Suomen suurin matkablogiyhteisö

Lomalle Suomeen vai loma Ranskan rajojen sisäpuolella?

Jokaisen loman alussa lasten vakiokysymys kuuluu seuraavasti…. ”Mennäänkö Suomeen mummulaan?”.  Kysymys on pysynyt samana jo monet vuodet. Samsoniten vihreä kilpikonnalaukku olisi pakattuna ja valmiina matkaan alta aikayksikön, siitä ei olisi epäilystäkään! Lapset tietävät matkalaukun sijainnin varastossa ja osaisivat täyttää laukun suhteellisen sopivilla vaatteilla ja muutamalla lelulla tarvittaessa todella nopeastikin. Niin, kukapa ei lähtisi Suomeen, varsinkin kesällä?? Mahtavat järvimaisemat ja luonto kutsuvat puoleensa lomailijaa, siitä ei todellakaan voida kiistellä. Ja ne Suomi-herkut.. ne ne vasta nostattavatkin veden kielelle! Niin, olen lasten kanssa samaa mieltä, Suomeen olisi todella mukava mennä! Oma matkalaukkunikin saisi täytettä melkein alta aikayksikön… 😉

Oi ne kauniit järvimaisemat!

Lapset ovat tiiviisti yhteydessä Suomeen mummuun ja pappaan videopuheluiden avulla. Usein puheluita soitellaan useamman kerran viikossa vuoden läpi. Lomalle lapset suuntaisivat mielellään pohjoiseen, vaikka ihan joka lomalla!  … jos he saisivat valita matkan päämäärän.  Hetki sitten alkaneen kesäloman aluksi lapset heti tiedustelivat, että ”joko nyt jo voitaisiin mennä sinne mummulaan”. Mielessä lapsilla oli pihaleikkejä mummun ja papan kanssa, mökkeilyä, onkimista, mönkkärillä ajoa papan kanssa, pullan leipomista mummun kanssa, veneellä soutelua, leikkejä serkkujen kanssa ja paljon paljon muuta.  Niin, miksi? Miksi ei? Viimeisestä mummulan visiitistä on jo kulunut noin 9 kuukautta. Lapsista aika tuntuu ikuisuudelta. Videopuhelut ovat kätevä tapa pitää yhteyttä, mutta eivät ne tietysti korvaa konkreettisesti yhdessä vietettyä aikaa. Se on selvää! Onneksi lapset ovat kuitenkin ajan saatossa tottuneet esittelemään uusia taitojaan tai kertomaan tuoreimpia kuulumisiaan puheluiden välityksellä. Puhelut helpottavat arkea kummasti ja yhteys toiseen kotimaahan säilyy näin tiiviinä. Se on tärkeää kaikille osapuolille!

Suomi ja luonto.

Tänä vuonna tilanne on tottakai todella poikkeuksellinen koronan takia. Suomi-lomaa meidän perheessä pohdittiin koko kevät enemmän ja vähemmän. Omaehtoiset karanteenit ja pienten lasten kanssa matkustaminen yleensäkin kuitenkin tuntuivat tässä tilanteessa nousevan ”pohdittavien asioiden” -listan kärkeen. Omaehtoinen karanteeni 14 vrk ja vasta sen jälkeen lomailu vapaammin ei tuntunut meistä sopivalta vaihtoehdolta. Ja toisaalta tulisimme Suomeen myös alueelta, jossa on ollut kuitenkin poikkeuksellisen paljon tartuntoja pandemian aikana… vaikka tilanne tällä hetkellä tottakai näyttää paremmalta, mutta mutta..  se laittaa kuitenkin pohtimaan asioita useampaan kertaan, puoleen ja toiseen. Emme halua ottaa riskiä suuntaan tai toiseen, vaikka ymmärrettävästi tartuntariski voi piillä ihan kotitalon nurkankin takana, siitä ei ole epäilystäkään. Myös pienten lasten kanssa matkustaminen, ruokailut matkan aikana ja maskien aktiivinen käyttö lentojen aikana tuntui ajatuksena hieman hankalalta. Samoin myös tartuntamäärien mahdolliset rajut muutokset nousivat mieleen lomaa pohdittaessa. Tilanne, kun voi muuttua niin nopeasti ja arvaamattomasti. Tänä vuonna Suomi-loma jää siis vain haaveeksi… Nyt odotellaan ja koitetaan olla pitkäpinnaisia. Eiköhän se seuraava Suomi-loma sieltä sitten taas pian kurkista kulman takaa. 🙂

 

Veneilemään kauniisiin maisemiin. Ehkä ensi kesänä?

Tänä kesänä katsellaan Suomea siis vain kameran kautta. Onneksi meillä sentään on mahdollisuus nähdä pala kaunista Suomea videon ja kuvien kautta. Kuvista pääsee tunnelmaan ja niitten kautta voi pohtia vaikka edellisiä Suomi-visiittejä. Toivotaan, että koronatilanne antaisi pian myöden ja, että voisimme matkustaa kevein mielin kuvankauniiseen Suomeen, mummulaan ja serkkuja moikkaamaan, kavereita unohtamatta! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply