Suomen suurin matkablogiyhteisö

Päivä Riiassa -risteily – ja ravintolavinkit paikallisen silmin

Päivä Riiassa -risteily oli osaltani lehdistömatka, jonka tarjoajana oli Silja Line.
Ravintolavinkit ovat omatoimisia selvityksiä. Silja Line risteilee Riikaan 28.8.2020 saakka.

 

105 päivää. Niin kauan Silja Serenade seisoi Olympiaterminaalissa ilman matkustajia koronakeväänä. Perjantaina 26.6. asiat muuttuivat ja laiva irtaantui laiturista matkustajien kanssa. Tällä erää matkan määränpäänä ei ollut kuitenkaan tuttu Tukholma, vaan Baltian Pariisi, hurmaava Riika. Kesällä 2020 Silja Line risteilee Riikaan joka toinen päivä 26.6.–15.8. sekä maanantai- keskiviikko- ja perjantai-lähdöillä 17.8.–28.8.2020.

Päivä Riiassa -risteily on mielestäni mahtava uutuus kesää 2020 ajatellen, sillä Riika on ollut aiemmin hieman vaikea tavoittaa. Ehkä siksi, että noin lyhyt lento on tuntunut vähän hassulta, eikä automatkakaan Tallinnan kautta ole välttämättä aina ollut ideaalein oman elämän aikatauluja ajatellen. Tuntui uskomattomalta olla pitkän kevään jälkeen oikeasti ulkomailla, passi mukana laukussa.

Päivä Riiassa -risteilyn hinnat alkavat n. 99 € eurosta, parempi hyttiluokka tietty nostaa hintaa. Aikataulullisesti risteily on mainio: lähtöselvitys aukeaa lähtöpäivänä klo 14 Olympiaterminaalissa, laivaan pääsee klo 15 alkaen ja klo 16 laiva lähtee Helsingistä kohti Riikaa. Yö vietetään laivalla ja laiva saapuu satamaan n. klo 10, ja 10.30 matkustajat pääsevät ulos laivasta. Riiassa on aikaa n. klo 16 saakka, laiva lähtee takaisin 16.30 ja saapuu takaisin Helsinkiin seuraavana aamuna klo 11. Matkustusasiakirjana tulee olla passi tai henkilökortti. Jos tuntuu siltä, ettei päivä Riiassa riitä, on Silja Linella myös tarjolla hotellipaketteja. Risteilyn Riikaan voi tehdä voi ottaa myös reittinä ja lähteä seikkailemaan Baltiaan omin avuin, vaikka auton kanssa, sillä sen saa mukaan laivalle lisämaksusta.

Risteilystä voin todeta lyhyesti ja ytimekkäästi sen, että homma toimi hyvin. Koronaan liittyvät rajoitukset ja ohjeistukset oli Silja Linen puolesta otettu hyvin haltuun (kanssamatkustajien osalta tosin tietty oli turvaväleissä parantamisen varaa) ja matka sujui ilman suurempia mölyjä. Vaikutti siltä, että reitti ei ollut mikään bilelaiva, josta unta rakastava antaa paljon rakkautta kanssamatkustajille. Mutta se siitä itse risteilystä, alla onkin listattuna teille muutama ravintolavinkki Riikaan, koska päivä Riiassa -risteily kannattaa suunnitella hyvin, että ehtii tehostaa ajankäytön itse maissa. Toivottavasti näistä tulee teille hyviä vinkkejä! <3

Ravintolavinkit Riikaan paikallisen silmin

Minulla on yksi ystävä, joka on paljasjalkainen riikalainen. Pyysin ennen matkaa Kristineltä muutaman ravintolavinkin, jotka sain luvan jakaa lukijoitteni kesken. Muutama paikkaa eksyttiinkin sitten testaamaan myös päivä Riiassa -risteilyn aikana, sillä meillä oli maissa etukäteen suunnitellun ohjelman lisäksi myös omaa aikaa. Klikkaamalla ravintolan nimeä pääset suoraan Google Mapsiin, jotta navigointi paikan päälle olisi vielä helpompaa. Tässä siis tulee, paikallisen ravintolavinkit Riikaan!

 

Folkklubs ALA pagrabs

Kristine vinkkasi, että jos matkaaja haluaa löytää Riiasta jotain todella paikallista, kannattaa suunnata ALA pagrabsiin. ALA on paikallisten suosikki. Tarjolla on paikallisia oluita, naposteltavaa, alkupaloja, pääruokia ja jälkiruokia. Joskus paikalla on myös livebändejä. Hinnat alkavat muutamista euroista. Sijainti: Riian vanhakaupunki.

FERMA

FERMA oli Kristinen suositus, jos haluaa panostaa ruokailuun Riiassa. FERMA sijaitsee vain muutamien metrien päässä Riian satamasta, joten paikka on helposti yhdistettävissä päivä Riiassa -risteilyyn vaikka niin, että viettää ensin päivää vanhassakaupungissa, jonka jälkeen suuntaa nauttimaan myöhäisen lounaan FERMAssa. Ravintolan hinnat alkavat n. 10 eurosta alkupalojen osalta ja kallein annos oli kaviaariannos 58 euron hintaan. Sijainti: Riian sataman alue.

Forest

Forest tuli suositukseksi sekä Kristineltä, että tuttavapariskunnalta, joten pitihän se käydä kurkkaamassa. Forest pisti kyllä todellakin veden kielelle upeilla annoksillaan. Forestissa on tarjolla mm. 37 € tasting-menu. Annokset voi ottaa myös oman maun mukaan, hinnat alkavat alkupalojen osalta n. 6 eurosta. Sijainti: Central District, kävelymatkan päässä Riian vanhastakaupungista.

Easy Wine

Helppoa viiniä. Easy Winessa viinit ovat tarjolla hanoissa. Täällä ei tilata pulloittain, vaan ostetaan kortilla halutut sentit viiniä viinihanoista. Ihanan rentoa ja helppoa. Tarjolla on myös tapaksia. Viinien ja tapasten hinnat alkavat n. 3 euron luokasta ja kallein homma oli 18 euron antipasti-lautanen. Tämä on siis helppo pienenkin budjetin pysähdyspaikka, kun matkaajan jalkoja alkaa väsyttää. Sijainti: Riian vanhakaupunki.

Easy Beer

Helppoa olutta. Ei varmaan yllätä, että Easy Beer on yllä mainitun Easy Winen sisarus, jossa saa olutta hanoista. Easy Beer on vain muutaman metrin päässä Easy Winesta, joten jos reissussa on mukana sekä viini- ja olutfaneja, niin nämä kaksi on helppo yhdistää toisiinsa. Easy Beerissä on tarjolla mm. hampurilaisia ja pizzaa oluen kyytipojaksi. Hinnat alkavat n. 4 euron kieppeiltä ja kallein annos näytti olevan neljän burgerin platter, jonka saa syödä 45 euron hintaan. Sijainti: Riian vanhakaupunki.

Skyline Bar

Radisson Blu -hotellin yläkerrassa sijaitseva Skyline Bar avaa näkymän Riian kattojen ylle. Jos etsii Riiasta ns. Instagram-ystävällistä paikkaa, niin Skyline onnistuu siinä kauniiden drinkkiensä ja pienten, tarkasti aseteltujen annoksiensa kanssa. Drinkit alkavat hinnoiltaan n. 9 eurosta, kalleimmillaan drinkistä saa maksaa 170 euroa, mutta sillä rahalla saa jo neljän litran erikoiskannun suuremmalle seurueelle. Ruokien hinnat ovat n. 6-14 euron välillä. Sijainti: Radisson Blu Riga, kävelymatkan päässä Riian vanhastakaupungista.

Terrace d’arte ROOFTOP

Toinen kattoterassi tuli Kristinen suosituksesta. Teracce d’arte on todella lähellä Skylineä, joten päivän aikana voi testata helposti molemmat kattobaarit, sisäänkäynti tapahtuu Galleria Rigan sisältä. Ruokien hinnat ovat n. 4-21 euron välillä. Sijainti: Galleria Riga, kävelymatkan päässä Riian vanhastakaupungista.

Gan Bei

Gan Bei oli myös Kristinen suositus, jos matkaajan tekee mieli japanilaista ruokaa. Gan Bei sijaitsee Galleria Rigan sisällä ja tarjolla on erityisesti sushia, sashimia ja tatakia. Nigirien hinnat alkavat n. 2 eurosta kappale ja tarjolla on myös suuria lautasia suureen nälkään: esimerkiksi 48 palan Set Tokyon saa syödäkseen 43 euron hintaan. Sijainti: Galleria Riga, kävelymatkan päässä Riian vanhastakaupungista.

AKA Latvian Cuisine

Lehdistömatkamme viimeinen kokoontumispaikka oli AKAssa, joka oli todella paikallisen oloinen ravintola. Kooltaan paikka oli suht pieni. AKAsta löytyi useita paikallisia oluita sekä latvialaisia marjaviinejä, niin kuohuvaa, punaista kuin valkoista. Mikäli siis paikalliset maut kiinnostavat, niin AKAsta löytyy. Tarjolla on myös perinteisiä latvialaisia ruokia ja esimerkiksi latvialaisilla juustoilla tehty juustolautanen. Hinnat alkavat n. 3 euron hintaluokasta ja kallein ruoka oli 21 euron pihvi. Sijainti: Riian vanhakaupunki.

Zilā Govs

Zilā Govs oli Kristineltä vahva pihviravintolasuositus. Itse en tätä päässyt kurkistamaan, mutta luotan ystäväni makuun. Zilālla ei ole verkkosivuja, mutta tutkimuksieni mukaan hinnat eivät ole päätä huimaavia, eli tännekin uskaltaa lähteä pienemmällä budjetilla. Sijainti: Riian vanhakaupunki.

Parunāsim

Riian romanttisin kahvila. Ainakin näin mainostivat itseään ja pakkohan siellä oli sitten piipahtaa. Parunasim oli kyllä erittäin kuvauksellinen tapaus, jossa oli tarjolla kauniita kakkuja, kahvia ja hyviä viinejä. Paikan päällä oli myös piano, jonka sulosointuja pääsee ilmeisesti joskus kuulemaan. Hinnat alkoivat n. 3 euron hintaluokasta ja esimerkiksi lasin roséta sai n. 4 eurolla. Sijainti: Riian vanhakaupunki.

Omas Briljants

Kristinen vinkkaama Omas Briljants on paikallistenkin suosima baari ja yökerho. Omas aukeaa joka päivä klo 12, joten tänne menemistä ei ole pakko odottaa pikkutunneille saakka. Tästä kuitenkin myös vahva paikallisen suositus, mikäli jäät Riikaan vaikkapa pariksi yöksi ja tanssijalkaa vipattaa. Sijainti: Sijainti: Riian vanhakaupunki.

Bonusvinkki: enemmän irti Riiasta opastuksen ja jokiristeilyn avulla.

Testasimme lehdistömatkalla Riga by Canal -risteilyn ja mukanamme oli suomea puhuva riikalainen Arnis Pooks, joka ylläpitää Riika suomeksi -sivustoa. Riga by Canal on tunnin risteily, joka vie sinut kätevästi Riian parhaiden nähtävyyksien äärelle ihanissa maisemissa – näin säästät jalkojasi ja kierrät nähtävyydet eri näkökulmasta. Risteilyn hinnat olivat n. 10 €/lapsi, 12 €/opiskelija, 15 €/aikuinen. Lisätietoa Riga by Canal -risteilystä löydät täältä. Riika suomeksi -sivustolle on koottu Riian parhaat palat Arniksen silmin. Arniksen voi bookata vaikka päiväksi mukaan Riikaan ja hän näyttää sinulle Riikaa pintaa syvemmältä. Valittavana on valmiita retkipaketteja tai yksilöllisesti suunniteltuja kokonaisuuksia. Kurkkaa Riika suomeksi -sivusto täältä.

Previous Post Next Post

3 Comments

 • Reply Anna K. - Kaukaa haettua torstai, 9 heinäkuun, 2020 at 08:13

  Tosi hyviä ravintolavinkkejä, joita toivon pääseväni testaamaan vielä tänä kesänä. Tuo romanttinen kahvila nyt olis ainakin sellainen missä haluaisin käydä. Kerran olen siskon kanssa Riiassa ollut, mutta siitä on jo useampia vuosi. Ihania ruokapaikkoja löydettiin silloinkin. Nuo suomenkieliset Riika-sivut täytyy tsekata.

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 10 heinäkuun, 2020 at 22:06

  Mielenkiintoinen postaus ja palaan tähän varmasti vielä lähiaikoina, sillä puolivälissä heinäkuuta suuntaan yli viikon reissulle Riikaan. Ruokakokemuksia ja jokiristeilyä siis luvassa :)

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA sunnuntai, 12 heinäkuun, 2020 at 08:35

  Tämä juttu korvamerkitään ehdottomasti. Hyviä vinkkejä, joista pitää muistaa kokella ainakin muutamaan kun Riikaan lähtee!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1