Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koronavirus on saapunut alueelle voimalla

Tämän viikonlopun aikana on meidän alueella ollut paljon juttua koronaviruksesta. Valitettavasti. Tapauksia on löytynyt alueella paljon lisää. Nimen omaa Alsacen alueella tapauksia on ilmennyt suhteellisesti ottaen suuressa määrin. Tilanne perjantaina 06.03.20 illalla (lähde: https://www.dna.fr/):

Koko Ranska: 619

Alsace: 130 (Pohjois -Alsacessa 49 ja Etelä-Alsacessa 81)

Tästä tilanne on tietysti vielä kehittynyt ja tapauksia on tullut jo muutamia kymmeniä lisää viikonlopun aikana. Näiden perjantaisten lukujen perusteella perjantaina illalla tuli alueellinen ilmoitus, että Alsacen eteläpuolen kaikki koulut ja päiväkodit suljetaan maanantaista 9.3.2020 alkaen vielä tuntemattomaksi ajanjaksoksi. Tämä tarkoittaa tietysti sitä, että elämä eteläisessä Alsacessa hiljenee joksikin aikaa näkyvästi. Virus halutaan laittaa aisoihin ja se on tietysti ihan oikein! Viruksen kulkua täytyy yrittää estää kaikin keinoin! Pohjoisemmassa Alsacessa, missä mekin asumme, koulut jatkuvat huomenna vielä toistaiseksi normaaliin tapaan. Tilanteen kehitystä tottaki seurataan ja sen perusteella tehdään jatkosta päätöksiä. Tilanne on odottava tällä hetkellä ja kaikki ovat hieman varpaillaan asian kanssa.

 

Etelä-Alsace. Lähde: https://www.futura-sciences.com/

Vaikutukset jalkapalloon. Jalkapallohan on täällä todella suosittu laji, sitä pelataan vauvasta vaariin. Ja ne ketkä eivät pelaa, seuraavat otteluita joko paikan päällä tai sitten ainakin television välityksellä. Perjantai iltana hieman ennen puoltayötä tuli ilmoitus tekstiviestillä, että kaikki alueen jalkapallopelit perutaan, niin pienten lasten pelit kuin ammattilaistenkin pelit. Tällä oli meidänkin perheeseen myös heti vaikutusta, sillä esikoiseni piti pelata lauantaina iltapäivällä paikallisessa sarjassa pari ottelua. Mieheni puolestaan piti mennä katsomaan ammattilaisten ottelua Paris SG vs. Strasbourg Racing, mutta tämäkin peli oli päätetty perua. Täten lauantaille jäi kunnollinen aukko suunnitella muuta tekemistä ja näin myös tehtiin, siitä sitten myöhemmin toisessa blogissa lisää.

 

Kaikki alueen jalkapallo-ottelut on peruttu! Kuva: Pixabay, otsikko lehdestä: https://www.vosgesmatin.fr/

Nyt sunnuntaina aamupäivällä saimme tekstiviestin, että kaikki tulevat jalkapallopelit sekä myös jalkapalloharjoitukset on peruttu. Aikarajasta ei tietenkään ole tietoa, vaan se elää tilanteen mukaan. Joka tapauksessa seuraavat viikot eletään ilman jalkapalloa. Tietysti harjoitukset jatkuvat omassa kotipihassa kavereiden kera, mutta ei sen laajemmin tällä erää. Odotetaan uutta tietoa asiasta. Muista lasten harrastuksista emme vielä tiedä, niistä lisätietoja saatanee alkavalla viikolla.

Poskisuudelmat ja kättelyt. Poskisuudelmat ja kättelyt ovat jääneet viime viikkojen aikana käytännössä lähes kokonaan käytännöstä. Jotkut toki vielä kättelevät ja tekevät jopa poskisuudelmia, mutta nämä ihmiset ovat todella todella harvassa. Monilla työpaikoilla on lähetetty myös sähköposteja työntekijölle, jossa pyydetään työntekijöitä välttämään poskisuudelmia ja kättelyä niin työpaikalla kuin vapaa-ajallakin. Onneksi suurin osa työpaikoilla ilmeisesti noudattaa tätä pyyntöä!

 

Lähde: Pixabay

 

Tilanne Alsacessa koronaviruksen tiimoilta on siis todella odottava. Varotoimenpiteitä on tehty ja tehdään koko ajan lisää. Luulen, että koulujen ja päiväkotien sulkeminen saattaa levitä myös pohjoisen Alsacen alueelle lähiaikoina. Tietysti tämä jää nähtäväksi, mutta eihän tuon eteläisen Alsacen raja kovin kaukana maantieteellisesti ole. Me jatkamme tilanteen seuraamista ja käsien pesua aktiivisesti. Toivotaan, ettei virus pääsisi meidän kylälle asti!

 

Mukavaa alkavaa ja toivon mukaan virusvapaata viikkoa kaikille!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply