Suomen suurin matkablogiyhteisö
maisemafiilistelyt

Ensitunnelmat Islannin jälkeen

torstai, 1 syyskuun, 2016

Paluulento laskeutui eilen takaisin Suomeen ja takana on 7 päivää ja 2500 kilometriä Islannissa, tuossa aivan käsittämättömässä, sanoinkuvailemattoman lumoavassa ja absurdissa paikassa.

Tiesin että Islanti on uskomattoman kaunis, olin fiilistellyt muiden kuvia vaikka millä mitalla ennen reissua, ja silti Islanti vei aivan totaalisesti jalat alta.

Kokemusta kuvaillessa loppuu sanat kesken, mutta sen voin todeta etten ole ikinä käynyt missään missä luonto olisi tarjonnut Islannin kaltaista mykistävää, mieletöntä, mahtipontista, jylhää, lumoavaa kauneutta. Eikä vain muutamassa paikassa, vaan aivan jatkuvalla tykityksellä, niin että ensimmäisinä päivinä mieli oli aivan ymmyrkäisenä siitä voiko verkkokalvoilta aivoihin välittyvä kuva olla todellinen laisinkaan.

Ajomatkaa kertyi viikolle aikamoinen määrä, mutta kertaakaan ajaminen ei tuntunut pitkästyttävältä, koska ympärillä oli jatkuvasti jotain upeaa nähtävää. Jotenkin uskomattomasti ajomaisema myös vaihtui aivan jatkuvalla syötöllä. Useampaan kertaan kumarruin kaivamaan kameraa repustani vain huomatakseni että maisema oli jo ehtinyt vaihtua johonkin ihan muuhun, mutta aivan yhtä kuvaukselliseen.

IslantiIslanti Islanti Islanti Islanti Islanti
Islanti

Matkalta tarttui mukaan reilusti yli tuhat kuvaa, niiden läpikäyminen tulee olemaan sekä mieluisa että turhauttava projekti. Missään en ole niin helposti saanut otettua upeita kuvia, mutta ollut samanaikaisesti yhtä tyytymätön kykyyni saada näkymä todenmukaisesti vangittua. Riittämättömiä tai ei, kuvia tulette näkemään, sillä ne eivät lopu ihan heti kesken!

Ja vielä jäin niin paljon näkemättäkin! Sanomatta selvää lie, että tämä ei varmasti ollut viimeinen reissu Islantiin.

 

Villen fiilikset

Minulla ei ihan hirveästi ole lisättävää Annin hehkutuksiin. Allekirjoitan joka sanan. Minun toimiessa pääasiallisena kuskina, ei kertaakaan tullut olo että ajaminen olisi tylsää. Sanoin kuvaamattoman upeita maisemia. Kerran jopa niin upeita, että meinasi kyynel vierähtää poskelle. Mieleen ovat jääneet myös hyvin sympaattiset ja kauniit pikkukylät keskellä ei mitään, paikallisten pienpanimoiden tuotteet, kohtelias paikallisväestö ja tietysti lukuisat matkan aikana kerrotut huonot vitsit. Negatiivisena puolena jäi mieleen ainoastaan varsin tyyris hintataso, mutta toisaalta budjettia pystyi säätelemään ostamalla osan ruokatarpeista suoraan kaupasta, ravintolan sijaan.

Lopuksi todettakoon, että Islanti on kaunein ja mielenkiintoisin maa missä olen toistaiseksi käynyt. Olen myös ehdottomasti menossa uudestaan.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa torstai, 1 syyskuun, 2016 at 19:04

  Islanti <3 Se on kyllä jännä, että vaikka itekin tiesin aika hyvin mitä maalta odottaa, niin silti se luonnon huikeus ja överiys pääsivät yllättämään. Islanti on kyllä uniikki. Toivottavasti pääsisin piakkoin toteamaan, kuinka pahaksi kilpailijaksi maailman kauneimman maan tittelistä Uusi-Seelanti muodostuu 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 1 syyskuun, 2016 at 19:36

   Juma, vaikka oonkin Uudesta-Seelannista haaveillu iät ja ajat (miksi, oi miksi sen täytyy olla niin kaukana), niin en ollu tajunnu että sielläkin tosiaan on geysirejä ja vaikka mitä geotermaalista jännätoimintaa (tunnen tän termistön hienosti). Se täytyis kyllä oikeasti siirtää haavelistalta toteutuslistalle!

 • Reply Maarit Johanna torstai, 1 syyskuun, 2016 at 19:21

  Mun lempparimaa <3 Lähtisin koska tahansa uudelleen!

 • Leave a Reply