Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kouluun koronatestin kautta

Koulut alkoivat Ranskassa tänään 1. syyskuuta. Koulu alkoi ihan fyysisesti, ei etäkouluna. Koulureput pakattiin eilen illalla ja tänään ne heitettiin selkään koulutielle lähdettäessä. Korona jyllää suhteellisen korkeine lukuineen, mutta koulut saivat kuitenkin alkaa aivan normaalisti. Katsotaan, miten pitkälle mennään vai tuleeko rajoituksia mahdollisesti hyvinkin nopeasti.

Ilmoitus koulun ilmotustaululla koulujen alkamisajankohdasta.

Koulun alkaminen tuntui tänä vuonna jotenkin erilaiselta. Yleensä paikallisella koululla on oppilaslistat ja opettajien nimet esillä päivää tai paria ennen koulun alkua. Tänä syksynä oli toisin. Kävin eilen illalla koululla kurkistamassa sekä alakoulun että tarhakoulun ilmoitustaulut. Ilmoitustauluilla ei ollut mitään tietoa oppilaslistoista saatikka opettajien nimiä listattuna A4:lle. Ilmoitustaulut olivat vain täynnä erilaisia korona-ohjeita. Hmmm… Koulujen pihat olivat hyvinkin autiot eikä koulujen sisälläkään näkynyt valon valoa. Tunnelma oli jotenkin kummallinen. Tuntui jotenkin, että koulu ei olisi edes alkamassa.

Koululta ei ollut tullut myöskään minkäänlaista viestiä. Olisin kuvitellut, että koululta tulee edes viesti tarvittavista ja päivitetyistä korona-ohjeista. Tai viesti edes tarhakoululaisten välipalasta ja vesipulloista. Ei mitään. Ei pihaustakaan. Katsoin vielä illan tullen sähköpostiani, mutta EI MITÄÄN! Soitin illalla myös eräälle paikalliselle ystävälleni ja tiedustelin, josko hän tietäisi hieman enemmän yksityiskohtia koulujen alkamisesta. Ei hänkään ollut saanut mitään tietoja tai kuullut keneltäkään mitään juttuja koulujen alkamisesta. Päättelimme vaan, että koululle ilmeisesti mennään sitten ”normaaliin tapaan”. Tai en tiedä voiko tässä tilanteessa puhua kouluun menemisestä ”normaaliin tapaan”…

Korona-ohjeita koulun ilmoitustaululla.

                                 

Säätila muuttui huimasti toissa viikolla ja meille iski tietysti se tyypillinen syysflunssa. Syysflunssa juuri ennen koulujen alkamista! Eihän syysflunssassa mitään sen ihmeempää tietenkään ole, ainahan se tuntuu iskevän heti ilmojen viilennyttyä. Tänä vuonna tilanne oli kuitenkin toinen. Entä jos / mitä jos kuitenkin ja niin edelleen..mitä jos se onkin se korona?? Ehdin jo pohtia useampia vaihtoehtoja: soitanko kouluun ja kysyn neuvoja vai olenko yhteydessä lääkäriin ja kysyn ohjeita. Koulut olivat vielä kiinni, joten se ei ollut vaihtoehto. Toiseksi vaihtoehdoksi jäikin sitten varata aika lääkärille tiedustelemaan toimintaohjeita. Sain ajan omalle lääkärillemme onneksi heti samalle päivälle. Flunssaa oltiin podettu siis jo melkein viikko ennen kun olin lääkäriin yhteydessä. Halusin varmistaa lääkäriltä, että saanko viedä lapseni kouluun vai liittyisikö flunssaan jonkinlaisia rajoitteita. Lääkäri tutki ensin ja kertoi sitten miten toimitaan. Lääkärillä ei myöskään ollut tarkkoja toimintaohjeita tiedossaan, tarkat tiedot toimintaohjeista olivat ilmeisesti jääneet jonnekin politiikan jalkoihin kyntämään…tiedä sitä sitten. Joka tapauksessa lääkäri päätyi siihen, että yksi koronatesti on syytä tehdä. Meillä kaikilla näytti olevan suunnilleen samantapainen syysflunssa, joten sitten vaan piti valita kuka testataan. Toki en itse päättänyt testiin menijää vaan päätöksen suoritti lääkäri. Vastauksena kuului, että äiti testataan. Lapsille testi ei kuulema ole kovin miellyttävä, joten testaus aloitetaan mielellään vanhemmista tai toisesta vanhemmasta. Oletuksena on siis, että jos vanhempien tai toisen vanhemman tulos on negatiivinen, on lapsienkin tulokset negatiiviset ja päinvastoin. Niin, näin siis oletus, mutta onko todellisuus sama??

Lähdimme lääkärin vastaanotolta mukanamme pari reseptiä lääkkeitä varten sekä yksi lähete koronatestiin. Sitten vaan soittelemaan laboratorioihin. Sain ajan koronatestiin onneksi heti seuraavalle aamupäivälle. Näin tulos ehti tulla juuri ennen koulujen alkamista. Testi ei todellakaan ollut kovin miellyttävä kokemus, mutta ohi se oli onneksi yhdessä hujauksessa. Sitten odotettiin vajaa vuorokausi ja tulos tupsahti sähköpostiin. Onneksi tulos oli negatiivinen. Lääkäri kertoi, että tämän testin tuloksen voi ottaa koululle mukaan, jos joku opettajista kysyy lasten yskimisestä jotain. Näin voitiin varmistaa, että lapset pääsivät aloittamaan koulun eikä syysflunssa astunut puukapulaksi väliin. Tosin koululla tänä aamuna kukaan ei kysellyt sen kummempia, testitulosta ei siis tarvinnut esitellä kenellekään. Yskimistä kuului koulujen luona useammalta suunnalta, onhan nyt syksy..mutta hyvin erilainen syksy.

Tänä syksynä koulu vaan jotenkin alkoi… siihen ei liittynyt sitä tyypillistä jännitystä ja innostusta, mitä edellisinä vuosina siihen on liittynyt. Tunnelma oli jotenkin jännittynyt vaikkakin puheensorina koulujen edustoilla oli suhteellisen vilkasta. Osa vanhemmista saapui koululle saattamaan lapsiaan maski naamalla, mutta suurimmalta osalta maski puuttui. Tästä se alkaa, uusi erilainen kouluvuosi. Ehkä kouluvuodesta tulee alkujännityksen jälkeen kuitenkin normaalin työteliäs ja lupsakka vuosi, näin ainakin voi toivoa! Toivon kaikille lapsille turvallista ja mukavaa kouluvuotta! Pysytään terveinä! Pidetään huolta hygieniasta ja toisistamme! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply