Suomen suurin matkablogiyhteisö

Schirmeckin linna (Château de Schirmeck)

Hei pitkästä aikaa, Bonjour Ranskasta! Huh, blogipaussi venähtikin todella pitkäksi arkikiireiden keskellä… mutta josko nyt jatkoa Linnavisiiteille. 😉

Tästä linnavisiitistä on aikaa melkein tarkalleen kolme vuotta, mutta reissu on mielessä kuin eilinen päivä. Päätimme silloin lähteä lasten kanssa tutustumaan Schirmeckin kuntaan ja siellä olevaan pieneen linnaan aurinkoisena lokakuisena päivänä. Schirmeck sijaitsee reilut 50 km Strasbourgista länteen päin. Kunnassa on reilut 2000 asukasta, eli kyseessä on suhteellisen pieni kunta. Mutta linna tai uudelleen rakennetut linnanrauniot kunnasta löytyvät! Alkuperäinen linna on rakennettu jo 1300-luvulla, mutta se tuhoutui vuonna 1633. Linnaa on sittemmin uudelleenrakennettu, mutta vai osin. Linnan tornissa toimii museo, joka on auki vain kausiluontoisesti.

Linna näkyy jo hyvin pääkadulta, kun osaa katsoa oikeaan suuntaan. Toinen juttu onkin sitten, että miten linnalle pääsee pääkadulta. Yritimme ensin löytää tietä linnalle itsenäisesti. Ajelimme ympäriinsä ja lopuksi vain jätimme auton eräälle parkkipaikalle ja tiedustelimme ohikulkijoilta kulkua linnalle. Ensimmäiset ohikulkijat eivät osanneet meitä auttaa lainkaan. Sitten vihdoin löytyi pariskunta joka osasi näyttää meille suunnan, mistä päästä alkuun.

Polku linnalle on nousua mukulaisilla kivillä ja välissä on kuin pieniä portaita. Polku oli täynnä lehtiä. Polku on suhteellisen haasteellinen nousta lasten kanssa ja erityisesti lastenrattaiden kanssa. Tarkkana saa olla eikä alaspäin kannata turhia katsella, ettei tulisi ajatuksia, että mitä jos jalka lipsahtaakin tai rattaiden pyörä kääntyykin väärään suuntaan… 😉 Polku menee siis kauniin luonnon keskellä ja siellä on mukava kuunnella luonnon omia ääniä. Puolet matkasta pääsimme suhteellisen hyvin, mutta sitten polku oli jo sen verran jyrkkää ettei rattaita voinut kunnolla työntää eteenpäin. Onneksi matkalla sattui olemaan muitakin kulkijoita ja eräs hyvin ystävällinen keski-iän jo ylittänyt nainen auttoi meitä rattaiden kanssa ja pääsimme hänen ansiostaan nousemaan linnalle asti!!

 

                                 

 

                               

Näkymät linnalta ovat upeat! Syksyinen väriloisto pääsi tänä lokakuisena päivänä oikein valloilleen! Katselimme maisemia ja kiersimme linnaa ympäri. Linnaan ei päässyt sisälle, linnan tornin ovi oli suljettu. Se ei meitä haitannut, sillä maisemat olivat tarpeeksi palkitsevat! Linnan sisäpihalla on penkki sekä pöytä, johon istuimme syömään eväitä ja hengähtämään ennen alaspäin lähtöä. Linna on aidattu, mutta lasten kanssa saa olla tosi tarkkana etteivät he mene liian lähelle reunaa!!

                                   

Alaspäin meno sujui lähes ongelmitta, sain jopa itse työnnettyä lastenrattaat polkua pitkin alas lähes koko matkan. Esikoinen välillä tosin käänti rattaiden etupyörää tai hieman nosti renkaita, lapset ovat oivallisia apulaisia! Ja esikoista sai varoitella ettei ala juoksemaan polkua alas, vaikka mieli tekisikin ;-), sillä aina on vaarana, että jos se jalka kuitenkin lipsahtaa..

Kokonaisuudessaan siis oikein mukavaa syyspäivän visiitti! Ilma oli myös mukavan raikas! Lasten kanssa tällaista visiittiä en välttämättä suosittele, koska tosiaan tarkkana saa olla! Isompien teini-ikäisten lasten kanssa kävelyreitti on jo huomattavasti helpompi kulkea.

Reissun tehtyämme meille selvisi, että linnan lähelle pääsee myös autolla. Tosin aivan eri reittiä! Tämä ei meitä haitannut, sillä seikkailu oli kaikenkaikkiaan oikein mukava! Sää ihanan syksyinen!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply