Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolavinkkejä Pietariin – muutama tärppi herkutteluun

Pietari. Valkoiset yöt, kirkonkellojen äänet, kultaiset ikonimaalaukset, koristeelliset metrot, kaupungin vilinä ja kattoterassien maisemat. Pietari on rakkautta. Ainakin se oli minulle rakkautta heti ensi silmäyksellä, niin tunnelman, nähtävyyksien kuin ruokamatkailun osalta.

Pietari on niin suuri kaupunki, että siellä riittää nähtävää ja koettavaa pitkäksi aikaa. Ajattelinkin nyt helpottaa jonkun Pietarin-nälkäisen taakkaa pienellä ravintolapostauksella, jossa nostan esiin omia ravintolarakkauksiani Pietarissa. Pietarissa on hurjasti valinnanvaraa ja en malta odottaa, että pääsen sinne pian taas uudestaan, etsimään ja löytämään jotain uutta ja ihanaa ravintoloiden osalta.

Käytän postauksessa etäisyysesimerkkiä, jossa lähtöpisteenä on Nevski Prospektin Gostiny dvor -ostoskeskus, sillä tuosta pisteestä on helppo kulkea myös metrolla useisiin paikkoihin.

Sukelletaan siis Pietarin makuihin muutamien käyntien oppimäärällä, ota vinkit talteen!

1. New Hollandin saaren Dzamiko Café ja muut herkulliset ravintolat hurmaavat.

Dzamiko on gruusialainen ravintola New Hollandin saarella. Dzamiko nousi suosikkiravintoloiden kärkeen aivan ryminällä. Tila oli uusi, mutta kuitenkin hieman rosoinen. Urbaani, mutta samalla perinteinen. Ruoka oli järjettömän hyvää ja edullista. Dzamikossa oli myös todella herkullinen viini- ja olutvalikoima. Tarjolla oli esimerkiksi todella hyvää oranssia georgialaista viiniä. Oranssia viiniä löytää ravintoloista harvemmin, joten tästä tippui Dzamikolle paljon lisäpisteitä. Dzamiko Cafén herkkuihin pääse tutustumaan täällä.

Dzamiko on viimeisin löytöni Pietarista. Ravintola sijaitsee ihastuttavalla New Hollandin saarella. Saari on auennut yleisölle vasta muutama vuosi sitten ja se kasvaa ja kehittyy huimaa vauhtia. New Holland oli aiemmin tukikohtana mm. laivaston radioasemalle ja siellä on sijainnut myös vankila, eikä se ole ollut yleisölle avoin n. 300 vuoteen. Uusi ja trendikäs paikka Pietarissa on siis vallan historiallinen. On mielenkiintoista nähdä, millaiseksi alue kehittyy. Dzamikon lisäksi New Hollandista löytyy mm. San Diego (tex mex -ravintola), Ronny (japanilainen keittiö), Pho’n’Roll (vietnamilainen keittiö), Bekitzer (israelilainen keittiö) ja Ryumochnaya (venäläinen keittiö)

Hintataso: edullinen. Kaksi khachapuria, neljä khinkali-dumplingia, chakapuli-pata, georgialainen vesipullo, lasi viiniä sekä yksi olut kustansivat yhteensä n. 30 € kahdelta, eli n. 15 € / hlö. Ravintolakäynti tehty syyskuussa 2019.

Etäisyys Gostiny dvor -ostoskeskukselta: 3 kilometriä. Paikan päälle pääsee kävellen tai bussilla. Metroasemaa ei aivan New Hollandin saaren vieressä ole. Osoite: Naberezhnaya Admiralteyskogo Kanala 2А.

 

2. Khinkal’naya Na Neve on menultaan ja lokaatioltaan herkullinen.

Khinkal’naya Na Neve on toinen gruusialainen ravintola Pietarissa, johon olen ihastunut. Kävin täällä ensimmäisen kerran sen hyvän lokaation takia, sillä Khinkal’naya sijaitsee aivan Nevsky Prospektin nurkalla. Olin tosin myös vähän skeptinen tämän ravintolan lokaation takia, sillä pelkäsin, että voiko mikään ravintola näin lähellä ”turistien suosimia maatuskakauppoja” olla hyvä. Minun mielestäni paikka oli vallan hyvä ja voisin palata tänne aina uudelleen. Lokaatio, palvelu ja ruoka on täällä aivan loistava. Jos eksyt tänne, niin maista ehdottomasti klassista khachapuria, joka on täällä aivan järjettömän hyvä – sopivassa suhteessa juustoa ja pehmeää reunaa. Ravintolan menun ja muut lisätiedot löydät täältä.

Lähtisin itse seuraavalla kertaa Khinkal’naya Na Neveen rennolle illalliselle. Nevski on niin ihana illan hämärtyessä ja olisi ihanaa nousta suoraan ravintolasta kurkkimaan yöhön taittuneen Nevskin hälinää.

Hintataso: edullinen sijaintiinsa nähden. Muutama vuosi sitten neljän hengen illallinen viinilasillisten kera kustansi muisteluideni mukaan n. 80 €, eli n. 20 € /hlö. Tällä hetkellä (2019) hinnat ovat hieman korkeammat kuin muutama vuosi sitten. Verrattuna yllä olevaan Dzamiko Cafén hintoihin esim. khachapuri maksaa Khinkal’naya Na Nevessa n. 1,50 € enemmän ja chakapuli-pata n. 4 € enemmän kuin Dzamikossa. Sijaintiinsa nähden ravintolan hintataso on mielestäni kuitenkin erittäin siedettävä.

Etäisyys Gostiny dvor -ostoskeskukselta: 800 metriä. Osoite: Sadovaya Street 13.

 

3. The Idiot ei saa tuntemaan itseään idiootiksi, ainakaan välttämättä.

The Idiot on pakko nostaa listalle siksi, että se on vain niin koruton ja aito. No, onhan tää oikeesti aika ruma, mutta tässä paikassa on tunnelmaa. The Idiot on enemmänkin sellainen baarityyppinen ravintolasuositus, enkä ehkä nostaisi tämän paikan ruokia minkään gastronomian kulmakiveksi. Konsepti on sinällään autenttinen, että keittiö täällä on todella venäläinen. The Idiotissa on listalla mm. vodka side dishes, jotka on suunniteltu nautittavaksi erityisesti minkäs muunkaan kuin vodkan kanssa. Oma suosikkini vodka sideista on ehdottomasti ”red caviar with crispy toasts”. Tämän ihanan kauhistuksen menun ja muut lisätiedot löydät täältä.

Hintataso: edullinen. Vodkapaukku ja side dish irtoaa täällä n. 8 € hintaan. Tarjolla on myös lounas n. 13 € hintaan, esim. klassinen borsch-keitto toimii hyvin. Paikkaa ei oo hinnalla pilattu.

Etäisyys Gostiny dvor -ostoskeskukselta: n. 1,9 km. Ravintolalle pääsee kävellen tai bussilla. Metroasemaa ei aivan vieressä ole. Osoite: Moika Embankment 82.

 

4. Spirit Gastrobar hemmottelee upeilla drinkeillä ja kauniilla annoksilla.

Spirit on sitten The Idiotin vastakohta. Kauniita drinkkejä, kauniita annoksia ja moderni sisustus. Tänne kannattaa suunnata illan tullen, mikäli drinkki- tai viinihammasta kolottaa. Spiritissä on tarjolla myös business-lounas, joten paikka on loistava vaihtoehto myös vähän paremmalle lounaalle. Tämän hetkistä business-lounaan menua ja hintatietoja en valitettavasti löytänyt mistään, mutta lisää speksejä tästä ihanasta paikasta löydät täältä.

Hintataso: kohtuullinen / hintavampi. Spirit Gastrobarissa snack-annosten hinnat alkavat n. 5 € kieppeiltä, mutta täällä saa varmasti kulumaan euron, jos toisenkin, mikäli ottaa useamman annoksen ja muutaman hyvän drinkin kylkeen. Ravintola on itse ilmoittanut keskimääräisen vierailun hinnakseen 28 €, mutta luulen, että täällä saattaa helposti lipsahtaa muutama euro enemmän.

Etäisyys Gostiny dvor -ostoskeskukselta: n. 1,4 km. Ravintolalle pääsee kävellen tai bussilla. Metroasemaa ei aivan vieressä ole. Osoite: Bol’shaya Morskaya Ulitsa 36.

5. Dachniki on venäläinen kesämökki keskellä Nevskin vilinää.

Kesämökki keskellä Nevski Prospektia? Kyllä vain! Tämä suloinen kesämökkimiljöö on ehdoton helmi aivan keskustan vilinässä. Maailma muuttuu aivan erilaiseksi, kun astuu Nevskiltä Dachnikin kesämökkiin. En ole varma siitä kuinka suosittu paikka on tällä hetkellä (2019), joten suosittelen varmuuden vuoksi pöytävarausta, koska sellaisen voi tänne tehdä. Lisää speksejä sekä pöytävaraus täältä.

Dachnikissa on muuten tarjolla myös ”nostalgiset juomat” -menu, josta saatat löytää mielenkiintoisia venäläisiä drinkkejä vuosien takaa.

Hintataso: kohtuullinen, riippuen toki nälän määrästä. Dachnikin hintahaitari liikkuu n. 5 € ja 20 € välillä, riippuen aivan vain siitä, nappaatko täällä itsellesi vain kahvin vaiko jotain purtavaa. Suositukseksi laittaisin randomin nostalgisen drinkin (n. 3 € /kpl) sekä koristeettoman stroganoffin (n. 6 €).

Etäisyys Gostiny dvor -ostoskeskukselta: n. 750 metriä. Osoite: Nevsky Ave 20.

6. Ginza project Terassalta aukeaa upeat näkymät Pietarin ylle.

Terassa on löytö vuodelta 2016 ja haluaisinkin päivittää pian kokemustani tästä ravintolasta. Ginza projectin Terassa on kattoterassilla sijaitseva ravintola, josta aukeaa kaunis näkymä Kazanin katedraalin ylle. Ruoka Terassalla on hyvää ja keittiöitä on moneen makuun: on perinteistä venäläistä keittiötä, välimerellistä, japanilaista ja singaporelaista. Terassa saa vahvan suosituksen siitä, että se hallitsee monet keittiöt yllättävän hyvin. Terassan herkkuihin ja sisustukseen pääset tutustumaan täällä.

Hintataso: vielä kohtuullinen / hintavampi. Täällä saa kulumaan kolikon jos useammankin, sillä tänne jumittuu helposti ”vielä muutamalle lasilliselle”, sillä terassilta aukeavat maisemat ovat niin kauniit. Parhaimmillaan Terassa onkin kesäillassa. Ruokailun lisäksi täällä voi nauttia myös pelkistä drinkeistä ja vesipiipusta. Keskimäärin illallinen täällä kustantaa 34 € / hlö.

Etäisyys Gostiny dvor -ostoskeskukselta: n. 700 metriä. Osoite: Kazanskaya Ulitsa 3А. Alla vielä ravintolan maisemat, ei paha, eihän?

 

Jos teikällä on ravintolasuosituksia Pietariin, niin pistä niitä tuleen kommenttiboksiin! Luulen, että seuraava Pietarin-matka on tiedossa jo 2020 puolella, joten uusia vinkkejä otetaan mieluusti vastaan. :–)

 

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Enni torstai, 19 syyskuun, 2019 at 20:48

  Kannattaa suunnata Rubinstein-kadulle ensi kerralla! Kadulla lähes pelkästään ravintoloita edustettuna eri maiden keittiöillä aina italialaisesta kuubalaiseen. Duo Asialle vahva suositus!

  • Reply miraorvokki perjantai, 20 syyskuun, 2019 at 08:44

   Uu! Nyt kuulostaa mielenkiintoiselta, kiitos suosituksesta! Pitää käydä seuraavalla kertaa. Nam!

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1