Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koiraystävälliset terassit Helsingissä – yli 40 terassivinkkiä

Etsitkö koiraystävällisiä terasseja pääkaupunkiseudulta tai vain yhtä nappivalintaa ja koiraystävällistä terassia Helsingistä? Niin moni muukin! Tästä listauksesta löydät yli 40 koiraystävällistä terassia HOK-elannon alueelta, eli Helsingistä, Vantaalta, Espoosta, Hyvinkäältä, Järvenpäästä sekä Keravalta.

Listaus perustuu HOK-elannon omaan tiedotteeseen koiraystävällisistä terasseista Helsingissä ja lähialueella, ja halusin koiraystävällisen matkailun puolestapuhujana levittää tietoa myös teille blogin lukijoille – ei muuta kuin vierailulle koiraystävällisille terasseille! 🐾 🖤

Koiraystävälliset terassit ovat ihana juttu kesäisin ja syksyn viilenevissä illoissa. Olen nostanut terassilistaukseen lisäksi hieman tietoa jokaisesta ravintolasta, sillä listauksen ravintolat ovat keskenään tosi erilaisia. On parasta, kun pääsee syömään terassille myös koiraystävän kansssa. HOK-elannon oma listaus koiraystävällisistä terasseista löytyy täältä. Tämä listaus löytyy myös Google Mapsista: Koiraystävälliset terassit Helsingissä ja HOK-elannon alueella – yli 40 vinkkiä.

Disclaimer: Pidäthän huolta, että koira tulee toimeen muiden asiakkaiden kanssa. Arvioi myös aina itse, onko kyseinen ravintola tai baari sillä hetkellä turvallinen ympäristö koirallesi.

HOK-elannon koiraystävälliset terassit Helsingissä 

Amsterdam – Itämerenkuja 1
Amsterdam on rento merihenkinen pubi, jonka nimen innoittajana on toiminut vieressä oleva Ruoholahden kanava. Pubia on käytetty kuvauspaikkana Aki Kaurismäen elokuvassa Laitakaupungin valot ja siellä on kuvattu myös tv-sarjaa Downshiftaajat.

Angleterre – Frekrikinkatu 47
Angleterre on Helsingin vanhin brittipubi. Tarina kertoo, että ravintolan juuret juontaa vuoteen 1910, kun Suomeen muuttanut englantilainen herrasmies avasi ranskalaista ruokaa tarjoavan ruokaravintolan Helsinkiin, jonka nimesi Angleterreksi kunnioittaakseen kotimaataan. Angleterre tarkoittaa ranskaksi Englantia. 

Belge – Kluuvikatu 5
Belge bar&bistro on mutkaton belgialainen olut- ja ruokaravintola kahdessa kerroksessa Kluuvikadulla. Belge on yksi ehdoton suosikkini HOK-elannon paikoista – rakastan heidän sinisimpukoitaan.

Casa Largo – Asema-aukio 2
Casa Largo on moderni ja rento espanjalainen ravintola Helsingin Sokoksen kulmassa. Täältä löytyy niin tapaksia, paellaa kuin herkullista crema catalanaa.

Chico’s Arabia – Hämeentie 109–111
Chico’sit ovat amerikkalais-meksikolaisia fuusiokeittiöitä. Myös nämä Chico’sit ovat terasseineen koiraystävällisiä: Chico’s Töölö – Mannerheimintie 68, Chico’s Viikki – Viikintori 3, Chico’s Vuosaari – Vuotie 45.

Fredde’s – Fredikanterassi 1
Fredde’sissä herkutellaan isolla liekillä. Hiiligrillin lisäksi paikan päältä löytyy aidoilla puilla lämmitettävä napolilainen pizzauuni, jossa tehdään paistettua pizzaa. Löydät Fredde’sistä myös muutaman kuvan Helsinki-osion päätyttyä – täällä kannattaa käydä!

Happy Farmer – Fleminginkatu 34
Happy Farmer elää sesongeissa: se näkyy ja maistuu lautasella, lasissa, kipossa ja kupissa. Happy Farmerin erikoisuus on hävikkibanaaneista tehtävä leipä.

Jyvänen Myllypuro – Kiviparintie 2
Jyvänen Myllypuro on rento gastropub Myllypuron ostarilla hyvien liikenneyhteyksien äärellä. Jyväsessä on laaja erikoisolut-, siideri- ja lautapelivalikoima.

Kaisla – Vilhonkatu 4
Kaisla on yksi Suomen suurimmista pubeista. Alussa ravintolassa oli 70 paikkaa – nykyään tilaa on 385 oluen ystävälle. Kaislan valikoimassa on n. 39 hanaolutta ja 200 pullo-olutta. Tänne kannattaa siis suunnata oluen ystävänä.

Kappeli – Eteläesplanadi 1
Kappelin terassi on saavuttanut legendaarisen maineen. Eikä suotta, sillä kesäinen Esplanadi, Kauppatorin vilske ja Espan ihana vilinä ja Espan lavalta kantautuvat rytmit luovat sinne ainutlaatuisen tunnelman.

Kitty’s Public House – Keskuskatu 6
Kitty’s huokuu lämpimän brittipubin tunnelmaa. Nopeasti vaihtuvat hanaoluet ja pullo-oluiden kattava valikoima on pubin henki. Täältä löytyy myös paljon kotimaisia laatuoluita.

Kuikka – Helsinginkatu 32
Kuikan keskiaikaisuutta huokuvan kivisen ja kuparisen baaritiskin takaa löytyy kattava valikoima oluita ja siidereitä. Kuikasta löytyy kattava valikoima kotimaisten pienpanimoiden erikoisoluita.

La Famiglia Helsinki – Keskuskatu 3
Kodikas La Famiglia tarjoilee reiluja amerikanitalialaisia annoksia. Ruudulliset pöytäliinat ja perhepotretit ovat sympaattisia ja hieman kuin New Yorkin Little Italy -kaupunginosasta.

Memphis Hakaniemi – Siltasaarenkatu 18
Memphiksen ruokalista perustuu jaettavuuteen ja yhdessä kokemiseen. Hakaniemen Memphis on myös oiva after work -paikka, se on tarpeeksi lähellä Helsingin ydintä, mutta kuitenkin vähän rauhaisemmalla paikalla.

Oluthuone Konepaja – Konepajankuja 1
Olutravintola Konepaja sijaitsee historiallisessa Pasilan konepajan korttelissa Vallilassa. Tänne kannattaa suunnata maistelemaan erityisesti paikallisten panimoiden oluita. Tarjolla on myös suht paljon alkoholittomia oluita ja siidereitä.

Oluthuone Ratamo – Pasilan asema-aukio 1
Oluthuone Ratamo edustaa uudenlaista olutravintolakulttuuria, jossa panostetaan laadukkaiden oluiden lisäksi myös muun muassa hyviin luomuviineihin, alkoholittomiin oluisiin ja siidereihin sekä erikoiskahveihin.

Pino – Kaivokatu 10
Pino on raikas ja uniikki baari, jonne voi tulla yhtä hyvin kahville, oluelle kuin nauttimaan lasillisen viiniä.

Praha – Mannerheimintie 5
Praha on yksi Helsingin vanhimpia baareja, jossa soitetaan erityisesti eri metalli- ja rock-musiikin genrejen klassikoita ja uusienkin tulokkaiden tuotoksia. Prahassa on kattava olutvalikoima ja terassilla on itse asiassa lippa, joka suojaa suurimmalta sateelta ja suoralta auringonpaisteelta.

Pub 99 – Mannerheimintie 58
Oopperaa vastapäätä sijaitsevassa Pub 66:ssa on nautittu brittipubitunnelmasta jo yli 40 vuotta. Paikan päältä saa myös pikkupurtavaa.

Public Corner Mikonkatu – Mikonkatu 15
Cornerissa on kesäaikaan käytössä koiraystävällinen terassi, jonne paistaa aurinko koko päivän. Täällä voi lueskella myös lehtiä tai pelata lautapelejä.

Rotterdam – Tennispalatsin aukio 4
Rotterdamin iso terassi on tullut ikoniseksi osaksi kesäistä Kamppia, ja on aurinkoisina päivinä poikkeuksetta todella täynnä. Tänne on ns. helppo eksyä matkalla jonnekin, sillä kesäisen, koiraystävällisen terassin sijainti on niin keskeinen.

Sailor’s – Laivalahdenkaari 29
Maakravuille ja merelle mieliville! Sailor’s sijaitsee Herttoniemenrannassa, joka on rakennettu vanhan öljysataman tilalle. Kesäisin paikan vetonaula on koiraystävällinen ja tilava terassi, jossa näkyy paljon myös veneilijöitä.

Salve – Hietalahdenranta 5
Salven taival alkoi pienestä kioskista, jonka luukusta myytiin ruokaa ja tupakkaa lähinnä merimiehille jo vuonna 1897.  Salven kuuluisia silakoita povataan jopa Suomen parhaiksi. Salvesta saa edelleen myös merimiesten kulta-ajoilta säilynyttä reseptiä: Salven pannua.

Sports Academy Helsinki – Keskuskatu 6
Citykäytävällä sijaitseva Sports Academy tarjoaa hyvät puitteet penkkiurheiluun, ruokailuun ja kaveriporukoiden illan viettoon – myös koiraystävän kanssa. Paikan pravuurina ovat wingsit ja muut fingerfoodit.

Stone’s – Kekuskatu 4
Stone’sin ruoassa ja juomassa painotetaan paikallisuutta ja luomua. Paikan hanoissa on tarjolla 13–15 juomaa, joissa pääpaino on suomalaisissa pienpanimo-oluissa.

Urban Rabbit – Fredikanterassi 1
Urban Rabbit tarjoilee koiraystävälliselle terassillensa herkullisia cocktaileja, bistroruokaa ja vaikkapa pullollisen kuohuvaa. Tämä on helppo paikka tulla, erityisesti Triplan alueella liikkuessa.

William K. Kurvi – Helsinginkatu 2
William K. on oluen ystävien olohuone, jonka koiraystävälliselle terassille on helppo tulla. Myös William K. Mannerheimintie – Mannerheimintie 72 on koiraystävällinen.

Vltava – Elielinaukio 2
Viekö mieli Tšekkiin? Jos reissu ei ole mahdollinen, mutta tšekkiläisen ruoan ja juoman mieliteko valtava, niin kannattaa suunnalta Vltavan terassille koiran kanssa.

Ølhus Helsinki – Mannerheimintie 104
Ølhusien olutvalikoima elää jatkuvasti ja niiden valikoimasta pääsee nauttimaan myös koirakaverin kanssa terassin puolella. Myös Ølhus Stockholm – Annankatu 27 sekä Ølhus København – Kalevankatu 3 ovat koiraystävällisiä.

HOK-elannon koiraystävälliset terassit Vantaalla

Chico’s Tikkurila – Tikkuraitti 13
Chico’s Tikkurilan terassi on itse asiassa ensimmäinen terassi, jossa Sava on vieraillut pentuna. Asuimme tuolloin Tikkurilassa ihan paikan vieressä. Tämä on siis myös todetusti hyvä harjoituspaikka pennulle, kun pentua sosialistaa.

Jyvänen Martinlaakso – Kivivuorentie 4
Martinlaakson Jyvänen on helpolla paikalla juna-aseman lähellä. Tänne on helppo suunnata siis myös junaillen koirakaverin kanssa.

HOK-elannon koiraystävälliset terassit Espoossa

William K. Sello – Leppävaarankatu 3–9
Willian K. Sello sijaitsee Kauppakeskus Sellon ylätasanteella, Viaporin torilla.

Sports Academy Iso Omena – Piispansilta 11
Ison Omenan Sport Academyn koiraystävälliseltä kesäterassilta löytyy 20 asiakaspaikkaa.

HOK-elannon koiraystävälliset terassit Hyvinkäällä, Keravalla ja Järvenpäässä

Ale Pub Hyvinkää – Uudenmaankatu 4–6

Amarillo Hyvinkää – Uudenmaankatu 4–6

Rosso Hyvinkää – Kauppakuja 2

Oluthuone Joutsen Hyvinkää – Hämeenkatu 3

Rosso Kerava – Kauppakaari 2

Korona Järvenpää – Rantakatu 5

 

Siinäpä se – yli 40 koiraystävällistä terassia HOK-elannon alueella! Toivottavasti näistä on apua jatkossakin koiraystävällisten paikkojen etsimisessä. Löydät myös piiitkän listauksen koiraystävällisistä ravintoloista, baareista ja kahviloista Helsingissä tästä postauksesta: KOIRAYSTÄVÄLLISET RAVINTOLAT HELSINGISSÄ – BAAREISTA À LA CARTEEN.

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa?
Instagram: @miraorvokki
Facebook: @pondekengissa
Twitter: @miraorvokki

Previous Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-58281549-1