Suomen suurin matkablogiyhteisö

Yö Vaakunan sviitissä – joskus on OK olla tekemättä yhtään mitään

Viime viikonloppuna testattiin meille harvinaisempaa herkkua – sviittiyötä. Voitin muutama viikko sitten Instagram -arvonnassa yön Sokos Hotel Vaakunan Junior Suitessa ja ajattelin, että tämän herkun voisi käyttää nyt heti – sillä kerrankin saisi olla tekemättä yhtään mitään. Hyppäsin kesäkuun alussa työstä toiseen yhden vapaapäivän varoitusajalla ja tämä musersi (taas) pidempiaikaiset kesälomasuunnitelmani. Pieni irtiotto tuli siis vallan tarpeeseen!

Vastaanoton kautta laiskottelemaan Helsingin kattojen ylle

Olen yleensä se tyyppi, joka ei osaa pysyä paikallaan. Tällä kertaa ajattelin kuitenkin että näin harvinaisesta herkusta pitää nauttia ihan hissukseen. Lähdimme siis kohti hotelliyötä tällä mentaliteetilla. Vastaanotossa meitä oli vastassa kesätrainee, joka pienen, ymmärretävän käsitärinän kautta hoiti homman mallikkaasti maaliin ja toivotti meidät tervetulleeksi Vaakunaan ja kertoi että huoneemme löytyy yhdeksännestä kerroksesta.

Vaakunan Junior Suite 907 on mielestäni mukavasti rakennuksen kulmassa. Sviitti oli Forumin suuntaan ja sieltä näki makoisasti Helsingin pääpiirteet  – Tuomiokirkon ja Tornin välimaaston sekä Kampin puolta. Sijainti oli siis vallan mainio, ei valittamista. Ennätimme ihailla hetken aurinkoista Helsinkiä, kunnes oveemme koputettiin ja meille kiikutettiin pullo kuohuviiniä, jonka kanssa saimme nautittavaksi suklaata ja mansikoita – mikä täydellinen aloitus laiskalle päivälle. Istuimme parvekkeelle ihailemaan Helsinkiä ja istuimme auringon lämmössä ihan rauhassa – kerrankin se kuuluisa kesäpäivä osui omalle kohdalle, jes!

Kuohuvan jälkeen etsin käsiini kylpyvaahdon ja laitoin ammeeseen lämpimän veden. Miten rentoa, miten makoisaa. En edes keskittynyt huonekuviin, ne voitte tutkia hotellin sivuilta, täältä. Yhden jutun voin kuitenkin sanoa; Vaakunsta tuli kertaheitolla yksi suosikkimajapaikka pelkkään laiskotteluun Helsingissä – aivan kuin olisit kaupungin ytimen vilskeessä, mutta olet samalla kaukana siitä. Hotelli on valmistunut uoden 1952 Olympialaisiin ja se on sivujensa ukaana funkistyylinen hotelli, jossa koet urbaanin ja nostalgisen elämyksen. Tämä on vallan totta, hotelli henkii menneiden ajan tunnelmia, eikä sen ole tarkoituskaan olla yltiömoderni, uutukainen hotelli – vaan juuri tällainen, oman tarinansa toteuttaja.

 

Illallinen ravintola Loisteessa

 

Koska en olisi halunnut tehdä yhtään mitään ja halusin vain olla ultimaattinen laiskamato, haaveenani oli illallistilauksen tekeminen huonepalvelusta – ensimmäistä kertaa elämässäni. Tämä haave kuitenkin kariutui, sillä toinen halusi olla sporttivartti ja kavuta kerroksen ylöspäin ravintola Loisteeseen. Ehkä sitten seuraavalla laiskamatokerralla testataan huonepalvelua. Aterian tuonti huoneeseen olisi kustantanut 1 x 14 € lisämaksun, joka ei olisi ollut yhtään paha hinta tämän ultimaattisen laiskamadon mielestä.

Kapusimme siis kerroksen ylemmäs ravintola Loisteeseen. Koska olen kaiken laiskuuteni lisäksi myös harvinaisen usein ruokakateellinen, tilasin saman hampurilaisen kuin Petri. Laiskamadon perjantaihin Loisteen hampurilainen rotuhärän hampurilaispihvillä ja briossisämpylällä, sekä rucolan, punasipulin, Loisteen savumajoneesin ja bataattiranskalaisien kyyditsemänä oli vallan mainio vaihtoehto  – yksinkertaista ja laadukasta, nam! Niin, ja kyllä me aamiaisellekin kavuttiin Loisteen tiloihin, mutta joskus olisi mukaisan makoisaa testata tässäkin kohtaa huonepalvelua. Aamiainen huoneeseen olisi kustantanut 14 €/hlö. Mitä mieltä olette, kannattaako hotelliaamiaisen tilaaminen huoneeseen?

 

Green Key -hotelli ja allergisen ystävähotelli

 

Koska matkailussa tuntuu nykyään yhä entistä enemmän painavan eettisyys, haluaisin nostaa esiin sen seikan, että Sokos Hotel Vaakuna on Green Key-hotelli. Kiinnitän itsekin matkailijana entistä enemmän huomiota kestävään matkailuun, joten kaikki mitä matkaillessa tehdään ympäristön hyväksi on mielestäni vain plussaa.  Green Key on kansainvälinen ympäristömerkki, joka edistää kestävää matkailua. Green Key -hotellissa majoittuessaan matkustajilla on entistä paremmat mahdollisuudet tehdä ympäristön kannalta kestäviä valintoja sekä pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Tämä näkyy hotelleissa mm. luomu- ja lähiruoan, ympäristöystävällisisten pesuaineiden, jätteiden tarkan lajittelun, sekä energiasäästön muodossa.

Itselleni erittäin tärkeä asia on myös allergisten huomiointi, koska itse olen allerginen ties mille. Tiesitkö, että Sokos Hotelleilla on myös (ensimmäisenä majoitusyrityksenä Suomessa) Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksen käyttöoikeus? Lisää Green Key -ympäristöohjelmasta voi lukea täältä ja allergiatunnuksesta täältä. Vuodenajasta toiseen nuuskuttava nunanenä kiittää.

Olipa ihanaa, kun kerrankin otti rennosti eikä tehnyt yhtään mitään. Tällaisia irtiottoja pitäisi tehdä useammin ja antaa itsellensä aikaa lepoon – vai mitä olette mieltä?

 

Milloin viimeksi olit hotellissa niin rennoissa tunnelmissa, ettet tehnyt yhtään mitään?

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista keskiviikko, 2 elokuun, 2017 at 07:01

  Kuulosta niin ihanalta! Kuulun itsekin niihin, jotka tuntevat suorastaan selkänahasta hiipivää huonoa omaatuntoa pelkästä laiskottelusta. Täytyisi vaan opetella enemmän tekemättömyyden jaloa taitoa. Tällaisia irtiottoja välillä tarvitaan.

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta keskiviikko, 2 elokuun, 2017 at 08:26

  Siis mä voitin sen eettisen matkailun kirjoituskilpailun, ja nyt on kovassa mietinnässä, että mihin sviittiin sitä tässä menisi. :) Torni on vahva vaihtoehto, mutta tämäkin vaikuttaa hyvältä. Etenkin toi parveke!

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta keskiviikko, 9 elokuun, 2017 at 09:11

  Tuo on kyllä täydellistä :) Harvemmin sitä rauhassa jää mihinkään hotelliin makoilemaan kun aina kiire näkemään jotain uutta heti aamusta :D

 • Reply Stacy Siivonen keskiviikko, 9 elokuun, 2017 at 16:09

  Kannattaa, siis ruoan tilaaminen huoneeseen. Itse asiassa, kiusasikin pieni nälkä, mutta antaa kiusata vaan. Muistaakseni olen joskus käynyt hulluina vuosina Vaakunassa työkeikalla. Minua Sokoksen hotelleissa lähinnä kiinnostaa se, onko huoneessa kylpyankka, koska haluaisin itse rentoutua ammeessa kvaakkuen kylpyankalle.

 • Reply Elisa / Eliza Does Oz torstai, 10 elokuun, 2017 at 08:17

  Ooh, näyttää aivan mahtavalta! :) Ja ehdottomasti lisäpisteet ympäristöystävällisyydestä. Laadukkaissa hotelleissa majaillessa kannattaa todellakin ottaa aikaa sekä itse huoneelle että hotellin palveluille.

 • Reply Liza in London maanantai, 14 elokuun, 2017 at 19:13

  Onpa ihanat maisemat Helsingin ylle! Mitääntekemättömyys on joskus todella tarpeen – etenkin, jos sen voi tehdä aurinkoisella parvekkeella tai lämpimässä kylvyssä. :P

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.