Yleinen

Ryönä-Pirkon reissuvuosi 2017 – epäonnistuneet reissukuvat

maanantai, tammikuu 1, 2018

Tänään 1.1 tulisi usein summattua reissuvuotta yhteen, kera nättien kuvien. Tässä jouluvatsapönötyksen vielä vaivatessa ja juuri lopetetun Taru Sormusten Herrasta -maratonin loputtua, ei tunnu yhtään siltä, että reissuvuotta 2017 saisi käärittyä pakettiin kauniilla kuvilla, niitä olette nähneet tarpeeksi jo Instaramissani ja täällä blogissa. Törmäsin vähän aikaa sitten ihanan Veera Piritan (Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa -blogi) ja myöhemmin Inkan (Archie gone Lebanon -blogi) postauksiin, joissa summattiin reissuvuotta yhteen epäonnistuneilla kuvilla. Ideahan on ihan loistava, ja tartuinpa ideaan minäkin.

Alustan tässä vielä, että titteli ryönä-Pirkko tulee omassa sanavarastossani esiin silloin, kun  oma olo tuntuu äärettömän tunkkaiselta, jäätävältä, tiettekö, vähän ryönäiseltä, eikä oikein tunnu kauniilta ja freesiltä, vaan just sellaiselta reissun luomalta tunkkikselta. Tervetuloa siis seuraamaan epäonnisuneita kuvia  vuodelta – ja oppimaan näistä!

Rooma – täydellisten puitteiden kaupunki

Roomassa on upeat puitteet täydellisille valokuville. Kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä täydelliset puitteet on täynnä myös aataminasuisia patsaita – joten valokuvaajalle ja poseeraajalle muistutukseksi: Tarkista tausta, ellet sitten ihan oikeasti halua poseerata esim. paljaan pyllyn kanssa.

Taideteoksen nimi: ”Hehee, vilkaisimpas juuri vienosti tuon äijän peffaa ja nyt poseeraan tässä chillisti takapuoli pääni yläpuolella!” 

Lontoo – katutaiteen hurmaa

Lontoossakin on puitteet kohdillaan. Lontoossa on tosin se huono puoli, että ensikertalainen saa siellä helposti sellaisen reissuähkyn ja väsymyksen, että oksat pois. Pitäähän sitä nyt nähdä mahdollisimman paljon reissullaan ja tietysti ensimmäisenä päivänä, kun lento on lähtenyt jo kukonlaulun aikaan. Näistä kuvista 1/10 oli varustettu avoimin silmin.

Taideteoksen nimi: ”Väsyttää ihan sairaasti, mutta yritän pitää silmiä auki tai vähän vienosti sirillään, pakollisen kuvan ajan. Piristäisköhän viini?”

Nizza – viinilasillisia ja hauskoja juttuja

Nizzassa paheeni on rosé-viini ja sen myötä omasta mielestäni hervottoman hyvät jutut. Luulen muutenkin olevani liian hauska tyyppi ja sisarusten kanssa tämä vain eskaloituu, sillä me kaikki luullaan olevamme yltiöhauskoja ja nauretaan omille jutuillemme sata lasissa. Jos siis olet koko loman jo kutkutellut nauruhermojasi ylenpalttisen tyhmillä jutuilla, niin älä ainakaan yritä ottaa hyvää kuvaa itsestäsi naurunremakan ollessa vielä valloillaan. Lopputulos näyttää enemmän kauhunsekaiselta hulluusnaurulta, kuin viehkeältä hymyltä.

Taidetoksen nimi: ”Naatiskelin tuossa illallisen lomassa pari lasia roséta ja keksittiin samalla pari yltiöhauskaa läppää.”

Praha – epämääräisiä ruokia ja valokuvia

Uskokaa tai älkää, viihdyn usein enemmän kameran takana, kuin edessä. Olen yleensä se, joka hengaa kuvaajan asemassa ja napsii (ainakin omasta mielestään) ihan mahteja kuvia toisista. Sitten, kun välillä pyydän toista nappaamaan kuvan, lopputulos on vähintäänkin yhtä epämääräistä kuin tšekkiläinen ruoka. Tosin, eipä tuo poseeraus tässä kuvassa näytä yhtään sen paremmalta, joten ehkä parempi, ettei kuva tällä erää tarkentunut.

Taideteoksen nimi: ”Tšekkiläinen ruoka on hieman hämärää, mutta niin olen minäkin!”

Selfie – kun ajattelet vielä olevas semisti cool

Let’s face it – kaveriselfiet pahenee vain vuosi vuodelta. 15-kesäisenä, juuri selfien maailmaan oppineena ne onnistuivat aina ja näyttivätkin sopivasti hellyyttäviltä. Kaveriselfieitä napsittiin, eikä ne näyttänyt yhtään väkinäiseltä.  Nyt yli kymmenen vuotta siitä, kun luulee jo olevansa harjaantunut selfie-ammattilainen, niin todellisuus on toinen. Eihän tämä nyt hyvältä näytä, vaikka kuinka luulisi olevansa cool. Kiitos selfiestä Heli (Drama on the road -blogi).

Taideteoksen nimi: ”Yritetään näyttää tosi chilleiltä ja poseerataan silleen tosi luonnollisesti, sä voit takana vaikka tehdä käsilläs jotain niin tulee semmonen luonnollisempi viba!”

Drinkkikuvat – idea aina hyvä, toteutus sitten toinen

Jos joku osaa näyttää suhteellisen pölhöltä kuvissa, joissa juo jotain, niin se olen minä. Tässä esimerkki vuoden viimeiseltä reissulta Prahasta, josta kirjoittelen myöhemmin lisää. Mutta ihan oikeesti, drinksukuvat. Olen pari kertaa yrittänyt saada ikuistettua itseni siemailemassa viinilasista herkullista viiniä – lopputulos näyttää aivan siltä, että nyrpistäisin nenääni aromimaailmalle, enkä nauttisi ollenkaan. En tajua, miten joku osaa näyttää hyvältä viininlipittelykuvissa? Tässä kuitenkin nyt tunnelmia olutmuseosta.

Taidetoksen nimi: ”Yritän tässä casuaalisti poseerata kitkerän oluen kanssa, mutta näytän siltä että yritän hullunlailla flirttailla baaritiskin muovinuken kanssa.”

Tuulta ja viimaa – supermallivibat omassa päässään

Tässä tuleekin viimeinen pahuus, eli tuulinen sää. Meitsistä ei edes kannattaisi yrittää fotoa, kun tuuli piiskaa vasten kasvoja. Lopputuloksena on vain ei-niin-huippumallimainen tuulitukka ja kipeä kurkku kotiinpaluussa. Lisäksi meikällä on maailman herkimmät silmät, jotka siristelevät jo pelkästä ajatuksesta tuulisesta säästä tai kirkkaasta auringosta.

Taideteoksen nimi: ”Chilli poseeraus viimassa, onhan niillä huippumalleillakin tuulikoneet!”

Vuodelta 2018 toivon lisää ihania matkoja, onnistuneita ja epäonnistuneita kuvia

Eihän elämä olisi täydellistä, ettei välillä saisi naureskellä itselleen. Voiko joku siellä ruudun toisella puolella samaistua johonkin kuvaan, entä miltä teidän reissuvuotenne näyttäisi, jos se olisi koottu ”onnistunein” valokuvin?

Vuoden ensimmäinen matka suuntautuu muuten osaltani Abu Dhabiin, kaikkeja vinkkejä otetaan jo nyt vastaan! :–)

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply Sunna maanantai, tammikuu 1, 2018 at 14:28

  Eihän nää olleet edes pahoja! Oot ilmeisesti aika fotogeeninen tyyppi. Mie pilaan joka kuvan, johon osun. Ehkä mun kannattaisikin opetella vuoden 2018 aluksi vaikka hymyilemään nätisti.

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 14, 2018 at 16:38

   Haha, no et varmana pilaa kaikkia kuvia, mihin osut! :)

 • Reply Inka maanantai, tammikuu 1, 2018 at 16:35

  Haha, mahtava setti ja aika upeita tulkintoja! :D Toivottavasti näistä saadaan nauttia myös tämän vuoden seikkailujen jälkimainingeissa!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 14, 2018 at 16:37

   Toivottavasti tänä vuonna tulee olemaan vähän ”kammottavampia” otoksia! Niitä varmasti tulisi, jos reissussa olisi useimmin kaveri, joka napsisi tilannekuvia enemmän. Yleensä tilannekuvaaja olen minä :–D

 • Reply Niina keskiviikko, tammikuu 3, 2018 at 12:51

  Kiva postaus idea! :) Mutta kuvat eivät olleet edes yhtään pahoja! Mäkin olen joskus miettinyt, että tekisin epäonnistuneiden kuvien postauksen :D

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 14, 2018 at 16:37

   Kauheeta, kun vastaus vaan venähtänyt! Juuri kaveri sanoi samaa, mutta tuntee mut niin hyvin, että tietää ettei kauheen kamalia kuvia pääse syntymään, olen sen verran tarkka. Hahah! Tää oli kyllä hauska idea :)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA lauantai, tammikuu 13, 2018 at 18:12

  Ryönä-Pirkko on kyllä ihan paras! :’DD Kiva, että lähdit tähän. <3

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 14, 2018 at 16:36

   Haha, kiitos! <3 Tää idea oli kyllä mainio! :)

  Leave a Reply