Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kahden viikon talviloma – mitä se piti sisällään?

Talviloma oli ja meni. Tosin talvea loma ei kyllä nähnytkään, vaan talviloma oli jotenkin vaihtelevaa kaaosta. Matkaan mahtui useampi kunnon myrsky, kaatosadetta, raekuuroja, räntää ja puuskissa puhaltanutta todella kovaa tuulta (jopa 100km/h!)! Huh, mikä sekoitus huonompaa säätilaa! Aurinko pilkahti esiin ehkä kaksi tai kolme kertaa koko kahden viikon talvilomalla ja silloin yritimme rynnistää pihalle ennen seuraavaa sadekuuroa. 😉 Talviloma ei siis ollut mitenkään tyypillinen vähäluminen lomanpätkä, vaan ennemminkin sekoitus vähän kaikkea! Suksia ei kannattanut edes ajatella, jos ei suunnitelmissa ollut matkustaa vähintään neljä tuntia tai enemmän!

Tämä varoitusmerkki kukki kartoilla aktiivisesti loman aikana. Lähde: Météo Suivi Alsace : 67/68

Talviloman säätila on saanut aikaan jo lähijoen vedenpinnan nousua. Samoin erilaiset lähteet ja niiden alle asetetut betoniset astiat ovat alkaneet tulvia runsaiden sateiden vaikutuksesta. Vettä ja kosteutta tuntuu olevan jo vähän joka puolella enemmän kuin tarpeeksi. Meidän kotipihastakin on tullut jo jonkinlainen mutalammikko, ei nyt sentään, mutta sinne suuntaan ollaan ehdottomasti menossa, jos sateet eivät kohta taukoa pidemmäksi aikaa. Lapsilla on tietysti kivaa, kun saa laittaa kumisaappaat jalkaan ja tallustella varomatta jalan kastumisia.. mikäs sen mukavampaa?? 😉 Antaa lasten leikkiä ja sitä vartenhan sadevaatteet on tehty, eiks joo?

 

Paikallinen lähde tulvii.

Kylän läpi kulkeva joki on alkanut laajentua uhkaavasti…

 

Sitten talviloman aikana saapui vielä se nyt jo kuuluisuuteen noussut ilkeä Korona! Päätimme tämän viruksen esiintulon takia olla toisenkin lomaviikon ihan vaan kotosalla tai ihan vaan kotimme lähistöllä. Suuria kauppareissuja ei myöskään otettu ohjelmaan, mutta toisaalta mitään naamamaskejakaan ei hommattu, eikä useampaa pulloa käsidesiä. Ruokakaapitkin pidettiin vielä suhteellisen normaalilla täytteillä ilman suuria lisukkeita. Korona, tämä vielä niin tuntematon virus on kyllä valitettavasti rynnistänyt ryminällä jo moneen paikkaan. Lähikaupungissakin todettiin ensimmäiset tapaukset toisella talvilomaviikolla. 🙁 Toki Korona saa ajatukset lentämään, mutta itse olemme koittaneet pitää ajatukset vielä suhteellisen hyvän kontrollin alla ja pesseet käsiä sitäkin useammin.

Osa kyläläisistä on ollut talvilomalla lunta etsimässä ja osa mennyt lumen perässä muun muassa Italiaan, Alpeille. Saas nähdä tuleeko Korona meidän kylälle. Vielä ei ole merkkejä ilmassa, eikä ketään ole ilmeisesti vielä edes testattu. Mutta nähtäväksi jää, aika näyttää.. tapauksethan alkavat vasta pikku hiljaa realisoitua. Täytyy vain toivoa parasta ja pestä käsiä vähintään 20 sekuntia kerrallaan! Paikalliset lääkärit ovat pidentäneet toimistojensa aukioloaikoja ja aikoja saa nyt aina ilta kahdeksaan asti, parhaassa tapauksessa vielä myöhempäänkin. Liekö Koronalla vaikutusta siis näihin aukioloihin, mutta hyvä niin, että apu on saatavilla tarvittaessa pidempään eikä tarvitse lähteä seuraavaan kaupunkiin.  Koronaa seuraamalla olen laittanut merkille, että kausiflunssasta eli influenssasta ei tänä vuonna ole paljoa uutisoitu, lähestulkoon olemattomasti. Korona uutena viruksena tietysti vie uutisten otsikot, ihan ymmärrettävää.

Onneksi lapset olivat varautuneet talvilomaan muun muassa isolla laatikollisella legoja ja kasalla kirjoja. Näillä aktiviteeteilla mentiin jo pitkälle sateisina ja tuulisina päivinä. Välillä käytiin pikapyrähdyksillä pihalla, mutta kunnon ulkoilua ei lomaan juurikaan mahtunut, harmi. Ehkä seuraava loma on säältään sitten on astetta parempi. 😉 Ja toisaalta onhan se kotoista vaan istuskella kotona, nauttia rauhallisesta menosta (niin pitkälle kun se pikkulapsiperheessä on mahdollista, ilman pikku riitoja ja härnäämisiä… 😉 ) ja rakennella legoja ilman mitään aikarajoja. Lapset saivatkin uskomattoman määrän erilaisia koneita valmiiksi loman aikana. Kirjojakin luettiin todella aktiivisella tahdilla, yhdessä ja yksin. 🙂

   

Seuraavaa lomaa odotellessa ja Koronan kehitystä seuraamalla jatketaan. Seuraavaa lomaa ei vielä kyllä suunnitella sen enempää, vaan odotetaan miten tuo uusi, meille vielä tuntematon virus jatkaa kulkuaan. Toivottavasti sen kehitys pian laantuisi ja loppuisi kokonaan!!

Mukavaa ja positiivista viikonloppua kaikille! 🙂

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply