yksi positiivisimmista kokemuksista, ilmouttauduimme vain jollekin retkellä ja päädyimme ihan hemmetin isoon paattiin miljoonan muun turistin kanssa, mutta pään kun työnsi veden alle niin koko joukko unohtui. Meidän retkellä käytiin muutaman eteläisen pikkusaaren edustalla ja sieltä kyllä löytyikin ihan kauniita vedenalaisia maisemia. Ihan sateenkaarenvärisiin Avara Luonto -tunnelmiin ei Phu Quocilla päästy, mutta monenlaista korallia oli näkyvissä ja pari tuntia kului leppoisasti kalojen ja muiden merimöllien puuhia tarkkaillen.

Jos Phu Quocin merenalainen maailma kiinnostaa niin sitä voi kurkata lyhyestä videosta:

Luulen että olisin tykästynyt Phu Quociin enemmän jos olisin päässyt tutustumaan sen rauhallisimpiin rantoihin tai viidakkopatikalle Phu Quocin kansallispuistoon. Majoituksemme oli Long Beachin kyljessä ja ihan passeli ranta se oli, mutta parhaat rantahetket koettiin vähän syrjemmässä Ong Lang ja Cua Can rannoilla.

Pidemmän reissun rantaosuutena Phu Quoc toimi erinomaisesti, mutta yksittäisenä kohteena saari ei oikeastaan ollut hirveän ihmeellinen enkä oikeastaan koe tarvetta päästä sinne uudelleen. Jos rantalomaa kaipaa niin vaikkapa Thaimaasta löytyy paljon pätevämpiä paikkoja.

Minkälaisia kokemuksia teillä on Phu Quocista?

 


Seuraa blogia myös Facebookissa ja Instagramissa!

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply Laura / Irtiottoja maailmalle perjantai, 31 elokuun, 2018 at 12:06

  Mä olen käynyt Phu Quocilla yhdeksän vuotta sitten, kun matkustettiin useampi viikko Vietnamin halki. Phu Quoc toi ihanan rauhallisen tuulahduksen muutoin niin kaaottiseen kokemukseen Vietnamista. Silloin isoista resorteista ei tuolla ollut tietoakaan, saarta skootterilla kiertäessä enemmän jännitystä aiheutti tiellä liikkuvat lehmät. Liikennettä ei ollut laisinkaan ja ajeltiin pitkälti hiekkateillä, koska päällystettyä tietä oli vaan satunnaisissa paikoissa. Rakenteilla oli kyllä kaikenlaista, sillä lentokenttää oltiin juuri muuttamassa kansainväliseksi ja selkeästi saarella jo valmistauduttiin turistiryntäykseen.

  Mulle jäi todella lämpimät fiilikset saaresta, se oli ihanan rauhallinen ja ei-turistoitunut silloin, nyt olen lähinnä kauhulla kuunnellut muiden kokemuksia saaresta, sillä en tunnista sitä kuvauksista enää samaksi. Niin se maailma muuttuu, niin hyvässä kuin pahassakin ja tän saaren osalta muutos on ollut käsittämättömän nopea. Mä olen muutaman kerran harkinnut palaavani tuonne, mutta enemmän alan kallistumaan siihen, että en halua pilata ihania muistoja näkemällä paikan nykytilaa… :/

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 15:36

   Toi kuulostaa ihanalta ja ihan erilaiselta. Oon kyllä muualtakin kuullut että muutos Phu Quocilla on ollut valtavan nopeaa.
   Taitaa kyllä tosiaan kannattaa mielummin nauttia vanhoista muistoista kun palata saarelle nykytilaa ihmettelemään!

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 31 elokuun, 2018 at 12:11

  Jätti meillekin todella ristiriitaiset fiilikset. Tekisi melkein mieli sanoa, että se on pilalla, roskavuoria rannoilla ja isoja betonikomplekseja joka puolella pilaamassa saarta. Me vietettiin siellä kokonaiset 5 viikkoa tänä vuonna ja kyllä se vähän kylmäksi jätti, Kaakkois-Aasiassa on niin paljon parempiakin rantakohteita. Ruoka ei ollut yhtä hyvää yleisesti ottaen kuin muualla Vietnamissa, ihmiset oli tylympiä, eikä ne rannatkaan kummoisia olleet. Mutta onhan siellä sellaista letkeää saaritunnelmaa vielä onneksi jäljellä, eli ihan kokonaan en tyrmää 🙂 Täällä lisää omia avautumisia: https://muuttolintu.com/2018/05/02/phu-quoc-kadotettu-paratiisi/

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 15:42

   Sama fiilis itsellekin jäi että jos rantakohteita tuolla hoodeilla etsii niin niitä löytyy niin paljon ja niin paljon parempia kuin Phu Quoc että jotenkin suorastaan turhaa mennä sinne. Meinasin tässä kirjoituksessa tilittää siitä kuinka minulle tarjoiltiin Phu Quocilla pahimpia kevätrullia ikinä, mutta ajattelin ettei ehkä yhden megahuonoa ruokakokemuksen perusteella kannata tuomita koko saarta. Mutta kiinnostavaa kuulla että muutkaan eivät ole saaneet kaikkein parasta ruokaa.
   Kiitos tuosta linkistä, ihan noin pahoihin roskamääriin emme onneksi törmänneet, mutta luinkin kyllä esim. Sao Beachin tilasta jo etukäteen ja jätimme sen suosiolla väliin.

 • Reply Aron / Ja sitten matkaan... sunnuntai, 2 syyskuun, 2018 at 14:52

  Minulla Phu Quoc on vielä kokematta, mutta vaimo käväisi siellä kaverinsa kanssa joitain vuosia sitten. Kenties turismi on noista ajoista saanut lisäboostia, sillä heidän kokemuksensa olivat pääosin positiivisia. Ensi kesänä olisi tarkoitus lähteä kahdestaan Vietnamia kiertämään. Phu Quoc on ainakin idea-asteella mukana ohjelmassa, mutta täytynee vielä harkita asiaa. Ainakin majoituksen sijaintiin näyttäisi olevan syytä kiinnittää erityistä huomiota.

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 15:45

   Kokemuksia on toki monenlaisia ja Phu Quocilla tuntuu olevan tosiaan paljon merkitystä sillä missä pyörii ja tietysti myös sillä että mitä haluaa ja millaiset omat odotukset ovat. Jos Phu Quocilta lähtee etsimään rauhallista rantaparatiisia niin kehottaisin kyllä majoituttamaan jossain Ong Lang beachin tai yleensä ottaen luoteisosan rantojen lähistöllä. Sieltä olen kuullut eniten hyviä kokemuksia!

 • Reply Frida Ingrid sunnuntai, 2 syyskuun, 2018 at 16:49

  Annan kanssa samoilla linjoilla – ei jättänyt Phu Quoc mitenkään erityisen hyviä fiiliksiä, kun 2,5 vuotta sitten siellä oltiin. Minusta saari oli aivan sanan mukaisesti helvetin tylsä. Siellä ei ollut mitään. Jos tähän joku sanoo, että no olisihan siellä ollut x ja x aktiviteettia tarjolla, niin joo, toki oikein syväkaivamalla jostain Suomen Mäntsälästäkin saa keksittyä jotakin tekemistä ja ”nähtävää”. Tiiätkö yhtään, mitä meinaan? 😀 On paikkoja, joissa päivät kuluu lähinnä valiten kaiken kiinnostavan seasta juttuja, mitä nähdä ja kokea, mutta Phu Quocilla päivät kului siinä, että keksisi mitä siellä on nähtävää. Rannat oli aika mitäänsanomattomia ja saaren hienoin ranta Sao beach vuorattuna 10 tonnilla muovijätettä. Ja mitä me siellä skootterila ajeltiin useampi päivä, niin joka paikassa kuului rakennuspora ja nousi ökyresorttia aidan takana. Ei jotenkin yhtään mun juttu. Ainut, mikä siellä oli minusta näkemisen arvoista, oli juuri noi Duong Dongin keskustan ruuhkat, mitkä mun mielestä veteli vertoja jo ihan Ho chi minhin skootterimeren kaoottisuudelle. 😀

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 15:48

   Me ei taidettu viettää Phu Quocilla kuin neljä yötä joten siinä ajassa ei ehditty tylsistymään, mutta tiedän kyllä mitä tarkoitat. Ei ole sellainen paikka jossa viihtyisin hirveän pitkään. Sao beachin järkyttävästä roskamäärästä olin lukenut ja nähnyt kammottavia kuvia, joten se jätettiin tietoisesti väliin. Aivan tajuttoman ankeaa kyllä tuo muoviroskan määrä. Vasta kun lähdettiin snorklaus retkelle ja kohti saaren etelä osaa tajusin kuinka jumalattomasti siellä puolella oli vieri vieressä hotelleja ja vähintään yhtä paljon rakennustyömaata.

 • Reply Liisa perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 13:39

  Kävin Phu Quocilla maaliskuussa. Omat kokemukseni ovat varmasti osittain vaaleanpunaiseksi värittyneitä ihan jo siksi, että kyseessä oli poikaystäväni synttärilahja minulle – ja kivempaa lahjaa olisi tällaiselle matkustamisen, hiekkarantojen ja uimisen ystävälle vaikea keksiä 🙂 Mutta vaikka katsoisin saarta vähän objektiivisemmin, saa se minulta korkeat pisteet. Ensinnäkin, Vietnam promoaa aktiivisesti turismia saarelle, joten minusta ei Phu Quocilla tuntunut siltä, että olen ns. kutsumaton vieras joka pilaa salatun helmen (vaikka massaturismin ongelmia ja esimerkiksi lentomatkailun saastuttavuutta tämäkään ei tietenkään poista).

  Toiseksi, mä olin monista muista poiketen positiiviesti yllättynyt siitä, miten paljon tekemistä Phu Quocilta löytyi. Liikenne ei myöskään meidän mielestä ollut mitenkään erityisen kova ja me vuokrattiinkiin skootteri muutamaksi päiväksi – mutta Lontooseen verrattuna melkein mikä tahansa liikenne näyttänee rauhalliselta 😀 Kokonaisuutena mulle jäi siis Phu Quocilta erittäin hyvät muistot ja lähtisin mielelläni sinne vielä joskus uudelleenkin. Mun postaus Phu Quocista ja sen plussista sekä miinuksista (joihin kuuluu mm. muuten niin kauniiden rantojen roskaisuus) löytyy täältä: https://www.studyingtheworld.net/fi/matkat/matkat-phu-quoc-vietnamin-parhaat-rannat/

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 15:54

   Sehän on hyvä että jollain on Phu Quocista myös hyvin positiivisia kokemuksia. Skootterin vuokraus oli meilläkin alunperin mielessä, mutta jäi sitten kuitenkin väliin juuri liikenteen takia. En tiedä onko teille sattunut erityisen seesteinen aika vai mitä mutta kyllä minä ainakin mielummin ajelisin vaikka siellä Lontoossa kuin Phu Quocilla. Lontoossa sentään on olemassa liikennevaloja, suojateitä ja muita liikennesääntöjä joita noudatetaan.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA perjantai, 7 syyskuun, 2018 at 21:29

  Tämä kohde oli ensin meidän listallamme talven Aasian kierrokselle, mutta pikainen googlailu ja vedimme ruksit paikan yli. Niin paljon on paikasta tullut marinaa ja nurinaa. Nyt Vietnam tulee käsittämään kohdallamme Da Nangin. Sieltä suuntaamme katsomaan ainakin Hoi Anin pikkukaupungin ja My Sonin temppelialueen.

  • Reply Anni | Rajatapaukset lauantai, 8 syyskuun, 2018 at 14:49

   Joo, kyllä Hoi An oli tätä kivempi, sielläkin on sitäpaitsi rantoja jos vaan sää suosii. Meillä tammikuussa tihutteli jonkun verran. Siellä täytyy vaan varautua ihmismääriin.

   My Son olisi minuakin kiinnostanut, mutta ei sinne lopulta sitten ehditty. Hienon näköinen paikka!

 • Reply Emilia/Matkan varrella sunnuntai, 9 syyskuun, 2018 at 10:32

  Me oltiin Phu Quocilla viime talvena ja se oli kanssa Kaakkois-Aasian reissun viimeisiä stoppeja. Sairastuttiin poikaystävän kanssa molemmat aika pahaan vatsatautiin joka kesti kaikki 4 päivää mitä saarella vietettiin. Täytyy sanoa että siinä mielessä onni että tauti tuli tuollaisessa paikassa missä ei muutenkaan ole hirveästi nähtävää ja koettavaa, toisin kuin esim Hanoissa, Hoi Anissa tai Siem Reapissa, missä käytiin myös. Ei ole tarvetta palata, en myöskään syttynyt mitenkään erityisesti tuolle kohteelle.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 10 syyskuun, 2018 at 11:08

   No nyt taisitte vetää pohjat huonoille kokemuksille Phu Quocista! 😀

 • Reply muuttolintu maanantai, 1 lokakuun, 2018 at 23:23

  Aika samanlaiset fiilikset jäi meillekin Phu Quocista, oltiin näköjään siellä samoihin aikoihin. Ei mikään paratiisi ja moni asia siellä otti päähän, ja silti, palmuranta on aina palmuranta, vaikka ei olisikaan täydellisestä postikortista. Ruoka ei yleisesti ottaen oikein ollut yhtä hyvää kuin mantereella, tai varsinkaan palvelu. Me uskaltauduttiin skootterilla ympäri saarta kruisailemaan, mutta en missään nimessä sitä ekakertalaisille suosittelisi. Todistettiiin useampi onnettomuus kuukauden aikana. Me oltiin ekat viikot Ong Langilla ja siitä varsinkin jäi huono maku, viihdyttiin paremmin Long Beachillä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, 7 lokakuun, 2018 at 12:34

   Jännä että meillä on ollut noiden rantojen suhteen niin päinvastaiset kokemukset. Me yövyttiin Long Beachillä eikä se ollut musta mitenkään kovin ihmeellinen, vaikka ihan kelpo ranta toki. Sitten taas yks päivä vietettiin Ong Langilla ja siinä vieressä parilla muullakin rannanpätkällä ja siellä oli jotenkin ihanan rauhallista 😀

 • Reply Maija perjantai, 14 joulukuun, 2018 at 10:48

  Onko teillä Phu Quociin matkanneilla ollut malariaan lääkitystä vai ei?

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 19:29

   Pahoittelut en ollut tätä kommenttia huomannut, mutta minulla ei ainakaan malarialääkitystä ollut.

 • Reply Marko maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 18:58

  Tästä keskusteluketjusta jo hieman aikaa, mutta pari kommenttia myös omasta Phu Quoc reissusta. Olin kuullut turistimäärien kasvaneen, mutta aika yllätys se tosiaan oli. Mulle tuli pelottavalla tavalla jo mieleen Phuket ja johtuen mm.venäläisten määrästä joka on valtava. Ruokalistat ja opaskyltit venäjäksi. Hyvä puoli on se, että all inclusive ei vissiin ole vielä rantautunut eli ravintoloissa käy väkeä. Phuketissa jo muutama vuosi sitten oli venäläisturistia yllin kyllin, mutta ravintolat muutamaa lukuunottamatta iltaisin tyhjät. Kaikki söi hotellien buffassa.

  Mitään wou -elämystä en Phu Quocissa saanut. En ruuassa, en palvelussa enkä rantaelämässä. Pääkatu ehkä jo liiankin vilkas ja aika tuurilla siellä joukossa pyörii. Välillä aamulla mietti, että jäiskö vaan hotellin uima-altaalle, mutta toki sitä muutakin haluaa nähdä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 19:33

   Kiitos Marko kommentistasi!
   Omien kokmusteni ja muiden kommenttien perusteella minulle on muodostunut Phu Quocista vähän sellainen kuva että matkakokemus voi olla hyvinkin erilainen riippuen siitä missä majoittuu ja liikkuu. Saaren luoteisosissa on löytyi rauhallisempia paikkoja ja itse olisin mieluusti majoittunutkin sielä Long Beachin sijaan. Sen perusteella mitä taas näin saaren eteläosasta sen läpi ajellessa, niin vaikutti siltä että sinne rakennettiin aivan älytöntä määrää uusia hotelleja.

 • Reply Marko tiistai, 12 maaliskuun, 2019 at 03:58

  Olen täällä itseasiassa parasta aikaa. Harmittaa kun ovat päästäneet saaren jo nyt osittain huonoon kuntoon. Ja pahemmaksi vain menee. Turistikiintiö olis hyvä. Taitaa tosin olla päinvastainen tarkoitus. 🙁

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 15 maaliskuun, 2019 at 15:21

   Olisi kyllä hyvä kun vaikka rakentamista säänneltäisiin niin ettei koko saarta tökittäisi täyteen.

 • Reply Maria perjantai, 15 maaliskuun, 2019 at 12:41

  Heips,
  Kiitos Anni kertomuksestadi.
  Ajauduin tänne blogiin googlettelujen kautta. Tällä hetkellä ollaan avopuolison kanssa Ghan Daossa.
  Danang nähtiin päivässä ja Hoi an parissa. Kylmäksi jätti. Nyt ollaan pienen kalastajakylän läheisyydessä, upeet rannat mutta ruoka ei oikein säväytä. Hoi Anissa superit ruuat mutta ihan pilalla jo turismista :(. Nyt suuntana olis Ong Lang Beach tai Long Beach mutta ei oikeen tiedä kumpaan suuntais.
  Anni, missä päin Long Beachia olisi hyvä majoittua?
  Marko, onko antaa akuutteja vinkkejä?
  Rannan lähellä ei tarvi olla kunhan on pooli, hyvät ruokamestat olis hyvä olla lähellä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 15 maaliskuun, 2019 at 15:20

   Moi Maria!
   Jos itse olisin menossa Phu Quocille uudelleen, menisin ennemmin Ong Lang Beachille, pidin siitä paljon enemmän, koska se oli huomattavasti rauhallisempi. Tietysti riippuu siitä mistä tykkää. Long on nimensä mukaisesti pitkä mutta kapea, välillä siellä tuntui vähän ahtaaltakin, koska ihmisiä oli enemmän. Long Beachin ympärillä on paremmin ravintoloita, mutta mitään hirveän hyviä ruokapaikkoja me emme sieltä ainakaan löytäneet. Suosittelisin mielummin käymään vaikkapa keskustan ruokatorilla. Majoituspaikan sijainnista Long Beachillä en osaa hirveän ihmeellisiä vinkkejä antaa. Me yövyimme Little Garden Bungalowssa about puolivälissä Long Beachiä ja siellä oli ainakin ärsyttävää yrittää koikkeloida sen ison tien yli, jossa oli liikennettä melko paljon.

 • Reply Marko perjantai, 15 maaliskuun, 2019 at 15:04

  No ruokaravintoloita on vieri vieressä ja taso tietysti vaihtelee. Saari kun kyseessä, niin kala ja äyriäis painotteista. Ei ollut itsestään selvyys löytää listalta esim.vegeruokaa. Joka sinänsä ihmetytti. Itse olin Nadine Phu Quoc resortissa. Kiva allasalue. Tykkäsin kyllä. Sivussa pääkadusta joka todella vilkas ja äänekäs. Jos otatte skootterin, niin Praha hotellia vastapäätä, tien toisella puolella ystävällinen perhe vuokraa. Oli toimiva. Maksoi 130 000 dongia/pvä. Näytti kuitteja, että hotellin kautta 170 000 dongia. Mene ja tiedä. Long beachilla venäläisiä n.80 % turisteista.

 • Reply Mervi maanantai, 28 lokakuun, 2019 at 19:49

  Hei, olemme varanneet viikon saarella ja toisen ho chi minhissä tammikuussa 2020. Nyt vähän arveluttaa tämä saari. Viime tammikuussa olimme Kambodsassa 2 viikkoa. Toisen siitä koh rong saarella ja sitten siem riepissä Ankor Wat temppeli ja pari päivää Phonm Penh.. Matka oli ihana!
  Nyt oli tarkoitus yhdistää Vietnam ja Phonm Penh. En jaksanut enää alkaa säätämään lentoja joten jätimme Kambozan pois. Pitäisikö sittenkin muuttaa matkasuunnitelmaa?
  Koh Rong oli ihana ja rauhallinen saari( valitse hotelli jonkin matkan päästä satamasta). Phonm Penh oli myös kiva paikka. Hotellimme oli mekong joen vieressä ja hyvällä alueella. Vietnamissa emme ole aikaisemmin käyneet ja se kiinnostaa nyt kovasti. Kertokaa joku jotain positiivista😊.

 • Leave a Reply