Suomen suurin matkablogiyhteisö

Wangenbourgin linna (Château de Wangenbourg)

Wangenbourgin linna sijaitsee korkealla kukkulalla, se on noin 480 metriä merenpinnan yläpuolella. Linna ei ole enää yhtänäinen kokonaisuus, vaan linnasta on jäljellä vain rauniot. Linna on peräisin keskiajalta ja se on luokiteltu historialliseksi nähtävyydeksi jo vuonna 1898, eli ihan nykyaikaisesta linnasta ei ole kyse. Olemme käyneet tällä linnalla jo useamman kerran, perheenä ja useiden kauempaa tulleiden vieraidemme kanssa. Linna on sopivan kulkumatkan päässä meiltä kotoa. Linna sijaitsee siis Wangenbourgin kylässä (tarkemmin Wangenbourg-Engenthal). Tie kylälle on hyvin mutkainen, ensin mennään mutkaista tietä ylös ja sen jälkeen lähdetään laskeutumaan pikku hiljaa alaspäin. Korvat saattavat mennä lukkoon ajomatkan aikana, niin suuria ovat korkeuserot! Matkapahoinvointi on tällä tiellä taattu, jos on yhtään sellaiseen taipumusta ja sattuu vielä istumaan takapenkillä. Kannattaa siis varautua matkaan siinä tapauksessa muovipussin kera. 😉

Heti kylälle saavuttaessa voi Wangenbourgin linnan paikantaa todella helposti, kunhan vain katsahtaa tieltä hieman ylöspäin. Linnalle meno onnistuu kätevästi, sillä linnan lähelle pääsee autolla. Tälle linnalle ei siis tarvitse tehdä minkäänlaista vaellusta. Auton voi jättää läheiselle parkkipaikalle ja sitten vain kipuamaan loput pari sataa metriä jalkaisin. Lasten kanssa kannattaa olla tarkkana, koska pudotuspaikkoja on useammassa kohtaa!

 

         

 

Linna on hajonnut suurelta osaa, mutta kyllä jäljelle jääneistä seinistä tämän paikan linnaksi voi vielä hyvin tunnistaa. Linnan raunioilla on mielenkiintoista kuljeskella, vaikkakin koko ajan täytyy katsoa ettei kompastu mihinkään suuriin tai keskikokoisiin kiviin. Linnan raunioissa voi tunnistaa jonkinlaisia huoneita, vaikka seinät ovatkin suurelta osin hajonneet. Huoneet linnassa ovat ilmeisesti olleet aika pieniä, kuten siihen aikaan oli tapana. Muutama suurempikin huone on kyllä löydettävissä. Oviaukot linnassa ovat matalia, eli kannattaa olla ehdottoman varovainen ettei vain kalauta päätään oviaukon yläreunaan! Me nykyajan ihmiset kun olemme huomattavasti pidempiä kuin keskiaikainen kansa aikanaan oli. Linnan raunioilla kuljeskellessa on mukava yrittää eläytyä linnan arkeen! Elämä keskiaikaan ja linnan rakentamisen aikaan on varmastikin ollut hyvin työntäyteistä ja samalla aikas vaarallista ottaen huomioon vaikka vihollisen mahdollisen lähestymisen. Fyysisiä voimia on todella tarvittu jo näiden rakennuskivien nostamiseen! Linnan rakentamiseen on kulunut paljon aikaa ja havereiltakaan ei luultavasti ole pystytty välttymään, sen verran massiivisesta rakennelmasta tässä on kyse. Upeaa, että näille raunioille pääsee edelleen tutustumaan ja ihailemaan paikkaa kokonaisuudessaan!

Linnan raunioiden sisäpuolelle on joitakin vuosia sitten rakennettu pieni puinen teatterilava, joka on ahkerassa käytössä varsinkin kesäisin. Linnalla nimittäin järjestetään erilaisia taidetapahtumia, erilaisia teatteriesityksiä ja keskiaikaisia juhlia. Nämä esitykset ja tapahtumat sopivat erityisen hyvin tälle linnalle ja ne vetävätkin katsojia puoleensa joka kerta!

 

                

Korkealla linnan tornissa liehuu Alsacen lippu. Linnan torniin pääsee kiipeämään tornin sisällä meneviä portaita pitkin. Portaat on tukevat, mutta aika mutkittelevat. Jos on korkeanpaikan kammoinen, kannattaa katse suosiolla suunnata kohti tornin huippua, eikä turhaan katsella portailta alaspäin. 🙂 Ylhäältä tornista on aivan upeat näköalat lähikyliin ja luontoon. Linnalta voi hyvällä säällä nähdä Saksan rajalle asti! Luonto linnan ympärillä on hyvin metsäinen ja rauhallisen kaunis! Itse nautin todella tornista aukeavista maisemista ja viihdyinkin tornissa ensimmäisellä visiittikerralla esikoiseni kanssa pitkän tovin. Ihan pienten lasten kanssa ei torniin kannata kiivetä, ettei satu vahinkoja, koska tornissa ei ole mitään verkkoa suojana! Toisaalta jo pelkkä torniin kipuaminen vaatii tarkkuutta ja fyysistä jaksamista, joten ihan 2-vuotiasta (tai hieman vanhempaakaan lasta) en itse ottaisi torniin mukaan.

 

Näkymä portaista matkalla torniin.

Korkealla tornissa!

Maisemaa tornista! Linnan tornissa on piirroskuvia maisemista, jotta katsoja voi paremmin paikantaa missä ilmansuunnassa on mitäkin.                   

 

Wangenbourgin linna on mielenkiintoinen kohde keskellä vuoristoa ja metsää. Tänne tulemme vielä varmasti useamman kerran uudelleen. Vieraamme ovat myös aina ihastuneet tähän kohteeseen. Kannattaa siis käydä kurkistamassa näihin raunioihin, jos lähistöllä liikkuu! 🙂

                    

Visiitti linnaan ei maksa mitään ja linnaa voi ihailla ihan omassa rauhassa. Kannattaa tosin ottaa huomioon, että välillä linna on teatterikäytössä, jolloin esityksiin on tottakai pääsymaksu. Linnaan ei tällöin pääse tutustumaan  lainkaan. Teatterikalenteri on siis hyvä tarkistaa ennen visiittiä. Linnan pääportti on myös kiinni iltaisin ja yöaikaan, linnan aukioloajat kannattaa kurkistaa ennen suunniteltua visiittiä. 🙂

 

************************************************************

Lisätietoja: http://www.route-chateaux-alsace.com/chateauxtemp/chateau-wangenbourg/

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply