Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kaupunkijuhannus – kaksi yötä Sokos Hotel Presidentissä

Kaupallinen yhteistyö: Original Sokos Hotel Presidentti

Juhannus – keskikesän juhla, seitsemän kukkaa tyynyn alla. Grillin tuoksu, yöuinti ja mökin takkatulen lämpö. Plussana juhannustanssit Nummirockissa. Sellainen on ollut meikäläisen juhannus useita vuosia.

Tänä vuonna päätin kuitenkin viettää juhannusta hieman eri tavalla, sillä neljän tunnin ajomatka suuntaansa juhannusruuhkassa ei tällä kertaa houkuttanut, ei myöskään todella paha kesä allergioiden kanssa. Halusin myös ravistella juhannusperinteitäni ja miettiä, että voisiko joskus tehdä jotain toisin. Päätinkin varata hotellin Helsingistä – ja viettää aivan erilaisen juhannuksen Savan kanssa.

Aluksi mietin asiaa monien hotellien välillä, sillä halusin, että saisin kaupunkijuhannuksesta huolimatta meille edes pienen juhannustunnelman. Tähän löytyi ratkaisu Sokos Hotel Presidentistä, sillä Presidentin juhannus-kerros (5. kerros) on lemmikkiystävällinen kerros – se on sisustettu keskikesän juhlan tunnelmissa. Ainoa asia, mikä muistuttaa hieman juhannuksen ärsyttävistä hyttysistä on hauska taulu seinällä. Juhannus-kerroksen aulassa soi Suomen kesän äänet, laineiden liplatus ja sanat muistuttamassa upeasta luonnostamme: ”Suomi on tuhansien järvien maa”.

Kaupunkijuhannus kohteli meitä hyvin. Katselimme Helsingin hiljaisia katuja, istuimme Hietsun nurmikolla katselemassa keskikesän juhlan tunnelmaa, tilasimme huonepalvelusta juhannusjuhlaherkut ja lilluimme huoletta lämpimässä altaassa omassa huoneessa.

Flikkojen juhannus oli aivan mahtava, vaikkakin erilainen. Täytyy myöntää, että jossain vaiheessa oli pakko laittaa pienimuotoinen metallin täyteinen soittolista soimaan. Ainoa asia mitä kaipasin, oli livekeikka juhannusyönä.

Kirjauduttuamme sisään meitä odotti huoneessamme Sokos Hotellien lemmikkikassi Savalle ja pienet juhannusherkut myös meikäläiselle. Kaikki Sokos Hotellit ovat lemmikkiystävällisiä hotelleja ja pidänkin Savan kanssa matkaillessa siitä, että huoneen varaaminen on helppoa ja saapuminen hotelliin vaivatonta. Sokos Hotelleissa tietää aina, että koirat ovat aidosti tervetulleita, eikä koiran saapumista hotelliin tarvitse jännittää. Sokos Hotelleissa majoittuessa ei myöskään tarvitse harmitella sitä, että unohtaa vaikkapa koiran herkut tai koirankakkapussit kotiin, sillä ne kuuluvat jokaisessa Sokos Hotellissa koiran tervetulopakettiin. Presidentissä meitä oli myös muistettu koiran omalla pyyhkeellä, joka erosi ihmisen pyyhkeestä vihreällä värillään. Kiva lisä kesäasumiseen hotellissa, sillä meidän vesipeto ainakin nautti altaassa lillumisesta.

Meidän lisäksi juhannusta oli Presidentissä viettämässä yllättävän moni koirakaveri. Taisimme törmätä ainakin viiteen karvakorvaan juhannuksen aikana Presidentin tiloissa. Sava on suht haukkuherkkä ja Pressa kyllä yllätti minut siinä, että kertaakaan mikään kolahdus ei saanut Savaa haukahtamaan. Kolinaa ja muiden koirien ääniä kuuluikin yllättävän vähän, joten kiitos siis joko täydelliselle äänieristykselle tai todella hyväkäytöksisille kanssavieraille.

Yllätyin siitä, että kuinka helposti kaupunkijuhannus sujuikaan. Helsinki oli rauhallinen, onnellinen, hiljaisuudesta huolimatta täynnä kaukaa kuuluvaa naurua ja puheensorinaa. Kaupunkijuhannus säästi meikäläisen kauppareissustressiltä ja toi ruoat ”kotiovelle” asti.

Eniten tässä kaupunkijuhannuksessa tuli kyllä nautittua siitä, että juhannuksen viettopaikka oli vain 25 min päässä kotiovelta perinteisen 4 tunnin matkan sijasta. Toinen vahva nautinto oli se, ettei tarvinnut itse kokata (ja samalla vahtia kääpiömäyräkoiraa). Hitsi mikä fiilis siitä tulikaan, kun kalakeitto ja etanat tuotiin hotellihuoneeseen. Aivan kuin olisi ollut mökillä, mutta ei aivan kuitenkaan.  Sokos Hotel Presidentin huonepalvelun hoitaa bistro Manu, joten jos tarjonta kiinnostaa, niin kurkkaapa täältä lisää.

Juhannuspäivän illallisen kävin kuitenkin nauttimassa ihan bistro Manussa hotellin alakerrassa. En viitsinyt jättää koiraa kauhean pitkäksi aikaa yksin, mutta halusin myös hieman omaa aikaa, joten Manun illallinen toimi tässäkin loistavasti. Testiin pääsi Manun kesämenulta skagen sekä lohi Beurre blanc -kastikkeella. Normaalisti laittaisin mökillä juurikin kalaruokia juhannuksena, joten pidin myös kaupunkijuhannuksen aikana tästä perinteestä kiinni. Kalakeittoa, paistettua lohta, rapuja ja vähän etanoita extra -herkutteluun. Ah.

Tämän vuoden kaupunkijuhannus oli vahvasti harjoittelua. Tämä juhannus tuli vietettyä hotellin liepeillä ja rennosti. Voisin kuvitella, että testaan kaupunkijuhannusta myös ensi vuonna uudelleen, silloin kuitenkin lähtisin hotellielämän lisäksi vaikkapa pienelle risteilylle Helsingin siluettia katselemaan.

Kaupunkijuhannus ei ollut yhtään huono idea, kaupunkijuhannus well spent. Tämä allergikko ei kärsinyt nenän kutinasta, ei hyttysten syömistä jaloista, eikä kyykäärmeiden pelosta. Meidän kotikotona ja mökkimaastoissa on niin paljon käärmeksiä, että Savan kanssa saa olla aina varuillaan. Olo on todella stressitön edelleen.

En tiedä, tuleeko kaupunkijuhannuksesta jokavuotista perinnettä itselleni, mutta sillä on ehdottomasti paikkansa elämässäni. Ehkä kaupunkijuhannus löytää paikkansa juurikin muutamien mökkijuhannusten välissä – sellaisena ihanana perinteiden ravistelijana. Tuntui hyvältä tehdä jotain kerrankin vähän eri tavalla.

Oletteko te viettäneet kaupunkijuhannusta, vai onko teikäläisetkin lähtökohtaisesti mökkijuhannuksen viettäjiä? Olisi hauska kuulla myös muiden ensikertalaisten kokemuksia kaupunkijuhannuksesta!

Ps. Kaupunkijuhannus yllätti myös televisioinnilla. Enpä olisi uskonut, että Insta-stoorissa kaupunkijuhannuksesta iloitessani meikään otettaisiin yhteyttä uutisista. Näin kuitenkin kävi ja me päädyttiin Savan kanssa Maikkarin live-uutisiin.

Tällaiselle esiintymiskammoiselle änkyttäjälle sana live-uutiset on kyllä hullu paikka. Mutta, koska halusin ravistella muutenkin juhannukseen liittyviä perinteitäni, niin päätin suostua sitten tähänkin hullutukseen. Live-lähetys ei siis liittynyt mitenkään yhteistyöhön Sokos Hotel Presidentin kanssa, mutta oli niin hauska sattuma, että pitihän sitä nyt koittaa Savan kanssa esiintymistä telkkarissa. Jos teikäläistä kiinnostaa katsella meikän sanasekoilut ja Savan hössötykset, niin lähetyksen näkee täältä.

 

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

UA-58281549-1