Suomen suurin matkablogiyhteisö

4 x alkoholiton ja herkullinen ravintolailta Helsingissä

Kaupallinen yhteistyö: Raflaamo, Sokotel Oy.

Kävelet sisään ravintolaan ja suuntaat baarin puolelle mielessäsi freesi ja herkullinen drinkki ilman alkoholia. Millaisen vastaanoton saat tiskillä? Meneekö baarimestarilla sormi suuhun, ehdottaako hän sinulle colaa, tarjoaako hän sinulle valmista mocktail-listaa, vai loihtiiko hän sinulle täydellisen alkoholittoman yllätyksen innovatiivisella otteella?

Asian pitäisi olla jompi kumpi viimeisitä vaihtoehdoista, sillä sormi ei saisi koskaan mennä alkoholittomien kanssa suuhun, koska niissä on järjetön potentiaali. En ole ollut koskaan mikään hirveä alkoholillisten drinkkien ystävä, mutta alkoholittomia on etsitty enemmän myös sillä kulmalla, että sisareni ei oikein alkoholista perusta. Näin ollen yhteistyö alkoholittomien juomien puolesta tulikin eteen kuin tilauksesta ja lähdimme suurella mielenkiinnolla tutkimaan Raflaamon tarjontaa sisareni kanssa eräänä helmikuisena viikonloppuna Helsingissä. Projektin hashtag on #mymocktailmoment, joten jos käyt testaamassa Raflaamon paikkoja, niin käytä ihmeessä hashtagia. Saadaan näin jaettua mocktail-tietoutta muillekin!

Eläköön siis mocktailit! Toivottavasti tällaisia herkkuja alkaa näkymään enemmänkin. Vaikka olen vannoutunut viinin ystävä, ovat mocktailit ja alkoholittomat vaihtoehdot erittäin tervetullut lisä ravintolakäynteihin, sillä makumaailmaansa voi aina avartaa.

Pidemmittä puheitta, tästä postauksesta löytyy 4 x vinkkiä alkoholittomaan Helsinkiin. Näitä lipitellessä ei edes meinaa välillä muistaa, että se vahvempi juoma puuttuu lasista aivan kokonaan. Mitä vinkkejä sinulla on alkoholittomaan Helsinkiin?

#MYMOCKTAILMOMENT 1: raikasta basilikaa ja kirpakkaa karpaloa American Bar Tornissa

Viikonlopun ensimmäinen etappimme, Sokos Hotel Tornin American Bar nosti mocktailit omissa silmissäni aivan uudelle tasolle. Jotta testailu alkaisi asianmukaisesti, niin testasimme American Barissa kaikki mocktail-listan herkut: Voguen, Sweet Applen, Taimin sekä Valentine’s -mocktailin, jota kannattaa kysellä ystävänpäivän tienoilla. Pääsimme myös baaritiskin taakse kokoamaan omat mocktailimme.

American Barissa ihastuin ikihyviksi listalta löytyvään Taimiin, joka sisältää greippimehua, sitruunamehua, itse tehtyä inkiväärisiirappia, tuoretta inkivääriä, tuoretta basilikaa, sekä ripauksen mustapippuria. Tuo drinkki oli talven keskellä kuin lupaus tulevasta keväästä. Inkivääri lämmitti talven keskellä, mutta raikas basilika ja tuorepuristettu sitruuna lupasivat, että sieltä se kevät tulee. En jäänyt kaipaamaan lainkaan terästystä, sillä tämän mocktailin makumaailma oli täydellisesti balanssissa. Toinen yllättäjä oli ehdottomasti Vogue, joka sisälsi sitruunamehua, sokerisiirappia, sekä karpaloita ja punaherukoita.

American Barin mocktail-lista on mainio, mutta lisäpisteitä tuo on ehdottomasti se, että baarin puolelle voi tilata myös ruokaa. Ja sama toisin päin, eli ravintola Tornin puolelle voi tilata tarjoilijalta drinkit myös baarin puolelta. Me testattiin järjettömän hyvä risottopallero ja herkullinen rapuvoileipä, joiden takia voisin vierailla täällä useamminkin. Mocktail-listalta ei ainakaan vielä löydy, mutta kannattaa ehdottomasti kysyä jotain sitruksista mocktailia kalan tai rapuannoksen kanssa, sillä yhdistelmä toimii todella hyvin. Alla kuvat taivaallisesta rissottopallerosta sekä ystävänpäivän mocktailista, ihan huikean näköisiä, eikös?

American Bar hintataso (helmikuu 2018): Kaikki mocktailit 7 € / kpl (helmikuu 2018).

#MYMOCKTAILMOMENT 2: näköaloja Helsingin kattojen yllä ja laadukkaita alkoholittomia viinejä Ravintola Loisteessa

Sokos Hotel Vaakunan yläkerrassa sijaitsevassa ravintola Loisteessa on mielestäni yhdet parhaat näköalat Helsingin ylle. Meillä ei ollut tällä erää pöytävarausta, sillä suoritimme kierroksemme pistokokeena ja näin ollen näköalat jäivät tällä erää saamatta. Se ei kuitenkaan makuja haitannut. Ikkunoista pilkahteleva aurinko antoi lupauksen keväästä ja kaikki oli valtakunnassa hyvin.

Jos kuitenkin palataan niihin alkoholittomiin, niin Loisteessa ei ollut listalla itse mocktaileja, mutta alkoholittomia vaihtoehtoja kylläkin. Samoissa tiloissa toimii kuitenkin myös pelkkä baari, joten kannattaa kysäistä tarjoilijalta, joko vuorossa olisi baarimestari, joka osaisi taikoa mocktailin omiin mieltymyksiin.

Otimme Loisteessa testiin alkoholittoman alkumaljan sekä alkoholittoman valkoviinin, jonka testasimme Loisteen klassisen kalakeiton kanssa. Olen erittäin kuivien viinien ystävä, mutta olin varautunut siihen, ettei alkoholittomista vaihtoehdoista varmasti löydy rutikuivia vaihtoehtoja ja näin se on, alkoholittomista on haastavaa saada todella kuivia, sillä alkoholin puuttuminen pyöristetään näissä usein pienellä tai suuremmalla jäännössokerilla. Yllätyin kuitenkin siitä, etten kokenut Loisteen listalta löytyviä alkoholittomia viinejä liian makeaksi, sillä viinit oli viilennetty asianmukaisesti. Makea viini vaatii kunnon viilennyksen ja se oli täällä hoidossa. Toivottavasti mocktail-lista löytää tiensä myös loisteeseen jossain vaiheessa.

Ravintola Loisteen hintataso: Alkoholiton alkumalja 6,70 €, alkoholiton puna-, tai valkoviini 9,50 € (helmikuu 2018).

#MYMOCKTAILMOMENT 3: alkoholittomia drinkkejä ja ystäviä VENN:ssä

Joku Instagram-seuraaja on saattanut huomata, että VENN on yksi suosikkipaikoistani Helsingissä ja sille on syynsä. Paras syy meikäläisen mielestä on hyvät ja suht edukkaat viinit sekä hyvät ja edukkaat annokset, huikeata asiakaspalvelua unohtamatta. Mikonkatu 4:ssä on tehty hyvät rekrytoinnit. Suosikkini täällä on avokado-kana-lauta, joka maksaa vain 10 €. Koska kierroskaverini ei ollut syönyt täälläkään aiemmin, niin laitettiin tämä tuttu ja turvallinen annos testiin mocktailien kanssa.

Tilaamamme mocktailit olivat nimeltään ”syysmyrsky” sekä ”omenavarkaissa”. Syysmyrsky sisältää greippiä, limeä, kananmunan valkuaista, sitruunalimonaadia, gourmet-suolaa sekä spritea (tämä oli muuten ensimmäinen kerta vuosikymmeneen, kun maistoin spriteä, elämys sekin). Omenavarkaissa sisältää vihreää omenaa, limeä, inkivääriä, omenamehua, ginger beeriä ja maustettua sokeria. Kolmantena listalla on huikealta kuulostava mocktail ”kieli mattotelineessä”, mutta sen testaaminen jäi muille, sillä cola-juoma ei ole mun pala kakkua. Hauskimman kuuloinen mocktai ikinä sisältäisi greippiä, karpaloa, mustaherukkaa, vaahterasiirappia, cola-juomaa ja verigreippiä.

Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tilasin VENN Helsingissä jotain muuta kuin viiniä ruoan kanssa. Yllättäen kana-avokado-lankku toimii myös mocktailien kanssa. Mielestäni syysmyrskyssä oli maut erittäin tasapainossa ja makumaailma sopi lankun kanssa hyvin.

VENN Helsinki hintataso: Kaikki mocktailit 5,90 € / kpl (helmikuu 2018). Mocktailit saa myös cocktaileina, eli alkoholitonta voi nauttia tismalleen saman näköisenä kuin alkoholillista versiota. Pisteet VENN Helsingille tästä.

 

#MYMOCKTAILMOMENT 4: Bistro Manun mestarillinen illallinen ja useampi alkoholiton vaihtoehto

Sokos Hotel Presidentin tiloissa sijaitseva Bistro Manu on minulle sen verran uudempi tuttavuus, että olen käynyt täällä aiemmin vain yhdellä illallisella. Otin Manun kierrokseen mukaan, sillä halusin testata Manun blinit (alkaen 12 € / blini lisukkeilla) ja sen kuinka alkoholittomat toimivat alkuvuoden herkkujen kanssa. Bliniviikot jatkuvat Raflaamon ravintoloissa  muistaakseni maaliskuulle asti, joten kannattaa kiirehtiä, jos mieli tekee blinejä. Kaikki bliniviikkojen ravintolat löytyvät täältä.

Manussakaan ei ole erillistä mocktail-listaa, mutta asiantuntevaa henkilökuntaa kylläkin. Meistä otettiin hienosti koppi heti, kun kerroimme halumme testata jotain alkoholittomia vaihtoehtoja annosten kanssa. Listalla olisi ollut alkoholittomia viinejä sekä siidereitä, mutta koska halusimme testata blinejä, päädyin oluisiin, sillä alkoholittomien viinien hieman makea maailma olisi ehkä liikaa blineille. Alkoholittomia oluita oli listalla 3 kappaletta, joista testasimme lagerin sekä villin kortin, eli IPA:n. IPA oli ehkä hieman liian riskaapeli blinien kanssa, mutta lager toimi loistavasti. Tarjolla olisi myös ollut alkoholiton vehnäolut, mutta vannoutuneena vehnäoluen ystävänä rikoin rajoja ja testasin tällä erää muita vaihtoehtoja.

Bistro Manu saa ehdottomasti korkeat pisteet palvelualttiudesta. Tämäkin käynti oli pistokoe ja oli siinä kuulkaa hymyssä pidättelyä, kun tarjoilijat ottivat meidän alkoholittomat niin hyvin asiakseen. Jätetään siis toiveeksi tännekin se kunnon mocktail-lista, vaikka hyvän palvelun kanssa täälläkin saa loihdittua vaikka ja mitä.

Bistro Manun hintataso: Alkoholiton puna-, tai valkoviini 8 € / lasi, alkoholiton siiredi 5,6 € / pullo ja alkoholittomat oluet 4–5,60 € / pullo.

 

Tämän empiirisen tutkimuksen perusteella lähtisin siis ehdottomasti mocktailien perässä American Bariin tai VENN Helsinkiin, joissa mocktail-lista on valmiina. Manun hyvä valikoima alkoholittomien suhteen yllätti meitsin myös positiivisesti ja voisin ihan hyvin lähteä tänne myös iltaa istumaan, sillä alkoholiton vehnäolut on mielestäni aina vallan mainio idea.

Mitäs sitä sitten seuraavaksi testaisi Helsingissä mocktailien osalta? Heitä meitsille oma vinkkisi, olisi kiva viedä siskoa taas kierrokselle!

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki,Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply V-pullo. perjantai, 8 helmikuun, 2019 at 02:53

  Raitistelija, vegetaari ja lesbo.

  Ikävää sakkia!

 • Reply Piyya lauantai, 9 helmikuun, 2019 at 19:56

  Mocktailit on muuten usein todella parempia kuin ne cocktailit. Minusta hyvän baarimestari tunnistaa juuri siitä, että hän osaa tehdä hyvän mocktailin. VENNin valikoima on myös omassa suosiossa. Minähän toki juon myös mielellään sitä viiniä mutta aina joskus on kiva kun voi ottaa mocktailin erityisesti kun on autolla liikkeellä, eikä sitten tarvitse ottaa sitä Coca-Colaa aina.

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä sunnuntai, 10 helmikuun, 2019 at 15:35

  Taannoin eräällä blogiinkin päätyneellä viinibaarikierroksella kyselin viimeisessä paikassa mocktailia, kun cocktail-lista oli todella mielenkiintoinen, mutta alkoholikiintiö alkoi jo tuolta illalta olla täynnä. Ei löytynyt yhden yhtä, baarimikko tarjosi vain valmista pulloina myytävää alkoholitonta juomasekoitusta. En lämmennyt ja tilasin soodaveden. Toivottavasti mocktail-kulttuuri saisi lisää tuulta alleen ja siitä tulisi baareissa normi.

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi tiistai, 12 helmikuun, 2019 at 08:59

  Näitä täytyy kyllä ehdottomasti testata joskus. Itsehän en käytä alkoholia ollenkaan, koskaan, ja olen kyllä todistanut kymmeniä tilanteita, jossa alkoholitonta vaihtoehtoa tiedustellessa baaritiskin puolelta tuijottaa hölmistynyt katse. Ja näin ei tietenkään saisi koskaan olla.
  Kiva lukea tälläinen postaus!

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 15 helmikuun, 2019 at 22:14

  Toi ensimmäinen kommentti… toivottavasti edes sisäpiirihuumoria… *ihmiset, voi hyvää päivää*.
  Kiva ja asiantunteva postaus! Mulle kanssa hyvät drinkit kuuluu iltaan, mutta tässä iässä ei enää kestä kuin yhden kaksi alkoholilla ja sitten suosin mocktaileja. Nyt voisi suunnata Torniin!

 • Reply Tanja / Tanjan matkassa lauantai, 16 helmikuun, 2019 at 23:14

  Mä jätin alkoholin lähes kokonaan viime syksynä ja siksipä tää postaus on loistava :)
  Hard Rockissa on listalla hyvin mocktaileja ja ruokakin hyvää, joten sinne systerin kanssa?

  Kumpa vielä ravintolat ottaisivat kunnon alkoholittomia viinejä listoilleen ja pitäisivät ne sopivassa lämpötilassa niin kävisin ehdottomasti useammin ulkona.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1