Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koronan kulku Alsacessa

Koronavirus on valitettavasti jatkanut laajentumistaan meidän alueella täällä Alsacessa. Tapauksia on tullut myös koko Ranskan laajuisesti todella runsaasti lisää, yli tuhat uutta vahvistettua tartuntaa sitten viime perjantain 06.03.2020. Tilanne nyt keskiviikkona 11.03.2020 (lähde: https://www.dna.fr/):

Ranska (koko maa): 1.784
Alsace: 364 (104 Pohjois-Alsace ja 260 Etelä-Alsace) 

Infotaulu Alsacessa. Lähde: https://france3-regions.francetvinfo.fr/grand-est

Meillä Pohjois-Alsacessa koulut ja päiväkodit ovat vielä toistaiseksi auki. Kaikki koululaiset tuntuvat olevan koulussa, eli mitään kauheaa paniikkia ei näyttäisi vielä ainakaan olevan syntynyt. Oppilaiden vanhemmat eivät ole pyydelleet tähän mennessä mitään erityislupia pitääkseen lapsensa kotona. Koulun pihalla ei myöskään päivän kuumin puheenaihe tunnu olevan tämä koronavirus, toki aihetta sivutaan jossain määrin. Informaatiotulva tähän virukseen liittyen on saanut ihmiset jo jotenkin rasittumaan ja sulkemaan korvansa jossain määrin koko aiheelta. Tosin täytyy kyllä todeta, että ihmisiä liikkuu huomattavasti tavanomaista vähemmän alueilla kuten Strasbourg, eli jollain tapaa ihmiset ovat kyllä alkaneet varomaan massapaikkoja täällä Pohjois-Alsacessakin.

Koronavirus tulee kai päivä päivältä lähemmäksi, vaikka aiheesta ei haluaisi enää kuullakaan. Lähipiirissämme on myös yksi koronavirustartunta valitettavasti jo todettu. Tämä tapaus on Strasbourgissa ja kyseessä on koululainen. Koululainen oli käännytetty kovan yskän takia koulun portilta suoraan lääkärille. Yskän lisäksi ei hänellä ollut muita oireita ja oli siksi myös menossa tavalliseen tapaan kouluun. Verikoe kuitenkin otettiin ja tartunta todettiin, valitettavasti. Onneksi kouluissa ollaan suuresta informaatiotulvasta huolimatta valppaita asian suhteen! Toki virus on varmasti jo ehtinyt eteenpäin tässäkin tapauksessa, mutta jos edes joitain lisätapauksia voitaisiin näin välttää. Tätä koululaista hoitanut lääkäri oli todennut, että mitä luultavammin lähiaikoina koulut täällä Pohjois-Alsacessakin suljetaan (kuten Etelä-Alsacessa on tehty jo 09.03.10 alkaen). Tämä on tietysti spekulaatiota vielä. Tieto ei ole vielä varmaa tai mitenkään todettu maakunnan virallisella tasolla. Tietoa odotellessa siis jatketaan koulunkäyntiä normaaliin tapaan. Meidän kylällä ei näyttäisi onneksi olevan vielä yhtään tapausta, toivotaan että se myös pysyy näin!

Lasten harrastukset jalkapalloa lukuunottamatta jatkuvat edelleen entiseen malliin. Katsotaan mitenkä pitkään, osa lapsista on tosin jäänyt omatoimisesti pois harjoituksista. Koripalloharjoituksissa sanoivat, että he odottavat kansallista päätöstä koripalloliitolta. Ennen sen suurempia päätöksiä harjoitukset ja myös pelit jatkuvat entiseen malliin. Tosin odotettavissa on, että kohta tulee lisätietoja ja mahdollisia stoppeja näihinkin harrastuksiin. Siihen asti odotetaan, pompotellaan ja donkataan! Tosin koripallossa ei enää kätellä, vaan tervehdys huikataan kaukaa tai tehdään kyynärpäätervehdys (The elbow bump). Hyvä niin! 🙂

Lähde: Pixabay

Kaupat ja tuotteiden saatavuus. Vielä toistaiseksi kaupoissa on saatavilla kaikkea, tavalliseen tapaan. Ihmiset eivät ole suuresti alkaneet hamstraamaan tavaraa. Tämä tietysti voi muuttua ihan hetkessä päälaelleen. Mekään emme ole vielä täyttäneet ruokakaappeja pullolleen ja toistaiseksi näin mennään. Tilannetta seuraten eteenpäin.

Tilanne täällä Alsacessa jatkuu siis odottavana. Alsacen alue on jakautunut vähän kuin kahtia tämän epidemian takia. Täytyy edelleen toivoa, että ihmiset muistaisivat pestä käsiään ja olla muutenkin järkeviä ihmiskontakteissa. Maalaisjärkeä peliin ja eiköhän sillä jo mennä aika pitkälle! Vaihtoehtoisia tervehdystapoja on hyvä harjoittaa tällaisen epidemian aikana, ohessa muutama kuva näistä vaihtoehtoisista tavoista:

Vaihtoehtoiset tavat tervehtimiseen. Lähde: https://www.cnews.fr/monde

Mukavaa ja terveellistä viikon jatkoa kaikille! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply