Suomen suurin matkablogiyhteisö
Eurooppa Päiväretket

Bratislava: helppo ja hyvä päiväretki Wienistä!

lauantai, 6 toukokuun, 2017

Siinä missä Wien jäi mieleen “ihan kivana”, pääsiäisloman toinen kohde, Bratislava, viehätti meitä huomattavasti enemmän. Bratislava on myös juuri sopivan kompakti että päänähtävyydet ehtii hyvin kiertää päivässä. Wienistä Bratislava on lisäksi erittäin helppo kohde: Junia lähtee Wienin päärautatieasemalta (Wien Hauptbahnhof) vähintään kerran tunnissa eikä matka kestäkään kuin reilun tunnin. Tarkat aikataulut voi tarkastaa Itävallan rautateiden sivulta.

Kannattaa kuitenkin huomata että Bratislavassa on kaksi rautatieasemaa, pääasema, Bratislava hlavná stanica ja joen toisella puolella sijaitseva Bratislava-Petržalka. Päärautatieasemalta on ydinkeskustaan n. 2 km, Petržalkasta kolme. Ero ei ole suuren suuri mutta kannattaa huomioida kummalle on saapumassa niin osaa lähteä asemalta oikeaan suuntaan!

Matka Wienista Bratislavaan on myös mahdollista taittaa laivalla Tonavaa pitkin, mikä kuulosti mielenkiintoiselta (ja potentiaalisesti hyviä maisemia tarjoavalta) vaihtoehdolta. Aikaakaan siihen ei luvattu menevän juuri enempää, 75 minuuttia suuntaansa. 33 euroa meno-paluusta oli kuitenkin vähän liian suolainen verrattuna vain 16 euroa maksaneeseen junaan, joten päädyimme tällä kertaa junalla köröttelyyn.

Päärautatieasemalta astuttuamme Bratislava ei tehnyt kovin kummoista ensivaikutelmaa. Aseman edustalla haiskahti ehta virtsa ja keskustaa kohti kävellessä talot muistuttivat pitkälti Wienistä, paitsi että ne olivat töhryisempiä ja huonokuntoisempia.

Semisti ankean kävelyn jälkeen saavuimme vanhaankaupunkiin ja Bratislava alkoi näyttää parhaita puoliaan. Vanhankaupungin alue on melko pieni, mutta varsin viehättävä värikkäine taloineen ja kapeine kujineen. Muistutti minua vähän Tallinnasta! Erinomaista matskua päämäärättömään kuljeskeluun ja harhailuun!

Bratislavassa ilahdutti myös Wieniä matalampi hintataso. Yritimme vahingossa maksaa kahvilassa kahteen kertaan, koska kuvittelin laskun pienuuden perusteella tarjoilijan laskuttaneen minulta vain omat syömiseni eikä lainkaan Villen.

Bratislavan tunnetuin patsas, viemäristä kuikuileva Čumil

Vaaleansininen piparkakkukirkko? No miksipä ei!

Pienen nähtävyyskierroksen jälkeen haimme Villen kanssa hieman eväksiä kaupasta ja lähdimme kapuamaan kohti Bratislavan linnaa. Linnan ulkopuolella olevaan puistoon ja puutarhaan on vapaa pääsy, joten valitsimme sen sopivaksi picnic-paikaksi. Linna on luonnollisesti rakennettu muuta kaupunkia korkeammalle, joten sieltä avautuu oikein mukiinmenevät maisemat, tosin enemmänkin joen toiselle puolelle kuin vanhaankaupunkiin päin. Kiipeäminenkään ei onneksi ole liian rankkaa, tiedän, koska palattuamme alas Ville muisti unohtaneensa kassinsa välipalapaikalle. Hyvin jaksoi kivuta vielä toistamiseenkin! 😀

Vasta ensimmäinen kierros rappusia menossa, jaksaa hymyillä!

Tonavan toisella puolella rakennukset olivat enemmänkin mallia betonipalikka

Bratislavan linna ei ole kovin linnamainen, mutta ihan hauska silti. Ulkomuotonsa vuoksi linnaa on verrattu mm. ylösalaisin käännettyyn pöytään, mutta kyllä tuo minusta ihan komia on!

Pidin erityisesti linnan puutarhan tarkasta väriteemasta!

Erinomaisen päiväretken Bratislavaan kruunasi siellä nautittu todella herkullinen ruoka ja juoma. Mutta Ville on luvannut kirjoittaa siitä puolesta erillisen postauksen, joten mitäpä sitä nyt tässä spoilaamaan!

Jätän tämän tähän teaseriksi tulevasta! 😀

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Kaksi yötä Bratislavassa, kolme Wienissä sunnuntai, 7 toukokuun, 2017 at 11:06

  Wienistä halpabussilla Bratislavaan ja takaisin Tonavaa pitkin, niin tulo ja lähtö on ihan vanhan kaupungin vieressä ja hinnaltaan siedettävä paketti.

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, 7 toukokuun, 2017 at 19:50

   Hyvä tietää, bussivaihtoehtoa ei tullutkaan mieleen tutkia! 🙂

 • Reply jossus lauantai, 17 maaliskuun, 2018 at 11:52

  Tosi kaunis kirkko.

 • Leave a Reply