Päivä Tallinnassa – pientä luksusta ja shoppailua

Kaupallinen yhteistyö: Eckerö Line ja Rantapallo.

Helmikuussa meidän talouden elämä muuttui, kun taloon tuli pieni kääpiömäyräkoira. Savan saapumisen jälkeen emme ole olleet yhdessä reissussa, vaan arki on pyörinyt koiranpennun koulutuksen ja omien pienten matkojen ympärillä. Aika kuluu järjettömän nopeasti, sillä toukokuussa se iski vasten kasvoja: emme ole olleet yhdessä reissussa, edes yhtä päivää, yksinkertaisesti missään tämän 4 kuukauden aikana!

Tämä tarkoitti myös sitä, ettei Sava ole ollut yökylässä missään ja olisi muuten jo aika harjoitella sellaista. Harjoittelun saimme aloitettua ihan baby steps -moodilla, kun lähdimme Eckerö Linen matkassa Päivä Tallinnassa -risteilylle – joka toteutettiin kulmalla luksus ja shoppailu Tallinnassa. Eckerö Linen Päivä Tallinnassa -risteily on oiva vaihtoehto, kun haluaa paeta arkea päiväksi muihin maisemiin, sillä laivamatka kestää vain 2 tuntia 15 minuuttia suuntaansa ja aikaa Tallinnassa on kokonaiset 7 tuntia.

Olen käynyt paljon Tallinnassa ja haluan aina etsiä sieltä jotain uutta. Shoppailun osin olen tosin vähän kaavoihin kangistunut, sillä haluan aina koluta omat, hyväksi havaitut suosikkipaikkani – sillä mitä olisikaan Tallinnan reissu ilman jotain ihanaa uutta vaatekappaletta? Ei mitään, jos tältä shoppailufriikiltä kysytään! Mutta, pidemmittä puheitta, tästä postauksesta löydät meikäläisen 4 vinkkiä Päivä Tallinnassa -risteilylle ja 5 shoppailupaikkaa, kun mielessäsi on höystää päivää pienellä luksuksella ja shoppailulla, joka tietysti käy myös kardiosta, kuten yksi suosikkihahmoni Carrie Bradshaw sanoo.

M/S Finlandian buffasta löytyy jokaiselle jotain — arvaatte varmaan laseista, kumpi on meikäläisen lautanen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen

Vinkki 1: Nappaa laivamatkalle lounge tai ruokailut mennen tullen – sinulle itsellesi jää enemmän aikaa Tallinnan tutkimiseen!

Tykkään matkustaa Eckerö Linen M/S Finlandian loungessa, yksinkertaisesti siksi, että sieltä saa takuuvarmasti itselleen istumapaikan, siellä ei tarvitse jonottaa vessaan ja siellä saa herkutella ilman suurempia ääniaaltoja. Olen siis todella herkästi merisairas, joten rauhallinen ympäristö on laivamatkoillani aina välttämätön. Tällä matkalla saimme testata tutun ja hyväksi havaitun M/S Finlandian Loungen, sekä itselleni uuden tuttavuuden eli laivan buffet mennen tulleen – ja täytyy kyllä sanoa, että tuo buffettien matkaan kuuluminen muutti käsitykseni Päivä Tallinnassa -risteilystä aivan täysin!

Täytyy myöntää, että olen usein aika buffet-kriittinen mutta tällä erää astelin buffaan avoimin mielin ja yllätyin positiivisesti! Ruuat olivat hyviä ja kotitekoisia, jopa 80 % buffetin antimista valmistetaan laivan omassa keittiössä. Buffet vaihtuu myös seitsemän kertaa vuodessa, joten useammallakaan matkalla ei pääse kyllästymään tämän buffan tarjontaan. Voin ihan myöntää sen, että aion jatkossakin hoitaa ruokailut jo laivalla, sillä oli vaihteeksi todella ihanaa jättää Tallinnassa aikaa ihan muulle kuin pidemmän kaavan mukaan ruokailulle. Tällä erää saimme vain nauttia pienestä arjen luksuksesta, eikä aikaa tarvinnut kuluttaa pitkän kaavan mukaan ruokailuun, koska vatsat oli maihin saapuessa aivan täynnä.

En osaa sanoa, kumman yhdistäisin mieluummin laivamatkaani jatkossa, buffetin vai loungen, sillä molemmat ovat hyviä vaihtoehtoja. Lämmin suositus siis molemmille.

Vintagea, paikallisia tuotteita ja jotain uutta itselle katumuodin saralla — siitä on meikäläisen Tallinnan reissu useimmiten tehty.

Vinkki 2: Shoppaile uutta ja vanhaa – yhdistä matkaan ihana vintage-liike, paikallista designia ja kaikkien päällä olevaa katumuotia.

Moni vaatekaappini asuste tai vaatekappale on second hand -tuote. Tyylini on todellakin uutta ja vanhaa ja Tallinna on yksi herkullisimmista paikoista uusien ja ”uusien” vaatekappaleiden metsästykseen. Tallinnassa ei kannata myöskään unohtaa paikallista designia ja esimerkiksi paikallisia kosmetiikkatuotteita, sillä näitä on Tallinna pullollaan. Alta löydät muutaman täsmäsuosistuksen shoppailuun Tallinnassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
 1. Vintage Fankadelik, Vanhakaupunki. Tämä vintage-liike on kuin karkkikauppa keskellä kaupunkia. Voisin viettää täällä tunteja toinen toistaan mielenkiintoisempia vaatekappaleita testaillen. Täältä ei kimallusta ja upeita kuoseja puutu. Fankadelikiin kannattaa ehdottomasti suunnata silloin, kun hamuaa itselleen laadukasta vintagea ja merkkituotteita.
 2. Tallinn Design House, Rotermanni. Paikallista, paikallista! Tämä design house löytyy Rotermannin korttelista. Tarjolla on vaikka mitä virolaisia herkkuja. Suosikkituotteeni täällä ovat ehdottomasti paikalliset tuoksukynttilät (Joik), joita haluaisin hamstrata kotiin aina ylenpalttisia määriä sekä ihana luonnonkosmetiikka -sarja (Tilk! bio), jonka tuotteet raaka-aineineen tulevat Saaremaalta.
 3. Premium Fashion Outlet, Rotermanni. Ylikulutusvaroitus! Tämä putiikki on nimensä mukaan vähän parempien tanttujen ja asusteiden liike. Alennukset ovat tuotteissa n. 30–50 % välillä, joten täältä voi tehdä hyvällä tuurilla aikamoisia löytyöjä.
 4. River Island, Viru Keskus. Okei okei, ehkä maailman tylsin vinkki tunkaista aika tunnettu Viru Keskus tähän, mutta en voi valehdella tästä vinkistä, sillä käyn tässä liikkeessä joka ikinen kerta, kun käyn Tallinnassa. Suuri osa vaatekaapin vaatteistani ovat nimenomaan River Islandin rekeistä. En siis voi olla suosittelematta omaa suosikkia. :–D
 5. Vino Nostrum, Vanhakaupunki. Tiesitkö, naapurimaassamme on viinibaari, jolla on viinibaarisisar ainoastaan maailman romanttisimmassa kaupungissa, Pariisissa? No, ainakin nyt tiedät! En tuo Tallinnasta useinkaan juomia mukanani, mutta tällaisen karkkikaupan valikoima saattaa taivuttaa jaksamattomankin viininkanniskelijan ostoksille. Vino Nostrum sijaitsee vanhan KGB päämajan kellaritiloissa ja tarjolla on italialaisia, herkullisia viinejä.

Shoppailun välissä maistuu samppanja ja kaviaari — reissussa on aina kiva hoitaa itselleen pientä luksusta.

Vinkki 3: Nauti palanen luksusta samppanjan ja kaviaarin muodossa — loistava idea shoppailun välietapille!

Olen todellinen kaviaarin ystävä ja olen pidemmän aikaa halunnut piipahtaa Finlandia Caviarin Tallinnassa sijaitsevassa ravintolassa Tämä Päivä Tallinnassa -risteily oli oiva aika paikan testaamiselle, sillä ostosten välissä tarvitsi vain pientä herkkupalaa, kun tiesi, että pääsee taas laivalla syömään vatsan täyteen.

Testasimme Finlandia Caviarissa kolmen kaviaarikupin settiä sekä mätivoileipää samppanjan kera ja pitää kyllä sanoa, että oh my my my.. kaviaari ei ole koskaan huono idea! Ruokailu koostui siis kaviaarikupeista 17 € / 3 kpl, mätileivästä 6,5 €, sekä lasillisesta samppanjaa (hintaa ei ollut verkkosivulla, enkä muista tähän hätään ko. hintaa, sorry!).

Vinkki 4: Vuokraa limusiini tai henkilöauto kuljettajalla ja aloita päivä ylenpalttisen hauskasti Tallinnassa!

Kun mietin kulmaa luksus ja shoppailu, miten sitä, mitä uutta ja yllättävää keksisin Tallinnan reissuun. Hetken googlailtuani keksin sen, miten olisi oma kuljetus suoraan laivasta ja vaikka tunnin kiertoajelu pitkin Tallinnaa? Olen mahdottoman laiska kulkemaan julkisilla matkakohteessa ja kävelen melkein aina paikasta A paikkaan B, mutta nähdessäni vuokraamisen suht huokeat hinnat mietinkin, että no miksi ei? Esimerkiksi Luxlimu vuokraa edullisimmillaan 8 hengen limusiinia tunniksi Tallinnaan hintaan 65 € / tunti. Tämä on mielestäni oikeasti hauska idea, vaikkapa suuremman porukan virkistyspäivään, syntymäpäiville tai muuten vaan, kun haluaa viettää vähän luksuksemman kiertoajelun vaikka ”koiravauvavapaana” päivänä. Päivä Tallinnassa -risteilyn pääset varaamaan muuten täältä.

Tässä olivat siis meikäläisen 4 vinkkiä Tallinnaan (+ 5 shoppailupaikkaa). Löysitkö näistä jotain uutta vinkkiä seuraavalle reissullesi Tallinnaan?

 

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Previous Post Next Post

You Might Also Like

23 Comments

 • Reply Piyya keskiviikko, 27 kesäkuun, 2018 at 17:39

  Löytyi ja monta vinkkiä löytyi.
  Tuo lounge vinkki laivalle on kyllä superhyvä !
  Sun juttuja on ehtinyt jo oikein kaivata ?

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 11:53

   Heh, on ollut vähän hiljaista, kun on ollut työrintamalla muutoksia! Yritän nyt ryhdistäytyä. ;) Kiitos ihanasta kommentista <3

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, 29 kesäkuun, 2018 at 09:30

  Tuo Tallinn Design House on kanssa ihan oma lemppari, joka kerta sieltä tarttuu matkaan. Oon kyllä samaa mieltä sun kanssa, etten kunnolla osaisi päättää Eckerön loungen ja buffetin välillä. Molemmat on niin mukavia ja sopii hyvin eri tilanteisiin. Yllätyin kyllä miten ihanan rauhallista viime reissulla tuolla loungessa oli, todella hyvä paikka jos haluaa rauhassa nauttia matkanteosta.

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 11:54

   Vois ehkä ottaa seuraavaksi mennessä buffan ja palatessa loungen, se vois olla toimiva! :)

 • Reply Anita / My Tiny Travel Journal sunnuntai, 1 heinäkuun, 2018 at 15:59

  Kiitos vinkeistä! Seuraavaksi menen Tallinnaan lapsen kanssa, mutta sitten ”omalla lomalla” kohdelistalle tulee taatusti tuo vintageliike! Ja tosiaan kun ruokailee laivalla, jää maissa enemmän aikaa shoppailuun ja katselemiseen ;)

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 11:56

   Mä oon jotenkin aina välttänyt ruokailua laivalla, mutta ihan turhaan! :D Tää oli oikeesti tosi kätevä juttu! Lounge oli tuttu, mutta siellä ei vatsaa saa ihan niin täyteen kuin buffassa. Oli kyllä silmiä avaava kokemus. Ihanaa Tallinnaa lapsen kanssa. <3

 • Reply matkalla sunnuntai, 1 heinäkuun, 2018 at 17:45

  Tuo kaviaari ja shampanjabaari on hitsin hyvä idea, kiitos vinkistä. Minun pitäisi käyttää tuollainen vastaava päivälippu Tallinnaan.. Shoppailusta en niin piittaa mutta voisin pistäytyä Kardiogassa ja kaviaarilla sekä shampanjalla sekä ehkä itse ennemminen syömässä jossain hyvässä paikassa. Alkuruoaksi sopisi tuo edellä mainittu.

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 11:57

   Kuulostaisi ihanalta matkalta! <3 Nyt varaamaan reissua Tallinnaan siis! :)

 • Reply Jenna / Enemmän kuin äiti maanantai, 2 heinäkuun, 2018 at 12:56

  Kiitos vinkeistä! Kaviaari ja shamppanjabaari menee täälläkin korvan taakse – kunhan päästään miehen kanssa karkaamaan kahdestaan päivä Tallinnassa -risteilylle, niin tänne kyllä suunnistetaan! Ja buffet pitää ehdottomasti ensi kerralla sisällyttää laivamatkaan, paluumatkalle sitten vaikka lounge. Tää postaus oli jotenkin tosi piristävä <3

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 12:31

   Toivottavasti pääsette pian kahdestaan! Oli kyllä ihanaa olla vain kaksin, ilman pentuarkea. :D Kiitos ihanasta kommentista. <3

 • Reply Eveliina | Korkkarit rinkassa maanantai, 2 heinäkuun, 2018 at 23:19

  Hitsi en tiennytkään ettei tarvitse Tallinnaa kauemmaksi, jos haluaa River Islandiin! Käyn siellä ja New Lookissa aina Englannin reissuilla, ihan huippuja!

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 12:31

   Jep! Moni ei jostain syystä tiedä ja aina levitän tätä ilosanomaa. :D Lempparikauppa <3

 • Reply Virpi/Hätälasku matkablogi keskiviikko, 4 heinäkuun, 2018 at 09:10

  Tallinnaan menossa elokuussa ja kun mukana on pari teiniä niin shoppailut ovat välttämätön paha vaikka itse en niinkään ole shoppailijatyyppiä. Täytyypä laittaa vinkit muistiin josko näistä löytyisi jotain meillekin. :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 12:32

   Toivottavasti! Teinien kanssa shoppailu.. Voin vain kuvitella, kuinka vaikeaa meidän äitillä on ollut Tallinnareissut, kun ollaan oltu kakaroita.. :D

 • Reply Emma keskiviikko, 4 heinäkuun, 2018 at 15:10

  Loungesta olen lukenut monia suosituksia ja sitä täytyy kyllä ehdottomasti koittaa kun seuraavaksi Tallinnaan matkustan (miksi siitä onkin jo niin kauan?!). Tuo limusiinikyyti oli myös yllättävän edullinen, täytyypä koittaa keksiä joku hyvä tekosyy käyttää sitä myös! :D

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 12:33

   Eikö!? Siis toi limusiini oli niin hauska, että aion keksiä verukkeita jatkossakin sille, ihanan ylenpalttista ja edullista! :D

 • Reply Kohteena maailma / Rami torstai, 5 heinäkuun, 2018 at 21:49

  Itse voisin ajella itse tuollaisella Porschella pitkin Tallinnaa ja Pohjois-Viroa päivän ennen kuin keskittyisin loppuillan Tallinan olutbaareihin ja erinomaisiin ruokapaikkoihin :-)

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 12:33

   Toi olis kyllä mullekin varteenotettava reissuvaihtoehto, Porsche, olutta ja ruokaa.. :D

 • Reply Sandra perjantai, 6 heinäkuun, 2018 at 08:46

  Toi limusiinijuttu voisi olla aika loistava esimerkiksi polttarimatkalla ja samoin kaviaaripaikka. Pitänee testata tuo buffet joku kerta, sillä ainakin tuo kalalautanen näytti varsin makoisalta (mun lasini olisi valkkari kuitenkin) :D

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 12:34

   Toi buffet yllätti ainakin meikäläisen positiivisesti! Jotenkin olen aina vältellyt buffaa, mutta tuo avasi kyllä silmiä, koska maut oli oikeasti todella hyviä, eikä mitään einesjuttuja. :)

 • Reply Travelloverin Annika lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 05:51

  Seitsemän tuntia perillä on jo ihan kohtuullinen. En ole aikoihin päivä Tallinnassa -risteilyillä ollut, kun muistikuva on muinaisesta neljästä tunnista, josta menee siitäkin aika paljon aikaa vain siirtymiseen satamasta ja satamaan – jollei sitten limusiinilla ajele. Ai höh, tätä kirjoittaessani juuri muistin, että olenhan ennen joulua juuri. Mutta silloin ei kyllä ollut aikaa oikein mihinkään. Pitää toki tsekata Eckerönkin aikataulut seuraavaksi.

  • Reply miraorvokki lauantai, 7 heinäkuun, 2018 at 12:35

   Mäkin muistelin, että joskus on ollut noita neljän tunnin risteilyjä ja se on kyllä liian vähän! Tämä 7 h on kyllä ruhtinaallinen. :)

 • Reply Outi / Maa Quzuu sunnuntai, 8 heinäkuun, 2018 at 09:32

  Ensi perjantaina on edessä Päivä Tallinnassa -risteily ja nimenomaan Lounge-paikoilla. Se onkin eka kerta kun loungessa olen ilman jotain erityistä syytä, mutta tiedän jo nyt että se on todella hyvä vaihtoehto niille meluisille baareille ja puuroaamiaisille. Veikkaan että meidän reissu on nimenomaan tällä kertaa juuri shoppailupainotteinen joten täytyy ottaa sun vinkit talteen!

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1