Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rohan-linna Mutzigissä (Château des Rohan)

                                 

Mutzig on pieni kaupunki, joka sijaitsee 30km Strasbourgin suurkaupungista lounaaseen. Mutzigissä asuu lähes 6000 asukasta. Mutzigin kaupunkiin kuuluu paljon historiaa ja siellä toimii Ranskan armeijan eri osastoja edelleen hyvin aktiivisesti. Kaupungista löytyy myös tämä yllä kuvassa näkyvä kaunis linna, johon tässä blogissa kurkistamme.

Linna sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa (tarkemmin osoitteessa: 39 rue du Château), tasaisella maalla ei siis minkään kukkulan päällä tällä kertaa. 🙂 Linna on rakennettu 1400-luvulla. Se on alun perin ollut linnoitus, joka puolusti Bruchen laaksoa. Linna on tyypiltään/muodoltaan nk. Wasserburg, se on hevosenkengän mallinen ja sitä ympäröi vesi. Linnan oikealla puolella virtaa joki. Linna on saanut nimensä ”Rohan” 1700-luvulla, jolloin se toimi piispankotina. Linnan sisäpihalle mennään suurista rautaporteista, niin sanotusti hevosenkengän keskeltä, kuten kuvassa alla näkyy.

 

   

 

Tänä päivänä linna toimii kulttuurikeskuksena. Linna muutettiin kulttuurikeskukseksi vuonna 1985, silloin sen varsinainen restaurointi aloitettiin. Kulttuurikeskus otetiiin käyttöön virallisesti vuonna 1988. Linnan sisätilat ovat hyvin modernit. Linnasta löytyy museo, elokuvateatteri, musiikkisali sekä alakerrassa sijaitseva kirjasto. Kaikkiaan tilaa on valtavat 2000 m²! Linnan vieressä on iso parkkipaikka, josta yleensä aina löytyy tilaa autolle. Linnassa on tiloja, joita voi vuokrata juhlakäyttöön tai erilaisiin tapahtumiin. Varauskalenteri onkin mitä ilmeisemmin suhteellisen usein täynnä. Linna ei ole avoinna nk. perinteisille linnavisiiteille lainkaan!

 

              

 

Mekin olemme käyttäneet linnan tiloja ja vuokranneet tilan yhdeksi iltapäiväksi viime vuonna. Pidimme esikoisemme kaverisynttärit nimittäin tässä kyseisessä linnassa. Vuokratilaan kuului elokuvateatteri ja sen vieressä oleva sali isoilla ikkunoilla. Tilat olivat linnan kolmannessa kerroksessa, josta oli mukavat näkymät kaupungin maisemiin. Synttäreillä lapset katsoivat esikoisemme valitseman elokuvan oikeassa elokuvateatterissa, joka oli siis vain heille varattu! Elokuvan jälkeen viereisessä salissa oli sitten kakkujuhlat ja erilaisia leikkejä. Syötävät ja juotavat toimme itse mukana, linnassa ei ole tarjolla ruokapalveluita. Linna on hyvin asiallinen, tunnelmallinen ja mielenkiintoinen paikka viettää synttäreitä (tai muita juhlia). Tilaa on isommallekin porukalle! Tykkäsimme kovasti ja lapsilla oli hauskaa (mikä kaikkein tärkeintä)! 🙂

 

                                           

 

Tälle linnalle ei tarvitse tehdä siis minkäänlaista vaellusta. Jos haluaa ulkoilla ja nauttia ulkoilmasta, voi linnan lähistöllä tehdä vaikka pienen kävelyretken ja katsella linnaa näin tarkemmin ulkopuolelta käsin. Linnan oikealla puolella kulkeva joenvarsi on kaunista katseltavaa.

 

(Blogin numerotiedot ja historiaa on otettu seuraavalta nettisivulta: https://www.villedemutzig.fr/culture-loisirs/centre-culturel.htm)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply