Suomen suurin matkablogiyhteisö

La Serata Romana — roomalainen ilta Rossossa

Kaupallinen yhteistyö: Raflaamo / Rosso Iso Omena

Ennen kuin aloitat lukemisen, niin kysyn sinulta, koska olet viimeksi käynyt Rossossa? Oletko käynyt siellä viimeksi 15-kesäisenä kuten minä, etkä ole sen jälkeen vain saanut aikaiseksi sitä, että lähtisit testaamaan ravintolaa uudelleen? Niinpä, been there, done that. Aion kuitenkin kertoa tässä postauksessa pienen salaisuuden, Rosso ei ole enää sama kuin vuonna 2006.

Meidän naapurissa Vantaalla oli Rosso vielä muutama vuosi sitten ja melkein joka kerta siitä ohi kulkiessani mietin, että pitäisikö ravintolaa käydä testaamassa vuosien jälkeen. Vuodet kuitenkin vieri ohitseni ja ravintolakin lähti naapurista, joten idea jäi unholaan pitkäksi aikaa, mutta kun sain ehdotuksen uuden La Serata Romana -illallisen testaamisesta Ison Omenan Rossossa en enää miettinyt hetkeäkään. Ajattelin vain, että nyt viimein heitän menneisyyden pölyttyneet mielikuvani roskakoriin.

Roskakoriin ne pölyttyneet mielikuvat onneksi menivätkin, sillä Rosso yllätti ja ilahdutti uudella illallisellaan koko seuruetta roomalaisen illan muodossa. La Serata Romana eli roomalainen ilta on Rosson uudehko konsepti, joka sopii mainiosti pienemmille kuin suuremmille porukoille, vaikka juuri näin pikkujoulujen alla, sillä hinta ei päätä huimaa ja ilta sujuu kolmen ruokalajin kanssa leppoisasti. Mutta, mitä La Serata Romanaan siis kuuluu ja mikä on jutun juju?

Ison Omenan Rosson sisustus yllätti ja kauppakeskuksen hälinä katosi saman tien, kun astuimme sisään ravintolaan.

La Serata Romana vie illallistajan kolmen ruokalajin matkalle Roomaan. Illallistamaan voi lähteä vaikka yksin, mutta omaan kokemukseeni pohjautuen La Serata Romana sopii erityisesti porukalla kokoontumiseen. Vahva suositus esimerkiksi näin pikkujouluaikaan, sillä tämä illallinen sopii monelle kukkarolle ja konsepti niin pienelle kuin suurelle porukalle.

Menun hinta on asiakasomistajakortilla 25 € /hlö ja juomapaketti asiakasomistajakortilla 20 € /hlö. Kokonaisuudessaan pakettiin kuuluu siis lautasellinen antipasteja, neljä erilaista pizzaa, josta saa tuolla hintaa tilata vaikka kaikki neljä, panna cotta ja juomapakettiin alkumalja, lasi viiniä sekä avec -juoma jälkiruoan kanssa. Pizzaa rakastava ilahtuu siitä, että menulta saa tilata itselleen vaikka kaikki neljä pizzaa, jos vain jaksaa. Uskon myös, että moni ilahtuu siitä, että pizzoissa on tarjolla myös vegaaninen vaihtoehto. Juomapuolesta mainitsisin myös sen, että tarvittaessa vaihtoehdot saa alkoholittomana, mutta peruspakettiin kuuluu alkupalojen kanssa aperol spritz, pääruoan kanssa puolikuiva riesling tai marjainen barbera sekä jälkiruoan kanssa limoncello tai italialainen brandy.

La Serata Romana -menulla on tarjolla neljää erilaista pizzaa, joista jokainen voi valita oman suosikkinsa.

Saapuessamme Ison Omenan Rossoon meidät otettiin vastaan hymyssä suin. Läksimme testaamaan La Serata Romanaa maanantaina, jolloin ravintola oli varmasti hiljaisempi kuin yleensä. Saimme kulutettua hyvän ruoan, juoman ja juttujen äärellä useamman tunnin.

Seurueessamme oli neljä illallistajaa, joista yhden ruokavalio oli gluteeniton. Meitsi oli mokannut ja unohtanut ilmoittaa tästä, mutta positiiviseksi yllätykseksemme tarjoilijamme ei hätkähtänyt tietoa lainkaan, vaan ilmoitti oitis, että antipastilautanen sekä pizza onnistuu heillä myös gluteenittomana. Tästä siis pisteet kotiin Rossolle.

Alkuun nautimme herkullisen antipastilautasen, josta löytyi jokaiselle jotain. Kannattaa varoa, sillä alkupalat veivät ainakin meitsin hieman mennessään ja piti vähän hidastaa itseään, sillä meinasin jo hetkeksi unohtaa, että niin, ne pizzat olisi vielä tulossa ja jälkiruoka kanssa.

Koska meitä oli liikkeellä neljä, sovimme että testaamme jokainen eri pizzaa ja pääsemme näin maistamaan kaikkia tarjolla olevia pizzoja. Omaksi suosikikseni nousi yllättäen rustica bresaola, jonka täytteet olivat kuivattu naudan entrecote, vuohenjuusto, paahdettu paprika sekä tomaattivalkosipulidippi. Toinen vahva suositus menee vegaaniselle pizzalle, sillä yhdistelmänä artisokka, puolikuivattu tomaatti, kesäkurpitsa, punasipuli, granaattiomena,  sekä viikunabalsamicoa ja oliiviöljy ovat vain 6/5. Pizzoista vielä sen verran, että pohja oli ihanan rapea ja kaikkiin kuului päälle raikasta yrttisalaattia, josta yllätyin myös positiivisesti. Metisi rakastaa vihreää pizzan päällä nääs. Kokonaisuudessaan Ison Omenan menun löydät muuten täältä.

Näiden lippujen juju on se, että kun olet saanut syötyä edellisen pizzan, saat tätä heiluttamalla lisää. Hauska idea ainakin meikäläiselle, jolle se tarjoilijalle viittominen on aina niin hankalaa. :–D

Jälkiruoaksi La Serata Romanaan kuuluu piccolo panna cotta, joka on tällaiselle ei-jälkkäreitä-rakastavalle juuri sopiva jälkiruoka kokonsa puolesta. Juomapakettiin kuuluu avec jälkiruoan kanssa ja testasin tässä itseasiassa ensimmäistä kertaa ikinä klassista limoncelloa, koska oltiinhan nyt makumatkalla Italiassa.

Jälkiruoan kohdalla jokainen meistä taputteli ainakin henkisesti vatsaansa, sillä olimme kaikki aivan täynnä. Jokainen oli sitä mieltä, että hintaansa nähden La Serata Romana on vallan kannattava paketti illanistujaisiin. Vaikka Ison Omenan Rosso sijaitsee myös keskellä vilkasta kauppakeskusta, ei häly haitannut iltaa ollenkaan, vaan miljoo sai peräti unohtamaan hetkittäin sen, että olemme sisällä kauppakeskuksessa. Olen ehkä itse vieläkin vähän hämmentynyt siitä, kuinka mielikuvani Rossosta muuttuivat tämän yhden illan aikana.

Ison Omenan Rosson lokaatio on muuten aika mainio. En ollut koskaan vielä mennyt metrolla näin pitkälle Espoon suuntaan, mutta opinpahan nyt, että Isossa Omenassa käy näin helposti useamminkin. Metrohan siis menee suoraan Isoon Omenaan, eli matka on helppo taittaa vaikka Vantaalta asti.

Kaiken kaikkiaan La Serata Romana jäi mieleen positiivisena. Jos siis etsit rentoa illallispaikka pikkujouluihin tai kaveriporukan tapaamiseen, voin lämpimästi ruositella Ison Omenan Rossoa. Ruoka oli konstailematonta, täyttävää ja raikasta.

Joko siellä on pikkujoulut suunniteltuna? Mikäli paikka on vielä auki, niin pöytävarauksen Ison Omenan Rossoon voi tehdä täällä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Maarit Johanna sunnuntai, 11 marraskuun, 2018 at 19:01

  Limoncellot jäi kyllä seuraavaan kertaan, mutta muuten oli niin herkkua että! Pölyttynyt oli mielikuva mullakin, mutta ihanaa, että brändit raikastuvat ja keksivät kaikkea tällaista uutta kivaa :)
  Yllätyin joustavuudesta. Niin vegejuttujen, gluteenittomien ja alkoholittomien suhteen. Just näin sen nykyään pitää ollakin!

  • Reply miraorvokki maanantai, 12 marraskuun, 2018 at 09:42

   Toi joustavuus oli kyllä huikea plussa! Mulla meinas itsellä tulla pala kurkkuun, kun olin unohtanut T:n ruokavalion, mutta ai että, kuinka ihanaa oli, että sekin järjestyi oitis! Eli tosi hyvin Rosso veti tämän casen, pölyttyneet mielikuvat jäi meiltä kaikilta unholaan.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.