Suomen suurin matkablogiyhteisö

Koiraystävälliset ravintolat Helsingissä – baareista à la carteen

”Koiraystävällinen kahvila Helsinki, koiraystävällinen ravintola Helsinki, koiraystävällinen baari Helsinki, koiraystävälliset ravintolat, eläinystävälliset ravintolat..” – jep, taas kerran löysin itseni googlettamasta näitä juttuja.

Terassille ei tee mieli talvisin, joten janoan usein tietoa juuri niistä paikoista, joihin pääsee myös sisälle koiran kanssa halutessaan. Samalla päähäni putkahti ajatus siitä, että miksi en kokoaisi löytöjäni yksiin kansiin – ja näinhän minä sitten tein.

Tästä postauksesta löytyy lyhyesti ja ytimekkäästi listattuna erilaisia koiraystävällisiä ruokapaikkoja Helsingistä, aakkosjärjestyksessä. Olen varmistanut jokaiselta ravintolalta erikseen heidän koiraystävällisyytensä ja mahdollisia lisätietoja esimerkiksi koirien poistumisajoista. Lisään ravintoloita tähän postaukseen sitä mukaan, kun saan varmistuksen koiraystävällisyydestä. Juttua on päivitetty viimeksi tammikuussa 2020.

Huomioithan, että ravintoloihin ja baareihin tuotavan koiran on tultava toimeen muiden lemmikkien sekä ihmisten kanssa, eikä minnekään luonnollisesti kaivata räyhääjiä. Koira tulee pitää ravintolassa kytkettynä. Muistathan myös, että pöydät ja tuolit ovat ravintoloissa vain ihmisiä varten, ellei ravintola toisin ilmaise. Annetaan meidän, koirien, sekä koirattomien nauttia ravintolakokemuksesta.

Klikkaamalla listauksessa olevan ravintolan nimeä pääset kurkkaamaan suoraan ravintolan verkkosivuille. Linkki aukeaa uuteen välilehteen. Tämän listan paikat löytyvät myös täältä: Google Maps | Koiraystävälliset ravintolat Helsingissä – baareista à la carteen.

Ravintoloitsija! Haluatko mukaan listaukseen?
Ilmianna itsesi ja koiraystävällinen ravintolasi vaikkapa sähköpostilla:
[email protected]

Alle listatut paikat ottavat nelijalkaisia ystäviä vastaan Helsingissä. Nautinnollisia ruokailuhetkiä koiran kanssa! <3

 

Apéro

Kamppi | Aitoa ranskalaista ruokaa Helsingin sydämessä? Apéro auttaa! Tämä viehättävä kortteliravintola on myös koiraystävällinen. Apérosta kuitattiin myös, että koirakaverit lahjotaan omistajan salliessa palalla kinkkua, jotta he muistavat tulla paikan päälle uudelleenkin. Vous êtes les bienvenus! Osoite: Kalevankatu 46.

Bacco

Kamppi | Bacco on moderni italialainen enoteca ja pizzeria Helsingin sydämessä. Himoitset sitten perinteistä italialaista gourmetpitsaa, suussa sulavaa parsarisottoa tai herkullisia juustoja, niin Baccosta löytyy näitä kaikkia. Bacco on myös koiraystävällinen, eli miksi et lähtisi vaikkapa seuraavaksi makumatkalle Italiaan nelijalkaisesi kanssa? Me muuten käytiin oikeasti Italiassa viime vuonna Savan kanssa pizzalla, se oli aika hauska reissu! Osoite: Lönnrotinkatu 18.

Bar Base

Kamppi | Täyteläistä portteria, pirskahtelevaa viiniä, komppikitarallista metallia, mausteista IPA-olutta? Bar Basesta löytyy – ja tunnelmasta pääsevät nauttimaan myös nelijalkaiset ystävät. Ravintolahenkilökuntaa lainatakseni: Mupelle saa myös pyydettäessä vesikupin tiskin takaa. Osoite: Kalevankatu 3.

Huomioithan, että Bar Basessa musiikin volyymin taso nousee klo 21. Tuo on myös viimeisin nelijalkaisten poistumisaika.

Bar Bronco

Kamppi | Saisiko olla kaupungin tulisimmat siivet? Mikäli mielesi tekee pubiruokaa, hyvää olutta ja vaikkapa jääkiekkopelin seuraamista, on Bar Bronco sinua varten. Bar Broncossa pääset nauttimaan tunnelmasta myös koirakaverin kanssa. Osoite: Albertinkatu 36.

Huomioithan, että Bar Bronco on baari, jossa seurataan myös pelejä ja äänen taso voi nousta välillä voimakkaaksi. Paikan toiveena on, että nelijalkaiset ystävät jätetään kotiin perjantai- ja lauantai-iltaisin sekä ruuhkaisimpina hetkinä.

Bar Cón

Eri sijainteja | Pari sydäntä Bar Cónin tapaksille: rento Spanish Chaos -fiilis, Barcelonan maut ja San Sebastianin klassikot, ah! Homma toimii. Jos ikävä Espanjaan yllättää, niin Bar Cónista saa nopean avun tähän. Nelijalkaiselle kaverille ei tarvitse siis heti varata lentolippua, sillä pääsette nauttimaan yhdessä espanjalaisesta tunnelmasta ihan Helsingin päässä, Bar Cónissa. Molemmat Bar Cónit, eli sekä Kampin että Flemarin Cónit ottavat koiria vastaan. Osoitteet: Fleminginkatu 10 ja Kampin Kortteli 5. kerros.

Bar Favela

Töölö | Iso jano, pieni nälkä? Bar Favela toimii. Täältä löytyy itse tehtyä fun foodia ja hyviä juomia urbaaneille vaeltajille. Paikka on myös luonnollisesti koiraystävällinen. Koirille löytyy myös makupaloja, vesikuppeja ja vilttejä viileän ilman varalle. Osoite: Mechelininkatu 13.

Bar Loosister

Kallio | Easy to enter, hard to leave. Kallion rock bistro Bar Loosister kuittasi olevansa myös koiraystävällinen. Täällä saa sammutettua janon ja nälän. Puppe saa myös vesikipon, ettei nelijalkaisen tarvitse olla kuivin suin. Loosisterissa on muuten myös tilaussauna, vink vink! Osoite: Hämeentie 50.

Huomioithan, että Bar Loosister baari, jossa äänen ja musiikin volyymi voi luonnollisesti nousta iltaisin ja viikonloppuisin. Tarkkaile siis koirasi viihtyvyyttä ja vie nelijalkainen kotiin äänen noustessa.

Bardem

Kluuvi | Hustling from Tuesday to Saturday! Joko olet vieraillut Hans Välimäen uudessa Bardemissa? Paikka avattiin vasta lokakuussa 2019, joten tämä taitaakin olla nuorin paikka tällä listalla. Bardem kuittasi myös olevansa koiraystävällinen, joten tutustuminen helsingin uuteen helmeen onnistuu myös koiraystävän kanssa. Bardemista uutisoitiin mm. 24.10.2019 seuraavalla otsikolla: ”Hans Välimäki avaa uuden baarin – ”Vastaisku hienostelulle” ja muovipussista tarjottava piña colada”.  Osoite: Yliopistonkatu 7.

Bar Llamas

Punavuori | Helsingin väriläiskä Bar Llamas toivottaa sekä ihmiset että lemmikit tervetulleeksi. Llamasista saa huhujen mukaan Stadin parhaat mojitot ja pikkunälän saa sammutettua esimerkiksi nachoilla. Arkipäivisin paikan päällä saattaa olla myös henkilökunnan omia koiria ilahduttamassa asiakkaita. Osoite: Iso Roobertinkatu 14.

Huomioithan, että Bar Llamas on baari, jossa äänen ja musiikin volyymi voi luonnollisesti nousta iltaisin ja viikonloppuisin. Tarkkoja poistumisaikoja nelijalkaisille ei ole, mutta suositus oli, että mm. viikonloppuisin oma rakas hurvelo kannattaa jättää kotiin.

Bar Runar

Kaartinkaupunki | Yksi suosikkipaikkani Bar Runar kuittasi myös olevansa koiraystävällinen. Täällä on kyllä herkulliset drinkit, joten paikalle erittäin vahva suositus, mikäli drinkkihammasta kolottaa. Myös paikan viinivalikoima on hyvä: muistaakseni täällä oli joskus tarjolla joku alkuviinikin. Osoite: Fabianinkatu 6.

BB. Badger&Co

Kaartinkaupunki | Korkeavuorenkadun BB. Badger&Co, eli Mäyrä toivottaa myös koiraystävät (ja kissat) tervetulleeksi. Mäyrässä sammuu jano ja pubiruoan nälkä. Nelijalkaisten viihtyvyys on BB. Badger&Co:n henkilökunnan mukaan kunniatehtävä. Paikan päällä on herkkuja nelijalkaisille ystäville ja seinällä on myös taulu, johon voi ikuistaa valokuvan omasta nelijalkaisesta ystävästään. Ihana idea! Osoite: Korkeavuorenkatu 25.

Beijing 8

Kamppi | Maistuisiko dumpling, entä toinen? Kyllä kiitos! Myös Kampin kauppakeskuksessa sijaitseva Beijing 8 hemmottelee ihmisiä hyvillä dumpingeilla ja koiraystävällisyydellä. Tänne on helppo poiketa. Osoite: Kampin Kortteli 5. kerros.

Bier-Bier

Kaartinkaupunki | Lämminhenkinen olutbaari Bier-Bier kuittasi myös toivottavansa kaiken kokoiset koirat tiloihinsa ajankohdasta riippumatta. Bier-Bieristä löytyy n. 150 vaihtuvaa olutta ja paikka onkin oikea oluen ystävän paratiisi. Osoite: Erottajankatu 13.

Bistro K

Vallila | Käymisen arvoinen Bistro K ottaa ilolla koirat vastaan. Talon puolesta löytyy myös juomakupit, joten nelijalkaisen ystävän ei tarvitse olla kuivin suin. Tämä ihana ravintola huokuu retrohenkeä 1950-luvun rakennuksessa. Osoite: Hämeentie 68.

Boothill Rock Club

Kamppi | Boothill ravitsee rokkarin sielua ja ruumista joka päivä. Myös nelijalkaiset kaverit pääsevät nauttimaan Boothillin tunnelmasta, sillä hekin ovat tervetulleita tänne joka päivä. Osoite: Lönnrotinkatu 25

Huomioithan, että Boothill Rock Club on baari, jossa on myös esiintyjiä. Näin ollen baarin toiveena on, että bändi-iltoina klo 21 alkaen nelijalkaiset ystävät siirtyvät kotiin nauttimaan hiljaisemmista nurkista.

Brewdog

Punavuori | Ei tullut varmaan yllätyksenä, että Brewdogiin saa saapua koiran kanssa? Ei ainakaan, itselle, mutta se tuli yllätyksenä, että yksi Brewdogin panimon kolmesta perustajasta oli koira. Helsingin Brewdogissa on tarjolla koiran omaa olutta, joka on alkoholiton ja hiilihapoton ohrapohjainen juoma, jossa on lihalientä. Täällä voi myös järjestää koiran omat syntymäpäivät! Parhautta. Osoite: Tarkk’ampujankatu 20.

Bryggeri

Kruununhaka | Panimoravintola Bryggeri toivottaa nelijalkaiset ystävät tervetulleeksi katutasonsa pubipuolelle. Bryggeri sijaitsee Torikortteleissa ja heidän viehättävällä sisäpihallaan on myös ympäri vuoden avoinna oleva terassi. Koirat pääsevät siis luonnollisesti myös terassille ihmistensä kanssa. Pubissa on myös vesikuppi janoisille nelijalkaisille. Osoite: Sofiankatu 2.

Café Carusel

Eira | Talo meren rannalla. Café Caruselista löytyy herkullisia aamiaiskomboja, hyvää lounasta sekä pizzaa, myös gluteenittomana ja vegaanisena. Carusel on myös koiraystävällinen. Osoite: Merisatamanranta 10.

Café Lasipalatsi

Kamppi | Kaipaatko hengähdystä viinilasillisen tai kahvin äärellä, mutta haluaisit kuitenkin nauttia Mannerheimintien ihmisvilinästä? Café Lasipalatsi on vastaus tähän! Kahvila toivottaa myös nelijalkaiset ystävät tervetulleeksi paikan päälle. Arkisin Café Lasipalatsissa on myös tarjolla lounasta. Osoite: Mannerheimintie 22-24.

Huomioithan, että kyse on Café Lasipalatsista. Ravintola Lasipalatsin puolelle saa saapua vain opaskoiran kanssa ja kesäisin tietty myös Ravintola Lasipalatsin terassille.

Café LOV

Kruununhaka | Saksalainen kahvila Cafe LOV toivottaa sekä ihmiset että lemmikit tervetulleeksi viikon jokaisena päivänä. Osoite: Mariankatu 13 B.

Café Talo

Kallio | Aivan Hakaniemen kauppahallia vastapäätä sijaitseva, Hakaniemen ja Kallion alueen asukkaiden olohuone, Café Talo ottaa nelijalkaiset ystävät ilolla vastaan. Kahden kerroksen Café Talo on sekoitus street baaria, ruokailua teatteriravintolaa. Osoite: Hämeentie 2 B.

Café Torpanranta

Munkkiniemi | Merellinen kahvila Café Torpanranta toivottaa koirat tervetulleeksi. Torpanrannassa on henkilökunnan mukaan käynyt vierailulla myös kissoja ja papukaijoja, joten muutkin kaverit ovat tänne tervetulleita. Vesikuppi järjestyy talon puolesta ja ravintolan valikoimasta löytyy myös pieniä koiran nameja, joten karvaisen kaverin ei tarvitse jäädä ilman herkkuja. Osoite: Munkkiniemenranta 2.

Ekberg

Kamppi | Legendaarinen Ekberg on tarjonnut asiakkailleen herkkuja jo vuodesta 1852. Suomen vanhin leipomo, konditoria ja kahvila on myös koiraystävällinen, eli koirat ovat tervetulleita sisälle saakka. Kesällä Ekbergillä on myös terassi.  Osoite: Bulevardi 9.

Huomioithan, että koirat ovat tervetulleita Ekberg Cafén puolelle, Ekberg Leipomo ja Konditoria on varattu vain ihmisten ostoksille.

Espa

Esplanadi | Pohjoisesplanadin ravintola Espa toivottaa nelijalkaiset ystävät tervetulleeksi. Espa tarjoaa yksinkertaista, hyvistä raaka-aineista rakkaudella tehtyä ruokaa. Täällä ruokia voi syödä missä tahansa järjestyksessä, yksin tai jakaen. Ravintolasta vinkattiin, että henkilökunnalla on myös paljon omia koiria ja koirat ovat erittäin tervetulleita. Osoite: Pohjoisesplanadi 17.

Fabrik

Eira | Fabrik ja sen herkullinen italialais-ranskalainen keittiö toivottaa myös nelijalkaiset ystävät tervetulleiksi.  Fabrik järjestää muuten välillä somettomia illallisia!  Osoite: Tehtaankatu 25.

Finlandia Caviar

Kaartinkaupunki | Maistuisiko kaviaari? Finlandia Caviar on paikka, jossa olen käynyt välillä herkuttelemassa kaviaarinhimossani. Omat suosikkini Finlandia Caviarin listalta ovat Helsinki-menu sekä Moskova-menu. Hieno juttu on myös se, että Finlandia Caviariin voi tulla myös koiran kanssa. Koiralle on tarjolla myös vesikuppi ja mahdollisesti koirankeksejä. Osoite: Eteläranta 20.

Fisken på Disken

Kamppi | Nyt hieman lisää rakkautta Fisken på Diskenille, sillä hekin toivottavat koirat tervetulleeksi. Fisken on yksi oma suosikkiravintolani ja oli mahtava kuulla, että sinne voi ottaa myös nelijalkaisen ystävän.  Ravintolapäällikkö kiteytti homman hyvin: meillä on samat säännöt niin koirille kuin ihmisille, ei haukuta muita. Kiireen salliessa ravintolasta voi saada muuten koiralle maksajäätelöä (!), ellei jo aikaisemmat lounaskaverit ole sitä parempiin suihin syöneet. Osoite: Kampin Kortteli 5. kerros.

Flying Dutch

Hakaniemi | ”Flying Dutch is my drug of choice”. Pikkudami, eli Flying Dutch on ollut aina omistajaa lainatakseni: dogiopen. Flying Dutchista löytyy koirien oma dogibar oransseilla vesikulhoilla. Osoite: Pitkänsillanranta 2.

Fratello

Kluuvi | Fratello on yksi luottolounaspaikkani, sillä se on niin lähellä toimistoani, Kluuvin Kauppakeskuksessa. Onneksi satuin kysymään heiltä koiraystävällisyydestä ja ravintolasta vastattiin oitis, että ihmisen parhaat ystävät ovat erittäin tervetulleita. Käy ehdottomasti joskus testaamassa karvakamun kanssa paikan lounasta tai aamupalaa! Osoite: Yliopistonkatu 6.

Going Greek

Alppila | Jos mielesi tekee järjettömän hyvää kreikkalaista katuruokaa, niin suuntaa Alppilaan! Going Greek toivottaa kaikki lemmikit tervetulleeksi. Lihaa syövät nelijalkaiset saavat mahdollisesti maistaakseen kanaa ja saattaa kylkeen tulla muutama rapsutuskin. Osoite: Läntinen Brahenkatu 12.

Huomioithan, että Going Greek on pieni, n. 20 m2 ravintola. Ravintolan henkilökuntaa lainatakseni: nyrkkisääntö on, että vasikkaa pienempi eläin saa tulla mukaan ravintolan pienen koon vuoksi.

Hanko Sushi

Eri sijainteja | Olin kuullut huhua Hanko Sushien koiraystävällisyydestä ja tämä pitikin paikkansa. Kaikkiin ketjun ravintoloihin koiran tuonti ei onnistu, mutta ainakin Lauttasaaren, Redin sekä Vallilan Hanko Sushit kuittasivat olevansa koiraystävällisiä. Osoitteet ovat: Lauttasaarentie 28Kauppakeskus REDI 1. kerros ja Teollisuuskatu 3.

Hello Stranger

Kluuvi | Herkullinen Hello Stranger on taas vähän ihanampi näin koiran omistajan näkökulmasta. Hello Strangeriin ovat tervetulleita kaiken kokoiset koirat sekä baarin että ravintolan puolelle. Vesikuppi löytyy talon puolesta ja jos oikein hyvä tuuri käy, niin keittiöstä saattaa löytyä nelijalkaiselle ystävälle herkkupalankin. Osoite: Vilhonkatu 6.

Hemingway’s

Eri sijainteja | Seikkailuhenkisten sielujen kohtauspaikka Hemingway’s toivottaa sekä ihmiset että nelijalaiset seikkailijat tervetulleeksi. Miten olisi vaikka lasillinen viiniä tai hyvä olut, hyvässä seurassa? ”Wine is one of the most civilized things in the world” -Ernest Hemingway. Osoitteet: Hietalahdenranta 11, Mikonkatu 8 ja Turunlinnantie 6 (Itäkeskus).

Hilpeä Hauki

Kallio | Povaavat, että Hilpeässä Hauessa olisi Kallion paras lautapelivalikoima. Täällä lautapeleihin saa ottaa mukaan koirankin! Hilpeä Hauki on varustautunut koirien vierailuun koirakulmalla, jota löytyy aina valmis vesikippo nelijalkaisille kavereille. Hilpeän Hauen henkilökunta kiteytti koiraystävällisyyden täydellisesti: Meillä koiria koskee samat säännöt kuin ihmisiäkin, paitsi koirat saavat nukkua pöydän alla, ihmiset ei. Osoite: Vaasankatu 7.

Huomioithan, että Hilpeä Hauki on olutravintola. Nelijalkaisten ystävien valomerkki on ravintolan toiveesta klo 20 perjantai- ja lauantai-iltaisin.

Holiday Bar

Kanavaranta | Värikäs Holiday Bar toivottaa koirat tervetulleeksi sisätiloihin. Holidayssa on myös kesällä viihtyisä terassi. Mikäli tiedät saapumisestasi ennakkoon ja varaat pöytää, niin ilmoita samalla koiran tulosta – näin ravintola osaa varata teille vähän rauhallisemman paikan koirakaverin viihtyvyyden takaamiseksi. Osoite: Kanavaranta 17.

IPI Kulmakuppila

Kallio | Hapanjuureen leivottua ruis-vehnäleipää, Torkkelinmäellä valmistettua quiche-piirakkaa, meheviä korvapuusteja ja luomua patapuuroa.. ja kaikkea muuta! Herkullinen IPI Kulmakuppila on myös koiraystävällinen. Nelijalkaiset perheenjäsenet lahjotaan IPIssä vedellä ja pienellä herkkupalalla. Osoite: Porthaninkatu 13.

Italo

Kamppi | Il posto per tutti! Italo on paikka kaikille, niin ihmisille kuin nelijalkaisille perheenjäsenille. Forumin Italosta kuitattiin, että he ovat koiraystävällisiä, viikon jokaisena päivänä. Osoite: Mannerheimintie 20.

Janoinen Lohi

Taka-Töölö | Jalokala Janoinen Lohi toivottaa myös nelijalkaiset ystävät tervetulleeksi. Koirille on tarjolla pieni herkku ja vesikuppeja. Janoisesta Lohesta kerrottiin myös, että heillä on muutama nelijalkainen kanta-asiakkaana ja koirat tietävätkin, että heiltä saa aina herkkuja, kun ihmisten kanssa mennään Janoiseen Loheen. Osoite: Linnakoskenkatu 12.

Huomioithan, että koirien poistumisaika Janoisesta Lohesta on viimeistään klo 23.

Jädelino

Sörnäinen | Tekeekö mieli artesaanijäätelöä? Sörkästä löytyy! Teurastamon Jädelino hemmottelee sekä koiria että ihmisiä, sillä Jädelinossa valmistetaan myös koirien omaa jäätelöä (!). Koska en koe olevani allergiasanaston käännösmestari, niin liitän suoraan tähän saamani kuvauksen koirien jäätelöstä just in case: ”low fat, low glycemic index, low calorie ice-cream suitable for dogs and include even inulin fibers good for their bowel”. Osoite: Työpajankatu 2.

Huomioithan, että Jädelino on auki vain keväisin ja syksyisin, muutamia poikkeuksia (esim. joulun aika) lukuun ottamatta. Jäätelöä ei ole siis saatavilla ympäri vuoden.

Kaarna Baari & Keittiö

Aivan ytimessä sijaitseva Kaarna Baari & Keittiö toivottaa sekä ihmiset että koirat tervetulleeksi baarin puolelle niin ylä- kuin alakerrassaan. Nelijalkaisten viimeinen poistumisaika on sama kuin ihmisten. Nyt alkoikin hieman tekemään mieli Kaarnan sieniohrattoa. Ehkä seuraavalla kertaa siis koiran kanssa? Osoite: Mannerheimintie 20.

Huomioithan, että Kaarna Baari & Keittiö sijaitsee Forumissa, joka sulkee ovensa klo 21. Tuon jälkeen poistuminen tapahtuu Mannerheimintielle melko jyrkkiä portaita pitkin, jotka eivät ole koirille niin mukavat taittaa.

Kahvi Charlotta

Kamppi | Kahvi Charlotta on ollut pitkään lemmikkiystävällinen. Charlottassa käy paljon koiravieraita ja olemme myös Savan kanssa käyneet usein vierailulla Tikkurilan kahvilassa. Helsingin Kahvi Charlottan löydät osoitteesta: Runeberginkatu 5B.

Kahvila Kampela

Aurinkolahti (Uutela) | Kahvila Kampela on meitsin ja Savan suosikkipaikka kesäisin. Kampelan kalakeitto on klassikko. Nelijalkaiselle ystävälle on ostettavissa tiskiltä herkullinen nakki ja vedet tarjotaan talon puolesta. Osoite: Uutelantie.

Kahvila Verso

Herttoniemi | Herkullinen kasvisravintola Kahvila Verso toivottaa myös lemmikit lämpimästi tervetulleeksi. Jos mielesi tekee kasvisruokaa, niin suuntaa esimerkiksi tänne nelijalkaisen ystävän kanssa. Kahvila Verson osoite on: Hiihtomäentie 37.

Kaunis Kampela

Lauttasaari | Kaunishan se kampela on, eiks niin? Kaunis Kampela toivottaa kaksi- ja nelijalkaiset ystävät tervetulleeksi. Kampela sammuttaa sekä ihmisten janon sekä nälän, sillä täällä on tarjolla erilaisten juomien lisäksi maukkaita Levain -leipään tehtyjä toasteja. Osoite: Lauttasaarentie 10.

Huomioithan, että nelijalkaisten ystävien poistumisaika Kauniista Kampelasta on perjantaisin ja lauantaisin klo 21.

Kork Bar

Kanavaranta | Kanavarannan uusi tulokas Kork Bar on myös koiraystävällinen. Kork hemmottelee ihmisiä laadukkailla juomilla ja herkullisilla drinkeillä. Osoite: Kanavaranta 3 C.

Huomioithan, että Kork Bar on baari. Paikan toive on, että nelijalkaiset ystävät tulevat viettämään aikaa Kork Bariin vain viikolla. Viikonloppuisin nelijalkaisen ystävän on mukavampi olla kotona.

Kuja Bar & Bistro

Hakaniemi | Ihana Kuja Bar & Bistro on toivottanut karvaiset kaverit tervetulleeksi jo usean vuoden ajan. Koirien herkkuja on jaettukin täällä nelijalkaisille niin monta vuotta, että moni koira osaakin johdattaa ihmisensä lenkiltä suoraan Kuja Bar & Bistroon. Henkilökunta on myös erittäin koiraystävällistä, joten täällä voit saada myös pienen hengähdyshetken, kun toiset rapsuttelevat koiraasi ja sinä saat vain nautiskella. Osoite: Hakaniemenkatu 7.

Kultá Kitchen & Bar

Punavuori | Maistuisiko aamiainen, kolmen ruokalajin lounas, annos bistrolistalta tai vaikkapa viiden lajin yllätysmenu lappilaisista antimista? Bulevardilla sijaitseva Kultá Kitchen & Bar hemmottelee vieraitaan pohjoisen herkullisilla makumaailmoilla. Kultá Kitchen & Barin mystisestä tunnelmasta pääsevät nauttimaan niin ihmiset kuin ihmisen parhaat ystävät, sillä myös Kultá on koiraystävällinen ravintola. Paikan päältä löytyy myös vesikuppi koirille talon puolesta. Omistajan salliessa nelijalkaista ystävää saatetaan jopa lahjoa pienellä herkulla. Osoite: Bulevardi 28.

KuuKuu

Töölö | KuuKuu on hyvän ruoan kotimainen kortteliravintola, jonka ruokatyyli on sekoitus perinteisiä makuja ja modernia keittotaitoa. KuuKuun baari on koiraystävällinen. Baarin puolella on 5 kahden hengen pöytää, jossa voi viettää aikaa myös nelijalkaisen ystävän kanssa. Osoite: Museokatu 17.

Huomioithan, että KuuKuun ravintolasalin puolelle ei saa mennä koiran kanssa. Baarin puolella on kuitenkin mahdollista nauttia samasta listasta kuin ravintolasalin puolella.

La Torrefazione

Eri sijainteja | Tekeekö mieli italialaista? La Torrefazione voisi olla ratkaisu! Sekä Kampin, Lasipalatsin että Hakaniemen La Torrefazionet kuittasivat olevansa koiraystävällisiä. Hakaniemeen on löytänyt ajan saatossa muutama koira, joita kanta-asiakkaiksi kutsutaan. Vesikupit järjestyvät talon puolesta. Osoitteet: Kampin Kortteli 5. kerros, Mannerheimintie 22-24 ja Siltasaarenkatu 12.

Leijuva Lahna

Kamppi | Leijuva Lahna saa janon sammumaan 19 oluthanan voimin. Vähän isommankin nälän saa täällä sammumaan, sillä paikassa on tarjolla toasteja, bratwursteja, chorizolihapullia, hodareita ja ruisreinoja. Nelijalkaiset ystävät ovat tervetulleita Leijuvaan Lahnaan joka päivä. Osoite: Eerikinkatu 14.

Huomioithan, että keskeisellä sijainnilla sijaitseva Leijuva Lahna täyttyy usein iltaisin useista ihmistä. Tarkkaa poistumisaikaa nelijalkaisille ei ole, mutta perjantai ja lauantai-iltaisin kannattaa karvainen ystävä jättää iltapäivän jälkeen kotiin nauttimaan rauhaisemmasta tunnelmasta.

Levant 

Eri sijainteja | Tekeekö mielesi Lähi-idän makuja, falafeleja ja mezeä? Levantista löytyy! Levantin tunnelmasta pääsevät nauttimaan niin ihmiset kuin nelijalkaisetkin. Kaikki Levantit ovat koiraystävällisiä. Osoitteet: Bulevardi 15, Vaasankatu 25, Veneentekijäntie 4 ja Kauppakeskus Redi.

Lilla E

Kaartinkaupunki | Hotel Lilla Robertsin baari Lilla E toivottaa myös koirakaverit tervetulleeksi. Baarin menusta löytyy ihmisille juomien lisäksi myös ruokaa, kuten esimerkiksi salaatteja, hampurilaisia, pihviä sekä kevyempiä snakseja, jälkiruokaa unohtamatta. Baarin puolella on myös juoma-astiat nelijalkaisille ystäville. Osoite: Pieni Roobertinkatu 1.

Locanda Scappi

Katajanokka | Locanda Scappi tarjoilee aamupalaa, lounasta ja modernia italialaista bistroruokaa. Ravintola on nimetty kuuluisan italialaisen kokin, Bartolomeo Scappin mukaan, joka kirjoitti yhden maailman ensimmäisistä keittokirjoista vuonna 1570. Myös Locanda Scappi kuittasi olevansa koiraystävällinen, eli Katajanokan Italiaan voi tutustua myös koirakaverin kanssa. Osoite: Kanavakatu 1.

Huomioithan, että Locanda Scappi on pieni ravintola. Ravintolan toive onkin, että isommat nelijalkaiset ystävät jäisivät nauttimaan omasta ajastaan kotiin.

Lungi

Ullanlinna | Viehättävän kortteliravintola Lungin ruoka on aina itse tehtyä ja tuoretta. Lungissa leivotaan myös joka päivä omat leivät, ah! Ihmisten lisäksi koirakaverit myös tervetulleita. Osoite: Korkeavuorenkatu 2.

Moko

Eri sijainteja | Aamiainen, lounas, lauantaibrunssi, ehkä myös muutama tuoksukynttilä ostoskoriin siinä samalla? Mitä vaan näistä mieli tekee, niin Moko palvelee. Mokot toivottavat myös koirakaverit tervetulleeksi, joten kannattaa lähteä nelijalkaisten kanssa, vaikka ah niin hyvälle lauantaibrunssille. Osoitteet: Perämiehenkatu 10, Vilhonvuorenkatu 11, Työpajankatu 2 A (Teurastamo).

Nokka

Kanavaranta | Kanavarannassa sijaitsevassa Nokassa oikein hamutaan koirakavereita, sekä muita lemmikkejä ihmisten seuraan. Tällaisen lämmittävän viestin sain ravintolapäälliköltä marraskuussa 2019. Nokkaan ovat siis tervetulleita muutkin lemmikit, eivät pelkästään koirat. Osoite: Kanavaranta 7.

Huomioithan, että koiria ei saa viedä Nokassa itse ravintolasalin puolelle, mutta baarin ja kahvilan puolelle saa. Baarin ja kahvilan puolella on myös pöytiintarjoilu ja sama lista kuin ravintolasalissa.

O’Learys

Kamppi | Myös Forumissa sijaitseva sporttibaari O’Learys kuittasi olevansa koiraystävällinen. Miten olisi vaikkapa lasi olutta keskellä Helsingin vilinää, koirakaverin kera? Osoite: Mannerheimintie 18.

Huomioithan, että kyseessä on Forumissa sijaitseva O’Learys. Muista toimipisteistä en ole saanut vielä tietoa koiraystävällisyydestä.

Olipa Kerran Konditoria

Lauttasaari | Maistuisiko fantasiakakku tai teemakuppikakku kahvin äärellä? Mikäli mielesi tekee mielikuvituksellisia herkkuja, niin suuntaa Lauttasaaren satumaiseen Olipa Kerran Konditoriaan. Paikka on myös koiraystävällinen. Olipa Kerran Konditoriasta kuitattiin, että nelijalkaiset ystävät lahjotaan paikan päällä koirankekseillä tai tähden muotoisilla kurkkuviipaleilla ja tietysti raikkaalla vedellä. Osoite: Gyldenintie 2 B.

Ônam

Eri sijainteja | Ootteko vielä koskaan maistaneet Ônamin Phở-keittoa? No jos ette, niin käykää! Phởn saa sekä liha- että vegeversiona. Mahtava uutinen on myös se, että mukaan saa ottaa koiran, mikäli nälkä kurnii koirakaverin mukana ollessa. Osoitteet: Mannerheimintie 14 (Forum) ja Firdonkatu 2 B (Tripla).

Palema

Sörnäinen | Jos etsit hyvää lounasravintolaa Sörnäisten nurkilta, niin käännä katseesi Tukkutorille ja Teurastamolle. Palemaan ovat tervetulleita niin koirat että omistajat, sisätiloihin saakka. Palemalla on myös kesäkausina terassi, jossa ihmiset ja eläimet pääsevät nauttimaan auringon säteistä. Fun fact: Paleman tiloissa on toiminut ravintola yhtäjaksoisesti vuodesta 1933. Osoite: Työpajankatu 2.

Penélope

Kluuvi | Tiedän, että mulla on paljon suosikkipaikkoja Helsingissä, mutta Hans Välimäen Penélope on ehkä tällä hetkellä ehdoton ykkönen. Penélopen 3 ruokalajin lounas on ehkä parasta, mitä Mikonkadulla on tarjota (lounaalla on myös 5 sekä 8 ruokalajin lounas, mutta 3 täyttää jo hyvin, jos aika on rajallinen!). Vähän paremmaksi Penélopen teki kuitenkin se, että he kuittasivat olevansa myös koiraystävällisiä! Jos et ole vielä testannut Penélopen lounasta tai illallista, niin tee se asap. Tälle vahva suositus vakioasiakkaalta. Osoite: Mikonkatu 9.

Pompier

Eri sijainteja | Vive les Pompiers! Sekä Albertinkadun että Espan Pompierista kuitattiin, että koirat ovat erittäin tervetulleita paikan päälle ja saattaa nelijalkainen ystävä saada myös muutaman rapsutuksen niin halutessaan. Espan lounas on itselleni tuttu ja sille lämmin suositus. Lounas tarjoillaan täällä pöytiin lautasannoksina ja ruoka on aina järjettömän hyvää. Albertinkadulla konsepti on samanlainen. Osoite: Eteläesplanadi 8 ja Albertinkatu 29.

Putte’s Bar and Pizza

Kamppi | Kalevankadun Putte’s on se paikka, jonne suunnataan usein Savan kanssa, kun meikäläisen tekee mieli pizzaa. Putte’s hemmottelee koiraa vesikipolla ja mahdollisuuksien mukaan pienellä herkulla, mikäli keittiössä on herkkupaloja jäljellä (Sava sai viimeksi palan kinkkua). Osoite: Kalevankatu 6.

Ravintola Casa Mare

Lauttasaari | Italialainen lounas- ja à la carte-ravintola Casa Mare toivottaa myös koirakaverit tervetulleeksi. Casa Maresta saa koirille vesikupin ja mahdollisesti myös pientä purtavaa pyydettäessä. Osoite: Gyldenintie 6.

Huomioithan, että koiria ei saa viedä Ravintola Casa Maressa itse ravintolasalin puolelle, mutta baarin puolelle saa. Baarin puolella on pöytiintarjoilu ja sama lista kuin ravintolasalissa.

Ravintola Kuurna

Kruununhaka | Mainio bistrohelmi Kuurna on myös koiraystävällinen. Kuurnan filosofia on seuraava: puhdasta, hitusen oivaltavaa ja aina herkullista (ja se pitää paikkansa). Kuurnassa on myös naturalviinejä, joita kannattaa ehdottomasti testata. Osoite: Meritullinkatu 6.

Huomioithan, että Kuurna on pieni ravintola. Ravintola toivoo, että tieto koiran saapumisesta tehdään varauksen yhteydessä, jotta ravintola pystyy järjestämään sekä sinulle että nelijalkaiselle ystävällesi mielekkään pöydän.

Ravintola Töölönranta

Töölö | Ravintola Töölönranta toivottaa nelijalkaiset ystävät tervetulleeksi baarin ja kahvilan puolelle, jossa on myös pöytiintarjoilu ja sama lista kuin ravintolasalissa. Töölönrannassa on myös terassi, jonne koirat ovat luonnollisesti tervetulleita. Osoite: Helsinginkatu 56.

Huomioithan, että koiria ei saa viedä Ravintola Töölönrannassa itse ravintolasalin puolelle.

Roihuvuoren Rio

Roihuvuori | Roihuvuoren Riossa koirakaverit palvellaan aina ensin ja koirat ovat tervetulleita Rioon ympäri vuoden. Riossa on tarjolla pieni herkkupala ja luonnollisesti myös vesikippo nelijalkaisille ystäville. Roihuvuoren Riolla on muuten esiteltynä Instagramin puolella heidän nelijalkaisia kanta-asiakkaitaan. Osoite: Roihuvuorentie 9.

Salutorget

Kruununhaka | Salutorget on mutkaton (ja koiraystävällinen) kohtauspaikka merellisen Kauppatorin kulmalla. Ravintolan sykkivä sydän on vanhaan kauppiastaloon rakennettu jugendtyylinen pankkisali. Salutorgetissa voi nauttia vaikkapa herkullisen lounaan, englantilaisen Afternoon Tean, tai maistuvan illallisen niin ihmisten kuin pienten koirakavereiden kanssa. Osoite: Pohjoisesplanadi 15.

Huomioithan, että Salutorget on vilkas ravintola. Ravintolan toive on, että paikan päälle saapuu vain pieniä koiraystäviä, jotka mahtuvat viettämään aikaa ihmisensä ”jalkatilassa”.

Sandro

Eri sijainteja | Sandrosta kuitattiin, että heidän jokainen ravintolansa toivottaa karvakaverit tervetulleeksi niin lounas-, brunssi kuin illallisaikaan. Osoitteet: Citykäytävä, Kaivokatu 8, Kampin Kortteli 5. kerros ja  Kolmas linja 17.

Sikke’s

Eira | Sikke Sumarin Sikke’s on kuin ystävän olohuone, niin koirakavereiden kuin ihmistenkin. Sikke’sissä päivystää välillä myös Siken irlanninterrieri Flynn, joka osaa näyttää mallia nuoremmillekin karvakorville. Sikkelää ei voi puristaa mihinkään muottiin, koska keittiössä nuotit elävät ja muuttuvat sulosoinnuiksi sen hetken raaka-aineiden, sesonkien sekä kokkien mielen mukaan. Osoite: Tehtaankatu 34.

Sis. Deli+Café

Eri sijainteja | Kolmessa eri lokaatiossa sijaitseva Sis. Deli+Cafe toivottaa karvaiset kaverit tervetulleiksi. Tiskiltä saa ystävälle myös herkun, mikäli niitä on jäljellä ja luonnollisesti myös vesikupin. Koirat ovat tervetulleita jokaiseen Sis. Deli+Cafeeseen. Osoitteet: Kalevankatu 4 (meitsin ja Savan vanha suosikki), Korkeavuorenkatu 6 ja Fredikanterassi 1 (Tripla).

Skiffer

Eri sijainteja | Ahoy Sailor! Jokainen Skiffer kuittasi olevansa myös koiraystävällinen. Skifferin merelliset liuskat ovat kokeilun arvoisia, vahva suositus niille. Skiffereistä löytyy tietysti teeman hengessä myös ajankohtaiset merikartat. Osoitteet: Erottajankatu 11, Malminrinne 2-4, Laivurinkatu 10 ja Fleminginkatu 8. Psst! saitilla näkyi, että Skiffer Töölö olisi tulossa joulukuussa 2019, sitä odotellessa.

Sköne

Kanavaranta | Kanavarannan olohuone Sköne toivottaa myös koiraystävät tervetulleeksi ihmistensä kanssa. Skönessä pääset nauttimaan live-musiikista, urheiluntäyteisistä illoista rennosti Skönen olohuoneesta käsin, vaikkapa samppanjalasin äärellä. Osoite: Kanavaranta 7 D.

Soi Soi

Sörnäinen | Kasvisravintola Soi Soi kuittasi myös olevansa koiraystävällinen. Soi Soin Jammin burgeri on kuulemma niin hyvää, että siitä on kirjoitettu lehdissä ja laulettu radiossa. Täältä saa myös herkullisia bataattiranskalaisia. Osoite: Vaasankatu 9.

Southpark Restaurant

Sinebrychoffin puiston laidalla sijaitseva Southpark toivottaa koirakaverit tervetulleeksi niin arkisin lounaalle kuin viikonloppuisin brunssille. Koiran koolla ei ole väliä, sillä saliin mahtuu kaiken kokoisia kavereita. Miten olisi vaikkapa kupliva brunssi nelijalkaisten ystävien kanssa? Osoite: Bulevardi 40.

Sushibar + Wine

Eri sijainteja | Sushibar + Wine toivottaa koirat tervetulleeksi kaikkiin ravintoloihinsa. Täälläkin pätee tietysti sama juttu kuin muissakin ravintoloissa: räyhääjät jätetään kotiin. Sushibar + Wine -ravintolat löydät seuraavista osoitteista: Kauppakeskus CitycenterKulttuuritehdas Korjaamo Töölönkatu 51 bFredrikinkatu 42Uudenmaankatu 15, sekä Hämeentie 19.

Sushi’n’Roll

Ullanlinna | Tuoretta ja terveellistä. Mikäli mielesi tekee sushibuffetiin tai à la carteen, niin Sushi’n’Roll on mahtava vaihtoehto sinua ja nelijalkaista ystävääsi varten. Ravintolan sanoin: ”Kaikki perheenjäsenet ovat aina tervetulleita meille, nelijalkaisia ystäviä unohtamatta.” Sushi’n’Rollissa on lounasaikaan buffet, iltaisin ja viikonloppuisin à la carte. Osoite: Kapteeninkatu 7.

Tenho Restobar

Torkkelinmäki | Tenho on trendikäs restobar Hesarilla. Tenho on erityisesti tunnettu pizzoistaan, sekä aina ilmaisista live-keikoistaan. Tenhoon ovat tervetulleita kaikki, niin kaksi- kuin nelijalkaiset. Paikasta kuitattiin, että koiralle suun kostuketta saa tiskiltä pyytämällä.  Osoite: Helsinginkatu 15.

Huomioithan, että Tenho Restobar on baari, jossa äänen voimakkuus nousee luonnollisesti iltaisin ja viikonloppuisin. Ravintola suositteleekin poikkeamaan pizzan ja oluen äärellä päivemmällä, mikäli mukaan on tulossa nelijalkainen ystävä.

The Cock

Kaartinkaupunki | The Cock hemmottelee myös ihmisten nelijalkaisia ystäviä. The Cockista vinkattiin, että pöytävaraus kannattaa mahdollisuuksien mukaan tehdä etukäteen ja kertoa, että mukaan on tulossa koira. Näin ollen he saavat varmistettua, että saatte karvakorvan kanssa pöydän, jossa hännälle astumisen vaara on pienin. Osoite: Fabianinkatu 17.

The Riff

Punavuori | Mistä löytyy sekä koiraystävällisyyttä, että Five Finger Death Punchin basisti Chris Kaelin bassokitara? No The Riffistä tietty! Täytyy myöntää, etten muistanut Riffin olevan koiraystävällinen, vaikka siellä olen useasti käynytkin. Seuraavalla pitääkin ottaa Sava mukaan ja nauttia olut hyvän musiikin äärellä kääpiömäyräkoiran kanssa. Osoite: Iso Roobertinkatu 3.

Huomioithan, että The Riff on baari, jossa äänen ja musiikin volyymi voi luonnollisesti nousta iltaisin ja viikonloppuisin. Tarkkaile siis koirasi viihtyvyyttä ja vie nelijalkainen kotiin volyymin noustessa.

The Souk

Kamppi | Nyt on hyvä – niin ravintola kuin sen koiraystävällisyys. Kampin Kortteleissa sijaitseva The Souk ottaa nelijalkaisia ystäviä vastaan ihmisten lisäksi. Eli kaikki lemmikit ovat tänne tervetulleita. Listalta löytyy ihmisille erilaisia herkkuja Välimereltä ja Lähi-idästä. Osoite: Kampin Kortteli 5. kerros.

Toca

Kaartinkaupunki | Tekeekö mieli suomalais-italialaista fine diningia, kolmen tai viiden ruokalajin illallista? Koiraystävällisestä Tocasta löytyy! Paikan päällä Tocassa onkin päivisin heidän hyvinvoinnin edistämispäällikkönsä, chihuahua Leevi. Muut koirat ovat tervetulleita ravintolaan Tocan aukioloaikojen puitteissa, jolloin ujo Leevi nauttii vapaa-ajastaan ravintolan alakerrassa. Osoite: Unioninkatu 18.

Huomioithan, että Toca on todella pieni ravintola, joten isoimmat nelijalkaiset kaverit on parempi jättää nauttimaan omasta ajastaan kotiin. Ilmoitathan koiran saapumisesta varauksen yhteydessä.

Toscanini

Punavuori | Toscanan makuja, herkkuja Roomasta pohjoiseen. Bulevardilla sijaitseva Toscanini tarjoaa aitoa italialaista ruokaa rennossa ympäristössä. Toscaninissa pääsee makumatkalle italiaan myös nelijalkaisen perheenjäsenen kanssa. Osoite: Bulevardi 4.

Huomioithan, että Toscanini on tiivis ravintola. Koska paikan tilat ovat pienehköt, niin ravintolan toiveena on, että isommat koirat jätetään nauttimaan kotiin omasta rauhasta. 

Vastarannan Kiiski

Etu-Töölö | Olutravintola vastarannan kiiski toivottaa karvaiset kaverit tervetulleeksi. Kun itse nautit illasta oluen äärellä, saa oma nelijalkaisesi nauttia herkullista froliciaa ja vettä. Osoite. Runeberginkatu 26.

Huomioithan, että nelijalkaisten ystävien poistumisaika Vastarannan Kiiskessä on perjantaisin ja lauantaisin klo 20. Myös pyhäpäivien aattoina ja pyhinä (esimerkiksi. uusi vuosi ja vappu) koirien kotiinlähtöaika on klo 20.

Via Tribunali

Eri sijainteja | Pizza syntyi Napolissa, kiersi maailmaa ja palasi juurilleen Via Tribunaliin. Ah, nyt on pizzapaikka kohdallaan, niin pizzan ystävän kuin koiranomistajan näkökulmasta. Sekä Sofiankadun että Kallion Via Trubunalit ottavat ihmisten lisäksi koirakavereita vastaan. Jos et ole vielä testannut Tribunalin pizzoja, niin tee se heti! Osoitteet: Sofiankatu 4 ja Vilhonvuorenkatu 2.

Viaporin Deli & Cafe + Suomenlinnan Panimo

Suomenlinna | Mielitkö Suomenlinnaan nelijalkaisen kanssa? Huikopala onnistuu Suomenlinnassa esimerkiksi Viaporin Deli & Cafessa, johon koirat ovat tervetulleita ihmistensä kanssa ympäri vuoden. Viaporin vieressä sijaitseva, saman konsernin Suomenlinnan Panimosta kuitattiin myös, että koirat ovat tervetulleita ravintolan sisätiloihin, pois lukien sesonkiaika, eli touko-elokuu. Osoite: Suomenlinna C 1.

Warrior Coffee Roastery & Cafe

Pitäjänmäki | Kahvila- ja paahtimokokemus samassa paketissa. Mikäli kahvihammasta kolottaa, niin suuntaa nelijalkaisen kanssa koiraystävälliseen Warrior Coffeeseen! Warriorista kuitattiin, että paikan päällä vieraileekin paljon koiria, eli paikka on myös oiva ihanien karvakavereiden bongailuun. Warriorin Instagramissa näkyy myös paikan koirakavereita, kurkkaa vaikka tämä kuva! Osoite: Valimotie 21.

Weeruska

Alppila | Jo vuodesta 1984 toiminut Weeruska toivottaa sekä koirat että ihmiset tervetulleeksi lämminhenkiseen miljööseensä. Weeruskassa on muuten sunnuntaisin tarjolla all day breakfast, josko lähtisit testaamaan tätä vaikkapa nelijalkaisen kanssa? Osoite: Porvoonkatu 19.

Wok Up

Kamppi | Kevyttä ja maistuvaa wokkia, sekä koiraystävällisyyttä. Forumin Wok Up on aivan Italon vieressä ja tännekin nelijalkaiset ovat luonnollisesti tervetulleita. Osoite: Mannerheimintie 20.

Yes Yes Yes

Punavuori | Yksi suosikkipaikkani, eli Yes Yes Yes toivottaa myös koirat tervetulleiksi. Yes Yes Yesistä vinkattiin, että mahdollisen pöytävarauksen yhteydessä kannattaa myös mainita koiran tulosta, jotta he saavat järjestettyä hieman rauhaisamman paikan karvakorvan viihtyvyyden takaamiseksi. Osoite: Iso Roobertinkatu 1.

 

Kiitos, kun luit tänne asti! Alla yksi nelijalkainen ystävä piristämään lukuhetkeäsi.

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa?
Instagram: @miraorvokki
Facebook: @pondekengissaxmiraorvokki 
Twitter: @miraorvokki

Stoned Dog GIF - Find & Share on GIPHY

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like

20 Comments

 • Reply R torstai, 28 marraskuun, 2019 at 04:01

  Vau miten paljon paikkoja! Kiitos tästä listauksesta, laitan sen talteen, että voin palata siihen uudestaan. Meillä on Suomeen paluumuutto edessä karvaisen perheenjäsenen kera, joten nämä vinkit tulevat todella tarpeen. :)

  • Reply miraorvokki torstai, 28 marraskuun, 2019 at 09:19

   Kiitos ihanasta kommentista! <3 Ajattelin, että tämä on sellainen postaus, josta on hyötyä pitkäksi aikaa. Tervetuloa takaisin Suomeen nelijalkaisen kanssa!

   Lisäilen tänne myös sitä mukaa ravintoloita, kun saan vahvistuksia koiraystävällisyydestä, eli tätä päivitetään aktiivisesti. :)

   • Reply pirjo keskiviikko, 20 heinäkuun, 2022 at 17:41

    Koiran kanssa voi kävellä lounaalle/kaffelle myös K-Rauta Oulunkylän kahvilaan. Oiva paikka koiralenkin väliselle tauolle.

 • Reply Noora Hammar torstai, 28 marraskuun, 2019 at 13:03

  Haluaisin korjata, että Hilpeän Hauen valomerkki on ainoastaan Pe ja La illoille. Muina päivinä koirilla on samat aukioloajat kuin ihmisillä, eli 12-02! :)

  • Reply miraorvokki perjantai, 29 marraskuun, 2019 at 09:23

   Upsie, totta! Painovirhepaholainen :) Korjaan!

 • Reply Anna torstai, 28 marraskuun, 2019 at 17:28

  Tässä tulikin kattavasti nämä. Kiitos! Aina kaipaa muistutuksena että minne sitä voikaan mennä karvaturrikan kanssa :)

 • Reply Mika perjantai, 29 marraskuun, 2019 at 15:45

  Kiitos listasta. Perheessä valitaan kahveepaikkoja aina tolleri edellä, joten tarpeeseen tuli. Lisääpä myös Rastilan leirialueen Monami joukkoon, oman koiralenkin vakipaikkoja.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA maanantai, 2 joulukuun, 2019 at 09:39

  Saisi levitä paljon laajemminkin tämä koiraystävällinen suuntaus Suomessa.

  Ranskassa, Italiassa Kreikassa ja Saksassa olen monessa paikassa nähnyt paikkoja missä koiruli saa vettä ja raksuja (siis sisällä baarissa). Sitten olen nähnyt kesäkuumalla ravintoloiden edessä koirille vesipisteitä. Siinä on ihan hyvä businesidea. Kun koira jää juomaan, saattaa isäntään tai emäntäänkin iskeä jano :D

  Italian Piemontessa oli ihana seurata kuinka vanhempi pariskunta tuli koiransa kanssa ravintolaan ja tarjoilija toi heti koiralle vesikupin.

 • Reply Saija maanantai, 2 joulukuun, 2019 at 20:42

  Ohhoh! En tiennyt että koirapaikkoja on noin paljon! Ja ihastuksekseni huomasin että lempibaarini Apero on listalla.

  Kiitos kattavasta listauksesta✌️

 • Reply Tiina Johanna / Kookospalmun alla keskiviikko, 4 joulukuun, 2019 at 21:56

  Oli pakko tulla lukaisemaan, kun Savan ihana nassu kuvassa ensimmäisenä jälleen. <3 Vaikka en tällä hetkellä koiraa omista enkä töiden ja matkustelun vuoksi juuri nyt koiraa pystyisi hankkimaankaan, niin mielenkiinnosta piti lukea lista läpi. Kavereilla kuitenkin koiria on. :) Olen erittäin yllättynyt, miten moni ravintola ja kahvila sallii nelijalkaiset ystävät mukaan ja se on ihan mielettömän hienoa! Musta olisi ihana olla lounaalla ja samalla rapsutella vaikkapa naapuripöydän koirakaveria (jos naapuripöydästä se siis sallittaisiin). :)

 • Reply Periaatteen Nainen torstai, 5 joulukuun, 2019 at 22:15

  Vau mikä listaus!
  Oma koira tottui Espanjassa istumaan seurana kun kävin cappuccinolla, mutta Suomessa jätän sen mieluummin kotiin. Koira itse kyllä selvästi olisi aina valmis kahvilahengailuun, joten ehkä pitäisi ottaa se joskus mukaan taas…

 • Reply Emilia/Merkintöjä maailmasta lauantai, 7 joulukuun, 2019 at 08:50

  Wau, ootpa tehny kattavan listan! Ja yllätyin, miten paljon noita paikkoja on, positiivinen yllätys! Tähän listaan tulee varmasti palattua ja jaoin kaverillekin. Kiitos :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 8 joulukuun, 2019 at 00:05

  Erinomainen listaus, loistava postaus idea! One Pint Pubissa olen ainakin istunut koiran kanssa oluella baaritiskillä, en tosin omani.

 • Reply Erjuli_75 lauantai, 18 tammikuun, 2020 at 14:38

  Vege Cafe Verso Hiihtomäentie 37 ottaa vastaan myös nelijalkaiset ystävämme.

 • Reply Annika Laaksonen keskiviikko, 26 helmikuun, 2020 at 09:26

  SUURKIITOS tästä listasta!! <3 t. Annika ja 11-viikkoinen sheltti Tove :)

  • Reply miraorvokki keskiviikko, 26 helmikuun, 2020 at 09:47

   Kiitos kiitoksista <3 Pitäisi taas päivittää listaa, on vähän jäänyt työkiireiden ohella. Pari ilmoittautunutta lisää onkin tiedossa, yritän lisäillä tänne asap :)

 • Reply Mikko Sulka lauantai, 8 elokuun, 2020 at 13:18

  Moikka, olisiko sulla mahdollisuutta päivittää tätä listausta, on tullut muutamia koiraystävällisiä paikkoja lisää, joita ei ole listattuna artikkelissa. :)

  • Reply miraorvokki maanantai, 10 elokuun, 2020 at 13:44

   Moikka! Ehdottomasti pitäisi taas päivitellä ja yritän tehdä taas pian etsintöjä. :) Mikäli sinulla olisi jotain hyviä ilmiannettavia ravintoloita, niin laitatko sähköpostia: [email protected]?

 • Reply Lauri tiistai, 14 joulukuun, 2021 at 15:57

  Kiitos tuhannesti listasta !!!
  Nyt vaan mestoja katsastamaan aakkosjärjestyksessä!😅
  Ps. Kiva nimi tuo Sava ! Meillä on ollut Sali ja nyt on Cisa. Sava olisi mukava jatkumo….lausutko sen ranskalaisittain?

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1