Suomen suurin matkablogiyhteisö

Radisson Blu Plaza – kun kaikki vaan toimii kuten pitää

Kun edellisenä viikonloppuna reissu on mennyt sopivasti pieleen, niin seuraavan viikonlopun osalta ei edes tiedä, mitä uskaltaa odottaa. Tallinnan jälkeen meillä oli tiedossa yö Helsingin sydämessä, Radisson Blu Plazassa, joka osoittautui erittäin toimivaksi hotelliksi. En ihmettele, että hotelli lukeutuu monien suosikkeihin.

En ollut aiemmin yöpynyt Plazassa, mutta olin kuullut monelta tutultani että Plazassa on Helsingin paras hotelliaamiainen ja jokainen huone on tasokas, oli sitten huonetyyppinä mikä vain. Majoituimme Radisson Blu Plazan standard -huonetyypissä ja huone oli juuri sellainen, kuin verkkosivuilla oli luvattu. Tämä ihan perustason huonekin huokui Plazamaista tyylikkyyttä. Kaikki tuntui olevan yksinkertaista, harkittua ja laadukasta. Olen muuten yksi maailman surkeimmista hotellihuoneiden kuvaajista, jokainen hotellihuonekuva näyttää mielestäni aivan jäätävältä räpellykseltä, kun meitsi yrittää kuvata hotellihuonetta, voiko joku samaistua tähän ongelmaan?

Plaza made room service great again! Koska edellisen viikonlopun huonepalvelusähellys Tallinnassa oli minulla turhan tuoreena mielessä, mietin pitkään uskaltaudunko tilamaan huonepalvelusta mitään. Aika kuitenkin ratkaisi tällä erää ja uskaltauduin soittamaan huonepalveluun.

Olin lähdössä illaksi ystäväni tupaantuliaisiin. Käytin iltapäivän sopivasti ylenpalttiseen ammeessa lillumiseen ja aika hurahti niin nopeasti, että tajusin ettei minulla ole aikaa enää lähteä keskustaan jonottelemaan ruokia. Nostin hieman kauhunsekaisin tuntein huoneen puhelimen luurin. Puheluuni vastattiin nopeasti.

”Hei! Kuinka voin palvella?”
”Hei! Onnistuisiko saada tuollainen Plazan Burger huoneeseen?”
”Tottakai! Rare, medium vai well done?”

Tässä kohtaa hämmennyin, täällähän mentiin suoraan asiaan, säätämättä mitään ylimääräistä. Meitsin taivas!

”Medium kiitos!”
”Mahtavaa! Ja varmistan vielä että huoneenne numero on xxx?”
”Kyllä.”
”Kiitos! Toimituksessa menee n. 30 min, tilauksia on jonkun verran jonossa. Hintaan lisätään huonepalvelumaksu.”
”Mahtavaa, juuri optimaalinen aika. Täällä odotetaan, kiitos!”

Näin sen homman kuuluu toimia, yksinkertaista, simppeliä, vaivatonta. 30 min päästä huoneen oveen koputettiin ja kuvun alta paljastui juuri se, mitä tilasin. Plazan Burgeri. Hassua, kuinka kahtena peräkkäisenä viikonloppuna koetut huonepalvelukokemukset voivat olla keskenään kuin yö ja päivä. Tallinnan Hiltonissa jouduin huonepalvelun perään soitellessani aina kertomaan itse huonenumeroni, ruoat mitä tilasin oli ihan mitä sattuu.. Ja Radisson, siellä homma vain toimi!

Kaikki te, jotka kerroitte Plazasta löytyvän Helsingin parhaan hotelliaamiaisen, uskaltaisin olla samaa mieltä kanssanne! Jo itse aamiaishuoneen puitteet ovat upeat, eikä aamupalapöytä jättänyt minua kylmäksi.

Olen todella pikkutarkka ja rakastan yksityiskohtia. Pienet asiat, kuten Morning Maryt, kahvin tuonti pöytään ja servieteissä olevat aamun mietelauseet.. ihan parhautta! Nämä ovat varmasti monelle perusjuttuja, mutta monesti olen ollut hotellissa, jossa palvelu loistaa olemattomuudellaan, eikä aamiaisella ole kuin pakolliset jutut ja vähän marmeladia leivän päälle. Pienet asiat voivat nostaa asiakaskokemuksen ihan uudelle tasolle, täällä oli juuri sopivasti pieniä ihania juttuja meitsin makuun.

Tiesitkö, että Plazan aamiaisella sinun on mahdollista tilata kokilta omeletti ja vohveli ilman lisäkuluja? Taas yksi pieni mahtava juttu, jota kaipaan aina aamiaisella. Liian harvoin saa kokin valmistamaa omelettia eteensä. Tällä kertaa päätin sitten testata aivan kaiken ja pyöriä onnellisena vielä kylpyyn aamiaisen jälkeen  – Plazasta ei ollut kiire minnekään.

Virtuaalinen samppanjalasinkilistys Plazalle, viikonloppuni pelastajalle! Jos edellisen viikonlopun reissulla sekoiltiin vähän kaikkea check-inistä aamupalaan asti, oli tämän viikonlopun reissu aivan toista maata.

Jos edellisenä viikonloppuna check-inissä sekoiltiin huonekarttojen kanssa, unohdettiin kertoa span käyttöoikeudesta ja tarjoamalla tarjottiin 100 € sviittiupgradea, tänä viikonloppuna check-in sujui kuin valssi. Varaus löytyi heti, vastaanotossa ei maalailtu mitään ylenpalttisia korulauseita, vaan tässä mentiin suoraan asiaan, arvokkaalla otteella. Ei siinä nokka kauaa tuhissut, kun meille oltiin jo kerrottu aamupalan ajat, kysytty tarvitsemmeko avainta saunaan ja kehotettu soittamaan, mikäli haluammekin myöhäisemmän check-outin, tai ihan mitä vain muuta. Edellisen viikonlopun sekoilusta Tallinnassa voit lukea täältä.

Näin arkisemmilla sanoilla, Plaza on ihan 6/5! Tästä kokemuksesta jäi niin hyvä maku suuhun, että aion jatkossakin tarkistaa mahdollisuudet majoittua Radissonissa, kun mietin tulevia reissujani.

Onko teillä muilla mahtavia kokemuksia Radissonista, ja mistä? Mielläni kävisin testaamassa jossain reissun päällä ollessani jonkun Radissonin tulevaisuudessa. :—)

Majoituin Radisson Blu Plazassa ja vierailin bloggaajakollegani Jerryn tupaantuliaisissa. Pako arjesta -blogista löytyy kattavasti juttuja Plazasta, kurkkaa vaikka täältä.

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Elina | Vaihda vapaalle lauantai, joulukuu 9, 2017 at 18:17

  Huippua, että kaikki sujui niin mainiosti sitä aamupalaa myöten. :) Ei ilmeisesti ollut liian tukkoista, vaikka hotelli oli tupaten täynnä?

  • Reply miraorvokki lauantai, joulukuu 9, 2017 at 18:48

   No niin oli! Just kun oli vähän kauhukuvat viime reissusta, niin tämä sitten ylitti odotukset! Mikä kultainen keskitie, en tunne sellaista! :–D Aamiaisella ja hotellissa oli yllättävän rauhallista, vaikka hotelli oli aivan täynnä ja oli vielä se pelikin! Oltiin kyllä aamupalalla jo 7.30, ja porukkaa alkoi valumaan aamupalalle vasta sitten, kun me oltiin jo lähdössä. Todella mahtava kokemus. :)

 • Reply Niko / Finnoytravel sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 11:57

  Hienoa kokemus ollut. Suomessa hotellien huonepalveluissa hieman huonoa on se, että huonepalvelumaksu on usein suhteettoman korkea ruoan hintaan nähden. Monessa maassa lisämaksua ei ole tai se on kohtuullinen. Uskaltaisin arvata, ettei tämänkään huonepalvelun hinta ollut ihan halvin. :)

  • Reply miraorvokki sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 16:45

   Muistaakseni huonepalvelumaksu oli n. 10 € luokkaa! Tallinnassa oli muistaakseni n. 9 €, eli aika samoissa mentiin. Toki, tuo hinta varmaan vaihtelee ihan hotelleittain. Itse tilaan todella harvoin mitään huoneeseen, mutta joskus vain laiskottaa niin että tuo vaihtoehto toimii. :P

 • Reply Jerry / Pako Arjesta sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 13:56

  Tosi mukavaa kuulla, että kokemus oli noin onnistunut :). Erityisesti Tallinnan mokien jälkeen. Kiitos vielä kerran tupareihin osallistumisesta ja tietysti myös tästä linkkauksesta :).

  • Reply miraorvokki sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 16:46

   Tää pelasti kyllä mun uskon huonepalveluun ja tehokkaaseen toimintaan! Eli kannatti ottaa yö täällä tuon mokailuviikonlopun jälkeen. :–) Kiitos Jerry itsellesi!

 • Reply Outi sunnuntai, joulukuu 10, 2017 at 22:26

  Mä en ole koskaan yöpynyt Radisson Blu Plazassa mutta olen käynyt aamiaisella (kiitos Pivon ja Cityshopperin 2 aamiaista yhden hinnalla tarjouksen ?) ja tuo aamiainen oli kyllä yksi parhaista hotelliaamiaisista, jos ei lasketa mukaan Tallinnan Swissotelin ihanaa aamiaista, jonka olen syönyt. Täytyypä joskus testata hotellihuonekin tuolla ?

 • Reply Rosa tiistai, joulukuu 12, 2017 at 13:09

  Kävin Radisson Blu Plazassa aamiaisella itsenäisyyspäivänä. Aamiainen on kaikin puolin täydellinen. Hotelli oli kuulemma täynnä, mutta aamiaisella ei näkynyt valtavaa ruuhkaa.

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA perjantai, joulukuu 15, 2017 at 17:15

  Mulla on Radissonit ihan käymättä, pitäisi joskus kyllä testata ehdottomasti. Vaikuttaa aina kaikkien puheiden perusteella todella kivoille paikoille. Olin ennen vielä s-ryhmällä töissä useita, useita vuosia ja aina päädyin Sokos hotelleihin vaikka hyvät edut olisi ollut tähänkin ketjuun. Pönttö mikä pönttö, olis pitänyt käydä. Vois kyllä seuraavalla kotimaan matkalla varata Radissonilta tai piristää vain Helsingissä arkea hotelliyöllä. :)

 • Reply Anna | Muuttolintu.com lauantai, joulukuu 16, 2017 at 19:14

  No voi pöhnä kun olisin tästä tiennyt ennen Suomen reissua. Me ollaan nyt pari yötä siellä Clarionissa. Valittiin se puhtaasti rooftop uima-altaan ja baarin perusteella, saa nähdä mimmonen on :D Täytyy sanoa että Helsingin majoitustarjonta ei oo paras mahdollinen, joten kiva että tämmöisiä helmiäkin löytyy!

 • Reply Katariina sunnuntai, joulukuu 17, 2017 at 08:23

  Kiva kuulla, että sait korvaavan kokemuksen Tallinnan sähläysten perään :) Tätä hotellia en olekaan Helsingissä kokeillut, joten täytyy pistää korvan taakse, sillä aina Helsingissä käydessä ei viitsi kavereiden nurkissa pyöriä.

 • Reply Elina Marjaana Travel Blog sunnuntai, joulukuu 17, 2017 at 08:53

  Aamupala on kyllä aivan ihana, hyvää ruokaa on runsaasti ja puitteet ihan mielettömät! Oon käynyt pari kertaa pelkästään syömässä, sillä CityShoppari-kortin ansiosta tulee todella edulliseksi, kun saa kaksi aamupalaa yhden hinnalla. Porukkaa on ollut molemmilla kerroilla aika paljon, mutta pöytä on löytynyt kyllä hyvin ja vielä ihan kivasta kohdasta. :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.