Suomen suurin matkablogiyhteisö

Budjettipostaus – kaksi viikkoa Japanissa

On aika avata Japanin-matkan kuittiboksi ja selvittää, että mitä meidän kahden viikon loma Japanissa sitten maksoikaan. Faktahan on se, että Japani on kaukana, suht samoissa hinnoissa Suomen kanssa ja siellä saa kyllä rahaa palamaan, mikäli haluaa. Yllätyin kuitenkin siitä, että meidän reissu sujui suht fiksuissa hintaluokissa.

En usko, että me reissattiin aivan pienimmällä budjetilla, muttei kauhean isollakaan. Kurkataanpas siis nyt tarkemmin siihen, mitä kaksi viikkoa Japanissa kustansi meiltä lentoineen, majoineen, ruokineen ja houkutuksineen.

Lennot: 650 € / 1 hlö. Lisämukavuutena Economy Comfort ostettuna ennen matkaa molempiin suuntiin, 150 € / 1 hlö.

Yhteensä 1600 € kahdelta (800 € per naama).

Lennot ostimme Finnairilta n. vuosi ennen matkaa. Päätös reissuun lähdöstä tuli samaan aikaan, kun Finnairilla pyöri kampanja, joten saimme lennot todella edullisesti. En suosi välilaskullisia lentoja, vaan pidän matkustamisesta paikasta A paikkaan B suorilla lennoilla, joten en osaa kommentoida siihen, olisiko välilaskulla ja jollain muulla lentoyhtiöllä päässyt matkalle edullisemmin. Tämä oli meille ehdottomasti paras ja ainoa vaihtoehto, suorin lennoin. Koska lento kesti n. 10 tuntia, päätimme vielä ennen matkaa napata Economy Comfort -paikat koneesta. Tällaiselle lyhyenlännälle tuo isompi paikka ei oikein tuonut mitään uutta, mutta pidemmälle siskolle tämä toi mukavan lisän.

Majoitukset: ensimmäiset neljä yötä Tokiossa 195 € / 2 hlö, viisi yötä Kiotossa 187 € / 2 hlö, neljä yötä Tokiossa 213 € / 2 hlö ja viimeinen yö lentokenttähotellissa 67 € / 2 hlö. Bonuksena päiväunet kapselihotellissa, joka kustansi 30 € / 2 hlö.

Yhteensä siis 692 € kahdelta (346 € per naama).

Kirjoitan vielä erillisen postauksen majoituksistamme, koska mielestämme löysimme suht edukkaat ja laadukkaat hotellit. Laadusta tosin voidaan olla monta mieltä, mutta me majoituttiin meidän reissulla alkuun omassa privaattihuoneessa, mutta hostellissa Asakusan suunnalla, sitten huoneistohotellissa Kiotossa Gionin alueella, jonka jälkeen Shinjukun lähistöllä. Koluttiin siis monta erilaista, mutta todella potentiaalista hotellia ja koen, että näistä löytyy kliseisesti ”jokaiselle jotain”. Lisään myös linkin hotellipostaukseen tähän, kun postaus on ulkona.

Kulkeminen: Japan Rail Pass viikoksi 250 € / 1 hlö, matkat lentokentälle ja takaisin n. 20 € / 1 hlö ja useita Pasmolla maksettuja matkoja Tokiossa, Hiroshimassa ja Kiotossa – varovainen veikkaus, että n. 40 € / 1 hlö edestä sekä yksi taksimatka Kiotossa n. 15 € / 1 hlö

Yhteensä siis 650 € (325 € per naama)

Täytyy myöntää, että Pasmolla kulkiessa tuo hintojen tarkastelu on vaikeaa näin matkan jälkeen, sillä Pasmolla voi ostaa juttuja myös automaateista ja kaupoista. Veikkaisin kuitenkin, että me kuljettiin Pasmolla n. 40 € edestä ja lisäksi siihen matkat lentokentälle ja takaisin. Tokio–Narita -väliin saa kulumaan myös paljon enemmän, mikäli väliä ei kulje paikallisjunilla. Rustailin muuten blogiin myös postausta liikkumisesta sekä Japan Rail Passista, sen löydät täältä.

Ruokakaupat ja kahvilat: 111 € / 1 hlö ilman tarkempaa erittelyä. Me käytiin Japanissa ainoastaan sellaisissa kahviloissa ja ravintoloissa, joissa kävi kortti. Ihan vain sillä, etten jaksa liikoja käteisnostoja, enkä jaksa kantaa kolikkoja mukanani kilisemässä. Nämä olikin siis suht helppo ynnätä budjettiin, koska kaikki tiedot ovat jääneet luottokorttilaskulle.

Yhteensä siis 222 € (111 € per naama)

Me yritettiin maksaa n. puolet ja puolet ruokakauppakuluista ja aamukahveista. Nämä ruokakauppajutut eivät sisällä sen suurempia juttuja, mutta esim. onigireja, hedelmiä, mehua, ehkä croissant aamupalaksi, sillä meillä ei ollut missään hotellissa aamupalaa. Tämän lisäksi kortilta katosi rahaa mm. Starbucksin matcha-latteen ja pariin pikaruokalaan (esim. Sukiyaan, joka on japanilainen ketju). Kaupat, josta näitä ruokahankintoja tehtiin, olivat useimmiten tutut ja turvalliset, joka kadunkulmasta löytyneet 7-Eleven ja FamilyMart. Ei siis mitään fancya, vaan ihan polttoainetta kropalle. Täytyy kyllä sanoa, että vaikka kuinka huijausta tuo matcha-latte onkin (laadukas matcha on paljon parempaa), niin silti se maistui taivaalliselta heti aamutuimaan.

Ravintolakäynnit: n. 336 € / 1 hlö. Tämä on tosin vähän häilyvä, sillä olen nostanut käteisnostoja tämän verran Japanissa. Summasta on vähennetty Pasmon latausmäärät, koska Pasmon latailut on tehty myös käteisellä. Olen todella yllättynyt siitä, että olen päässyt ravintoloissa näin vähällä, sillä tuntui, että me syötiin aivan koko ajan. Periaatteessa siis ruokakauppojen, kahviloiden ja ravintoloiden päiväbudjetti on ollut kahden viikon reissulla n. 32 € per päivä.  Lissun käteisnostot olivat samaa luokkaa.

Yhteensä siis 672 € (336 € per naama)

Vaikka kuvittelin, että meillä menee suuri siivu rahoista ruokaan tällä reissulla, olin positiivisesti yllättynyt siitä, ettei summa ollutkaan niin kohtuuton. Me syötiin suht edullisissa ravintoiloissa, jotka olivat pieniä ja ehkä joskus vähän tunkkaisiakin ja jätettiin hienommat ravintolat koluamatta. Yllättävää reissulla oli se, että juuri ne oudoimmat ja tunkkaisimmat ravintolat olivatkin kaikista parhaita. Emme käyneet yökerhoissa, eikä matkalla kulunut alkoholia kuin yhden jaetun viinipullon ja joidenkin lounasoluiden verran, joten tuokin saattoi vaikuttaa lopulliseen summaan todella paljon.

Tavaratalot: 104 €. Tästä osiosta voin tosin puhua vain omasta puolestani, sillä tavaratalot -osuus oli omaa käyttöäni. Vaikka minulla oli mukana laadukas ja mukamas ”kaikki maat” kattava adapteri, ei se käynytkään Japanissa. Näin ollen jouduin ostamaan mm. uuden adapterin hei Japaniin saapuessamme.

Yhteensä siis 104 € (52 € per naama)

Tavarataloista ostelut liittyivät siis päivittäisiin asioihin. Ostin kaksi adapteria, muutamat laastarit, halvat tavaratalokosmetiikat ja tällaisia ”oikeasti tarvittavia” juttuja. Suurin lovi tuli ehdottomasti noista adaptereista, vaikka yritin katsoa mahdollisimman edulliset sellaiset.

Nähtävyydet ja rentoutumiset:  teamLab Borderless 30 € /1 hlö, Kinkaku-ji -temppelin sisäänpääsy 4 € / 1 hlö, Hiroshima Peace Memorial Museum 2 € / 1 hlö ja sento-käynnit n. 10 € / 1 hlö.

Yhteensä siis 92 € (46 € per naama)

Nähtävyydet eivät ole tietenkään pakollisia kuluja, mutta ynnätään nekin tänne, sillä ne olivat olennainen osa matkaamme. Ainoat nähtävyydet, joista maksoimme, olivat Kioton ”kultainen temppeli” Kinkaku-ji, sekä Hiroshiman Peace Memorial -museo. Näiden sisäänpääsyt olivat kyllä todella edullisia. Olisin maksanut Hiroshiman museosta paljon enemmän, sillä se oli oikeasti niin mielenkiintoinen, surullinen, koskettava ja mieleenpainuva. teamLabiin kulutettu raha oli myös mielestäni aivan vastinetta rahalle. Me käytiin myös monena iltana kylpylässä, mutta käytiin niissä pienissä ja paikallisissa sentoissa, joissa sisäänpääsyt olivat n. 2 € luokkaa. Me ”säästettiin” myös siinä, että meidän viimeisessä hotellissa oli oma sento, eli viimeiset illat Japanissa meni nauttiessa hotellin omasta kylvystä.

Vaatekaupat: 112 €. Tämähän ei ole tosin pakollinen käynti, mutta let’s face it: Kiotolainen kirppari oli mulle liikaa ja sorruin ostamaan sieltä mm. mekon, aurinkolasin ja vyön. Lisäksi ostin aivan ihanan japanilaisen sateenvarjon, jonka bongasin onnekseni alennusmyynnistä. Toisella tuhlaajatytöllä meni n. saman verran rahaa vaatteisiin.

Yhteensä siis 224 € (112 € per naama)

Japanissa saa kyllä rahaa katoamaan, mikäli niin vain haluaa. Täytyy kyllä myöntää, että houkutuksia oli paljon, mutta onneksi rinkan koko oli rajallinen. Me oltiin matkalla vain rinkkojen kanssa, joten suurimmat houkutukset jäivät hankkimatta, onneksi.

Mitä kahden viikon reissu Japanissa siis kokonaisuudessaan maksoi?

Summa summarum:

 • lennot (sis. Economy Comfort -paikat) n. 800 € / 1 hlö

 • kahden viikon majoitukset n. 346 € / 1 hlö

 • kulkeminen kohteessa (sis. Japan Rail Pass) n. 325 € / 1 hlö

 • ruokakaupat ja kahvilat n. 111 € / 1 hlö

 • ravintolat n. 336 € / 1 hlö

 • tavaratalo-ostokset (mm. adapterit) n. 52 € / 1 hlö

 • nähtävyydet ja kylpylät (sis. teamLab -näyttelyn lipun) n. 46 € / hlö

 • vaatekaupat n. 112 € / hlö

Yhteensä: 2 127 € per naama (kahdelta 4 254 €)

Vaikka meikästä tuntui alkuun siltä, että rahaa meni aivan jäätävästi, ei se ollutkaan totuus. Olin tosi yllättynyt siitä, että selvisin ”näin vähällä” tästä reissusta, sillä kuvittelin Japanin olevan paljon kalliimpi matkakohteena. Budjetti yllätti siis meikän positiivisesti. Millaisia kokemuksia sinulla on Japanin-matkan budjeteista?

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply Maarit Johanna lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 11:14

  Kahdelle viikolle yllättävänkin kohtuullista! Minusta on kiva tiedostaa reissussa se kulutus ja tehä jälkikäteen ynnäily. Silloin ainakin pääsee kärryille onko oikeasti ihan hullu kuluttaja vai sittenkin pysynyt jotenkuten kohtuudessa. Hyvän hintaiset majoitukset kyllä löysitte! Vitsi kun löytäisi noita lentojakin joskus taas tuohon hintaan.

  • Reply miraorvokki lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 11:46

   Mun mielestä myös! Piti oikein moneen kertaan tarkistaa luottokorttilasku, mutta kyllä se vaan näin oli, että tällaisia summia sieltä oli kadonnut. :D Lennot oli kyllä tosi hyvän hintaiset, eli se pienensi budjettia tosi paljon!

 • Reply Katja / Historia de Viajes lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 11:39

  Olipas tosi mielenkiintoista lukea tämä! Mää aikoinani sain Sassin synttäritarjouksena lennot tuonne 377 eurolla. Toki konetta täytyi käydä vaihtamassa Köpiksessä, mutta se vaihtoaika oli tyyliin tunti. Olin silloin varsin tyytyväinen tuohon tarjoukseen. Muuten majoitus ja muut hinnat näyttää aika samalta kuin itselläkin. Itse kyllä myös yllätyin kuinka halvalla tuolla syö (siis Tokiossa ainakin) jos vain haluaa. Mutta saa tuolla kyllä myös menemään ihan rutosti rahaa jos vain haluaa!

  • Reply miraorvokki lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 11:49

   No tuossa on ollut kyllä erittäin hyvä hinta! Aika halvalla tosiaan oot saanut noi! :) Tokio oli tosiaan paljon edukkaampi ruokien kanssa. Kiotossa tuntui olevan paljon pahemmat hinnat ja siellä elettiinkin melkein markettiruoalla, haha :D

 • Reply Jerry / Pako Arjesta lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 12:09

  Hienoa, että onnistuitte tekemään reissun noin hyvällä hinnalla :). Japanissa monet asiat on yllättävän edullisia, kuten esimerkiksi ruoka ja juoma, mutta ne vaan pitää osata löytää. Kalleinta omasta mielestä Japanissa on majoitukset, mutta onneksi niiden taso on yleisesti ottaen todella hyvä.

  Hyvä ja kattava postaus, josta on varmasti hyötyä monelle :)!

 • Reply Jonna lauantai, 15 kesäkuun, 2019 at 16:03

  Kiva lukea teidän budjetista ja miettiä omaansa. Olemme juuri nyt Japanissa. Meitä on 5 henkeä (vanhemmat + 3 kouluikäistä lasta) ja olemme maksaneet majoituksista noin 110-160€/yö eli noin 25€/hlö ja ruokaan (ravintolat+ruokakaupat+juoma-automaatit) on kulunut maksimissaan 100€/päivä 5 hengeltä yhteensä. Täytyypä itsekin koittaa tehdä tarkempaa erittelyä reissun jälkeen blogiin. Ei ollenkaan niin kallista kuin olin ajatellut.

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 16 kesäkuun, 2019 at 18:41

  Ei paha hinta kahdesta viikosta. Lentojen hinta yllättää. Niitä ei kai saa edes alennusmyynneistä halvemmalla? Olen kiinnostunut Japanista. Pitänee laittaa hinta vahti.

 • Reply Suunnaton sunnuntai, 16 kesäkuun, 2019 at 19:40

  Eipä vaikuta laisinkaan pahalta hinnalta. Japanin hintatasoa en sen tarkemmin tunne, mutta tuo 2000 euroa tuntuu olevan aika vakiosumma, joka parin viikon reissuun vähimmillään hulahtaa melkein missä tahansa.
  Kiva kun avasit budjettia!

 • Reply Iida In Translation maanantai, 17 kesäkuun, 2019 at 06:06

  Hyvän informatiivinen postaus! :) Samaa mieltä tuosta, että syöminen on Japanissa yllättävän halpaa, ja majoituskaan ei ole Eurooppaa enemmän, jos vähän katsoo minne menee.

  Harmi, kun halpoja lentoja tänne on aniharvoin, monesti on kalliimpaakin kuin mitä te maksoitte! Itse säästin muutaman satasen lentämällä Tukholman ja Pekingin kautta, mutta kokemus oli sen verran epämukava, etten toista kertaa ala pihistellä suorista lennoista. :D

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista maanantai, 17 kesäkuun, 2019 at 22:29

  Eihän Japani niin kallis olekaan kuin helposti kuvittelee. Itse asiassa hyvinkin kohtuuhinnalla olette selvinneet. Eniten ihmettelin noin edullista majoitusta. Odottelen innolla sun majoituspostausta vinkkeineen :)

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 18 kesäkuun, 2019 at 20:54

  Olen tavannut tehdä ”jälkilaskelmat” useimmista reissuistamme jo useamman vuoden ajan. Tosin itse en matkan kustannuksiin laskisi ruokaa enkä mitään ostoksia, ellei nyt kyse olisi jostain syystä tai toisesta juuri tällä matkalla pakollisesta hankinnasta tyyliin adapteri.
  Ruuan poisjättämistä perustelen sillä, että ruoka Suomessa on niin kallista, että harvassa paikassa ruoka on sen kalliimpaa kuin Suomessa ja syömme me täälläkin ja esimerkiksi vaateostokset voisivat olla ihan mitä tahansa eikä niillä ole sattumaa enempää tekemistä tietyn matkan kanssa :-)
  Mutta toisaalta, kertoohan noistakin kertominen jotain maan hintatasosta ja voi sikäli olla jollekin kiinnostava tieto.

 • Reply Jenna / Citylights & Sunsets torstai, 20 kesäkuun, 2019 at 17:51

  Raha-asiat kiinnostaa aina! Mä en oo ikinä laskenut paljonko kaikkineen on mennyt yhteen reissuun.. Olisi varmaan ihan silmät avaava kokemus 😄 Yllättävän edullisesti ootte päässeet 2 viikon reissusta, vaikka noi lentojen hinnat nostattaa kieltämättä karvat pystyyn.. Toki suora lento on aina sen vaivan ja säätämisen säästämisen arvoista. Me tuskin perheenä matkataan Japaniin juurikin lentojen hintojen takia, mutta vielä joku päivä!

 • Reply Sonja | FIFTYFIFTY perjantai, 21 kesäkuun, 2019 at 11:08

  Tää oli hyvä ja hyödyllinen postaus, Japanin-matka nimittäin on vahvassa aikeessa! Ja tosiaan ei teillä ollut mikään tähtitieteellinen budjetti todellakaan! Itsekin suosisin suoria lentoja vaikka siitä jonkun satasen enemmän joutuisi pulittamaan. Japan Rail Pass olisi selkeästi ihan ehdoton. Tuo Team Labin näyttely oli varmasti eurojen väärti, olin tosi vaikuttunut siitä Amos Rexissä.

 • Reply Periaatteen Nainen lauantai, 22 kesäkuun, 2019 at 00:35

  Tosi ”inhimillinen” budjetti, jopa inspiroiva! Varsinkin jos lennot on hankkinut jo vuosi ennen itse matkaa, ne ei itse reissun aikaan varsinaisesti paina päälle. Itsekin suosin ajoissa hankittuja lentoja ja yritän maksaa majoitukset reippaasti etukäteen, että paikan päällä olisi mahdollisimman paljon valuuttaa.

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 22 kesäkuun, 2019 at 22:21

  En ole ollut kuin Tokiossa viikon joskus vuosia sitten, joten vaikea vertailla budjettia. On todellakin totta, että Japani on kallis. Siksi maan suurempi kiertäminen on vielä jäänyt. Junalla matkustaminen on hinnakasta ja edelleen mietin ideaa vuokra-autosta. Voi olla tyhmä haave, mutta minusta olisi jotenkin super makeaa kiertää Japania autolla!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1