Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koiraystävällinen Kotka – yli 20 vinkkiä Kotkan-matkalle koiran kanssa

Kaupallinen yhteistyö: Visit Kotka–Hamina

Etsitkö koiraystävällisia ravintoloita tai koiraystävällistä majoitusta Kotkassa? Olet tullut oikeaan paikkaan!

Tästä postauksesta löydät yli 20 vinkkiä koiraystävälliseen Kotkaan koirapuistoineen, ravintoloineen ja majoituksineen.

Kotka on upea kesäkaupunki, jossa vietimme pitkää viikonloppua kääpiömäyräkoirani Savan kanssa toukokuussa 2021. Tuona toukokuisena viikonloppuna mietin monesti, että onpa hassua, että viime kerrasta täällä on jo tovi aikaa: Kotkahan sijaitsee vain 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä. Se on siis yllättävän lähellä, eikä sitä tulekaan aina ajatelleeksi. Kotkasta löytyy myös paljon koiraystävällisia ravintoloita, kahviloita ja majoituspaikkoja.

Me vietimme Savan kanssa ihanaa koiraystävällistä yhteistyöviikonloppua Kotkassa toukokuun 2021 lopussa. Majapaikkanamme olivat tuolloin koiraystävällinen Sokos Hotel Seurahuone sekä koiraystävällinen Santalahti Resort. Kävimme myös testaamassa muutamia ravintoloita, joista yhdeksi ehdottomaksi suosikiksi nousi koiraystävällinen Ravintola Vaakku. Voit kurkkia lisää meidän Kotkan-matkasta Instagramini Kotka-tarinoista.

Kartta tämän listauksen paikoista löytyy myös täältä: ✔️ 🐾 Koiraystävällinen Kotka–Hamina-matkailualue (Google Maps)

Koiraystävällinen ravintola Vaakku ja kolmen ruokalajin kesämenu

✔️ 🐾 Ravintolat ja kahvilat, joihin koirat ovat tervetulleita Kotkassa:

Ravintola Vaakku – Varissaari, Kotka
Vaakku vei sydämen! 🖤 Vaakkuun pääsee ravintolan omalla yhteysaluksella m/s Klippanilla, joka lähtee n. tasatunnein Sapokasta Varissaareen ja takaisin. Klippanille pääsee luonnollisesti myös koiran kanssa ja merimatka Varissaarelle taittuu n. 15 minuutissa. Testasin meidän reissulla 3 ruokalajin kesämenuun (kuvat yllä), joka oli todella mainio! Koiralle tuotiin kuppi vettä sekä pieni herkkupala siksi aikaa, kun ihmiset ruokailevat.

Rantapaviljonki Tulikukko – Sapokankatu 3, Kotka
Tulikukko on portti Kotkan saaristoon. Tulikukolla on ihana aurinkoterassi, jossa odotella veneitä saapuvaksi. Koirat pääsevät myös sisätiloihin, jos ihmiset haluavat nauttia leivonnaiset, kahvit tai kuohuvat siellä. Tulikukon laiturin läheltä lähtee myös Vaakkuun menevä m/s Klippan. Kotkan saariin menevien  veneiden aikatauluja näet täältä.

Tori Ravintola – Kirkkokatu 5, Kotka
Tori on Kotkan uusimpia tulokkaita: se aukesi kesäkuussa 2021. Koirat ovat tervetunneita Torin tiloihin. Ihmisille on tarjolla vaikka ja mitä Välimerellistä herkkua.

Marina Cafe Laituri – Meriniementie 1, Kotka
Cafe Laituri sijaistee Sapokan pienvenesataman ytimessä ja on anniskeluoikeuksin varusteltu kahvila-ravintola. Talvikaudella täällä voi koittaa myös kylmävesiuintia!

Kahvila Keisarinmaja – Aleksanterinreitti, Kotka
Langinkoskelle kannattaa suunnata upeiden koskimaisemien ja historian takia: täällä sijaitseee Venäjän keisari Aleksanteri III keisarillinen kalastusmaja, joka on nykyään museo. Langinkoskella voi narrata perholla myös meritaimenia ja lohia. Katso lisää Kalastajan Kymijoki -sivuilta.

Kahvila Dagmar – Langinkoski, Kotka
Kahvila Dagmar sijaitsee Keisarinmajan kahvilan lähellä Langinkosken alueella. Kahvila Dagmar Aleksanteri III keisarillisen kalastusmajan vieressä. Alueella on ihana kävellä koiran kanssa.

Ravintola Kotkan Klubi – Kirkkokatu 2, Kotka
Kotkan Klubille mars! Koirakaverit ovat tervetulleita tännekin.

Santa Cafe – Santalahdentie 150, Kotka
Santalahti Resortin alueella sijaitsevaan Santa Cafeseen ovat tervetulleet myös nelijalkaiset ja kaksijalkaiset, jotka eivät alueella majoitu. Santa Cafessa on tarjolla listaruokaa, drinkkibaari sekä koirien herkkubaari.

Wanha Fiskari – Juha Vainion katu 2, Kotka
Myös Wanhasta Fiskarista kuitattiin, että koiravieraat ovat tervetulleita. Koiravieraat otetaan huomioon myös siten, että nelijalkaisten ystävien kanssa vierailijoille on varattu tiettyjä pöytiä, jotta kaikkien vierailu onnistuisi mahdollisimman sujuvasti.

Ocean Bar – Tornatorintie 65, Kotka
Fresh drinks and ocean view! Tälle ravintolalautalle ovat tervetulleita niin nelijalkaiset kaverit kuin heidän ihmisensä.

✔️🐾 Ravintolat ja kahvilat, joiden terasseille koirat ovat tervetulleita Kotkassa:

Ravintola Keisarinsatama – Metsontie 41, Kotka
Ala carte -ravintola Keisarinsataman terassille ovat kaikki koirat tervetulleita. Pienet koirat on mahdollista ottaa myös ravintolan puolelle, kunhan heistä ilmoitetaan pöytävarauksen yhteydessä.

Frans&Rosalie – Keskuskatu 21, Kotka
Frans&Rosalie toivottaa koirat tervetulleeksi terassille. Ravintola sijaitsee Sokos Hotel Seurahuoneen kanssa samoissa tiloissa.

VENN — Keskuskatu 21, Kotka
Viiniä, ystäviä ja terassikelejä – ravintola VENN terassille ovat tervetulleita koiratkin. Ravintola sijaitsee Sokos Hotel Seurahuoneen kanssa samoissa tiloissa.

Laakonki – Tornatorintie 99, Kotka
Laakongin terassille ovat tervetulleita kaiken kokoiset ja näköiset karvakamut. Koirille on myös tarjolla vesikuppeja. Huomioithan, että kulku tapahtuu ulkokautta, Merikeskus Vellamon tiloihin ei saa tuoda tällä hetkellä koiraa. Merimuseon näyttelyissä kuitenkin seikkailee maskotti: laivakoira Vellu

✔️ 🐾 Koiraystävälliset majoitukset Kotkassa:

Sokos Hotel Seurahuone – Keskuskatu 21, Kotka
Me majoituimme yhteistyömatkallamme Sokos Hotel Seurahuoneen Superior Queen -huoneessa, josta avautui kauniit näkymät Kotkan ylle. On ihanaa, että Sokos Hotelleissa koirien sekä ihmisten viihtyvyys on taattu ja koirat saavat tulla myös parempiin huoneisiin.

Santalahti Resort – Santalahdentie 150 Kotka
Me majoituimme Savan kanssa yhteistyömatkamme toisen osuuden Santalahden saunamökissä, jonka hiljaisuudessa mieli lepäsi. Käytiin kävelyillä metsissä, kurkkimassa auringonlaskua rannan lähellä ja wolttasimme Ravintola VENN lankkupitsaa mökille. Santalahden alue on todella koiraystävällinen ja alueella sijaitsee aiemmin mainittu koiraystävällinen Santa Cafe.

Karhulan Hovi – Karhulan Hovin Tie 1, Kotka
Karhulan Hovin Koiraystävälliset huoneet sijaitsevat majoitusrakennuksessa, jota kutsutaan Karhulan Hovin vierastaloksi. Talosta on näppärää siirtyä lemmikin kanssa puutarhaan ulkoilemaan ja majoitusrakennuksissa on omaa ihanaa rauhaa.

Hotelli Jokipuisto – Kyminlinnantie 18, Kotka
Koiraystävällinen Hotelli Jokipuisto sijaitsee E-18 moottoritien varrella hieman Kotkan keskustan ulkopuolella. Tänne on helppo pysähtyä vaikkapa pidemmänkin matkan varrella.

✔️ 🐾 Koirapuistot Kotkassa:

Mansikkalahden koirapuisto – Mäntykatu 10, Kotka
Tässä on koirapuisto vesipedon makuun – Mansikkalahden koirapuistossa on myös koirille oma uimaranta

Katariinan koirapuisto – Öljysatamantie 4, Kotka
Katariinan koirapuisto sijaitsee Katariinan meripuiston läheisyydessä.

Kumparepuiston koirapuisto – Muuralankuja 53, Kotka
Tämä koirapuisto sijaitsee hieman Kotkan keskustan ulkopuolella, Karhulassa

Isopuiston koirapuisto – Ruotsinsalmenkatu, Kotka
Tämä puisto on aivan keskustan nurkilla, esimerkiksi Sokos Hotel Seurahuoneelta tänne on n. 500 metrin matka.

✔️🐾 Haluaisitko matkustaa myös Kotkan kaupungin ulkopuolelle? Nämä majoituspaikat, ravintolat ja kahvilat ovat koiraystävällisiä Kotka–Haminan matkailualueella:

Strömforsin Bed&Bistro – Ruukintie 10, Strömfors
Ruokaa ja juomaa Bed&Bistrosta. Strömfors sijaitsee n. 30 min ajomatkan päässä Kotkasta.

Bar&Bistro Potkuri – Kalasatamantie 148, Vironlahti
Bistrolla pyörivät myös kaverukset Paavo-bulldoggi ja Kita Egyptin-prinsessa, jotka toivottavat Vuppe-koiraoluen ääreltä terkkuja karvaisille kavereille.  BB:ssa kerätään myös karvakavereista kollaasia bistron seinälle! Tämä on siis erittäin koiraystävällinen paikka, kannattaa käydä!

Hotelli Uninen Loviisa – Brandensteininkatu 17, Loviisa
Hyviä unia kauniista Loviisasta! Loviisa sijaitsee n. 35 matkan päässä Kotkasta.

Degeri Sport Pub & Dine – Brandensteininkatu 17,  Loviisa
Urheiluhenkinen ravintola Degeri toivottaa koirat tervetulleeksi tiloihinsa – suuntaa siis tänne, mikäli haluat seurata jotain matsia koirakaverin kanssa reissun päällä.

Degeri Summer Bar & Dine – Laivasilta 8, Loviisa
Tämäm Degeri on tosiaankin aika lähellä Degeri Sporia, mutta tämä on kesäisempi versio! Paikan päällä on myös koirille ihan oma matala uima-allas, johon turre pääsee viilehtymään halutessaan. Ihanaa koiraystävällisyyttä.

Konditoria Huovila – Fredrikinkatu, Hamina
Huovilan herkut kutsuvat! Huovila on suht pieni konditoria, jossa on terassin puolella tilaa sekä ihmisille että eläimille. Hamina sijaitsee n. 25 minuutin ajomatkan päässä Kotkasta.

Spa Hotel Hamina – Sibeliuskatu 32, Hamina
Tekisikö mieli poreisiin? Se onnistuu Spa Hotel Haminassa majoittuessa, jonka huoneisiin koirat ovat tervetulleita.

Ja mitä vielä? Lista päivittyy vielä lisää kesän 2021 aikana 🤞

✔️ 🖤 Bonusvinkki: Ravintola Vausti – Kotkankatu 7, Kotka

Vausti on varmasti yksi Kotkan parhaista ravintoloista – olin aivan myyty illallisen jälkeen. Nokkospesto, paikalliset maut, suomalaiset herkut ja ravintolan palvelu tekivät itseeni lähtemättömän vaikutuksen. Vaustiin ei voi valitettavasti tulla koiran kanssa, mutta itse jätin mielelläni kääpiömäyräkoiran kotiin tällaisten makujen äärellä. Koiran kanssa on ihana matkailla, mutta joskus on ihanaa jättää nelijalkainen ystävä hotellille – ja nauttia illallinen pitkän kaavan mukaan aivan omassa hiljaisuudessa. Jos et ole käynyt Vaustissa, niin käy ehdottomasti seuraavalla Kotkan-matkalla!

 

Siinä ne olivat, yli 20 vinkkiä koiraystävälliseen Kotkaan – toivottavasti näistä on apua koiran kanssa matkaillessa. Disclaimer: Huomioithan, että kaikkiin tiloihin tuotavan koiran on tultava toimeen muiden lemmikkien sekä ihmisten kanssa, eikä minnekään luonnollisesti kaivata räyhääjiä. Koira tulee pitää kytkettynä ja pois ravintolojen pöydiltä. Annetaan niin koirattomien, koirallisten kuin koirien nauttia kokemuksista yhdessä hyvillä tavoilla.

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa?
Instagram: @miraorvokki
Facebook: @pondekengissa
Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Saila/ Sail Away maanantai, 2 elokuun, 2021 at 15:59

    Hei ihan mahtava ja kattava postaus! Kiitos! Itselläni tiedossa ensi viikolla matka kahdestaan koiran kanssa juurikin Kotkaan! :)

  • Leave a Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

    UA-58281549-1