Suomen suurin matkablogiyhteisö

Linnojen kunkku – Haut Königsburg

Aloitan Elsassin linnavisiittini alueen suurimmasta ja kenties mahtavimmasta linnasta, eli Haut Königsburgista tai ranskalaisittain ”Le château du Haut-Koenigsbourg” .  Linna sijaitsee Orschwillerin kylässä Ranskan Elsassissa. Strasbourgista matkaa linnalle on noin 55 km ja Colmarin kaupungista noin 25 km. Linna sijaitsee korkealla kalliolla, kuten suurin osa alueen linnoista. Tämän Königsburgin linnan voi erottaa jo hyvin kaukaa moottoritieltä sen kokonsa ansiosta.

Moottoritieltä on hyvät opasteet linnalle. Ensin ajetaan pienen ja suloisen Kintzheim-nimisen kylän lävitse, jonka jälkeen lähdetään kipuamaan kohti linnaa. Tie linnalle on aika mutkainen, mutta maisemat ovat metri metriltä muhkeammat. Kesäisin tienvarret ovat täynnä autoja, hetken aikaa saattaa joutua etsimään parkkipaikkaa. Linnalla ei ole varsinaista parkkipaikkaa, joten autot on vaan jätettävä ”matkan varrelle”.

Vierailin perheeni kanssa linnalla kesäaikaan. Kesähelteellä linna onkin oikein oivallinen vierailukohde, koska linnassa on huomattavasti viileämpää kuin ulkona. Linna on hyvin suosittu turistikode alueella ja siellä kuuleekin puhuttavan todella monia eri kieliä (myös suomen kieltä kuulimme pariin otteeseen). Kannattaa siis varata aikaa vierailuun, koska lippuja saattaa joutua hetken jonottamaan.

 

                                                                    

Linnalta on todella mahtavat maisemat Saksan rajalle. Alla olevasta valokuvasta saa hieman viitettä, mutta toki luonnossa maisemat näyttävät vieläkin häikäisevimmiltä. Takana siintää Saksan Schwarzwald, eli ”Musta metsä”. Kannattaa siis varata linnavisiittiin mahdollisimman aurinkoinen ja kirkas päivä, jolloin reissusta saa eniten irti!

 

Pikkulasten kanssa linnavisiitti onnistuu myös mukavasti. Kannattaa kuitenkin huomioida, että linnaan sisälle EI saa viedä rattaita, eli perheen pienimmät on joko otettava kantoreppuun tai jos he jo kävelevät, on oltava tosi huolellinen portaissa. Toisaalta linnaa voi ihailla myös pelkästään ulkoapäin ja linnalta aukeavia maisemia katsella vaikka kiikareilla. Linnan sisäpihalle pääsee ilman pääsymaksua ja lapset voivat ihailla kaunista sisäpihaa.

 

       

Linnan kotisivut löytyvät osoitteesta: http://www.haut-koenigsbourg.fr/fr/, tiedot saa kolmella kielellä; ranska, saksa ja englanti. Linnaa pääsee ihailemaan sisältä päin hintaan 9 euroa/hlö, lapset pääsevät hieman edullisemmin, 5 euroa/lapsi (hinnat kesällä 2017). Turistikauden ulkopuolella marraskuusta maaliskuuhun voi linnaan käydä tutustumassa myös ilman pääsymaksua yhtenä päivänä kuusta, aina kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina.

Linnan sisäpihalla sijaitsee tyypillisesti myös turistikauppa, jossa myydään teemaan liittyvää materiaalia. Valikoimasta löytyy muun muassa ritareita, puisia kilpiä, erilaisia linna-asusteita, kyniä, magneetteja, kirjoja jne. Meille mukaan tarttuivat nämä kaksi ritaria. Näitä voi käyttää leikissä tai laittaa myöhemmin vaikka koristeeksi ja muistoksi visiitistä.

 

 

 

 

Linna on ehdottamasti visiitin arvoinen! 🙂 Vaikka useampaankin kertaan, vaikka vain maisemien takia! 😉

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Previous Post Next Post

No Comments

Leave a Reply