Kymmenen reissuhaavetta – suurkaupungeista Sava-joelle

Niitä nyt on paljon, nimittäin erilaisia haaveita reissujen osalta. Harvoin meikäläisen tulee niitä kuitenkaan koottua ihan ”paperille” saakka, sillä olen aika kova haaveilemaan ja ihastumaan uusiin ideoihin ja haaveet saattavat muuttua useastikin.

Kohteena maailman Rami kuitenkin pisti meikäläiselle haasteen tästä aiheesta kymmenen eri reissu-unelman muodossa, joten eiköhän vastata nyt Ramin haasteeseen. Alla listattuna siis 10 reissu-unelmaa, olkaa hyvä!

Reissu-unelmien kategoriat ovat: paikka, tapahtuma, kotimaan kohde, kaupunki, maa, saari, extreme, majoitusmuoto, luontokohde sekä ruoka & juoma.

Paikka – Skopje

Tänne se sydän vetää aina uudelleen, Balkanin suuntaan siis. Balkania on jo suht paljon koluttu, mutta Makedonia on jäänyt välistä. Useasti sitä löytää itsensä haaveilemasta Makedonian maisemista ja Skopjesta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

On se jännä, miten lähtemättömän vaikutuksen Balkan tekee itseeni kerta toisensa jälkeen. Olen jo vähän epäillyt, että onko mun DNA:ssa jotain palasia Balkanin suunnalta, sillä tunnen olevani siellä aina kotona. Onko sulla joku kaupunki, maa tai maantieteellinen alue, jonne veri vetää aina takaisin?

Tapahtuma – Bordeaux Wine Festival

Meikä ei ole mikään suurten tapahtumien ystävä ja tämä haasteen palikka tuotti paljon hankaluuksia, sillä en ole ehkä unelmoinut unelmoinnin oikeassa merkityksessä. Olen käynyt festivaaleilla ja esimerkiksi Venetsian karnevaaleilla, mutta jotenkin aina kokenut, etteivät ne ole minua varten. Liikaa häslinkiä, ihmisiä ja rauhatonta.

Olen kuitenkin salaa haaveillut Dia de los Muertos -päivän vietosta Mexico Cityssä sekä suuremmista ja pienemmistä viinitapahtumista Ranskan Champagnessa, Bordeauxissa, Italian Chiantissa tai Saksan Moselissa. Tällä hetkellä viinitapahtumat ovat jääneet Sloveniassa järjestettyihin. Oma suosikkini on tähän mennessä ollut Orange Wine Festival, joka järjestetään Izolassa, Adrianmeren rannalla.

Kaupunki – New York, New York

Sarjassamme näitä kaupunkeja, joista on haaveiltu lapsesta asti. Maailman suurimmat kaupungit ovat omassa hattarassani olleet aina New York ja Tokio. Toinen näistä toteutuukin aivan pian, sillä suuntaamme sisareni kanssa toukokuussa Tokioon.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Seuraavaksi pitääkin sitten suunnata katseensa New Yorkiin, koska tuo unelma on ollut oikeasti meikällä niin kauan, ettei tosikaan. Ruokkikaa mun NYC-kuumetta, please!

Maa – Slovenia ja Savan vienti Sava-joelle

Tämä on ehkä vähän tylsä valinta ihmiseltä, joka on asunutkin Sloveniassa, mutta kun tämä on nyt vaan se, minne unelmat jälleen suuntautuvat. Tällä erää Slovenian-matka olisi kuitenkin erilainen kuin muut matkat sinne, sillä rakas ystäväni Pia ei enää asu Sloveniassa ja mukaan matkalle lähtisi mukaan kääpiömäyräkoiramme Sava. Haluaisin myös tehdä matkan autolla, eli Helsingistä Tallinnaan ja siitä maata pitkin Sloveniaan.

Haluaisin vuokrata jonkun ihanan mökin vaikka viikoksi, käydä Savan kanssa useilla luontokohteilla ja napata tietysti Savasta kuvan Sava-joella. Olisi niin ihanaa matkustaa taas maahan, jonka kieltä osaa ja jossa tuntuu olevansa aina kotona. Liitteeksi kuvaa rakkaasta Sloveniasta, olkaa hyvä.

Kotimaan kohde – Lappi

Myönnetään jälleen, etten ole edelleenkään saanut aikaiseksi matkustaa Lappiin. Mutta eipä ole meikän äitikään siellä vielä käynyt, joten saanen vähän anteeksi. Korkein paikka, jossa olen oikeasti ollut, on Kuusamo, joka ei ihan vielä maantieteellisesti Lappia saavuta, vaikka lähellä onkin.

Ehkä Lapin-matkan suunnittelu on aina kaatunut loppupeleissä siihen, etten oikein tiedä, mitä haluaisin siellä nähdä tai tehdä. En edes tiedä, minä vuodenaikana sinne haluaisin. Ehkä mieluummin syksyllä kuin talvella, sillä en ole koskaan ollut mikään innokkain talviurheilija. Tarve ja halu on siis olemassa, joten joku voisi nyt pitää tähän väliin pienen inspiraatiopuheen Lapin matkailusta?! Bring it on!

Saari – Kuuba, oi Kuuba

Voiko tähän vastata Kuuban? No kai sen voi! Sen jälkeen, kun meidän sukuun saapui 90-luvulla huikea kuubalainen nainen, olen haaveillut matkasta Kuubaan säännöllisin väliajoin. Kaikki kuubalaiset, tai Kuubasta Suomeen myöhemmin muuttaneet tyypit ovat niin huikeita. Se elämänmeno, onnellisuus, ai että miten ihanaa ja kotoista, kun on kasvanut tällaisten ihmisten kanssa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Kuubaan en kuitenkaan halua lähteä yksin, vaan haluan nimenomaan, että reissulle lähtee sitten mukaan suvun Kuuban-vahvistus, sillä haluan kokea Kuuban juuri niin autenttisin silmin kuin vain voi kokea. Ehkä vielä joskus saadaan sovittua lomat yhteen.

Extreme – Trans-Siperian junamatka

No tämä oli kyllä vaikea! Tosi vaikea, kun en oikein osannut ajatella mitä extreme tarkoittaa. Ehkä se tarkoittaa jokaiselle eri asioita ja extremein asia, mitä mulla tuli matkahaaveiden kanssa mieleen on Trans-Siperia.

Kuulostaa mielikuvituksissani ja ajatuksissani hienolta, eksoottiselta ja mielenkiintoiselta, mutta en ole oikeasti varma, että olisiko meikästä tuohon junamatkaan. Sen näkee varmasti vuosien saatossa.

Majoitusmuoto – Glamping

Myönnetään, meitsi ei ole mikään telttailija tai eränkävijä (vaikka sitä sarjaa katselenkin), mutta glamping kiehtoo! Siinä saisi hienosti yhdistettyä meikäläisten talouden toisen osapuolen innostuksen luontokohteisiin ja telttailuun ja meikän mukavuudenhaluisuuden.

Tämän unelman saisi kyllä hienosti yhdistettyä reissuun, joka suuntautuisi Lappiin. Pitää siis ottaa tavoitteeksi, kun saisi kaksi haavetta yhdellä iskulla, eikös?

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Luontokohde – Ahvenanmaa

Hohoo, nyt tuli oikein eksoottinen kohde! Mutta totta, Ahvenanmaa on vain niin ihana. Tähän haaveeseen liittyy vahvasti myös pieni kääpiömäykky, joka olisi mahtava ottaa ensimmäiselle laivareissulleen.

Haaveilen erityisesti siitä, että saataisiin vuokrattua joku ihana pieni maja Ahvenanmaan vehreän luonnon keskeltä ja viettää ihana kesäviikko tuolla ihanalla saarella. Koska en ole mikään tunnettu luonnossa matkailija, niin antakaa meitsin aloittaa ihan pienillä askelilla. Kuka muu rakastaa Ahvenanmaan kesää?

Ruoka & juoma – Tokimeite

Kun päässyt syömään Heston Blumenthalin kolmen ruokalajin illallisen, niin nälkä vaan yltyy. Siis Michelin-tähtiä saaneiden tyyppien annosten testaamisen nälkä. Olen ihan ruokahullu. Tällä hetkellä mieli tekisi taas Lontoon vilinään ja siellä kiinnostelisi Yoshihiro Muratan Tokimeite.

Rakastan kaikkea ruokaa katukeittiöistä Michelin-ravintoloihin, mutta tuon Hestonin Eggs in verjuicen ja Meat fruitin jälkeen on tuntunut siltä, että pitää päästä testaamaan jotain vieläkin eeppisempää. Kenen muun matkoilla ruoka on yksi tärkeimmistä asioista?

 

Tässä oli siis meikältä muutama reissuhaave. Olisi mukava kuulla teidänkin, draamaattinen Heli ja ihana Inku.

Millaisia haaveita teikäläisellä on tällä hetkellä?

Previous Post Next Post

22 Comments

 • Reply Sunna torstai, 28 helmikuun, 2019 at 17:58

  Ymmärrän hyvin tuon vedon tiettyä paikkaa kohtaan! Mulla kiehtoo saksankieliset maat, ja näyttää nyt aika vankasti siltä, että oon pääsemässä viettämään ensi syksyn Wienissä ja kevään/kesän Saksassa. Peukut pystyssä sille, että pääset Balkanille pian taas rakijan ja vuorten syleilyyn!

 • Reply Kohteena maailma / Rami torstai, 28 helmikuun, 2019 at 19:37

  Olipas tajunnan räjäyttävänä tarinaa, joskin pommin jysäytti Heston Blumenthal – > aika konna olet :-D Ruoka on tosiaan iso osa matkailua ja varsinkin viime vuosina ylivoimaisesti suurin kuluerä reissuilla. Mutta yleensä jokaisen euron arvoista.

  New York ja Tokio toistuu näissä kaupunkisuosikeissa, ja varsinkin Tokio. Olisikohan kolmas tänään lukemani haaste, jossa Tokio on valittu unelmakohteeksi.

  Ja hei, gambling oli meillä molemmilla, mennäänkö samalle reissulle ;-) :-D

  Ps. Kyllä Trans-Siperian on extremeä.

 • Reply Emma sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 08:54

  Hei meillä on sama extreme-kohde – ja niin on ollut muuten usealla muullakin – että miten ois matkabloggaajien oma Trans-Siperian seikkailu? 😜

 • Reply Katja sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 12:23

  Kuinkahan mones tämän haasteen postaus on jonka luen, mutta nää on niin kivoja ja näistä saa inspiraatiota omiinkin matkasuunnitelmiin.
  Aivan ihana tuo talo tuossa Slovenian kuvassa!
  Balkania olisi kyllä kiva koluta läpi, viime keväänä käytiin Kroatiassa tekemässä pieni roadtrip ja ihastuttiin, olis haluttu käydä myös mm. Montenegron puolella mutta vuokra-autoapa ei saanutkaan sinne viedä ilman että siitä olisi etukäteen sopinut.

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 14:42

  Nämä 10 unelmakohdetta postaukset ovat koukuttavia! Jotenkin niistä pystyy hahmottamaan kirjoittajan persoonaa hieman paremmin – näin ainakin kuvittelen. :) Trans-Siperia täsmää myös oman (päänsisäisen) listani kanssa. Ruoka on keskeinen osa elämää ja matkustamista, mutta vaikka olen kokkaillut Michelin tähden ravintolassa, niin harvemmin tulee käytyä extreme-foodie-kohteissa – kiva nähdä siis kuvia Hestonin ja kumppaneiden luomuksista! :)

 • Reply Liisa - Studying the World sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 14:51

  Ihania reissuhaaveita! Tokio ja Japani yleisestikin on täälläkin aika korkealla unelmakohteiden listalla. Samoin Trans-Siperia – oon haaveillut siitä varmaan lapsuudesta asti. Kannatan siis yllä esitettyä ehdotusta matkabloggaajien yhteisestä TS-seikkailusta ;) haha!

 • Reply Heidi / Maailman äärellä sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 15:55

  Slovenia, glamping, Ahvenanmaa, Kuuba ja Lappi. Nämä ainakin voisin ottaa omalle listalleni. New Yorkinkin, mutta siellä olen jo käynyt useamman kerran… Haaveilu on ihan parasta, parempaa on vain se, kun saa varattua reissun haaveilemaansa kohteeseen!
  Toivottavasti pääset toteuttamaan pian mahdollisimman monta unelmaasi!

 • Reply Christa sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 16:00

  Kivoja haaveita, kelpaisi kaikki minullekin. Minua vetää eniten puoleensa Malediivit, jonne voisin mennä uudelleen ja uudelleen.
  New Yorkissa olen käynyt vain kerran, sekin 20 vuotta sitten. Kaupungin energia oli sellainen, jota en ole missään myöhemmin kokenut. Siitä asti olen kaivannut takaisin. Se toive toivottavasti toteutuu syksyllä.

 • Reply Reissu-Jani sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 17:40

  Slovenia maana ja kohteena on kyllä upea – kompakti maa jossa riittää nähtävää. Olen kaksi kertaa siellä käynyt. Sava joki on jäänyt mieleen — ns. luonto kutsui ja pysähdyin Sava-joen varrella, kävelin joen varteen – ja huomasin pääkalloilla varustetut miinavaara merkit. Jäätävä tunnelma… Tämä oli 2010 luvun alussa, jolloin miinoja oli vieläkin raivaamatta Balkanin sodan ajalta.

  Exterme kohteesta – Trans-Siberia, olen sinne lähdössä kesällä.

 • Reply Antti / Lanttimatkat sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 17:48

  Puhutaan täysin samaa kieltä! Ruoka on erittäin tärkeää matkailussa ja Ahvenanmaa olisi upea käyntikohde kesällä. Haluaisin pyöräillä Ahvenanmaan ympäri fillarilla, kalastaa samalla ja yöpyä mökeissä ja teltassa. Olisi ihanaa!

  Tahtoisin myös Makedoniaan, mutta nyt Turusta pääsee Skopjeen todella kätevästi ja edullisesti, joten mahdollisuudet parantuvat!

 • Reply Sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 3 maaliskuun, 2019 at 18:31

  Kyllä nämä haaveet kelpaisi tännekin. Kiva lukea muiden haaveita. Näistä saa inspiraatiota!

 • Reply Heli / Drama On The Road maanantai, 4 maaliskuun, 2019 at 12:15

  Huikeita nää kaikkein listat, niin erilaisia :D Mut saa aina seuraks toteuttaan unelmia mut kyllähän sä sen tiesit!

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 5 maaliskuun, 2019 at 10:24

  Sava-joki oli kyllä kivan positiivinen yllätys Belgradissa – että tuosta kaupungista löytyy tuolta joelta saarikin, jossa voi vaikka viettää rantaelämää, jos niin haluaa tai ainakin liikkua puistossa ihan kuin jossain maalla. Polkupyörälautta saarelle oli myös elämys!

 • Reply Merja / Merjan matkassa keskiviikko, 6 maaliskuun, 2019 at 17:58

  Mulla oli samat lähtökohdat, kun aloitin postausta rustaamaan. Ei ollut TOP10-listaa pöytälaatikossa ja aluksi tuntui, että ihan lyö tyhjää. Onhan niitä haaveita, mutta kun pitäisi valita vaan yksi per kategoria niin oli joidenkin teemojen kohdalla hankala paikka valita. Lappiin sun pitää ehdottomasti mennä. Se on upea ihan minä vuodenaikana tahansa. Mulla kokemusta eniten talvesta mutta itse haaveilen vaelluksesta (omalle listalle nostin Kuusamon joka ei kyl oo Lappia mutta pohjoisen vaellukset kelpais myös)

 • Reply Terhi keskiviikko, 6 maaliskuun, 2019 at 18:40

  Tässä ilmoittautuu yksi joka rakastaa kesäistä Ahvenanmaata. Siellä on käytävä veneellä joka kesä ja mäyräkoirat ovat mukana, totta kai!
  Myös Balkan kuuluu suosikkeihini.

 • Reply Martta / Martan matkassa keskiviikko, 6 maaliskuun, 2019 at 21:24

  Nämä haastepostaukset ovat todella inspiroivia ja moni paikka löytyy omalta listalta, mutta onpa näitä lukiessa tullut eteen uusia mielenkiintoisia paikkoja. Tuo linnan vuokraaminen olisi ihan mahtavaa, kerrankin saisin olla linnanrouvana :)

 • Reply Eeva / Eevagamunda-blogi torstai, 7 maaliskuun, 2019 at 22:44

  Inspiroivaa lukea muiden haaveita! Jaan kanssasi useamman, esimerkiksi Makedonian, joka on jäänyt multakin väliin, vaikka olen asunut Serbiassa ja kiertänyt useimmat alueen maat. Mitä tulee pyytämääsi Lapin matkailu-inspikseen: Lapsissa syntyneenä kehotan sinne ja äkkiä. Onhan ne maisemat ja rauha jokaisen suomalaisen koettava. Etenkin syksyn ruska on upea (en itsekään ole talven ystävä) :)

 • Reply Sofia / Project Forever perjantai, 8 maaliskuun, 2019 at 10:13

  Näitä haavepostauksia on kiva lukea! Kuubaan olen haaveillut pääseväni jo monena vuotena, mutta toistaiseksi koko Karibia on kokematta. Olisi mieletöntä sinne lähtiessä päästä näkemään monta eri kohdetta, mutta olen ymmärtänyt että Kuuban yhdistäminen muihin alueen maihin on hankalaa, tai lentää täytyisi ainakin Floridan kautta. Rehellisyyden nimissä en ole hirveästi asiaan perehtynyt sillä se ei ole ollut ajankohtaista, mutta siitä haaveilen! :)

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -matkablogi lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 06:49

  Meillä on sama kaupunkihaave – lähdetäänkö yhdessä New Yorkiin! Toi viinifestarit ja Sava-joki kuulostaa kyllä niin sulle sopivilta, Slovenian muutenkin olisi hurjan mielenkiintoista päästä joskus.

 • Reply Emilia/Matkan varrella lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 17:20

  Lappi munkin kotimaanhaaveena! Slovenia kanssa kiehtoo, sinne käy suunta heinäkuussa <3__<3 Kyselen sit vinkkejä itse expertiltä! ;D

 • Reply Sini lauantai, 9 maaliskuun, 2019 at 17:30

  Mun kotimaan kohde olis tuo sun luontokohde , Ahvenanmaa. Toistaiseksi olen nähnyt sen vain laivan ikkunasta ohikulkumatkalla. ,😊

 • Reply Mikko / Matkalla Missä Milloinkin lauantai, 23 maaliskuun, 2019 at 14:26

  Kuuba tuntui meistä hieman turistiselta, koko ajan oltiin myymässäjotain eikä selvä ”ei” auttanut. Mutta tuollainen reissu, jossa on jokin paikallinen mukana kuulostaa aivan mahtavalta. Voi kun miellekin olisi sellainen mahdollista!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1