Aasia matkasuunnitelmat Oseania

4 viikkoa unelmien reissuun Australiaan ja Uuteen-Seelantiin

lauantai, 28 syyskuun, 2019

Olo on hieman epätodellinen. Ihanko oikeasti olen neljän viikon päästä lähdössä kolmen kuukauden reissuun? Ainakin vuoden olen toivonut että aika voisi kulua vähän nopeammin jotta vihdoin pääsisin matkaan, mutta nyt fiilis alkaa vaihtua siihen että ehdinköhän varmasti hoitaa kaiken tarvittavan ennen lähtöä joka on jo ihan kohta!

Jotkut menevät reissuillaan kokonaan fiiliksen mukaan, mutta minä olen suunnittelija. Ja voin kertoa että kolmen kuukauden reissuun mahtuu aika massiivinen määrä suunnittelua. Olen varannut etukäteen kaikki lennot ja majoitukset ja tiedän suurinpiirtein mitä missäkin matkakohteessa haluan nähdä. Työmäärä on varmaan mitattavissa viikoissa, mutta en valita, enhän minä tätä tekisi jos en siitä pitäisi. Nyt olen saanut ainakin jo vuoden etukäteen fiilistellä niitä kaikkia mahtavia paikkoja joihin pian pääsen vierailemaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Matkareitti on tässä vaiheessa siis hyvin pitkälti tiedossa. Toki matkan aikana voi tapahtua jotain joka saa muuttamaan suunnitelmia, mutta sitä varten minulla onkin joustavat bussiliput ja maksutta peruutettavissa olevat majoitukset. 

Alkuun lennän Singaporeen tasaamaan pariksi yöksi aikaerorasitusta. Singaporessa olen käynyt ennenkin ja palaan sinne mielelläni. Tutussa kaupungissa on helppo viettää pari päivää kun kaikki “pakolliset” nähtävyydet on jo nähty. 

Singaporesta matka jatkuu Sydneyyn, jossa suunnitelmana on jatkaa chillausta. Lokakuun lopussa Australiassa eletään kevät-kesää, pelkästään vihreydessä ja auringonpaisteessa riittää varmasti ihmeteltävää muutamaksi päiväksi. Jos jet lag ei vedä aivan lahnaksi niin toiveissa olisi myös käydä tutkailemassa läheistä Blue Mountains kansallispuistoa.

Sydneystä lennän Cairnsiin, josta matka jatkuu bussilla pikkuhiljaa itärannikkoa alaspäin. Suurelle valliriutalle on ehdottomasti päästävä, samoin Whitsundays ja Fraser Island lukeutuvat must see -listalle. Bussilla kuljettava osuus päättyy noin 1700 kilometriä myöhemmin Brisbaneen. Kyllä, Australia on jumalattoman iso. Siksipä seuraava siirtymä Brisbanesta Melbourneen kulkee lentäen. Sieltä tarkoitus on nähdä joko kuuluisa maisemareitti Great Ocean Road tai käydä Grampiansin kansallispuistossa, en ole vielä osannut päättää. Australiassa vierähtäneen kuukauden jälkeen on aika siirtyä rantalomalle Fidzille.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Whitsundaysillä on luvassa vähän erilaista saaristoa kuin Suomessa. Kuva ArtTower Pixabaystä

 

Fidzillä vierähtää puolitoista viikkoa puhtaasti rantaloman merkeissä. Ainoa lojumisen ja lukemisen lisäksi  suunniteltu aktiviteetti on snorklaus. Saa nähdä ovatko maisemat komeammat pinnan alla vai päällä, mutta odotukset ovat korkealla.

Kohteeksi valitsin Fidzin pääsaaresta Viti Levusta luoteeseen sijaitsevat Yasawa-saaret, koska a) ne ovat helposti saavutettavissa b) niiltä löytyi myös hieman edullisempaa majoitusta c) ne näyttävät maanpäälliseltä paratiisilta. Tämän Fidzin pätkän on tarkoitus toimia levähdystaukona ennen saapumista Uuteen-Seelantiin, jossa tuskin maltan hetkeksikään seisahtaa, koska nähtävää on niin paljon.

 

Fidziltä lennän Uuden-Seelannin Eteläsaarelle Christchurchiin, josta alkaa viiden ja puolen viikon osuus tätä tajuttoman upeaa maata kierrellen. Olen matkassa yksin, joten kyytinä toimii jälleen bussi, jolla onneksi pääsee lähes joka paikkaan johon olisin halunnutkin mennä. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Uuden-Seelannin maisemat ovat uskomattomia ja kaikista eniten odotan kaikkia mahtavia päiväpatikoita joilla pääsen tutkimaan huumaavan kaunista luontoa. Ja ihan ilmaiseksi! Rajana on vain se kuinka pitkälle omat jalat jaksavat kantaa. 

Jos säät suosivat pääsen ihastelemaan Tekapolla tähtitaivasta, patikoimaan Aoraki-vuoren juurella ja varjoliitämään Wanakassa. Helikopteriretki Franz Josefin jäätikölle on myös harkinnassa. Eteläsaaren tunnetuimpia maisemia lienee Milford Sound, joten onhan sekin pakko nähdä!

Milford Soundin postikorttimaisema. Kuva skeeze Pixabaystä

Kolmen viikon jälkeen on aika siirtyä Uuden-Seelannin Pohjoissaarelle, siellä matkasuunnitelman rakensin muutaman paikan ympärille joissa ehdottomasti halusin päästä käymään. Ensimmäinen näistä on Egmontin kansallispuisto, jota koristaa maailman fotogeenisin vuori, Taranaki. 

Toinen reitin kiintopiste on Tongariro alpine crossing, jota on kehuttu yhdeksi maailman parhaista päiväpatikoista. Ja siellä on kuvattu Taru Sormusten Herraa! Myyty! Samalla teemalla jatketaan Hobittilaan, jossa on kuvattu sekä Taru Sormusten Herraa että Hobitti-trilogiaa. Vähän keskellä ei mitään Pohjoissaaren maaseudulta löytyy superidyllistä maisemaa täynnä hobittien koloja. Pakko päästä ihmettelemään paikan päällä nyt kun siihen mahdollisuus tarjoutuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

 

Matkan viimeinen etappi on Hongkong (tai oikeastaan toiseksi viimeinen koska lennän taas Singaporen kautta kotiin). Hongkong on kiehtonut jo pitkän aikaa, mutta nyt vihdoin sain sen sopimaan matkasuunnitelmaan. Muun reissun suunnitelmat ovat aika selvää kauraa mutta Hongkongin suhteen olen vielä niin vaiheessa että ainoa paikka jossa tiedän haluavani käydä on Victoria Peak -kukkulan näköalapaikka. Vinkkejä otetaan siis vastaan!

Hongkongin poliittinen tilanne on tällä hetkellä jokseenkin epävakaa, mutta lukemani mukaan Hongkong on turisteille ihan yhtä turvallinen kuin normaalistikin, eli erittäin. Tulen olemaan paikan päällä vasta tammikuun puolivälissä joten jos tilanne sillä välin merkittävästi pahentuu niin täytyy vain muuttaa suunnitelmia. 

Aikamoinen seikkailu on siis edessä. Olen ensimmäistä kertaa yksin näin pitkällä matkalla, joten siinäkin on oma jännitysmomenttinsa, mutta toisaalta saanpahan tehdä ihan juuri sitä mitä ja milloin itseä huvittaa!

 

Blogia voi seurata myös Facebookissa ja Instagramissa!

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Noora | Kerran poistuin kotoa lauantai, 28 syyskuun, 2019 at 19:34

  Vähiin käy ennen kuin loppuu – odottaminen siis! Ainakin itselläni se viimeinen kuukausi ennen lähtöä tuntui kuin haihtuvan, en voinut kuin ihmetellä minne aika katosi. Hyvän kuuloisia suunnitelmia ja ajankäyttökin tuntuu riittävältä. Tai no, varmasti Australiaan ja Uuteen-Seelantiin voisi pistää vielä enemmänkin aikaa, mutta noilla aikamääreillä ehtii tulla muutakin kuin vihaiseksi. Ihanaa reissua! 🙂

  • Reply Anni | Rajatapaukset maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 16:53

   Kiitos Noora! 🙂
   Mulla on yleensä tapana tehdä aika tiukkoja matkasuunnitelmia, koska en halua luopua mistään kohteista, mutta yritin nyt kerrankin tsempata sen kanssa että antaisin itselleni aikaa välillä myös ihan vaan chillata tekemättä mitään sen kummempaa. Nähtäväksi jää onnistuinko tässä yrityksessä!

 • Reply Piyya sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 08:26

  Wohoo mitkä suunnitelmat !
  Toden totta työmäärä on varmasti laskettavissa viikoissa mitä suunnitteluun on mennyt, mutta se säästää sinulta aikaa paikan päällä. Häslingit siellä puolittuu varmasti.
  Ihanaa lomaa ja sen odottelua 😉

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 1 lokakuun, 2019 at 08:54

   Näin olen itsekin tuumaillut että mielummin hoidan suurimman osan aikaa vaativista suunnitteluista jo Suomessa niin voi sitten paikan päällä keskittyä käyttämään aikaa reissusta nauttimiseen! Kiitos! 🙂

 • Reply Saila/ Sail Away sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 13:06

  Aivan ihana lukea näitä suunnitelmia! Mahtavaa päästä kolmeksi kuukaudeksi matkalle! Muistan kun vuosi sitten suunnittelin Australian matkaani, ja se oli niin ihanaa (vaikkakin tosin työlästä). Pystyin itse olemaan vain kuukauden matkassa, mutta siinäkin ajassa kerkesi tehdä ja nähdä. Voin suositella the Great Ocean Roadia & 12 Apostolia kun suuntaat Melbourneen 🙂 Oikein ihanaa loman odottelua!

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 1 lokakuun, 2019 at 08:58

   Kiva kun kommentoit! Sulla onkin näköhään blogissa jotain juttuja tuosta sun matkasta, täytyy käydä lukemassa! 🙂
   Great Ocean Road tulee aika varmasti kuulumaan suunnitelmiin Melbournessa, täytyy vaan vielä miettiä miten sen parhaiten näkisi.

 • Reply Suunnaton sunnuntai, 29 syyskuun, 2019 at 20:10

  Voi vau!!!! Taas sä teet sen – käyt testaamassa ennakkoon lähes mun unelmieni reissun!
  Haluan kuulla tuolta kaiken! Laitathan paljon sisältöä someen ja blogiin. Ja varaudu tulevaisuudessa mun loputtomaan kysymystulvaani 😉

  Ihanaa reissua sulle! Noin pitkä soolomatka on varmasti upea, rankka ja opettavainen, mutta ennen kaikkea unohtumaton. Tuo reissu kuulostaa niiiiiin mahtavalta!

  • Reply Anni | Rajatapaukset tiistai, 1 lokakuun, 2019 at 09:01

   Meillä on selvästi hyvin samanlaiset intressit! Ainakin noi kansallispuistot, uskallan arvata 😀
   Varsinkin instassa on tarkoitus olla aktiivinen reissun aikana, yritän saada blogiinkin jotain sisältöä, mutta en uskalla luvata, jos reissu viekin mukanaan 😉
   Mutta lupaan vastata kaikkiin mahdollisiin kysymyksiin kyllä ja jakaa Australian ja Uuden-Seelannin ilosanomaa kaikelle kansalle katolta huutaen 😀

   Kiitos tsempistä!!

 • Reply Katariina tiistai, 1 lokakuun, 2019 at 19:56

  Mä velvotan sut vähintään joka päiväisiin päivityksiin edes jotakin kautta! Tai voit sä joka tuntikin laittaa, en oo liian nirso asian suhteen.

  Ja nopean kuvahaun perusteella äänestän Great Ocean Roadia noista vaihtoehdoista. Kannattaa uskoa mun mittavaa 15 sekunnin klikkailua 😉

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 4 lokakuun, 2019 at 16:04

   No kyllähän mä nyt toki sulle lähetän tilapäivityksen joka ikinen päivä! Todennäköisesti joskus keskellä yötä! 😘

   Ja kiitos asiantuntevasta vinkistä! Kyllä mä luulen etten viitti Great Ocean Roadia väliinkään jättää kun kerran tuonne asti vaivautuu.

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin perjantai, 15 marraskuun, 2019 at 01:15

  Kuulostaa todella upealta reissulta! Millaisia snorklausretkiä olet suunnitellut?

  • Reply Anni | Rajatapaukset perjantai, 22 marraskuun, 2019 at 23:57

   Kävin pari kertaa snorklaamassa Isolla valliriutalla! Unelmien täyttymys vaikka kärsinkin merisairaudesta 😬

  Leave a Reply