Suomen suurin matkablogiyhteisö

Nolla – matkailua Vuosaaressa, Isosaaressa, Utössa ja Keilaniemessä

Kävin muutama viikko sitten illallisella Ravintola Rantapuistossa, joka sijaitsee Hotelli Rantapuiston tiloissa. Ihanan illallisen jälkeen kävelin merenrantaan ihailemaan rauhallista Kallahdenselkää ja orastavaa auringonlaskua – ja silloin näin sen: rakenteilla olevan Marimekko-kuosisen Nollan, josta aukesi upea näkymä Kallahden siniselle merelle.

Laitoin saman tien Googlen töihin ja yritin etsiä tietoa edessäni olevasta mökistä – kuka sitä pystyttää tänne ja miksi? Google ei ollut ystävä, enkä saanut mitään lisätietoa asiasta. Kysyin asiaa myös Hotelli Rantapuistosta, mutta he eivät voineet tuolloin vielä paljastaa mitään lisää. Mökki jäi kummittelemaan mieleeni ja ajattelin että heti, kun se on varattavissa, varaan yön Vuosaaren maisemissa. Palaset loksahtivat kohdalleen muutama viikko myöhemmin ja pääsin tänään 2.7. kurkistamaan nopeasti mökin sisään, sillä se on nyt valmis ja varattavissa! Tämän takana on The Nolla Company, jonka vaatimaton tavoite on luoda Pohjoismaihin 200 Nolla -mökin luontomatkailuverkosto vuoteen 2022 mennessä. Keräsin innostuksissani muutaman fakta- ja nippelitiedon Nollasta tähän postaukseen, jotta joku muukin mökistä kiinnostunut saa pienen infopaketin saman postauksen alta.

Mikä on Nolla ja mitä siihen kuuluu?

Nolla on jotain teltan ja kesämökin väliltä: pieni, kompakti ja hiilineutraali, mutta samalla tilava ja kestävä, jossa on katto pään päällä. Nolla on ideologia vastuullisesta, hiilineutraaliuteen tähtäävästä luontomatkailusta, jossa ihminen on osa luontoa. Nolla on luontomatkailukokemus, jossa yhdistyy ekologiseen ja vastuullinen tapa majoittua herkissä kohteissa, joissa aiemmin on voinut lähinnä telttailla.

Nolla-mökissä on aurinkovoimala, tuottaa energiaa n. kahden tunnin puhelimen lataukseen vuorokaudessa. Nollan varustukseen kuuluu liesi ja lämmitin, sekä ruoanvalmistusvälineet ja astiasto. Nollasta löytyy vuodepaikat kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle, sekä tyynyt ja täkki. Matkalle mukaan tarvitsee omat eväät, liinavaatteet tai makuupussin. Sisäänpääsy Nollaan tapahtuu ovikoodilla, jonka saat varauksen yhteydessä. Nollassa ei ole vessaa tai suihkupaikkaa, vaan nämä hommat täytyy hoitaa muualla kuin Nollassa. Vuokrattavat Nollat ovat kuitenkin lähtökohtaisesti sellaisilla paikoilla tai sellaisten paikkojen yhteydessä, jossa vessa ja suihkut ovat käytettävissä.

Missä Nolla-mökkejä on tällä hetkellä ja mitä sellainen kustantaa?

The Nolla Company on pystyttänyt tällä hetkellä (2.7.2020) Nolla-mökit seuraaviin kohteisiin: Vuosaareen, Isosaareen, Utön sekä Keilaniemeen. Tavoitteena on kasvattaa Nolla-verkostoa 200 mökkiin vuoteen 2022 mennessä. Vuosaaren Marimekko Nolla (artikkelin kaikki kuvat otettu Marimekko Nollasta) on nyt jo varattavissa täältä. Vuosaaren Nolla on hieman erikoisempi Nolla, sillä se on varattavissa vain Hotelli Rantapuiston yhteydessä: hinta on n. 250 € / yö ja se sisältää sekä Nollan että merisiiven huoneen yöksi Hotel Rantapuistosta. Marimekko Nolla on Marimekon, The Nolla Companyn sekä Hotelli Rantapuiston yhteinen projekti, jonka tarkoituksena on edistää suomalaisen designin näkyvyyttä. Vuosaaren Nolla on sisustettu Marimekon syysmalliston 2020 kuoseilla.

Keilaniemen Nolla on varattavissa n. 17.7.2020 alkaen täältä, Utön saaren majoitus aukeaa syksyllä 2020 ja on varattavissa täältä ja Isosaaren seitsemän eri Nollaa on varattavissa n. 1.8.2020 alkaen täältä.

Ps. Mikäli Nollaa hamuaa omakseen, on sekin mahdollista: n. 35 000 € hintaan. Tähän hintaan sisältyy kokoaminen sekä asennus. Nollaan ei tarvitse rakennuslupaa, sillä mökki on vain 8 neliön kokoinen. Omaa Nollaa voi vuokrata AirBnb -tyyppisesti Nollan nettisivujen kautta. Nollan voi tilata itselleen täältä. Täytyy myöntää, että itse olen niin hurmioitunut tästä konseptista, että pitää vähän villitä itseänsä, ettei osta nollaa ja vie sitä jonnekin kotikotiin Parkanon tiluksille omaksi ilokseen.

Summa summarum: huomasit varmaan, että hurmioiduin jo tuosta keskeneräisestä Nollasta sen verran, että uskallan vähän hehkuttaa sitä täällä blogin puolellakin omasta ilosta. Tänä kesänä aion vierailla ainakin Isosaaren Nollissa, sillä saari kiinnostaa itseäni muutenkin. Silloin saa varmasti vähän lisäsisältöä myös tähän juttuun.

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissaxmiraorvokki, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

21 Comments

 • Reply Annuliina maanantai, 6 heinäkuun, 2020 at 10:13

  Vau, miten upea tämä Marimekko Nolla 😍 en ole tämmöisestä Nolla-majoituksesta aiemmin kuullutkaan. Vaikuttaa todella mielenkiintoiselta majoitusvaihtoehdolta 👍🏼

  • Reply miraorvokki torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 12:26

   Tää on tosi ihana uutuus! :D Onneksi bongasin tämän, niin pääsi iloitseen muillekin. Oon aivan hurmiossa.

 • Reply Laura maanantai, 6 heinäkuun, 2020 at 13:39

  Ihan uus juttu tää. Vaikuttaa hyvältä.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 12:26

   Jep! Onnellinen sattuma, että törmäsin tähän ihan vahingossa :)

  • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta lauantai, 11 heinäkuun, 2020 at 12:25

   Nää on kyllä hauskoja ja kauniilla paikalla. Saaressa ja ulkohuussilla tämmöinen olisi mahtava.

 • Reply Marika / Matkalla Missä Milloinkin maanantai, 6 heinäkuun, 2020 at 21:00

  Tällaista minä olen todella odottanut! Siis kestävää ja selkäystävällistä majoitusvaihtoehtoa luonnonkohteisiin, joissa on toistaiseksi voinut vain telttailla. Tällä hetkellä kohteita oli vielä varsin vähän internetsivuilla mainittu, mutta jään mielenkiinnolla odottamaan, mihin kaikkialle Nolla levittäytyy.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 12:27

   No jep! Odotan myös innolla lisää tietoa siitä, missä kaikkialla tän vuokraaminen on jatkossa mahdollista. :)

 • Reply Teija / Lähdetään Taas tiistai, 7 heinäkuun, 2020 at 10:04

  Tää on kyllä sitten niin hieno! Huomasin sun Instagramista sen ensimmäisen julkaisun ja innolla jäin itsekin odottelemaan, mitä oikein ovat. Paltamon Jättiläisenmaan linnunpöntöt on vähän saman näköisiä, joskaan eivät varmaan näin pitkälle ideana vietyjä, mutta näkymä tunturista pitäisi olla huikea! Sinne menen ensi viikolla. Jei!

  • Reply miraorvokki torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 12:28

   Uu, pitää sitten tulla kurkkimaan linnunpönttöjuttua! Ihanaa, nauti! :)

 • Reply Aila ja Juha tiistai, 7 heinäkuun, 2020 at 17:48

  Olipa mielenkiintoinen konsepti!

 • Reply Pirkko / Meriharakka keskiviikko, 8 heinäkuun, 2020 at 11:21

  Tutkinkin tätä jo, mutta jotenkin ei auennut tuo Rantapuiston versio, että Nolla + hotellihuone. Ilmeisesti ongelmana on (asutulla seudulla) Nollan puuttuvat wc- ja pesutilat, jonka takia vain siinä ei voi yöpyä, mutten ihan saanut kasaan, että miten tuon sitten hoitais, jos Nollassa haluaisi kuitenkin olla yötä. Keskellä yötä sitten tarvittaessa hipsisi hotellihuoneen vessaan … :-)

  • Reply miraorvokki torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 12:29

   Heh totta! Itse en usein yöllä heräile, niin itselle toimisi, kun ei ole pakko käydä vessassa tms. kesken yön, mutta jos on yhtään ”herkkärakkoinen”, niin toimivuus ei välttämättä ole siinä paras. :D

 • Reply Taina keskiviikko, 8 heinäkuun, 2020 at 17:25

  Cool! Näyttää söpöltä ja kiva, että tällaista tarjontaa tulee hiljalleen enemmän markkinoille. Tilaisuuden tullen olisi kiinnostavaa kokeilla.

  • Reply miraorvokki torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 12:29

   Jep! On ihanaa löytää tällaisia uutuusjuttuja. :)

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta keskiviikko, 8 heinäkuun, 2020 at 21:26

  Tosi hurmaavan oloinen konsepti, kiitos kun jaoit siitä tietoa :) Näyttää ihanalta tuo Vuosaaren Nolla kuoseineen ja muutkin tulevat mielenkiintoisiin paikkoihin. Täytyy kyllä joku päivä päästä Nollaan :)

  • Reply miraorvokki torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 12:29

   Ihana kommentti! <3 Odottelen tässä juuri kesälomaani, sillä aion viettää silloin yön Nollassa. :)

 • Reply Päivi Kaarina lauantai, 11 heinäkuun, 2020 at 19:00

  Nää nollat on kyllä tosi hienoja – ja kuvauksellisia! Olipa kiva lukea vähän taustatietoa niistä. Kiitos! :)

 • Reply Johanna P. / Muu maa mandariini sunnuntai, 12 heinäkuun, 2020 at 23:38

  Vautsi, ihan uusi tuttavuus. Vaikuttaa hienolta! Tosi upeita ja kuvauksellisia niinkuin moni onkin jo kommentoinut!

 • Reply Annukka maanantai, 13 heinäkuun, 2020 at 20:29

  Mä oon myös ihan innoissani näistä Nolla-mökeistä ja tää Marimekko-Nolla oli kyllä hieno. Ja mäkin oon miettiny kuumeisesti, että minne saisin laitettua oman Nolla-mökin.

 • Reply Pekka keskiviikko, 7 huhtikuun, 2021 at 22:16

  Heippa,
  onko jotain linkkiä tai yhteystietoja mistä voisi kysellä oman Nollan hankintaa? :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1