Suomen suurin matkablogiyhteisö

Apinavuori – Montagne des Singes

Montagne des Singes on todella mukava paikka vaikka päiväretkikohteeksi. Tämä paikka on erityisesti lasten ja lastenmielisten paratiisi. 😉 Montagne des Signes on Ranskan Alsacessa sijaitseva kohde, jossa asustelee paljon apinoita. Paikka on mukavalla vuorella, kuten nimestäkin voi päätellä. Tarkemmin ottaen Apinavuori sijaitsee Alsacen Kintzheimissa. Kintzheimin kylän keskustasta lähdetään nousemaan vuoren rinnettä ylös Apinavuori-viittoja seuraten. Paikka on helppo löytää ja parkkipaikkojakin on kohteessa oikein mukavasti. 

 

Viitta osoittaa suunnan oikeaan paikkaan.

Me kävimme täällä Apinavuorella jo ennen korona-aikaa, eli silloin tilanne oli hieman erilainen kuin se tänä kesänä on. Nyt siis muistellaan kuvia katsellen tätä hyvin mieleenpainunutta visiittiä näiden hauskojen apinoiden luona. Tämän vuoren apinat ovat tottuneet vierailijoihin. Apinat eivät juoksentele tai säntäile pakoon näkiessään ihmisiä. Toki osa näistä veitikoista pitää välillä hieman pidempää etäisyyttä ja tarkkailevat tilannetta kauempaa, suotakoon se heille. Eihän aina voi jaksaa ihmisten tuijottavia katseita ja rapsutuselkeitä.

Kukkuu! Mitä asiaa? 😉

Tänne vuorelle on tehty mukava kulkureitti, jota on helppo kulkea. Jopa rattaita on suhteelisen helppo työntää tässä maastossa. Reitillä on pieniä nousuja ja laskuja sekä sitten taas tasaisempia kohtia. Tälle reitille kannattaa varata aikaa ainakin pari tuntia, jotta pääsee nauttimaan niin apinoiden seurasta kuin hienoista maisemistakin. Apinat juoksentelevat alueella jokseenkin vapaasti. Alueella on paljon puustoa. Välillä apinoita voi olla vaikea havaita, jos ne piilottelevat hieman kulkureittiä kauempana puiden takana. Silmät kannattaa pitää siis tarkkana, jotta pääsee seuraamaan näiden hauskojen otusten liikehdintää ja temppuja. Apinat näyttävät reitillä tietyin aikavälein erilaisia temppuja ohjaajien apastamana. Ohjelmassa on myös ihan perinteistä apinoiden ruokintaa. Ohjaajat kertovat temppujen ja ruokailujen lomassa apinoiden käytännöistä ja kehittymisestä, sekä esimerkiksi siitä miten he laumassa käyttäytyvät. Kierroksella saa siis mukavan infopläjäyksen, jos vaan jaksaa jäädä seuraamaan ja kuuntelemaan ohjaajien mukavaa ja asiantuntevaa jutustelua.

Päivää! Oikein hyvää päivää!

 

Apinat temppuradalla veden yläpuolella.

Ennen viralliselle Apinavuoren alueelle siirtymistä vierailijoille tarjotaan kourallinen popcornia. Tai kourallinen popcornia tarjotaan lähinnä lapsille tai lapsenmielisille henkilöille, ei niinkään vakavakatseisille aikuisikään jo päässeille henkilöille. 😉 Itse jäin ilman popcornia, joten kuulun lienee tähän viimeksi mainitsemaani porukkaan. 😉 Ei kai sentään… Lapset saivat kuitenkin onneksi kourat täyteen tätä apinoiden suurta herkkua. Portilla ohjeistettiin, että yksi popcorni per apina, eli apinoita ei saisi sen suuremmin hemmotella jakamalla samalle tyypille koko kourallista popcornia. No, apinat näyttivät tunnistavan popcornit jo kaukaa. Apinat tekivät heti lähempää tuttavuutta, kun saivat popcornin tuoksusta kiinni. 🙂 Apinat ottivat popcornin omilla käsillään lasten kädestä ja laittoivat sen sitten hetimiten suuhunsa. Sen jälkeen apinat jäivät vielä istuskelemaan siinä toivossa, josko lisää herkkua olisi tiedossa. Kyllä lapsia nauratti!! Nämä mainiot otukset saivat todella hymyn lasten naamalle. Toki me aikuisetkin pääsimme hymyilemään, ehkä enemmän kuin keskimäärin aurinkoisana kesäpäivänä… 🙂 Heh!

 

Lapset pääsevät tarjoamaan apinoille popcornia.

Apinavuori on ehdottomasti visiitin arvoinen juttu, jos sattuu alueella matkustelemaan. Siinä yhdistyy mukava kuljeskelu luonnossa ja veitikat apinat. Mekin menemme taas paikanpäälle, kun koronatilanne antaa myöden. Onneksi matkaa kohteeseen meiltä ei ole kuin puolen ajotunnin verran, eli visiitin voi toteuttaa hyvin lyhyellä varoitusajalla.

Hei, oisko sulla vielä sitä popcornia??

Korona on tuonut siis muutoksia myös tähän paikkaan. Apinavuori on auki, mutta visiitti sisältää rajoitteita. Tällä hetkellä Apinavuorella on maskipakko 11-vuotiaista ylöspäin, visiitille ei siis todellakaan pääse ilman kasvomaskia. Jos kasvomaski on päässyt unohtumaan kotiin tai vaikka autoon, on kassalta mahdollista ostaa itselleen kasvomaski, eikä visiittiä näin ollen tarvitse onneksi perua. Vierailijoille ei jaeta popcornia, ettei mahdollinen koronatartunta pääsisi sitä kautta leviämään. Tänä kesänä apinoita voi siis vain katsella. Toki apinat tulevat tutustumaan lähietäisyydeltä vierailijoihin, mutta popcornia heidän on turha jäädä kinuamaan. 😉 Nämä herkkusuu-apinat joutuvat odottelemaan siis parempia aikoja … 😉 … niinkuin me kaikki muutkin!

 

———————————————————————————-

Lisätietoja paikasta ja hinnoista löytyy osoitteesta: https://www.montagnedessinges.com/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply