Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa

Brysselin mahtavat sarjakuvamuraalit

lauantai, joulukuu 2, 2017

Brysseli ei kokonaisuutena herättänyt meikäläisessä suuria tunteita suuntaan tai toiseen, mutta yksi asia josta todella tykkäsin olivat kaupungin sarjakuvamuraalit. Belgia on sarjakuvistaan tunnettu, asiaan perehtymätönkin tietää vähintään belgialaisen Hergén luoman Tintin. Brysselistä löytyy kehuttu sarjakuvamuseokin, mutta sinne asti emme saaneet aikaiseksi raahautua. Brysseli oli reissun viimeinen kohde ja olimme jotenkin niin väsähtäneitä että makoilimme airbnb-kämpässämme ainakin puolet ajasta. Onneksi sarjakuvaestetiikasta pääsi nauttimaan helposti normaalin kaupungilla käyskentelyn yhteydessä.

Sarjakuvamuraalien ihailuun löytyy opastettuja maksullisia kierroksia, mutta niiden löytäminen omin päinkään ei ollut erityisen vaikeaa. Ainakin jos tyytyy siihen että ihan joka ikistä ei ole pakko nähdä, niin kuin minä.

Googlettelin etukäteen muraalien nimiä ja sijainteja ja ilokseni huomasin että monet niistä löytyivät suoraan aina ulkomailla apuna käyttämästäni Maps.me kartta-applikaatiosta. Paikan päällä huomasin myös että muraalien alareunassa on pieni opastekyltti, jossa näytetään lähimpien muraalien sijainnit kartalla. Kätevää!

Vielä kätevämpää on tarttua nuorille matkustajille suunnattuun paikallisten vinkkejä jakavaan USE-IT turistikarttaan, johon on merkattu kaikkien sarjakuvamuraalien sijainnit. Olen muutenkin tykästynyt tuohon karttasarjaan, sieltä löytyy useimmiten juuri minun kiinnostuksen kohteisiini sopivia vinkkejä. Valmiita karttoja taitaa tällä hetkellä olla muutamalle kymmenelle Euroopan kaupungille, mutta niitä tulee koko ajan lisää!

Varmaan kellekään blogia säännöllisesti lukevalle ei ole jäänyt epäselväksi että pidän katutaiteesta, erityisesti sen katukuvaa piristävän vaikutuksen vuoksi. Brysselin sarjakuvamuraalien kohdalla ihastuin erityisesti siihen että sen lisäksi että teokset ovat taidokkaasti tehtyjä, niiden kautta on tehty katukuvaan näkyväksi Belgian ansiokas sarjakuvaperinne.

Ja kun nyt tähän lempiaiheeseeni taas pääsin, niin plöräytetään samalla pihalle vielä muutama lisäkuva Brysselin muista katutaideteoksista, jotka nekin ilahduttivat minua suuresti kaupungin kaduilla kulkiessani.

Manneken Peace -teos löytyi luonnollisesti aivan Manneken Pis patsaan läheisyydestä

 

Pissaavien olentojen luvatussa kaupungissa huvitti myös tämä pissaava space invader

 

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Sini / Sini matkakuumeessa lauantai, joulukuu 2, 2017 at 20:01

  Missasin Brysselissä ihan totaalisesti nuo teidän 3 ekaa muraalia. Hienoja ovat.

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, joulukuu 7, 2017 at 09:18

   Olivat kyllä todella hienoja! 🙂

   Jos olisi ollut enemmän aikaa niin olisin ihan mielelläni tehnyt kattavammankin kierroksen, nyt katselin lähinnä niitä jotka sattuivat jollain lailla matkan varrelle osumaan.

 • Reply ananas2go lauantai, joulukuu 2, 2017 at 23:43

  Upeita! Tiedätkö, ovatko nuo olleet seinissä jo kauankin? Olen vuosia sitten käppäillyt Brysselissä yhden illan, ja luulisi, että olisi muistijälki jäänyt.

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, joulukuu 7, 2017 at 09:19

   Näitä on ollut Brysselissä 90-luvulta asti, että ehkä sulle kävi vain huono tuuri eikä yhtään osunut kohdalle?

  Leave a Reply