Tony’s deli – herkulliset afterworkit Helsingissä

Kaupallinen yhteistyö: Tony’s deli

Suljen tietokoneeni Kampin toimistolla ja katson kelloa — pian lähden kävelemään Bulevardille. Olen varannut pöydän viideksi italialaiseen ravintolaan, jonne menen viettämään afterworkeja ystäväni kanssa ihan tavallisena keskiviikkona. Näen ystävääni hävyttömän harvoin, vain kerran tai pari vuodessa, vaikka asumme nykyään taas samassa kaupungissa.

Kun kävelen Bulevardille, on tunnelma kutkuttava. Onpa taas ihanaa herkutella toisen kanssa ja vaihtaa kuulumisia pitkästä aikaa, pitkän kaavan mukaan. Tänään ei ole kiire minnekään.

Koska emme olleet nähneet ystäväni kanssa aikoihin, oli tiedossa, että juteltavaa näillä aftereilla riittää. Näin ollen kolmen ruokalajin illallinen työpäivän jälkeen ei vaikuttanut yhtään huonolta idealta — kun kerrankin saadaan aikaiseksi lähteä, nautitaan nyt sitten kaikilla aisteilla klassisen Italian ja Veneton alueen makumaailmoista.

Kello viiden ruuhka ja Bulevardin hälinä jää taaksemme, kun astumme sisään punaseinäiseen ravintolaan. Ilmassa tuoksuu Italia, nurkasta kuuluu helisevää puhetta ja korviin kantautuu kuohuviinipullon korkin poksahdus.

Meidät ohjataan pöytään, jossa palaa kynttilä. Hetken mietin, että miksi en tee tällaista ystävieni kanssa useammin. Ihanaa, että pöydän toisella puolella on myös tyyppi, jonka tiedän tarvitsevan pientä breikkiä kiireisen syksyn keskelle. Ihanaa, että pöydän toisella puolella on myös tyyppi, joka arvostaa hyvää ruokaa ja juomaa, eikä hänelläkään ole tänään kiire minnekään.

Kuulen kysymyksen ”Ottaisitteko alkuun jotain herkullista juotavaa?”. Luotan tarjoilijan suositukseen ja löydän pian edestäni venetolaisista juuristaan tutun Bellinin. Nyt pitääkin miettiä, mitä haluamme syödä kolmen annoksen verran.

Avaamme menut hymyssä suin ja saan ilokseni kuulla tarjoilijaltamme, että valkoisen tryffelin aika on jälleen tullut. Vaikka muutkin listan annokset kuulostavat herkullisilta, en voi ohittaa Genovan ja Torinon välistä Suomeen tuotua saalista, eli Alban kaupungin tryffeleitä. Sesonki on aina sesonki ja nyt on paras aika maistaa annoksen päälle hitaasti tippuvaa valkoista kultaa, jonka tuoksua en voi vastustaa.

Hetken muistelen, että mistä rakkauteni tryffeleihin onkaan saanut alkunsa. Ehkäpä rakkaus juontaa juurensa aikaan, jolloin asuin Slovenian Portorožissa, josta oli niin lyhyt matka Italian puolelle, ettei italialaisilta herkuilta voinut välttyä. Nykyisin, jos vain kuulen sanat tryffeli ja sesonki, olen aivan myyty jo ennakkoon.

Menua lukiessani mietin, että on hienoa, että tryffeleitä arvostetaan myös meillä pohjolassa ja niiden ympärille on osattu rakentaa näin houkuttelevia kokonaisuuksia — ja kaiken kruunaa se, että tryffeleitä saa lisättyä kaikkiin haluamiinsa annoksiin. Päätän ottaa pääruoaksi sesonkimenulta löytyvän tryffelirisoton, sillä olen varma, että annos on taivaallinen. Alkupalaksi valitsen aina herkulliset gorgonzolalla kuorrutetut valkosipulietanat, ystäväni taivaalliset kampasimpukat ja jälkiruoaksi päätämme nauttia Taleggio D.O.P -juustoa grappasiirapilla sekä klassisen tiramisun.

Juomatarjonta on herkullinen, mutta yksi pullo houkuttelee minua ylitse muiden — Franciacorta, tuo italian samppanja, johon törmään ravintoloissa harvoin saa veden kielelleni. Ehdotan, josko herkuttelisimme sillä läpi aterian ja ehdotukseni menee läpi ystävälleni. Kun nostan ryhdikkään Franciacortan huulilleni voin kuvitella hetken, että olen oikeasti Italiassa, vaikka istunkin keskellä Helsinkiä sateisena arkipäivänä.

Nautimme viinistä, nautimme ruoasta. Puhumme arjesta, haaveilemme tulevasta. Taputtelemme vatsaamme ja naureskelemme, ettemme ole syöneet aikoihin näin hyvin. Olen niin onnellinen, että saimme nämä afterworkit aikaiseksi.

Tämä ilta tuli todellakin tarpeeseen. Hassua, miten yksi pieni ilta arjen keskellä voi tuoda näin paljon positiivista voimaa. Seura oli ehdottomasti loistavaa, mutta puitteet, palvelu ja ruoka kruunasi kaiken. Aion jatkossakin muistaa, että ystävien kanssa kannattaa lähteä töiden jälkeen syömään aina välillä, ettei vallan mökkihöperöidy arjen keskellä.

Ihmiset, käykää oikeasti välillä ottamassa pieni breikki arjesta, ottakaa vanhoja ystäviä mukaanne ja nauttikaa kiireettömästä illasta arjen keskellä. Olette kaikki sen ansainneet.

Koska sinä suuntasit viimeksi töiden jälkeen afterworkeille?

Tämä illallinen oli toteutettu yhteistyössä Tony’s delin kanssa. Yhteistyö oli erittäin onnistunut, sillä sain tästä illasta paljon puhtia harmaan syksyn keskelle ja voin suositella ravintolaa todella lämpimästi. Makumaailmat olivat kohdallaan ja palvelu oli ensiluokkaista. Ihastuin erityisesti kausittain vaihtuvan menu-ideaan ja siihen, että viinilistalla oli Franciacortaa, jonka perään kuolaan useasti. Italialaisen ruoan ystäville myös vinkiksi, että listalta saa paljon muutakin kuin klassisia italialaisia annoksia, sillä Tony’s delistä löytyy myös useita mainioita Veneton alueen herkkuja.

Aion jatkossakin muistaa, että pieni breikki arjesta on ihan sallittua ja suotavaa ja viikollakin voi herkutella ystävien kanssa. Meitsin puolesta koko ilta oli täysi kymppi. Ota sinäkin breikki arjesta ja tee pöytävaraus Tony’s deliin täältä.Tony’s deli sijaitsee osoitteessa Bulevardi 7, eli lokaatio on vallan mainio näin Vantaalla asuvankin näkökulmassa. Tony’s deliin pääsee helposti niin julkisilla kuin kävellen. Tryffeleitä on saatavilla sesongin mukaan, näillä näkymin joulukuulle saakka. Käy siis herkuttelemassa pian!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

  • Reply Sini / Sini matkakuumeessa keskiviikko, lokakuu 24, 2018 at 16:42

    Tuon raflan voi hyvin yhdistää myös teatteri-iltaan niin kuin itse kerran tein miehen kanssa. Aleksanterin teatteri on Tony’s Delistä kivenheiton päästä. Otettiin joku valmis menu (en enää muista mikä). Annokset oli hyviä, mutta liian isoja (mikä oli ainoa negatiivinen asia meidän kokemuksessa). Oltiin alkuruoasta jo melkein täynnä. Ei tietenkään osattu lopettaa syömistä kesken, kun oli niin hyvää. Pääruoka ja jälkkäri jäi osittain syömättä tuon takia.

    • Reply miraorvokki keskiviikko, lokakuu 24, 2018 at 18:11

      Hei tuo olikin hyvä vinkki, en itse tullut edes aatelleeksi! Todellakin sopisi tuo teatteri + Tony’s, aivan huikea yhdistelmä olisi! Mainiota, pitää joskus testata tämä yhdistelmä! :) Ja totta, annokset olivat suht kookkaita, että vatsan sai todellakin täyteen! Mä otin alkuun nuo etanat, jotka eivät olleet kooltaan aivan niin isot, joten jaksoin syödä jälkkärijuustotkin. Oli kyllä herkkua!

  • Reply Jaakko / Lomalla viimeinkin sunnuntai, lokakuu 28, 2018 at 20:49

    Ehdottomasti kannattaa käydä töiden jälkeen aina välillä syömässä. Itse tykkään enemmän arkena käydä ulkona syömässä ja viiikonloppuna tehdä itse. Jotenkin ajattelin etukäteen että jutussa on tiedossa hyviä afterwork tarjouksia Tony’s Deliin, jotenkin yhdistän mielessäni että after workissa viini tai ruokatarjouksia, muistelin että tuolla on ainakin ollut antipastopöytä ? kiva ilta teillä ollut varmasti.

  • Reply Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta lauantai, marraskuu 3, 2018 at 12:44

    Ihanaa, että tryffelikaudesta saa nauttia siellä Suomen syksyssäkin! Minäkään en voi koskaan vastustaa, jos listalla on jotain, jossa mainitaan tryffeli. Ja olet aivan oikeassa, kiireetön arki-ilta ystävän seurassa on todella rentouttava. Pitäisi tehdä ehdottomasti useammin. Miksiköhän se tuntuu nykyään olevan suurempaa luksusta kuin viikonloppumatka johonkin eurooppalaiseen kaupunkiin, vaikka luulisi sen olevan helpommin järjestettävissä?

  • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa lauantai, marraskuu 3, 2018 at 17:54

    Eiiiiiii pääruokana trtffelirisottoa! Kävin hetki sitten itsekin täällä herkuttelemassa tryffeleillä ja kaikki meni muuten todella hyvin paitsi tein yhden vakavan virheen: tilasin alkuruokana tryffelirisottoa. Se oli niin herkullista, että harmitti todella paljon että en ottanut sitä pääruuan kokoisena annoksena. Niiiin hyvää!

    Miulle oli ihan uusi tuttavuus tuo Franciacorta, kiva oli lukea siitä kokemuksia ja ehkäpä voisin maistaa sitä. Ikuiselle prosecco-fanille voisi olla hyvä kilpailija tämä.

  • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, marraskuu 3, 2018 at 19:26

    Tony’s Delissä on kyllä tullut vietettyä ilta jos toinenkin ystävien kanssa, sopivan rento paikka illanviettoon ja varsinkin se tapas-tiski on ollut ehdoton suosikki! Mut siis nyt kaipaan kyllä ehdottomasti tryffeli-risottoa, oi nam!

  • Reply Outi lauantai, marraskuu 3, 2018 at 21:57

    Minulla on Tony’s Delistä vähän keskinkertaisia kokemuksia, mutta niistä on jo useampi vuosi aikaa. SIlti, tuo tryffelirisotto kuulostaa kyllä varsin mainiolta, joten pitäisi ehkä antaa Tonylle jälleen mahdollisuus? Kolmas kerta toden sanoo!

  • Vastaa käyttäjälle Jaakko / Lomalla viimeinkin Cancel Reply

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.