Suomen suurin matkablogiyhteisö
Oseania

Australian itärannikon parhaat

perjantai, 27 joulukuun, 2019

Neljä viikkoa Australiassa on takana ja tuntuu, että samaan aikaan ehdin tehdä ja nähdä ihan hurjan määrän erilaisia asioita ja silti tutustuin vain pienen pieneen viipaleeseen Australiasta. Ihan huikean monipuolinen (ja massiivinen) maa!

Aloitin reissun Sydneystä, josta lensin Cairnsiin ja lähdin bussilla matkaamaan alaspäin itärannikkoa Brisbaneen asti. Sieltä pompahdin vielä hetkeksi Melbourneen. Nautin lähes joka hetkestä, mutta muutama paikka nostivat rimaa erityisen korkealle. Tässä siis minun Australian reissuni parhaat paikka, joista on tulossa vähän myöhemmin blogiin vähän pidemmältikin juttua.

 

Daintreen kansallispuisto

Cairnsista pohjoiseen sijaitsee upea Daintreen sademetsä, joka on sekä kansallispuisto että UNESCOn maailmanperintökohde. Jos on oikein onnekas, voi sademetsän satoja vuosia vanhojen puiden ja saniaisten lomassa bongata emua muistuttavan harvinaisen kasuaarin. Kasuaaria emme nähneet, mutta pari krokotiilia kyllä!

Iso valliriutta

Iso valliriutta ei taida juuri esittelyjä kaivata, se on maailman suurin ja varmasti tunnetuinkin koralliriutta. Sen kunnosta on kuulunut niin paljon huolestuttavia uutisia, että epäilin olisiko riutalla enää mitään näkemisen arvoista, mutta onneksi olin väärässä. Vielä löytyi värikkäitä koralleja ja kaloja, riuttahainkin näin vilaukselta!

Whitsundaysin saaristo

Whitsundaysin risteilylleni osui täydellinen sää ja olin kaksi päivää aivan sydämet silmissä koko hommasta. Ympärillä uskomattoman kauniit maisemat, taivaalla aurinko ja kasvoilla lempeä tuulenvire. Kaikista parasta olivat eläinkohtaamiset, kahdessa päivässä ehdimme näkemään haita, merikilpikonnia, delfiinejä ja rauskuja!

Lue lisää: Uskomaton purjehdus Whitsundaysin saaristossa

Fraser island

Fraser island on maailman suurin hiekkasaari ja niin vaikeakulkuinen että siellä voi liikkua ainoastaan nelivetomaasturilla. Valitsin retken, jossa pääsee itse ajamaan ja täytyy sanoa, että kruisailu loputtomiin jatkuvalla hiekkarannalla oli älyttömän hauskaa! Sisämaasta löytyy pari kaunista järveä ja maisemat ovat muutenkin komeat. Lisäksi Fraser island on parhaita paikkoja Australiassa päästä kohtaamaan luonnonvaraisia dingoja!

 

Blue Mountainsin kansallispuisto

Jylhiä kalliota ja eukalyptusmetsää, niistä on Blue Mountainsin kansallispuisto tehty. Ihania puiden varjostamia patikointipolkuja, joiden varrella voi bongata kakaduja ja muita eksoottisia lintuja. Reittien varrelle on ripoteltu reilusti näköalapaikkoja, joista pääsee parhaassa tapauksessa nauttimaan ihan itsekseen.

Lue lisää: Blue Mountainsin kansallispuisto on mahtava päiväretki Sydneystä

 

Bonus: Great Ocean Road

En enää yhtään ihmettele miksi Great Ocean Roadia tituleerataan yhdeksi maailman kauneimmista rannikkoteistä. Rannikkomaisemat todella ovat upeat ja reitin varrelta löytyy söpöjä pikkukyliä. Täältä löytyy myös lähes varma paikka nähdä koaloja luonnossa!

Great Ocean Road menee bonuspaikalle, koska tajusin vasta listauksen kirjoitettuani, ettei se kyllä todellakaan ole itärannikolla! Koskaan ei ole liian myöhäistä opetella ilmansuuntia! 😀 Maisemareitti sijaitsee Melbournesta länteen ja myötäilee Australian etelärannikkoa.

Kuten listauksesta saattaa päätellä, minun mieltymykseni nojaavat vahvasti luontonähtävyyksien suuntaan. Eikä sinänsä ihme, onhan Australian eläimet ja kasvisto erityisen kiinnostavaa uniikkiutensa vuoksi!

Löytyykö muita Australian itärannikoilla seikkailleita? Jäikö joku suosikki uupumaan listalta?

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin sunnuntai, 29 joulukuun, 2019 at 01:32

  Näkyikö Fraser-saarella niitä dingoja? Ilmeisesti ei? Omissa haaveissa olisi nähdä niitä joskus.

  Mitä olivat sinun Australian top 3?

  • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, 29 joulukuun, 2019 at 07:16

   Näin dingoja! Vaikutti siltä että kyllä niitä aika varmasti näkee, ainakin jos viettää saarella useamman päivän.

   Kauhean vaikeaa rajata listaa vain kolmeen, mutta sanotaan nyt vaikka Whitsundays, Fraser island & Blue Mountains

 • Reply Anna | Muuttolintu maanantai, 30 joulukuun, 2019 at 01:18

  Ihanaa, että viihdyit ja tykkäsit! Nämä löytyy ehdottomasti myös omalta listalta, Whitsundays ja Fraser on korkealla myös siellä. Ollaan taidettu suhauttaa itärannikko jo ainakin neljä kertaa, ja pitkänkin listan parhaista paikoista saisi. Lisäisin esim. monta muuta kansallispuistoa, mutta toki Blue Mountains on suosittu jo siksi kun se on niin lähellä Sydneytä. Rantakohteista tykkään esim. Cairnsin lähistön palmurannoista, Brisbanen lähellä Noosa ja Byron Bay, ja etelämpänä Jervis Bay. Täällä lisää omia lemppareita, oon muuten itsekin laskenut Great Ocean Roadin mukaan, ehkä siksi että Melbourne yleensä lasketaan itärannikoksi ja Great Ocean Road Melbourneen, vaikka eihän se edes suoraan sieltä ala 🙂 https://muuttolintu.com/australian-itarannikko-vinkit/

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 31 joulukuun, 2019 at 07:07

   Joo, nämä ei kyllä tosiaan ollut mitään yllätyskohteita, mutta näissä tapauksissa suositut paikat on suosittuja ihan syystä 😀
   Lähtisin mielellään tutkimaan itärannikkoa uudestaankin, olisi kiva päästä matkaan autolla niin että voisi pysähdellä myös pienemmissä, vähemmän tunnetuissa paikoissa.
   Sun juttuja tuli kyllä lueskeltua ahkeraan varsinkin suunnitteluvaiheessa ja taisin jotain juttuja tarkistella vielä paikan päälläkin! Varsinainen Australia tiedon aarreaitta! 😉

   Ai niin ja hyvä että säkin lasket Great Ocean Roadin itärannikkoon, ei tunnu enää ihan niin hölmöltä 😀

 • Reply Jenni | Boarding Time maanantai, 30 joulukuun, 2019 at 02:53

  Me tykättiin tosi paljon Noosasta, oltiin siellä viime vuonna just jouluviikko. Ja oli siinä matkallakin hienoja mestoja, ajeltiin siis Brisbanesta rannikkoa ylöspäin. Yötä oltiin välissä Caloundrassa, joka oli aika erikoinen mut superhienot rannat sielläkin.
  Tarkoitus oli käydä myös Fraser Islandilla, mut meidän pojat ei suostunu lähtemään Noosasta kun meillä oli niin kiva huvila siellä ja vähän liian mukavaa. 😄
  Jäi kyllä kaipuu Australiaan, täytyy ehkä singahtaa seuraavaksi Cairnsiin.
  Sydneykin oli kyllä mun mielestä tosi kiva kaupunki!

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 31 joulukuun, 2019 at 07:09

   Mua vähän harmittaa etten ehtinyt Noosaan, sitä kehui tosi moni muukin. Mutta toisaalta, tuolla niitä paikkoja olisi riittänyt ja olin tietoisesti päättänyt etten sitten juokse neljää viikkoa pää kolmantena jalkana ympäriinsä, koska ei sellaista jaksa pidemmän päälle. Oh well, pitää vaan palata asiaan toiste!

  Leave a Reply