Suomen suurin matkablogiyhteisö
Suomi Finland

Huisin jännää kiipeilyä Flowparkissa!

keskiviikko, 28 syyskuun, 2016

K: Mikä on kalpeakasvoinen ja seisoo puussa?
V: Anni tajutessaan että alas onkin kohtuu pitkä pudotus. (tai saattaa olla myös albiino-orava!)

 

flowpark varala

Voitin jo joskus keväällä Curious Feet -blogista kaksi lippua Tampereen Varalan Flowparkkiin. Olin aivan sairaan täpinöissäni ja aloin heti suunnitella milloin mentäisiin Villen kanssa puissa apinoimaan.

Paitsi että jotenkin homma vähän jäi, aina oli jotain muita suunnitelmia, jompikumpi oli kipeänä ja sääkin tänä kesänä oli erityisen hanurista. Kerran päästiin jo Varalan pihaan asti, kunnes totesin että minulla on itse asiassa aika huono olo, eikä kiipeilystä tule mitään.

Mutta! Vihdoin kaksi viikkoa sitten universumi hymyile meille, kaikki palaset asettuivat kohdalleen ja pääsimme flowparkkaamaan! What a feeling!

Ja siinä hommassa tuli muuten hiki!

Ja siinä hommassa tuli muuten hiki!

 

Tässä vaiheessa otetaan epätietoisille infopläjäys suoraan virallisilta nettisivuilta: Mikä se flowpark siis on?

Flowpark on ekologinen seikkailuhuvipuisto, jossa pääsee testaamaan kestääkö kantti. Seikkailuradat on rakennettu eläviin puihin niitä vahingoittamatta. Toiminnan moottori on ihminen itse! Lukuisia erilaisia tehtäviä selvitetään parhaimmillaan lähes kahdenkymmenen metrin korkeudella. Tehtävät ovat yläköysiratoja sisältäen mm. heiluvia polkuja, liaanihyppyjä, keinuja ja vaijeriliukuja. Flowpark on tarkoitettu kaikenikäisille seikkailumielisille 7-vuotiaasta ylöspäin – haastetta löytyy niin kaupunkispedelle kuin kokeneelle eräjormalle!  

 

Pääsimme tosiaan vapaalipuilla sisään (normihinta 25€/hlö, ja muuten aika hyvä lahjaidea!). Lisäksi ostimme hanskat (3€), joka osoittautui erittäin hyväksi valinnaksi sekä käsien suojaamisen että pitävän otteen kannalta.

Seuraavaksi vedettiin valjaat päälle ja kypärä päähän ja lyhyen mutta perusteellisen turvaopastuksen jälkeen nämä kaupunkispedet olivat valmiita seikkailuun!

Tämä mieshän suorastaan huutaa: "Olen valmis seikkailuun!"

Tämä mieshän suorastaan huutaa: ”Olen valmis seikkailuun!”

Varalassa on kahdeksan eri rataa, jotka on värikoodattu vaikeustason mukaan. Sininen on helpoin, vihreä ja punainen keskitasoisia ja musta rata on vaikein. Yksi radoista on erityisesti lapsille suunnattu vaaleanvihreä Benji-rata.  

Villen kanssa ehdimme ja jaksoimme yhteensä viisi vaikeudeltaan sinistä ja vihreää rataa. Peruskuntoiselle ja semisti pelkurille noissa sinisissäkin oli ihan riittävästi haastetta. Tosin oli ilahduttavaa huomata että vähän aikaa puissa keikuttuaan ei korkeutta oikein enää edes huomannut tai ainakaan tajunnut arkailla. Lisärohkeutta voi keräillä vaikka siitä ajatuksesta, että olisihan se nyt aivan sairaan noloa jos joku ohjaajista joutuisi tulemaan pelastamaan keskeltä rataa!

flowpark varala
Suosikkiratani oli ehdottomasti Via Pyhä. Se oli riittävän helppo, muttei kuitenkaan liian lälly ja parasta oli huikean hieno näkymä Pyhäjärvelle! Pikkasen pisti kadehtimaan miten mahtavissa puitteissa Varalan urheiluopiston oppilaat saavatkaan opiskella.

Punaista rataa olisi houkuttanut kokeilla, koska siinä on kaikista pisin vaijerilasku(jotka oli ihan parhaita!), mutta neljän tunnin flowparkkaamisen jälkeen (toki tauoilla), olimme niin puhki että loput oli jätettävä ensi kertaan. Ja ensi kerta tulee todellakin olemaan, ihan mahtava paikka!

 

Flowpark Varala

Mahtavat maisemat, ei niin mahtavat käsivoimat.

 

Flowpark Varala

Via Pyhä kulki kivasti osan matkaa kallionseinämää pitkin

 

Jos hinta tuntuu liian kovalta niin tässä vielä nopeille vinkki vitonen: Syyskuun Parisuhdeperjantaita on vielä yksi jäljellä, pe 30.9.. Silloin flowparkkaamaan pääsee kaksi yhden hinnalla eikä tuon kuvauksen perusteella kahden ihmisen suhteen laadusta olla turhan niuhoja. 

 

 

Lopuksi vielä armotonta videofiilistelyä meidän flowpark tunnelmista!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 28 syyskuun, 2016 at 20:35

    Kuulostaa hauskalta ja aika kivat maisemat ympärillä. Vierumäellä on samantapainen seikkailupuisto ja se olis meitä lähinnä. Sitä olen miettinyt, onko siellä koko ajan joku ohjaaja paikalla, jos tulee vaikka tenkkapoo miten pitäisi edetä?

    • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 29 syyskuun, 2016 at 07:07

      Alueella kiertelee koko ajan useita ohjaajia jotka tarkkailevat menoa ja neuvovat maasta käsim. Kiipeävät toki ylöskin jeesaamaan jos se tarpeen on. Apua siis saa! 🙂

    Leave a Reply