Suomen suurin matkablogiyhteisö
Aasia

Älä ainakaan käy näissä kohteissa Kuala Lumpurissa

torstai, 20 syyskuun, 2018

Kuala Lumpur ei tehnyt minuun järin suurta vaikutusta. Yritin etukäteen parhaani mukaan etsiä kohteita jotka minua voisivat kiinnostaa, mutta tällä kertaa niihinkin mahtui poikkeuksellisen monta hutia. Toisaalta odotuksenikaan eivät olleet kovin korkealla, joten kokonaisuudessaan Kuala Lumpur osoittautui jopa hieman positiiviseksi yllätykseksi. Mutta vain hiuksenhienosti. Kaupungista löytyi muutama kivakin juttu, mutta palataan niihin seuraavalla kerralla. Tällä kertaa keskityn ainoastaan huteihin ja ärsytyksen aiheisiin!

Ulos

Älä nyt hullu Kuala Lumpurissa ainakaan ulos mene! Tai no, jos haluat hikoilla puolet kehonpainostasi puolessa tunnissa niin tervetuloa Kuala Lumpurin ihanaan ilmastoon! Toki ulos menemällä voit esitellä parasta vesiputousimitaatiota pitkähihaisiin ja -lahkeisiin tummiin pukeutuneille paikallisille. Lämpötila on vuoden ympäri yli kolmessakympissä ja jumalattoman kostean ilman vuoksi olo tuntuu vielä muutaman asteen verran tukalammalta.  Ai, aiot silti mennä ulos? No älä sitten väitä etten varoittanut!

KL Tower & Petronas Tower

Parikymmentä euroa näköalapaikasta, aivan silkkaa riistoa! Kuala Lumpur on korkeita taloja täynnä eikä komeiden maisemien takia tarvitse välttämättä maksaa itseään kipeäksi. Jo meidän hotellin kuudennen kerroksen uima-altaalta oli ihan mukavat näkymät saatika sitten kaverini 51-kerroksen uima-altaalta. Ja aivan ilmaiseksi! Jos kuitenkaan oma tai kaverinkaan hotellivalinta ei osu kohdalleen niin suuntaa mieluummin ravintolaan tai drinkkibaariin, joita löytyy sekä ulko- että sisätiloista, upeilla näkymillä. Ainakin silloin näkymän saa juoman tai ruoan hinnalla!

Tämä näkymä löytyy eräästä kattobaarista jonka nimi paljastuu ensi viikolla!

Chinatown

Tästä varmaan saa kuraa niskaan mutta minusta Kuala Lumpurin Chinatown oli aika turha. No okei, myönnettäköön etten tutkinut sitä päivä- tai edes tuntikaupalla, mutta yleisfiilikseksi jäi se että jos on joskus käynyt jonkun muun ison kaupungin Chinatownissa niin ei täällä ainakaan mitään uutta koe. Joka puolella kaupattiin krääsää ja feikkejä merkkituotteita ja väentungoksessa pääsi nauttimaan oman hikensä lisäksi myös viiden ympäröivän ihmisen eritteistä. 

 

FRIM: Forest Research Institute of Malaysia

FRIMin alueella on säilytetty tutkimustarkoituksiin vanhaa metsää, johon turistien iloksi pääsevät myös vierailijat. Puiden latvoihin on rakennettu mahtava riippusilta jota pitkin pääsee kulkemaan ja tutkimaan latvuston eläimiä ja kasvustoa. Tai siis näin luulin.

Selvisi kuitenkin että canopy walk on suljettu jo pari vuotta sitten turvallisuussyistä eikä alueella ole enää kuin muutama metsäpolku johon pääsee kävellen. Ja silti kehtaavat pyytää viiden ringgitin pääsymaksua. Aivan pyllystä. Lisäksi alueella ei ole opasteita nimeksikään joten sinne saapuessa on erittäin hankala tietää mihin kannattaisi mennä. Vahva ei-suositus.

Näin on selvitetty paikat jota Kuala Lumpurissa kannattaa välttää! Unohtuiko joku? Haluatko esittää emojien säestämän voimakkaan vastalauseen? Kommenttikenttä on avoin!

 

Blogia voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa!

You Might Also Like

22 Comments

 • Reply Piyya perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 07:45

  Enpä lupaa ettenkö kävisi ainakin joissakin noissa jos tuonne matka jonakin päivänä suuntautuu. Lupaan kuitenkin muistaa, että Ai niin mitäs se Anni sanoikaan jos teen sanat huomiot ???

 • Reply Frida Ingrid perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 10:20

  No, oon kyllä aika samaa mieltä näistä paikoista! 😀 Tosin mulla jäi KL:sta ihan positiivinen mielikuva, mutta ei se pääse lähellekään omia suurkaupunkilemppareita tai edes Kaakkois-Aasian kaupunkisuosikkeja. KL:ssa todellakin on kuuma, eikä siellä ihan pienissä vaatteissa viitsi edes sipsuttaa uskonnollisen kontekstin vuoksi. Me käytiin katsomassa Petronas Towersit ihan maankamaralta, joten siitä ei jäänyt mitään hampaankoloon. China Town oli minustakin todellakin lähes pelkkä krääsähelvetti, enkä sinne toiste enää menisi. Me käytiin myös FRIMissä, jossa kyllä tuolloin vuosia sitten pääsi ihan canopywalkille asti, mutta ei se canopy-osuus nyt niin kauhean ihmeellinen ollut. 😀 Melko lyhyt verrattuna moneen muuhun canopyosuuksiin, missä maailmalla on tullut oltua tai nähtyä. Enkä muista, että olisin tainnut mitään apinoita kummempaa siellä nähdä. Oli se silti ihan kiva parin tunnin patikointi – tosin siinä ilmankosteudessa urheilu ei ole koskaan hauskaa! 😀

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 21 syyskuun, 2018 at 16:28

   Ei Kuala Lumpur mustakaan oikeasti mikään hirveä ollut, mutta ei tosiaan pääse mihinkään suosikki kaupungit -listalle. Se ilmanala siellä otti kyllä päähän joka ikinen päivä. Ja erityisen hankalan siitä tosiaan teki juuri se että missään hirveän pienissä hepeneissä ei kehdannut kaupungilla pyöriä. Nytkin kirkkaanpunaiset hiukset keräsivät ihan riittävästi katseita.
   Huippua että oot käyny FRIMissä, mä en ollut siitä ikinä kuullutkaan ennen tuota. Vähän lohduttaa etten sitten kuitenkaan missannut mitään maailman uskomattominta elämystä 😀

 • Reply traveldreamer17 maanantai, 24 syyskuun, 2018 at 19:35

  Mun Koala Lumpur käynnistä on päässyt vierähtämään 16 vuotta. Apua! Tykkäsin Kuala Lumpurista, koska olin aikaisemmin käynyt Aasiassa vain Bankokissa ja Bangkokiin verrattuna Kuala Lumpur oli siisti ja vähäsaasteinen. Postitiiviseen kokemukseen vaikutti varmasti myös se, että Malaysian Airlinesin kautta saimme todella edulliset Stop Over hinnat hotelleihin ja ensimmäistä kertaa elämässä tuli yövyttyä neljän tähden hotelleissa. Ja KL:ssä osallistuimme vaihtarikaverin kaksipäiväisiin häihin, jotka olivat ikuimuistoinen kokemus. Että ehkä vähän eri lähtökohta kaupungin arviointiin :D.

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 26 syyskuun, 2018 at 22:33

   Samasta kaupungista voi kyllä olla hyvinkin erilaiset kokemukset, ei se väärin ole!

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 25 syyskuun, 2018 at 09:19

  Periaatteessa inhoan tällaisia jotenkin klikkiotsikoilta kuullostavia otsikoita, että älä tee tätä – varsinkin jos sellaisen takana on sitten kuitenkin vinkkejä mitä kannattaisi tehdä.
  Me vietimme pitemmällä Aasian kierroksella aikoinaan olisiko ollut 3 välipäivää Kuala Lumpurissa emmekä tosiaan ihan hirveästi innostuneet kaupungista, mutta ehkä osittain siksi, että se olikin laskettu välipäiväksi intensiivisen Indokiinan kierroksen ja Borneon välissä. Petronas Towerseilla kävimme mekin, ja mielestäni oli kohde, jossa kannatti käydä, on sillä sen verran kuitenkin mainetta, että olisi harmittanut, jos olisin käynyt kaupungissa käymättä siellä.

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 26 syyskuun, 2018 at 22:39

   Ha! ?Ei toi mun mielestä ollut mikään klikkiotsikko!
   Petronas jäi välistä hintansa takia, ulkopuolelta sitä toki tuli katseltua, ihan hienoja se on.

 • Reply Ne Tammelat keskiviikko, 26 syyskuun, 2018 at 11:53

  No hitsiläinen, hyviä vinkkejä nämä tai siis epävinkkejä 😀 Toi kuumuus on kyllä jo itsessään tunnelmantappaja, oli kaupunki mikä hyvänsä. Sen verran tyylikkäitä kuvia kuitenkin, että vähän jäi paikka kutkuttelemaan. Ei ehkä top viiteen, mutta jonnekin kauemmas tulevaisuuteen 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 26 syyskuun, 2018 at 22:43

   Epävinkeilläkin voi siis saada jonkum innostumaan! 😀
   Ens kerralla kerron sitten ne varsinaiset tärpit, katotaan miten niiden kanssa käy!

 • Reply Travelloverin Annika keskiviikko, 26 syyskuun, 2018 at 21:18

  China Townista olen samaa mieltä. Krääsää, piraattikamaa ja prostituoituja. Se oli minun havaintoni. Sen sijaan en oikein keksi mitään syytä, miksi matkustaisin mihinkään olemaan sisällä. 🙂 Olin vuosi sitten kesällä viikon kesken pitkää Kaukoidän reissuani Kuala Lumpurissa. Se sopii oikeastaan hyvin sellaiseksi vietän viikon arkea, hoidan asioita, pesen pyykkiä -viikoksi. Kävin parina iltana lenkilläkin, vaikka kosteusprosentti oli ehkä 350 (no okei, vähän liioittelen). Todella kaunis muuten tuo yökuva, mistä korkealta mahtaakaan olla otettu.

  • Reply Anni | Rajatapaukset keskiviikko, 26 syyskuun, 2018 at 22:54

   Juu, kyllähän siellä ulkona tuli pyörittyä vaikka olosuhteet oli vähemmän kuin optimaaliset.
   Tykkään yleensä kaupungeissa kävellä ympäriinsä mahdollisimman paljon, mutta Kuala Lumpurissa sitä vaikeutti lämpötilan lisäks myös se että kävelyllä oli pääosin tilaa aika naftisti.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA torstai, 27 syyskuun, 2018 at 13:41

  Ollaan kolmen viikon Aasian reissun viimeiset päivän Kuala Lumpurissa. Silloin on itse asiassa Uusi Vuosi. Olemme tarkoituksella valinneet kolme hotellia eri puolilta kaupunkia, niin pääsee kiertelmään monipuolisesti ja helpommin paikkoja.

  Kuala Lumpur on kaupunkina vähän hankala. Olemme siellä käyneet miehen kanssa ja mies on siellä myös ollut töissä. Kaupunki harvoin miellyttää turisteja samoin kuin vaikka Singapore. Kuitenkin kyseessä on miljoonakaupunki, joka ei vaan minusta voi olla läpeensä *aska. Eli kyse on usein joko mielentilasta tai siitä, että olosuhteet (kuumuus, liikkumisen hankaluus, osittain likaisuus jne.) ärsyttävät matkailijaa liikaa.

  • Reply Anni | Rajatapaukset lauantai, 29 syyskuun, 2018 at 19:06

   Olet niin sanotusti asian ytimessä, Kuala Lumpurin fiilikseen vaikutti todellakin kuumuus ja se että kävellen kulku oli tehty muutenkin hankalaksi. Mutta ei tosiaankaan läpeensä mätä paikka, ensi kerralla onkin tarjolla niitä paikkoja joista pidin!

 • Reply Terhi | Vagabondablogi.fi perjantai, 28 syyskuun, 2018 at 10:40

  Ei ehkä pitäisi sanoa tätä, mutta mulle tuli tätä lukiessani ikävä KL:ää! Onhan se mielipiteitä jakava kaupunki, mutta Malesia on mulle tärkeä maa kun se oli ensimmäinen ulkomaa jossa asuin, ja myös KL:llä on siksi erityinen paikka sydämessäni. Mutta China Town on minustakin kamala paikka – sen reggae-baaria lukuun ottamatta 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset lauantai, 29 syyskuun, 2018 at 19:07

   Ei se väärin ole! 😀
   En minäkään Kuala Lumpuria pitänyt mitenkään läpeensä pahana, tässä tuli vaan hyvin purettua paikan aiheuttama ärtymys. Ensi kerralla sitten sitä kivempaa puolta!

 • Reply Niko / Finnoy Travel perjantai, 28 syyskuun, 2018 at 11:37

  Kuala Lumpurin hyviä puolia on edulliset hyvälaatuiset hotellit. Malesiassa olen käynyt myös Penangissa ja Johor Bahrussa ja väittäisin, että Kuala Lumpur on näistä miellyttävin. Mutta en välttämättä sinne silti uudestaan menisi.

  • Reply Anni | Rajatapaukset lauantai, 29 syyskuun, 2018 at 19:09

   Oikeassa olet, Kuala Lumpurista olisi löytynyt kyllä vaikka minkä sortin luksus majoitusta suhteellisen edullisesti. Itse olin minibudjetilla matkassa joten päädyin kapselihotelliin, mutta senkin kohdalla hinta ja laatu kohtasivat varsin hyvin.
   En minäkään tunne erityistä tarvetta päästä Kuala Lumpuriin uudelleen, mutta toisaalta, ei siellä käynti harmitakaan.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeras lauantai, 29 syyskuun, 2018 at 22:07

  Itse tykkäsin chinatownista, en tosin siitä romutorista vaan alueena. Sieltä sai monesta paikkaa todella hyvää ruokaa, nams!

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 4 lokakuun, 2018 at 11:50

   Olis varmaan pitänyt käydä siellä syömässä, joku muukin sanoi ihan samaa 🙂

 • Reply Sannahof // Unelmamaja keskiviikko, 3 lokakuun, 2018 at 15:37

  Kuala Lumpur ei kyllä todellakaan keiku bucket listin kärjessä, niin paljon kuullut soraääniä sieltä täältä. Silti se jollain tapaa houkuttaa, ainakin sellaisena välistoppina jossain vaiheessa. Ehkä KL:nkin aika tulee kohdalleni vielä joskus. Ulkona aion kylläkin olla kaikella uhmallani. Kuuma ja kostea on ehkä hieman hankala yhdistelmä, mutta mieluummin se kuin -37 astetta ja Siperiasta puhaltava tuuli, kuten meillä täällä kotirannassa talvipakkasilla 😀

  • Reply Anni | Rajatapaukset torstai, 4 lokakuun, 2018 at 11:52

   Kyllä, kaikki on suhteellista, täytyy vaan miettiä sitä pakkasta niin ehkä kuumuudessakin pärjää 😀
   Kuala Lumpur on kyllä lentohubina ihan toimiva jos Aasiassa matkustaa joten voi olla että itsekin päädyn sinne vielä uudemman kerran vaikka ei mitään hirveää innostusta aiheuttanutkaan.

  Leave a Reply