Suomen suurin matkablogiyhteisö

Sava testaa – koiraystävällinen Sokos Hotel Ilves

Yhteistyössä: Sokos Hotel Ilves, Tampere.

Helmikuussa talouteemme muutti pieni kääpiömäyräkoira Sava. Tämä karvakorva on tietysti omasta mielestäni maailman suloisin ja helpoin tapaus, joten haluaisin viedä Savaa aina kaikkialle, minne menen itsekin.

Koiran kanssa kulkeminen matkailun näkökulmasta on kuitenkin itselleni vielä erittäin vierasta ja voin kuvitella, että moni siellä ruudun takana painii samojen ongelmien kanssa – minne koiraa voi ottaa mukaan, mistä löytyy koiraystävälliset hotellit, ravintolat, tapahtumat? Missä meikäläisiä ei katsota kieroon, jos otetaan karvakorva mukaan rientoihin?

Tästä pohdinnasta sainkin idean siitä, että miksi en valjastaisi Savaa oman blogini vieraskynäilijäksi, sillä tahtotilahan on, että Sagwis kulkee mukanamme monissa eri seikkailuissa tulevaisuudessa. Toivon, että näistä postauksista on hyötyä monelle koiramatkailusta haaveilevalle ja koiramatkailua harrastaville nyt ja tulevaisuudessa.

Savan omat vieraskynäilyt kulkee tästä päivästä lähtien blogissani Sava testaa -otsikolla. Kun silmiisi siis osuu Sava testaa, niin tiedät, että postaukset on kirjoitettu koiramatkailun näkökulmasta.

Pidemmittä puheitta, polkaistaan ensimmäinen Sava testaa -postaus käyntiin! Ensimmäinen koiramatkailu -seikkailumme tapahtui Sokos Hotel Ilveksessä Tampereella.

18. kerroksen näkymät Ilveksestä ovat aika muikeat. Jos joku kaupunki on kaunis yläilmoista, se on Tampere.

Yhteenveto Miran sanoin

Tämä majoituskerta oli itselleni sekä Savalle ensimmäinen legendaarisessa Ilveksessä ja täytyy kyllä sanoa, että yllätyin hotellista positiivisesti. Ilveksestä tuli heittämällä yksi suosikkihotelleistani Tampereella.

Hotellin laatu oli taattua Sokos-laatua, mielenkiintoisilla twisteillä. Jos nyt jotain pitää mainita, niin esimerkiksi saunaosasto poreammeineen ja aamupala mustallamakkaralla höystettynä saivat omat pisteeni nousemaan – ja ai hitsiläinen, millainen näkymä Ilveksen huoneista aukeaakaan Tampereen ylle! Mikään ei ole hotellissa mielestäni parempaa kuin huikea näköala.

Vaikka minulla ei ole ollut yhtään kaipuuta Tampereelle asumisvuosieni jälkeen, pitää myöntää, että nyt pieni nostalgia-kaipuu nosti päätään. Tästä ei enää lokaatio Tampereella paremmaksi muutu, eikä maisema paljoa parane, joten pienellä ihmisellä on Ilveksessä kaikki hyvin – mutta niin myös lemmikilläkin. Me majoituimme Ilveksen Superior Twin -huoneessa, joka sijaitsi Ilveksen kerroksessa 18. 

Lemmikin majoittaminen Sokos Hotelliin maksaa 15 € /vuorokausi ja lemmikkipaikan varaaminen hotelliin on helppoa. Varaus lemmikille tehdään ottamalla yhteyttä hotelliin puhelimitse ja hotellin henkilökunta otti Savan saapumisen hyvin vastaan. Saapuessamme hotelliin meille jaettiin koiran oma goodie bag, joka sisälsi kartan koirapuistoista, lenkkipolkusuosituksista ja lähimmästä eläinklinikasta. Goodie bagin sisältä löytyi myös herkkuja ja meidän huone oli varustettu koiran vesikupilla ja -pedillä. Lisää Sokos Hotellien lemmikkipolitiikasta löydät täältä.

Lemmikki + hotelli -untuvikkoina meitä hieman jännitti tämä ensimmäinen reissu hotellissa. Pahinta olisi ollut tietysti se, ettei Sava olisi tottunut huoneeseen ja olisi jäänyt vinkumaan suruaan, kun poistuimme itse huoneesta. Onneksi vinkuminen jäi vain peloksi, sillä Sava on aika nopeasti sopeutuva tyyppi, mutta tuleviakin  kertoja silmällä pitäen, nostaisin koiran kanssa matkaavalle seuraavia vinkkejä, jotka kannattaa laittaa muistiin:

→ Saavu hotellille hyvissä ajoin, tutustuta koira ympäristöön ja huoneeseen. Sava tottuu nopeasti uuteen ympäristöön, mutta on silti tärkeää, että koira saa haistella paikat omassa rauhassa ja tutkia ne paikat, mitä haluaa tutkia. Kun tutkimukset on tehty, myös koira rauhoittuu. Savahan pyöri ihan vauhkona ensimmäiset minuutit hotellilla, mutta kun haistelut oli haisteltu, niin tirriäinen rauhoittui nopeasti.

→ Harjoittele poistumista muutamaan kertaan ja kuuntele, jääkö koira itkemään ikävänsä.  Tämä tyyli jäi meille päälle Savan pentuajoista, kun opetettiin tirriäistä olemaan yksin. Tyyli toimii edelleen uusissa paikoissa, jos Sava on jätettävä joksikin aikaa yksin. Eli ulos vaan huoneesta, reaktion kuuntelu oven takana ja jonkin ajan päästä takaisin huoneeseen, näin koira tajuaa, että kyllä me tullaan takaisin vielä, ei mitään hätää.

Ota koiralle omia leluja mukaan ja jätä vaikkapa oma käytetty paitasi lattialle, jos koira haluaa käpertyä tuttuihin tuoksuihin. Meidän tirriäisellä on tapana etsiä kotonakin meidän poissa olleessa jommankumman ihmisen vaate ja käpertyä sen sisään nukkumaan, joten uudessa ympäristössä tämä paita lattialle -kikka toimii hyvin. Paidan jättäminen lattialle toimii turvallisen tuoksun tuojana, kun ympäristö on muuten uusi ja vieras.

Koiraystävällinen kartta on koiran kanssa matkaavan pelastus. Tämä oli tällä reissulla nopeampi apu kuin Google.

Yhteenveto Savan sanoin

Kelpaa! Yöunet keskeytyivät vain kerran ja rauhallisuudesta plussaa, vaikka sijainti onkin keskeinen. Mikään ei olisi pahempaa kuin ohutseinäinen majapaikka, jossa havahtuisin haukkuherkkänä jokaiseen kolahdukseen.  Lähtisin uudelleenkin, sillä meitsiltä jäi paljon paikkoja tutkimatta vielä.

→ Koiraystävällisyys: Henkilökunta leperteli kääpiömäykylle, meitsi approves. Sisäänkirjautumisen yhteydessä ihmisille annettiin kartta lähimmistä koirapuitoista ja lenkkipoluista, jonka jälkeen huoneessa odotti kolme erilaista herkkupakettia, koirapeti, ruokakuppi, kakkapusseja.. mainitsinko jo herkut? Olin ihan hurmioitunut niistä! Sokos Hotellien herkut ovat muuten Best Friend -tuotteita.

→ Huone: Heräsin vain kerran yöllä kolahdukseen, joka kuului viereisestä huoneesta ja haukahdin, kun pelästyin. Muuten huone oli todella rauhallinen. Huomiona nostaisin sen, ettei huoneessa ei ollut johtoja, joita voisin pureskella! Tihutöiden mahdollisuus oli siis pyöreä nolla ja ”lemmikki huoneessa” -kyltti estää karkaamisyritykset. Kun kyltti asetetaan ovenkahvaan, on se merkki siitä, ettei hotellin henkilökunta tule huoneeseen esim. siivouksen merkeissä. Ihmisteni mielestä tihutyömahdollisuuksien minimointi oli hyvä, mä tietysti haluaisin aina vähän jännitystä elämään.

→ Helppous liikkua ympäristössä: Vaikka olimme korkealla 18. kerroksessa, ei se haitannut menoani. Hotelli on aika keskustassa, mitä jännitin aluksi ja koska en osaa pissata muualle kuin nurmikolle, piti kävellä kääpiömäykyn näkökulmasta aika pitkä matka, ennen kuin rakko saatiin tyhjäksi. Ympäristö tuntui kuitenkin olevan hyvin koiraystävällinen, enkä saanut pitkiä katseita osakseni, ehkä täällä liikkuu moni muukin karvakorva siis!

→ Kanssavieraiden ystävällisyys: Yksi pariskunta tuli yllättäen vähän liian lähelle meitsii sisäänkirjautuessa ja haukahdin niille, personal space much?! Kukaan ei onneksi marmattanut huudahduksesta siitä mulle, paitsi mun ihmis-mami hieman hyssytteli. Hissimatkat olikin sitten jännittäviä, kun aina joku leperteli mulle. Olin ehkä hotellin söpöin tyyppi, kun sain niin paljon huomioita osakseni. Omia kanssavieraita ei voi tietysti valita, mutta vaikutti siltä, että meitsin kanssa samaan aikaan tänne osui tosi fiksua sakkia, kiitos kanssavieraille siis! Muita lemmikkejä en bongannut tällä reissulla, mutta älkää pelätkö karvakorvat, Ilveksessä oli hyvä olla!

Jos et halua poistua pitkän matkan päähän huoneestasi koiran takia, on Ilveksen alakerrassa useita ravintolavaihtoehtoja. Saman katon alta löytyy Frans & Marie, Masuuni, Amarillo ja Ukko Nooa.

Uskaltaisin suositella Sokos Hotel Ilvestä kaikille koiren kanssa Tampereelle matkaaville, sillä koira otettiin hyvin huomioon.

Sijainti on tosin todella keskeinen, eli sopeutuminen riippuu paljon karvakorvasta – vilinään tottumattomampi koira voi ottaa oman aikansa, että tottuu ulkoiluun näin keskeisellä paikalla. Meidän hieman haukkuherkkä tirriäinen selvityi yöstään Ilveksessä vain yhdella öisellä havahtumisella, joten äänieristeistä satelee plussaa hotellille. Uskon, että tulemme mahdollisesti jatkossakin majoittumaan Tampereen vierailuilla Ilveksessä, koska koen, että hotellista on niin helppoa kulkea eri paikkoihin, joita itse kierrän Tampereen vierailuillani.

Mikä on sinun suosikkihotellisi koiraystävälliseen matkailuun Tampereella?

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Mirka/ Reason for Season maanantai, 15 lokakuun, 2018 at 11:17

  Mä tykkään Ilveksestä! Taitaa olla mun suosikkihotellini Tampereella. Kylpyläosasto on niin kiva ja hei, tää maisema! Palaisin hotelliin kyllä mielelläni milloin vain :).

  • Reply miraorvokki maanantai, 15 lokakuun, 2018 at 12:49

   Ilves vei kyllä pisteet kotiin! Ihanaa varsinkin, että on koiraystävällinen hotelli, niin voidaan Savan kanssa käydä uudelleenkin tuolla. Ja toi maisema, toi maisema! <3

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 15 lokakuun, 2018 at 18:55

  Omista koiran kanssa vietetyistä hotelliöistä on kyllä aikaa. Mutta niitä muistellessa hyviä vinkkejä olit kirjoittanut koiranomistajille hotelliin majoittautumisesta, pisteet siitä! Ilvekselle plussaa myös sijainnista, siitä on helppo lähteä koiran kanssa lenkille vaikkapa Pyynikille saakka rantoja pitkin.

  Mitä sitten tulee Ilvekseen, niin sehän on ollut vuosia suosikkihotellini kotikaupungissa. Viimeksi siellä kävin aamiaisella sunnuntaiaamuna, kun majoituin kuitenkin huoneesta huolimatta kotona :-D No se on toinen tarina ja näin oli alkuperäinen suunnitelmakin. Se mikä pisti viikonloppuna silmään oli maisemat, mitkä perushintaisesta huoneesta alakerroksista Ratinan puolelle oli – tai lähinnä niiden puute. Itsekin olen noita yläkerroksen maisemahuoneita aina hehkuttanut, mutta karu totuus on se, että toisella puolella hotellia ja varsinkin alakerroksissa maisemat ovat mitäänsanomattomat. Eli olkoon vinkkinä se, että jos Ilveksessä majoitut, niin pidä huoli siitä, että huoneesi on Tammerkosken sillalle päin ja maksa siitä tarvittaessa se lisähinta. Nyt en sitä halunnut maksaa, kun tiesin, että todennäköisesti en ehdi niitä maisemia minuuttiakaan ihailemaan. Yleensä Ilveksessä majoittautuessa tulee yllättävän paljon käytettyä aikaa juuri kaupungin parhaiden maisemien katseluun – siis yläkerroksissa Tammerkosken sillalle päin ;-)

  P.S. Masuuni on hotelliravintolaksi erittäin laadukas eli sille pisteet ja vahva suositus.

 • Reply Emma tiistai, 16 lokakuun, 2018 at 10:06

  Ilves on kyllä ihan legendaarinen, mutta kyllä Torni pesee sen selkeästi, joten ens kerralla Savan kanssa sitten vielä korkeammalle! Myös Tornin aamupala (aamupalahan on mun mielestä hotelliyöpymisessä kaikkein parasta) on ihan eri luokkaa kuin Ilveksen. Mutta voi että Sava on kyllä söpö, lisää näitä juttuja!

 • Reply Terhi/Fammo matkalla tiistai, 16 lokakuun, 2018 at 17:57

  Koiran/koirien kanssa matkailu on tuttua. Meilläkin on mäyräkoiria ja joissain hotelleissa ne otetaan huomioon paremmin, toisissa ei mitenkään, no maksu kyllä aina otetaan ja sekin vaihtelee paljon. Koskaan emme ole saaneet herkkupakettia, ehkä täytyykin lähteä Tampereelle?Hotelli Ilveksessä olen joskus yöpynyt (ilman koiraa) ja muistan hienon näkymän Tammerkoskelle.

 • Reply VEERAPIRITA / Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa keskiviikko, 17 lokakuun, 2018 at 15:55

  Voihan Sava! <3 Heh, meillä oli kanssa jo varattuna syyskuun lopussa Tampereelta Tornista hotellihuone, johon meidän oli tarkoitus mennä Kyösti-neidin kanssa. Jouduttiin perumaan se yllättävistä syistä, mutta vielä tämän vuoden puolella haluan käydä testaamassa Tornin (haluan sinne korkeuksiin :D ) – Ilves on itselle klassikko, aina majoitun siellä Tampereella käydessä ja on kyllä ollut tosi hyvä aina. Kiitos koiramaisista vinkeistä, niitä tullaan varmasti myös me tarviimaan! Tuo oli kiva yllätys, miten useaan hotelliin saa ottaa koiran mukaan, tuo on varsin kohtuullinen maksu siitä ja mitä kivoja ylläreitä saa samalla. :)

 • Reply Travelloverin Annika torstai, 18 lokakuun, 2018 at 19:57

  Olen monesti miettinyt, miten oma koirani pärjäisi hotellissa. En uskaltaisi jättää huoneeseen yksin, koska koko ikänsä omakotitalossa asunut saattaisi olla äänien kanssa vähän vauhko. Mutta jos koira olisi koko päivän mukana, ehkä se yöpymään kykenisi, kun olisi ihmset siinä. tuo 15 euroa on kyllä edullinen, kun kuitenkin huone taitaa kaivata ekstrasiivouksen nelijalkaisen jäljiltä.

 • Reply Periaatteen Nainen perjantai, 19 lokakuun, 2018 at 22:20

  Kiva kokemus teillä, ja mahtava vierasarvostelija! Meidän mäykkyjen kanssa on Tampereella majoituttu Scandicissa (siinä vanhemmassa, joka on Stockaa/rautatieasemaa vastapäätä) ja hyvin on mennyt. Tosin meillä oli aikamoinen haukkupertti, ja hävetti jättää hetkeksikin yksin… Saimme onneksemme pyynnöstämme huoneen niin että ympärillä oli paljon tyhjää…

 • Reply Emilia lauantai, 20 lokakuun, 2018 at 20:06

  Ihana postausidea, go Sava! Tästä varmasti moni koiranomistaja saa hyvin vinkit talteen. :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1