Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolahommia Bukarestissa – iloa, ihmetystä ja kotiviiniä

Bukarest, voi ihana ja rappioromanttinen Bukarest. Jos nyt kuitenkin suoraan sanotaan, niin Bukarest ei tehnyt meikäläiseen lähtemätöntä vaikutusta ruokakaupunkina, vaikka olisin niin halunnut. Ruoka oli toisaalta ihan hyvää, mutta suurimmat wau-efektit jäivät tällä erää puuttumaan useasta vierailupaikasta. Mutta ai että, miten viihtyvyyteen ja sisustukseen täällä olikaan panostettu useimmissa paikoissa, me likey!

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että Bukarestissa on kuitenkin potentiaalia. Ehkä suurin juttu, mitä jäin reissullani kaipaamaan on se aito ja paikallinen ruoka. Paikallista viiniä tosin oli tarjolla hyvin, pisteet siitä! Ravintoloiden osalta tuntui, että kaupungissa tuli enemmän vastaan italialaista ja ranskalaista ruokaa kuin sitä paikallista, tai ehkä meitsi katseli vääriä paikkoja. Kuka tietää, ehkä lähden vielä paikallisten ruokien metsästykseen Romaniaan, sillä muutama paikka jäi vähän kutkuttamaan.

Pidemmittä puheitta, seuraavaksi pukkaisi ravintolajuttuja Bukarestista. Luvassa on kuivaa kananrintaa, vehreää viinibaaria, rappioromanttista kattoterassia ja euron litralta maksavaa vinkkuu. Nauttikaa ja poimikaa vinkit talteen!

KATTOTERASSIT

1. Pura Vida Sky (Strada Smârdan 7)

Mielestäni maisemiltaan parempi kattoterassi sijaitsi yllättäen hostellin katolla. Terassi oli rappioromanttinen, hieman rosoinen ja tunnelma mainio. Bukarestin rakennukset eivät olleet hirveän korkeita, eikä tämäkään terassi kavunnut hirveän korkealle, mutta kuitenkin sopivasti Bukarestin kattojen ylle.

Pura Vida Skyssä ei ole hissiä, mutta onneksi portaissa oli tsemppiviestejä. Täällä nauttii ehdottomasti lasillisen, jos toisenkin. Pienenä ihmetyksenä nostaisin reissukaverin proseccon, joka tarjoiltiin cosmopolitan-lasista. Viinilasihullu täällä hei! :—D

Hintataso: lasi viiniä n. 2 €.

 

2. Nomad Skybar (Etaj 1, Strada Smârdan 30)

Nomad nousi sisustukseltaan ja viinivalikoimaltaan Pura Vidan ohi meikäläisen mielessä. Molemmilla on tosin varmasti aikansa ja paikkansa. Me käytiin Nomadissa arki-iltana ja suht aikaisin, joten paikka oli vielä erittäin hiljainen. Voin tosin kuvitella, että Nomad näyttäytyy Romanian yöelämässä myös trendikkäänä menomestana.

Nomadiin pääsee hissillä, eli siitä myös plussaa, koska rappusten kapuaminen ei ole kaikille itsestäänselvyys. Tarjolla oli yllättävän herkullista paikallista viiniä, käykää testaamassa!

Hintataso: lasi viiniä n. 3 €.

KAHVILAT

1. Artichoke (45 Calea Victoriei)

Tälle paikalle voin antaa lämpimän suosituksen. Suloinen Artichoke on loistava aamupalapaikka ja sijaintikin vaikutti mielestäni mainiolta. Me ei tosin meinattu ensin löytää koko Artichokea, sillä kahvila sijaitsi rakennuksen käytävän päässä, eikä sinne ollut mitään opasteita. Onneksi etsintä palkittiin ja päästiin nauttimaan Artichoken aamupalasta.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan Artichoken aamupala oli vallan toimiva. Kahvimaidon sai vaihdettua kasvisversioon ja aamupalalautanen oli raikas. Yksinkertaista, mutta hyvää!

Hintataso: breakfast plate n. 5 € ja kahvi n. 3 €, ei paha.

 

2. Rue Du Pain (Calea Floreasca 111-113)

Ihan jeba ja Instagram-ystävällinen paikka, mutta en välttämättä juoksisi tämän perässä, sillä lokaatio on aika kaukana keskustasta. Jos tosin majoitut jossain paikan kulmilla, niin käy ehdottomasti testaamassa. Rue Du Pain saa ehdottomasti pisteet ruoan ulkonäöstä ja taivaallisen hyvästä tuorepuristetusta appelsiinimehusta, ai että!

Otin täällä itse klassisen eggs benedictin testiin ja Veera herkutteli myös makeammilla jutuilla. Eggs benedict ei tehnyt meikäläiseen vaikutusta, mutta ymmärrän hyvin, että Rue Du Pain on yksi Bukarestin trendikkäimmistä kahviloista ja sen huomasi väen määrästä. Palvelu oli todella loistavaa, mutta ruokakuvaa napatessamme ihmetykseksi nousi tarjoilija, joka säntäsi ilmoittamaan, että omista ruokahommista saa kyllä ottaa kuvia, muttei esim. tiskeistä, joissa näkyy herkut ja hinnat. Samassa huomasin, että myös ravintolan ikkunoita oli peitetty, eikä heillä tosiaan ollut verkkosivuja, joten pisti mietityttämään, että mitä salaisuuksia kahvila oikein pitää sisällään. :—D

Hintataso: en millään muista tarkkoja hintoja, eikä niitä voi tarkistaa verkkosivujen puuttuessa, mutta muistaakseni eggs benedict oli jotain n. 7 € luokkaa, kahvi n. 3 €. Myös täällä oli tarjolla kasvimaitoja.

3. The Urbanist (Strada Căldărari 3)

Ihana sisustus, ihanan urbaani tunnelma ja oh, mitä juomia! Urbanist vaikutti ainakin meikäläisen heti ensipuraisulla. Tämän paikan osalta en osaa sanoa muuten kuin viinin ja alkoholittoman drinksun osalta, mutta ai hitsiläinen, kun ”mehukin” oli nannaa.

Urbanist sopii mainiosti rentoon illanviettoon ja täällä myydään myös urbaaneja vaatteita. Jälleen raikasta, yksinkertaista ja hyvää.

Hintataso: lasi viiniä n. 2 €.

RAVINTOLAT

1. Burger si Scoici 27 (Strada Smârdan 27)

Älä anna punaisten ja muovisten pöytien hämätä, tässä paikassa on potentiaalia! Burger si Scoici 27 sijaitsee kiireisellä ravintolakadulla, jonka elämänmenoa oli kiva seurata lokakuun viilenevässä illassa paikallisen oluen ja viinin äärellä.

Burger si Scoicissa saa todellakin vatsansa täyteen ja vaikka paikka on enemmän burgeripaikka, maistuivat ne simpukatkin hyvälle. Olisivat tosin voineet jättää tuon jäätävän krutonkimäärän pois simpukoiden päältä, meni vähän haaskuuseen, sillä nämä eivät tarvitse krutonkeja mukaansa. Ehdottomasti jatkoon rennon illanvieton yhteydessä, täällä ei tarvitse hifistellä ja homma toimii.

Hintataso: simpukat n. 7 €, valkosipuliperunat n. 2 €, paikallinen talon viini 2,5 €.

2. Les Bourgeois (Strada Smârdan 20)

Tätä paikkaa katsoin vähän kauhuissani, sillä ravintolan terassi oli todella turboahdettu ja terassilla odotteli sisäänheittäjä. Tällaiset merkit on meikäläiselle aina totaalisia no go -hommia. Päätin kuitenkin olla avoimin mielin ja testata paikan lounaan, koska siinä ei testaamisessa paljoa hävinnyt.

Yllätyin itseasiassa paikasta positiivisesti, vaikka olin todella skeptinen astuessani sisään tähän ravintolaan. Alle 10 euron lounaaksi paketti oli todella toimiva, mutta ei mikään makumaailman räjäyttäjä.

Hintataso: kolmen ruokalajin lounas n. 5 € ja lounaan yhteydessä lasin viiniäkin sai -50 % hintaan, eli lasi viiniä n. 2 €.

3. Ză Lokal (Calea Victoriei 214)

Jälleen ihan jeba, vaikkei ehkä ulkonäöllisesti sitä kielikään. Ză Lokalia oltiin tituleerattu monessa paikassa parhaaksi hampurilaispaikaksi Bukarestissa ja toden totta, hampurilainen oli todella herkullinen.

Henkilökunta oli mielestäni vallan ihanaa ja auttavaista, sillä lista oli täällä vain liitutaululla raapustettuna ja vielä romaniaksi, joten meikäläiset kohtasivat taulun kanssa pientä kielimuuria. Pientä miinusta tosin satelee pikkuisen pehmeistä ranuista ja purkkimajoneesista. Kun kaikki oli muuten niin freesiä, olisivatpa tehneet myös majoneesin itse. Mutta tämä nyt oli vähän pikkusieluista, ehkä. Ehdottomasti jatkoon, seuraavaksi voisi ottaa salaatin burgerin viereen ranujen sijasta.

Hintataso: hampurilainen n. 9,5 €, ranskalaiset 3 € ja paikallinen olut n. 2 €.

4. Caru’ cu Bere (Strada Stavropoleos 5)

No voihan räkä, kun ei vaan toiminut niin ei. Ei jatkoon. Myös Caru’ cu Bere koreili korkealla Bukarestin ravintolalistoilla, mutta en kyllä ymmärrä, että miksi ihmeessä. Paikka oli ulkoisesti taas meitsille täysi no go, mutta ajattelin antaa jälleen mahdollisuuden. Tällä erää uhka ei ollut mahdollisuus.

Jäimme istumaan tilanpuutteen vuoksi ulos terassille, sisältä Caru’ cu Bere oli ehdottomasti tunnelmallisempi ja tosi viihtyisän näköinen. Sisätilojen lisäksi ainoa asia, mistä keksin hyvää on herkullinen juustolautanen, tosin sekin järjettömän iso kahdelle ja kallis, todella kallis muuhun hintatasoon verrattuna. Miinusta satelee myös järjettömästä kiireestä sekä todella kuivasta kananpalasesta. Olisin mieluusti tiedustellut tarjoilijalta jotain hyvää romanialaista ruokaa heidän listaltaan, mutta väkeä oli niin paljon, ettei tarjoilijoilla ollut aikaa asiakkaiden kanssa jutteluun. Jälkiruoaksi odoteltua espressoakin odoteltiin n. 20 min, silloin oli itse jälkiruokajäätelö jo sulanut.

Hintataso: juustolautanen n. 11 €, yksi kanan rintapala n. 5 €, vihannekset kanan kaveriksi n. 3 € ja lasi viiniä 13 €.

KOTIVIINILLE

1. Piata Obor -markkinat (Str. Ziduri Mosi nr. 4, Sector 2)

Kyllä vain! Hihkuin sisäisesti, kun Veera vei minut Piata Oborin markkinoille. Paikallisia ihmisiä myymässä kotiviinejään, järjettömän rosoinen terassi keskellä markkinoita ja hitsi, miten ihanaa porukkaa. Täällä kannattaa varautua siihen, että englantia ei välttämättä osata, mutta eipä se menoa haittaa.

En kyllä oikeasti ole mikään kotiviinin ystävä, mutta voiko olla enää parempaa kuin paikalliset markkinat, jossa niin nuoremmat kuin vanhemmat viinintekijät mainostavat omia kotitekosiaan. Jotenkin täällä välittyi niin ihana ja aito menneen ajan tunnelma, että ihastuin paikkaan täysin.

Hintataso: maan ja taivaan väliltä, kotiviinejä sai maistella ilmaiseksi, mutta muuten hinta oli n. 1-2 € välissä / litra.

 

Millaisia ravintolajuttuja sinulla on Bukarestista?

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki,Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

9 Comments

 • Reply H.Else perjantai, 16 marraskuun, 2018 at 12:47

  Siellä olen ollut vanhanvallanaikaan , eli aikaa on kulunut. Nyt heräsi mielenkiinto tuohon kaupunkiin ja maahankin. Silloin ei kyllä jäänyt ruokaelämyksiä mieleen. Ihanasti kuvasit nuo paikat ja vaihtoehdot. Kiitos?

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 18 marraskuun, 2018 at 12:01

   Kiitos ihanasta kommentista! <3 Romania on kyllä vallan mainio vaihtoehto muille Euroopan matkakohteille. :)

 • Reply Sateenmuru sunnuntai, 18 marraskuun, 2018 at 17:58

  Tosiaan, viihtyisästi sisustetun oloisia paikkoja, etenkin tuo Nomad Skybar sopii omaan silmään. Kiva myös, että olet kirjoittanut paikoista, joista et ole pitänyt: minusta aina tuntuu huonon valinnan jälkeen siltä, etten halua hukata enää minuuttiakaan elämästäni sellaisesta paikasta kirjoittamiseen jossa en ole viihtynyt, mutta tämä postaus sai ajattelemaan, että ehkä kannattaisi. : )

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 marraskuun, 2018 at 12:05

   Yleensä tykkään kirjoittaa vain suosittelupostauksia, mutta nyt olen ajatellut niinkin päin, että toisaalta olisi myös kiva tietää paikoista, jotka eivät niin vakuuta. Näin ollen pääsisin itsekin reissulla ”helpommalla”, jos vaikka muistuisi mieleen jonkun ei-niin-kiva-ravintolasuositus! :) Kiitos ihanasta kommentista!

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA maanantai, 19 marraskuun, 2018 at 08:41

  Hauskan oloisia paikkoja. Olisikohan tuo kuvauskielto tullut siitä, että kiertävät esim. viranomaismaksuja? Montenegrossa törmäsin samaan.

  Hintataso näyttää siltä, että tuonne voisi tehdä ruokamatkan. Jos valitsisi sellaisia paikkoja, joissa lähtökohdallisesti olisi paikallisia ruokia, niin söisi ehkä paremmin, kuin paikoissa, joissa yritetään tehdä ”länkkäriruokaa”?

  • Reply miraorvokki maanantai, 19 marraskuun, 2018 at 12:06

   Olen myös sitä mieltä, että Bukarest tarvitsee toisen mahdollisuuden ja nimenomaan silloin pitää etsiä niitä aitoja paikallisia, kun ihan noi Italia/Ranska -akselilla huojuvat ravintolat eivät kuitenkaan niin vakuttaneet. :) Tuo viranomaismaksu on muuten hyvä huomio, voi olla! En ole taas itse törmännyt tällaiseen, eli voi hyvin ollakin tuo sanomasi asia, joka on totta!

 • Reply Jaakko / lomalla viimeinkin tiistai, 20 marraskuun, 2018 at 22:59

  Kivoja vinkkejä! Itsellä kanssa Bukarestin ravintolavinkkejä tulossa blogiin piakkoin ?

 • Reply Travelloverin Annika lauantai, 24 marraskuun, 2018 at 10:25

  Ihastuttavia nuo kattoterassit ja kahvilat! Aina Bukarest-juttuja lukiessani mietin, missä ihmeen kaupungissa olen itse ollut, kun en muista yhtään tällaista fancya mestaa. Joko olen ollut totaalisen eksyksissä, tai sitten kaupunki on muuttunut yli kymmenessä vuodessa paljon. Veikkaan molempia.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, 24 marraskuun, 2018 at 18:40

  Bukarest on ihana, kiehtova ja kehittyvä kaupunki, johon putkahtelee uusia trendiravintoloita. :) Olette muuten ehtineet reissulla monessa ravintolassa piipahtaa herkuttelemassa! Moni olikin tuttuja paikkoja aiemmilta reissuiltani. :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1