Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolavinkkejä Tampereelle – ja Mansen paras samppanjabaari

Tampere on vanha opiskelukaupunkini ja lapsuuteni lähin ”suuri city”, jonne tuntuu tupsahtelevan nyt uusia herkuttelupaikkoja huimaan tahtiin. Koska saan suht usein ravintolasuosituskyselyjä tähän kaupunkiin, niin ajattelin jakaa omat suosikkini nyt täällä blogin puolella teidän kaikkien kanssa.

Alle on siis listattu mm. sushipaikkaa, kesälounasta ja iltadrinksumestaa, jotka sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan Tampereella. Toivottavasti näistä ravintolasuosituksista on sinulle hyötyä, oi sinä Tampereen herkkuja metsästävä tyyppi siellä ruudun toisella puolella! Jaa rohkeasti myös omat parhaat ravintolavinkkisi Tampereelle kommenttiboksissa, sillä ravintolavinkkejä on aina mainiota saada lisää. Päivitän tätä postausta myös jatkossa, kunhan pääsen taas pian testailemaan vanhan opiskelukaupunkini herkkuja.

 

1. Ravintola Kajo – kesälounas tarjoilee yllätyksiä

Ravintola Kajo oli itselleni tämän kesän uusi tuttavuus, eikä muuten harmita yhtään, että läksimme tänne lounaalle viimeisimmällä reissulla. Testasimme Kajon kesälounaan, jonka saa valita 1-3 ruokalajin pituisena ja kasvis tai liha -vaihtoehdoilla. Sanotaanko nyt näin, etten ole pitkään aikaan ollut Tampereella näin ruokataivaassa kuin Kajon visiitillä ja kahden kasvisruokalajin menun äärellä. Kajon sijainti on herkullisen lähellä esimerkiksi junalla matkaaville, sillä  Kajon löydät aivan rautatieaseman kupeesta, osoitteesta Rautatienkatu 12, Tampere. Hintaesimerkki: kolmen ruokalajin kesälounas 25 €.

Kajon kesälounaalla kaikki kuulostaa, näyttää ja maistuu hyvältä. Kesälounas on tarjolla 31.8 saakka.

 

2. Guru’s kitchen – makuja läpi Välimeren ja Lähi-idän

Gurun keittiö on avattu Tampereelle vasta 2017, mutta toivotaan, että tämä keittiö pysyy paikallaan vielä monia vuosia, sillä täällä makuhermoja hemmotellaan. Gurun keittiössä saat nauttia esimerkiksi manakishleivästä, harissasta, tirosalatasta ja stifadosta. Gurun keittiössä nauttivat niin vegaanit kuin  sekaanit. Guru’s kitchenin löydät osoitteesta Aleksis Kiven katu 15. Hintaesimerkki: kuvan vegaani-bowl 17,50 € ja bataattilohkot 6 €.

Gurun maut vievät ympäri maailman ja listalta haluaisi tilata vaikka ja mitä. Muuten, lasi viiniä täällä ei ole ainakaan hinnalla pilattua.

3. Maka Sushi – pieni ja herkullinen

Maka Sushi oli Tampereella asuessani luottosushipaikkani, koska pieni Maka tarjoili yksinkertaisesi Tampereen parhaat sushit. Sushipaikkoja onkin tainnut Tampereelle tupsahdella siellä asumiseni jälkeen runsaasti, mutta onneksi Maka on ja pysyy. En löytänyt tähän hätään tietoa siitä, montako asiakaspaikkaa Makassa on, mutta muistaakseni n. 10 paikkaa. Näin ollen paikka on pieni, mutta ruuhkan sattuessa odotus kannattaa. Makan löydät osoitteesta Näsilinnankatu 30. Hintaesimerkki: 12 palan sushilajitelma 16,90 €.

Pieni Maka Sushi tarjoilee japanilaisia herkkuja, jotka ovat vieneet monen kielen mennessään. Kuva: Maka Sushi.

 

4. Ravintola Näsinneula – arjen yläpuolella

Näsinneula on ollut yksi ravintolasuosikkini Tampereella kautta aikojen. Neulan kausittain vaihtuva dinneri on aina vain niin hyvä. Rakastan sitä, että Neulassa kaikki on aina itselle uutta, koska menu vaihtuu kausittain ja kaikki on mietitty loppuun asti. Parhaimmillaan Näsinneulan illallinen on mielestäni elo-syyskuisena päivänä, kun päivä alkaa taittua iltaan ja auringonlasku punaa loppukesässä lämmittelevän Tampereen. 124 metrin korkeudessa tuntee olevansa arjen yläpuolella. Tampereen ikonisen maamerkin löydät osoitteesta Laiturikatu 1. Hintaesimerkki: monesti testattu, herkullinen ja vaihtuva Finlandia-menu 66 €.

Näsinneulassa maisemat kruunaavat täydellisen illallisen. Täällä tuntuu siltä, että saa oikeasti hetken leijua oman arkensa yläpuolella.

 

5. Ravintola Muusa – rentoihin illallishetkiin, jotka jatkuvat iltadrinkkiin

Tähän väliin haluaisin soittaa pienen fanfaarin Muusalle, joka on mielestäni Tampereen kuvauksellisin ravintola. Täällä ruoat ja sisustus soittavat värien sinfoniaa. Ilmapiiri on rento, ruoat ja juomat herkullisia ja.. mitäs muuta sitä tarvitseekaan hyvältä illalta? Muusa on sellainen paikka, jonne tulee aina mentyä herkuttelemaan, mutta jotenkin salakavalasti ilta täällä vaihtuu myös iltadrinkkiin, sillä täältä ei haluaisi lähteä pois ollenkaan. Parhaimmillaan Muusa on kesällä ja alkusyksystä, kun tunnelmallinen sisäpihan terassi on avoinna. Muusan löydät osoittesta Satakunnankatu 10 (Olympia-kortteli). Hintaesimerkki: kuvassa oleva suosikkiannokseni ”Kemut kulhossa” 17 €.

Muusa hemmottelee ruokailijaa värien sinfonialla ja ravintolan tunnelmallinen sisäpiha kutsuu pysymään luonaan pidempään.

Muusan sisäpiha on kauneimmillaan päivän taittuessa iltaan.

6. 2H+K – keittiö ja baari

2H+K on yksi ensimmäisistä ravintoloista, joita tuli testattua Tampereelle muutettua. Tällä ravintolala on siis omassa sydämessäni sellainen nostalginen kolonen. Ravintolassa on sekä keittiön että baarin puoli, joissa molemmissa on tarjolla erilaisia annoksia, konstailemattomia ja hyviä. 2H+K sopii mielestäni mainiosti rentoon illanviettoon tai after workeille. 2H+K:n baarin puolella on tarjolla keskiviikkoisin ja perjantaisin myös lounas.  2H+K löytyy osoitteesta Aleksanterinkatu 30. Hintaesimerkki: Keittiön Salsiccia makkarapannu 19,8o €, Baarin lounaat 9,80 €.

2H+K on vanha luottopaikkani Tampereella. Baarin puolella on myös kiva istuskella ja viettää rentoa iltaa. Kuva: 2H+K

7. Champagne bar Santé – Tampereen vilinää ja lasi kuohuvaa

Parasta Tampereen opiskeluaikojeni kämpässä oli ehdottomasti se, että sen ”alakerrasta” löytyi tämä ihana samppanjabaari, jonka väitän olevan Mansen paras. Santén valikoimista löytyy toinen toistaan herkullisempia samppanjoita, mutta myös valko- sekä punaviinejä ja alkoholittomia vaihtoehtoja. Viinien lisäksi Santésta saa tilattua esim. juustoja viinin kaveriksi. Tämä paikka on vaan  niin meikäläisen makuun. Santén löydät osoitteesta Hatanpään valtatie 2. Hintaesimerkki: kuvan lasi pientuottajan rosé-samppanjaa 14 € / lasi. Ps. Santéssa järjeteään myös samppanjatastingejä!

Champagne bar Santésta saa herkullisimmat lasit kuohuvia. Täältä pääset myös seurailemaan Hämeenkadun ja Hatanpään valtatien risteyksen eloa ja elämää.

Mitkä ovat teikäläisen suosikkiravintolat Tampereella?

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply Jenni perjantai, 3 elokuun, 2018 at 11:14

  Sitko. Koska voisin elää pelkällä Pizzalla.

  • Reply miraorvokki perjantai, 3 elokuun, 2018 at 11:33

   No muuten! Multahan on jäänyt Sitko vallan testaamatta. Tässähän tuli itsellekin hyvä muistutus, pakko mennä seuraavaksi testaamaan!

 • Reply Aino lauantai, 4 elokuun, 2018 at 10:19

  Siis vähänkö söpö toi Muusa, pitää laittaa muistiin! 2h+k on miunkin tre listalla ja tietysti vohvelikahvila <3

 • Reply Teija / Lähdetään Taas sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 12:05

  Voi apua! Tampereella on niin paljon hyviä ravintoloita, että viikonloppu tai edes pari viikonlopullista ei riittäisi kaikkien hyvien paikkojen läpikäyntiin. Ehdotin juuri alkukesästä kollegoilleni Tampereen ruokamatkaa. Täytyypä pistää nämäkin korvan taakse. Samppanjabaariinhan me tietysti suunnataan ensimmäisenä ;)

 • Reply Anni | Rajatapaukset sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 19:27

  Inez! Sieltä saa aivan ihania tapaksia :)

  Nuo pari ensimmäistä oli mulle aivan uusia tuttavuuksia vaikka olen asunut Tampereella viimeiset 15 vuotta. Noh, en kyllä järin usein käy ulkona syömässä. Mutta sitten kun käyn niin Tampereen erinomainen ravintolaskene kyllä ilahduttaa suuresti. Maka Sushi on munkin suosikki!

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa sunnuntai, 5 elokuun, 2018 at 19:58

  Nyt melkein alkoi jo huvittamaan entistä tamperelaista, paljon on tainnut 7 vuoden aikana tulla kaupunkiin uutta tällä välin! :) Pitäisiköhän sitä suunnata välillä kokeilemaan vanhan kotikaupungin ravintolatarjontaa! ;)

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog maanantai, 6 elokuun, 2018 at 17:56

  Kiitti hyvistä vinkeistä! Varsinkin tuo Guru’s Kitchen pisti heti silmään. :) Muutaman viikon päästä tiedossa Tampereen visiitti, joten toivottavasti päivään mahtuu ainakin yksi hyvä ravintola-annos. :)

 • Reply Frida Ingrid keskiviikko, 8 elokuun, 2018 at 00:30

  Itse vanhana tamperelaisena pakko sanoa, että suurin osa ravintoloista ei ole tuttuja! :D 2h + k ja Maka sushi on tullut kokeiltua, muita ei. Treellä ihan hirveen harvoin tulee nykyään käytyä, joten monta uutta ravintolaa mennyt ohi. Paljon ihania fine dining- mestoja sieltä tuntuu kyllä nykyään löytyvän – pitäis tehdä ihan vain ruokamatka Manseen joku kerta. :)

  https://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA JA ALOE VEERAAP keskiviikko, 8 elokuun, 2018 at 19:23

  Eipä tarvii miettiä minne meen ensi kerralla Tampereella! Ehdottomasti tonne Guru’s kitcheniin, nam. ?

 • Reply Sandra torstai, 9 elokuun, 2018 at 18:39

  Aaah, niin monta paikkaa, joita en ole vielä kokeillut! Tämä postaus menee muistiin, sillä ainakin suosituksesi Muusasta meni niin kovasti nappiin :D. Toivottavasti törmäillään Tampereella ja käydään vaikka juomassa lasit samppanjaa!

 • Reply Marttiina / Onioni.fi perjantai, 10 elokuun, 2018 at 08:16

  Hyviä vinkkejä! Nämä oli itselle tuntemattomia paikkoja, pitää muistaa, kun joskus Tampereelle päätyy. ☺️

 • Reply Merja / Merjan matkassa perjantai, 10 elokuun, 2018 at 16:59

  Tampereella ei ihan alvariinsa tule käytyä, vaikkei se niin älyttömän kaukana olekaan. Ratikkatyömaan takia keskustan seutu ei houkuttele nyt yhtään. Viime syksynä oli ainakin todella painajaismaista sompailla auton kanssa siellä auki revittyjen katujen keskellä. Mutta näistä vinkeistä Muusa ja shamppisbaari kiinnostelis eniten :)

 • Reply Anna | TÄMÄ MATKA lauantai, 11 elokuun, 2018 at 10:03

  Ollaan tulossa Tampereelle ensi viikosta Tamperradan herkkuja maistelemaan. Käytiin vuosi sitten ja nyt tuli sellainen tunne, että voitaisiin tulla uudestaan. Just varasin hotellin. Osa noista ravintoloista onkin tuttuja juuri tuota vuoden takaiselta reissulta. Silloin olimme vain yhden illan. Nyt varasimme kaksi iltaa annosten maisteluun.

 • Reply Anna-Katri / Adalmina's Adventures lauantai, 11 elokuun, 2018 at 10:10

  Täytyy myöntää että Tampereella ei ole tullut käytyä juuri ollenkaan, mitä nyt parilla työmatkalla päiväseltään. Pitäisikin lähteä sinne joskus viikonloppulomalle ja testailemaan näitä herkkuja. :)

 • Reply Emilia/Matkan varrella lauantai, 11 elokuun, 2018 at 12:23

  Ooh miten hyviä vinkkejä! Pakko myöntää, etten tiennyt näistä etukäteen mitään muita kun tuon Ravintola Näsinneulan :D Tässäpä erinomainen syy käydä korjaamassa asia ja vierailla Tampereella pitkästä aikaa! <3

 • Reply anmariencfc lauantai, 11 elokuun, 2018 at 13:03

  Kiitos listauksesta! Tästä hyvä tsekkailla uusia vaihtoehtoja kun seuraavan kerran Tampereelle taas suuntaan.
  Viimeksi tuli syötyä ihan super hyvää Phad Thaita PureBitessa, joten se on kyllä omalla listallani ja varmaan joku päivä lähden käymään Tampereella ihan vaan syömässä tuolla xD

 • Reply Kohteena maailma / Rami sunnuntai, 12 elokuun, 2018 at 18:00

  Kiva postaus ja oikeastaan eniten siksi, että oma listani olisi aika erilainen. Ei siksi, että nuo sinun eivät olisi hyviä, olen viime aikoina käynyt vain eri paikoissa. Näistä mainitsemistasi tietysti Näsinneula täytyy todeta erikseen, että se on kyllä hyvä. C on Tampereen paras ja Bertha sitten kolmas mainitsemisen arvoinen fine dining paikka. Oma suosikkini on vuodesta toiseen ollut Gastropub Tuulensuu. Oma Tampereen ravintolapostaus on ollut työn alla jo pitkään, joskus kaiketi sekin valmistuu :-D Mennään siihen saakka sun listalla ja täytyy käydä testaamassa taas näitä. Tosin kaikissa muissa olen käynyt kyllä kuin Kajossa, joten aloitan siitä…

 • Reply Maarit Johanna maanantai, 13 elokuun, 2018 at 13:06

  Kiiitos näistä! Makaan on pakko päästä, koska pakkohan ne sushimestat on kuitenki ennen pitkää käydä läpi. Nyt on taas melkein kaks kuukautta putkeen Tampere-aikaa, joten pääsee taas palkkapäivän jälkeen gastronomiaharrastuksen pariin. 2h + k:n punajuuririsotto vuohenjuustovaahdolla oli muuten taivaallinen. Näsinneulassa me ei olla käyty kuin jakamassa viinipullo ja juustolautanen :D Onneksi paikat ei lopu kesken!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1