Suomen suurin matkablogiyhteisö

Vaakuna Suite – syntymäpäiväjuhlat Helsingin kattojen yllä

Yhteistyö: tila ja tarjoilut Original Sokos Hotel Vaakuna, Helsinki

Kevättalven lämmittävät auringonsäteet pilkistelevät Helsingin pilvipeiton takaa hotellihuoneeseen. Kuivat Cavat poksahtavat auki hyvän viilennyksen jälkeen, pari korkoa kopahtaa kevyesti parkettia vasten ja riemukas puheensorina täyttää hienostuneen 1950-luvun tyyliin sisustetun huoneen.

Yhdestä ikkunasta näkyy Sokos Hotel Torniin asti, toisesta saa kurkittua Mannerheimintien vilinää ja Amos Rexiä, kolmannesta Pääposti. Nyökkään itselleni. Original Sokos Hotel Vaakuna oli vallan mainio vaihtoehto syntymäpäiväjuhlille.

En ole ollut kummoinen syntymäpäivien juhlija, mutta ajattelin, että josko selviän tänä vuonna tästä rock-legendojen 27-vuoden iästä seuraavaan ikävuoteen, järjestän pienimuotoiset kekkerit. Herättyäni eräänä helmikuisena aamuna ilman legendastatusta ja 28-vuotiaana ajattelin, että nyt nämä juhlallisuudet sitten oikeasti toteutetaan.

Kriteereinä juhlapaikan valintaan oli se, että sinne pitäisi mahtua n. 10–15 henkilöä, sinne pitäisi päästä helposti vaikka Jyväskylästä, paikan päälle pitäisi päästä myös pyörätuolilla ja olisi kiva, että vieraat saavat napata mukaansa myös omia juomia janon yllättäessä. Plussaa olisi, jos paikassa olisi sauna ja sinne saisi pientä tarjottavaa talon puolesta. Kirjattuani kriteerit paperille tajusin heti, että hotellihan tämän pitää selkeästi olla ja mieleeni hiipi sviittiyö Vaakunassa muutamien vuosien takaa. Valinta juhlapaikan osalta oli sillä selvä. Huoneen valinnassa luotin Vaakunan henkilökuntaan ja kriteerini kerrottua ehdotukseksi tuli Vaakuna Suite, joka oli oikeasti parempi vaihtoehto juhlille, mitä osasin edes odottaa. Kaiken kruunasi tarjoilut, jotka sai hoidettua hotellin kautta – tämä, jos jokin on stressivapaata.

Iltapäivä alkaa taipua iltaan. Helsingin valot syttyvät ja pilkahtelevat kulmahuoneen jokaisesta ikkunasta. Innokkaimmat napsauttavat saunan päälle ja herkuttelijat istuvat sohvalla naposteltavien kanssa. Yksi laittaa musiikin soimaan ja toinen kääriytyy sviitin isoon sänkyyn ja kysyy: ”Miksi en voi herätä tähän maisemaan huomenna? Voinko jäädä vain tänne?”

Vaakuna Suite on optimaalinen pieniin juhliin. Sviitti on kooltaan 80 m2, sieltä löytyy saunatilat, ruokailutila sekä sohvaryhmä, jonka ääressä on mukava istua ja viettää iltaa. Tarjoilut onnistuvat hotellin kautta huoneeseen valmiiksi, eikä itse juhlien järjestäjän tarvitse stressata mistään. Me pidimme huonetta käytössämme vain klo 16–22, sillä yöksi piti kiirehtiä koiran luo kotiin. Mikäli karvakorvia haluaa mukaan juhliin, niin Vaakunassa tosin onnistuu sekin, sillä määrätyt huoneet ovat varattu lemmikin kanssa matkaaville. Huoneiden koko on tosin vähän eri kuin Vaakuna Suitessa.

Lupasin vierailleni tarjottavan alkumaljat ja pientä kevyttä purtavaa ja annoin Vaakunan henkilökunnalle vapaat kädet tarjoilun ideoinnin suhteen. Mielestäni on kiva antaa välillä jonkun muun ideoida ja yllättää, enkä lähtenyt ohjeistamaan tai toivomaan mitään tiettyä juttua tarjottavaksi, ainoa toive oli, että pöytään ei katettaisi makeaa, vaan suolaisia naposteltavia.

Yllätyin siitä, miten kekseliäästi henkilökunta oli ottanut homman haltuun. Tarjolla oli perinteisiä sipsejä, kuivaa joka hetkeen sopivaa cavaa, herkullisia blinipalasia, dipattavia kasviksia, järjettömän hyvää punajuuridippiä, juustolautanen, rucolaa, monen kehumia ”herkkukuppeja”, joista erityiskiitokset Vaakunaan. Näitä herkkukuppeja kehuttiin eniten koko illan aikana.

Ilta taittuu yöhön ja naposteltavat on naposteltu. Yksi intoutuu hotellin baariin testaamaan herkullisia drinkkejä, toinen ennättää vielä kiireettömästi Jyväskylään lähtevään junaan, kolmas nappaa lyhyen matkan päästä metron kotiin, neljäs jatkaa iltaa Helsingin yöhön. Tällaisella sijainnilla olevaan juhlapaikkaan on helppo tulla ja sieltä on helppo lähteä, vaikkakin sviitin sänky ja huikeat maisemat houkutteli monia.

Kokonaisuudessaan juhlat Vaakuna Suitessa olivat erittäin onnistuneet. Ihmiset tietysti tekevät juhlan, mutta itse paikka kruunaa sen. Vaakuna Suite on tyylikäs ja helppo vaihtoehto moniin kokoontumisiin. Täytyy kyllä sanoa, että ne muutamat kerrat, kun olen järjestänyt syntymäpäiviä kotosalla on ollut vain turhaa stressiä siitä, että eihän naapureita häiritse joukon naurunremakat ja tuhaa stressiä siitä, että mitä tarjoaa. Pisteenä iin päällä tietysti se, että omaa kämppää ei tarvitse myöskään siivota juhlien jälkeen.

Voin lämpimästi suositella Vaakuna Suitea juhliin, joihin saapuu väkeä läheltä ja kaukaa. Esteettömyyskysymys on myös toimiva lyhyeen juhlintaan, vaikkei sviittiä olekaan suunniteltu esteettömyyttä silmällä pitäen. Vessaan ei pyörätuolilla pääse, mutta mikäli juhlissa on mukana pyörätuolilla liikkuva henkilö, hän pääsee kulkemaan hyvin isossa sviitissä välillä olohuone-ruokailutila, sillä laajassa sviitissä ei ole kynnyksiä ja sviitissä on hyvin tilaa myös kääntyä. Lisähuomiona muuten sellainen juttu, että Vaakuna Suitessa ei ole parveketta. Tämä ei ollut itselleni, ikä vierailleni kynnyskysymys, mutta jos etsinnässä on parvekkeellinen paikka pienille juhlille, voin suositella omaan kokemukseen pohjaten Vaakunan business & romance suitea. Majoituin kyseisessä sviitissä aiemmin yhden yön verran ja mietin jo silloin, että tämä olisi kätevä paikka ystäväporukan illanistujaisiin.

Lisätietoa Original Sokos Hotel Vaakunan huoneista löydät täältä ja lisätietoa kokous- ja juhlatioloista (esim. private sauna) löydät täältä.

Mikäli etsinnässäsi on siis stressivapaa, tyylikäs ja mainiolla lokaatiolla höystetty juhlatila moneen tarpeeseen, käännä katseesi Original Sokos Hotel Vaakunaan. Joskus on kiva antaa järjestelyjutut muiden käsiin ja saapua itse valmiiseen pöytään.

Oletko vuokrannut joskus hotellihuonetta juhlia varten? Jaa omat kokemuksesi kommenttiboksissa!

 

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki,Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

11 Comments

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, 10 maaliskuun, 2019 at 18:53

  Allekirjoitan, että sviitti sopi hienosti juhliin :). Kiitos vielä mukavista bileistä, vaikka ehdinkin mukaan vasta loppuvaiheessa! Itsellä on tänä vuonna 30-vuotisjuhlat tiedossa ja olen miettinyt, pitäisikö järjestää jotain vai ei, mutta jos pidän, jonkinlainen sviitti on erittäin hyvä vaihtoehto siihen.

  • Reply miraorvokki maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 07:42

   No olisi varmasti! :) Jotenkin rennompaa viettää muualla kuin omassa kotona ja sviitti on kuitenkin tyylikäs, mutta samalla kodinomainen. Kiitos, kun juhlit kanssani! <3

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 08:11

  Tästä syntyi todellinen ahaa-elämys! En ollut edes ajatellut ennen tuota mahdollisuutta, mutta hitto miksi ei? Niin helppoa, jos ei tarvitsisi itse touhuta kaikkea. Ja parasta, jos saa jäädä nukkumaan pehmeeseen hotellisänkyyn ja mennä aamulla juomaan freshinä appelsiinimehua! :) Onnea vielä näin jälkikäteen! <3

  • Reply miraorvokki torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 08:54

   Kiitos onnitteluista. <3 Tämä idea oli muhinut vähän aikaa päässä ja nyt ajattelin, että tuumasta toimeen! Ihana vaihtoehto omalle kodille :)

 • Reply Sateenmuru maanantai, 11 maaliskuun, 2019 at 14:02

  Luulin otsakkeesta jostain syystä, että Vaakuna täytti vuosia, mutta onnittelut siis sinulle! Hyvä ja kätevä idea juhlien järjestelyyn, tarjoilut näyttävät herkullisilta. Olin viime synttäreilläni Tallinnan Radisson Blu Towerissa, ja oli ihanaa vaan hengailla hotellilla ja nautiskella. : )

  • Reply miraorvokki torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 08:55

   Haha totta, en ajatellut ihan loppuun asti varmaan otsikkoa! Pitää ehkä vaihtaa, jos tulee enemmän väärinymmärryksiä! :D Mä en ole muuten vieläkään käynyt tuolla Radissonissa, ehkä ensi reissulla!

 • Reply Heli / Drama On The Road keskiviikko, 13 maaliskuun, 2019 at 16:22

  Siis oli kyllä oikeesti sen verran hyvät tarjottavat tuotu että niitä välillä himoittee vieläkin kun on sellanen pieni iltapalanälkä. Harmi, että niitä ei saanut mukaan, junamatka olis ollut entistä mukavampi :D Kiitti vielä juhlista sekä sulle että Vaakunalle!

  • Reply miraorvokki torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 08:56

   No niin oli!! Ihan järjettömän hyvät eväät. Miksi sitä ei itse osaa väkertää tuollaisia? Kiitos kun olit <3

 • Reply Merja / Merjan matkassa torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 19:29

  Eipä minullekaan ole tullut aikaisemmin mieleen, että hotellin sviitin voisi varata synttärijuhlille. Tässähän tuli hyvä idea ensi vuotta ajatellen, kun pyöreitä tulee täyteen. Olin kyllä jo päättänyt, etten pidä juhlia vaan laitan rahat mielummin reissuun, mutta jos kuitenkin jotkut pikku kemut pitäisi.. hmm..

 • Reply Jenna / Huge passion for life torstai, 14 maaliskuun, 2019 at 21:08

  Näyttää niin kivoilta paardeilta. Sviitti toimii oikein kivasti juhlimiseen ja se on nimenomaan stressivapaa tapaa järkätä juhlat tyylikkäämmin. Itse järkkäsin omat kolmekymppiset Aallonkodissa ja se oli kans oikein hyvä paikka siihen. Aikamoiset herkut on teillä ollut! :P

 • Reply Emilia sunnuntai, 17 maaliskuun, 2019 at 20:14

  Näyttää niin sun tyylisiltä juhlilta kultaisine ilmapalloineen! ;D Tää oli kiva postaus, varmasti moni muukin pitää jatkossa juhlat Vaakunassa sun esimerkistä inspiroituneena. :—-)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1