Ruokamatkailua Tampereella – kolme ravintolavinkkiä

 

Taisin vuodenvaihteessa lupailla ryhdistyväni kotimaanmatkailun kanssa – ja näin olenkin tehnyt, ehkä enimmäkseen ruokamatkailun saralla. Viimeisimmät herkkulöydöt on bongattu Tampereelta. Nyt ei tosin syödä perinteistä mustaamakkaraa, vaan ihan jotain muuta. Tästä postauksesta löytyy kolme ravintolavinkkiä Tampereen valloittavaan kesään. Suosituksina ovat seuraavat; herkullinen brunssipaikka, lauantai-illan rento sisäpiha sekä piiitkän illan näköalapaikka.

Brunssille; Bisto 14 – tarjolla hyviä hetkiä

 

Osoite; Rautatienkatu 14, Tampere

Tutustuin vähän aikaa sitten Tampereen uutuuteen, joka kulkee nimellä Bistro 14. Tämä viehättävä bistro sijaitsee keskeisellä paikalla, aivan Tampereen rautatieaseman kupeessa. Tutkimme Tampereen brunssivalikoimaa ja jonkin ajan kuluttua tulimme siihen tulokseen ettemme yksinkertaisesti halua kuluttaa 25-30 €/hlö brunssista, vaikka nämä hitaat sunnuntaimässäilyt erittäin ihania ovatkin. Pienen selailun jälkeen nenämme eteen osui löytö; brunssi hintaan 12,50 €/hlö. Sanomattakin oli selvää, ettemme voineet jättää tätä paikkaa testaamatta. Päädyimme siis Bistro 14:sta brunssille – eikä tämä valinta harmita yhtään. Tuo 12,50 € on todella oiva hinta brunssista, joka oli valikoimaltaan aika pieni mutta laadukas ja oikeasti maistuva.

Uskon kuitenkin, että paikan vahvin osaaminen ei ole ihanassa brunssissa. Aion vielä joskus palata tänne illalliselle, sillä ruokalista näytti erittäin houkuttelevalta. Herkullinen, pieni ja idyllinen Bistro 14 saa minulta ja Tampereen vahvistukselta sydämelliset suositukset.

Bistro 14:sta brunssiin kuuluu esimerkiksi: kokin munakas, päivän keitto, puuro, sämplyä ja tuoreet lisukkeet, croissant, mysli, jogurtti, marjat, homejuusto, vaihtuva jälkiruoka, tuoremehut, kahvi ja tee.

 

Värikkäälle kesälounaalle; Muusa – ruokaa, juomaa ja läsnäoloa

 

Osoite; Satakunnankatu 10, Tampere

Jos minulta kysyttäisiin tämän kesän suloisinta sisäpihaa, sanoisin sen olevan Ravintola Muusan sisäpiha. Siinä teille siis vaikkei kukaan kysynytkään! Ravintola Muusa on vain niin suloinen, etten löydä sanoja. Värikkäät seinät virkistävät harmaankin päivän, pienet lamput luovat viehkeää tunnelmaa ja annokset – kuin kaikki maailman värit olisivat räjähtäneet keittössä, luoden koko ravintolan henkilökunnalle onnea ja iloa työpäiviin. Täältä löytyy melkeinpä jokaiselle jotain, täällä saa olla sekaani ja vegaani.

Muusassa viettää pidemmänkin ajan. Lasit talon kuohuviiniä eteen ja ruoat tilaukseen. Täällä istuu onnellisena vaikka myöhäisestä lounaasta iltaan asti. Pääruoat keikkuvat 15-27 € välissä, jälkiruoat 8 € kieppeillä. Kysynpä muuten vielä; voisitko kieltäytyä kemuista kulhossa tai basilika-valkosuklaakakusta? Joo, en minäkään. Katsokaa nyt näitä ruokia alla, mä en kestä. Haluan jo takaisin Tampereelle ja muusan kulhokemuille.

Testiin pääsivät siis kemut kulhossa, inkiväärikana, sekä basilika-valkosuklaakakku.

 

Illallinen korkeuksissa: Ravintola Näsinneula – arjen yläpuolella

 

Osoite; Laiturikatu 1, Tampere

Tampereen paras näköalapaikka on ehdottomasti Ravintola Näsinneulassa. Tuntuu siltä, etten kyllästy tähän ravintolaan koskaan. Näsinneulaan kannattaa varata kunnolla aikaa, täältä ei halua kiirehtiä pois. Menut vaihtuvat sesonkien mukaan. Kävimme täällä viimeksi juhannuksena koko perheen voimin, jolloin menu oli vähän aikaa sitten vaihtunut kesämenuksi. Itse valitsen useimmiten Finlandia-menun, joka kattaa viisi ruokalajia.  Tämä menu on n. 65 € hintaluokassa. Finlandia-menu natsaa useimmiten omiin makunystyröihini parhaiten. Annoksia saa myös yksittäin, tarjolla on myös kasvisvaihtoehto ja pidempi 9 ruokalajin maistelumenu.

Suosittelen varaamaan pöydän juuri ennen illan hämärtymistä. Näsijärvi näyttää lumoavalta, kun oranssi aurinko laskeutuu horisonttiin.

Kokin tervehdys

Paahdetulla purjolla maustettua lohta

Kaldoaivin poronvasaa, juuripersiljaa ja vadelmaa. (Tämän jälkeen tulivat kotimaiset juustot-annos, joka katosi ennen kuin muistin napata kuvaa, liiankin houkuttelevaa juuston ystävälle siis.)

Maitosuklaata ja raparperia

 

Mitkä ovat sinun tämän hetken suosikkiravintoloitasi Tampereella?

 

Mitä vinkkejä sinulla on Tampereen kesään?

 

Tampereella on vietetty tänä kesänä paljon aikaa muidenkin matkabloggaajien keskuudessa. Ei tehrä tästä ny numeroo, mut Tampereessa on taikaa, totesi Syö Matkusta Rakasta-blogin Meri. Lanttimatkat listasi Tampereesta Paikallisten vinkit ulkopaikkakuntalaiselle videon muodossa, Kohteena Maailma-blogin Rami rustasi 10 vinkkiä kotikaupunkiinsa ja Mutkia Matkassa-blogi löysi Pupukahvilan – Tampereen parhaan kahvilan. Meitsin entisessä kotikaupungissa on siis vaikka ja mitä, lähreppä reissuun!

 

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Annemaria/Samppanjaa muovimukista sunnuntai, heinäkuu 16, 2017 at 17:26

  Terveisiä myös parin viikon takaa Tampereelta. Sun ex-kotikaupunkisi on todellakin ihan huisin mukava. Jos saisin vapaasti valita yhden kaupungin Suomesta mihin muuttaa, lähtisin kyllä Tampereelle :) Tampere vaan toimii niin monella sektorilla oli sitten kyse kulttuurista, nähtävyyksistä, luonnosta tai ruuasta.

  Kylläpä näyttää hyvältä toi Näsinneulan ruoka. Pitää lähteä seuraavalla reissulla kyllä testaamaan. Täällä vähän omia kokemuksiani Tampereesta niin ruuan kuin muunkin herkuttelun osalta: https://www.rantapallo.fi/samppanjaamuovimukista/2017/07/02/tampere-on-makupala-joka-aiheuttaa-sydamentykytyksia/

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:51

   Tampere on niin symppis<3! Oi, nyt on otsikko mitä on pakko klikata, haluan tietää lisää makupaloista ja sydämentykytyksistä!

 • Reply Jane / Lomaunelmia ja unelmalomia sunnuntai, heinäkuu 16, 2017 at 21:34

  Täytyy myöntää etten ole yhdessäkään näistä paikoista syömässä käynyt, vaikka Tampereen naapurikunnassa asustan. Luokattoman harvoin tulee syötyä ulkona, johtuen ehkä siitä, että mieheni on kokki ja edelleen laittaa mielellään ruokaa kotonakin tai siitä, että tavaksi on tullut käydä enemmän kahviloissa, tänään viimeksi Ansarissa. Mutta tuonne Muusaan menisin mielelläni ?

  Vinkkejä Tampereen kesään, no ehkä Arboretum koska kävimme siellä juuri tänään ? Vasta pensasruusupuoli oli kunnolla kukassa, joten pitää palata parin kolmen viikon päästä uudestaan!

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:50

   Oi! Ihanaa että on kokki talossa, saa varmasti täydellistä ruokaa! :) Arboretumissa en olekaan käynyt, pitääkin ottaa asiaksi!

 • Reply Mirka/ Reason for Season sunnuntai, heinäkuu 16, 2017 at 23:45

  Minulla ei ole nykyään mitään suosikkiravintolaa Tampereella, kun siellä on tullut vietettyä niin vähän aikaa. Nämä kaikki kuulostavat sangen varteenotettavilta vaihtoehdoilta, eli seuraavalla Tampereen reissulla voisi jonkun näistä testata. Tuo Näsinneulan raflakin täytyy ehdottomasti joku päivä kokea. Ruoka näyttää tosi hyvältä!

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:49

   Nää kaikki on loistavia <3! Näsinneula on kyllä ihan all time fav, eli vahvaakin vahvempi suositus siihen :)

 • Reply Anna | Muuttolintu.com maanantai, heinäkuu 17, 2017 at 04:41

  Oi haluan noihin kaikkiin! Voi hyvin olla, että Tampere on kohteena seuraavalla Suomen matkalla, joten nämä täytyy pistää korvan taakse! Brunssikin kuulostaa hinta-laatusuhteeltaan loistavalta.

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:49

   Joo!! Toivotaan että pääset Tampereelle seuraavalla reissulla. Tampereessa on sitä jotain <3

 • Reply miija maanantai, heinäkuu 17, 2017 at 11:41

  Muusa on ihan mun lähellä, mutta en tiennyt että siellä on noin symppis sisäpiha! Pakko mennä kyllä testaamaan. :) Eikä tuo Bistro14:sta brunssikaan kuulostanut pahalta. On kieltämättä kyllä tosi vaikea löytää kohtuuhintaista brunssia, mutta toi vois olla kyllä oiva vaihtoehto. :)

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:48

   Tuo sisäpiha on yltiösymppis <3 Bistro 14:sta brunssille kyllä pisteet myös! :)

 • Reply Emma maanantai, heinäkuu 17, 2017 at 14:27

  Kiitos Mira meidän pupukahvilajutun linkkauksesta! <3 Ja kiitos vinkistä Muusaan, miten voi olla etten paikallisena ole kuullutkaan tuosta? Apua, täytyy pikimmiten käydä! Meiltä löytyy muuten myös juttu Bistro14:sta + muitakin ruokavinkkejä Tampereelle (usein pohdin, että mun pitäisi pitää ruoka- eikä matkblogia :D :D) : http://www.rantapallo.fi/mutkiamatkassa/tag/pirkanmaa/

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:48

   Pupujuttu oli niin söpö <3! Muusa, nyt äkkiä sinne, tää oli niin loistava löytö! :) Hahha, mullakin tulee näitä ruokajuttuja siihen malliin että pitäisiköhän vaihtaa genreä… :D

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, heinäkuu 17, 2017 at 23:29

  Oli sen verran kiinnostava otsikko, että napsautin heti auki. Ilokseni saatoin todeta, että löysin itselleni kaksi uutta ravintolaa testattavaksi! Näsinneula on sentään useammalta kerralta tuttu ja se onkin toimiva konsepti! Tietysti nuo menut ovat hieman hintavia, mutta kyllä ne sen arvoisia ovat – ei voi kuin suositella :-)

  Ja kiitos linkkauksesta, Tampereesta on tosiaan kirjoiteltu viime aikoina paljon. Hyvä niin, täällä on ihmisen hyvä olla ja asua ;-)

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:47

   Heh! Kiitos, hyvä että otsikko innosti klikkaamaan ;) Neula on kyllä aina hyvä – ja hyvä että löytyi sinullekin jotain uutta!

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, heinäkuu 18, 2017 at 21:38

  Poikkeammekin loppuviikosta Tampereella, mutta taitavat nämä jäädä edelleen yhtä oudoiksi. Lupauduimme nimittäin testaamaan Laukontorilta lähtevää lounasristeilyä ja illaksi pitäisikin sitten jo ehtiä Mäntän Klubille, jossa yövymme.
  Runsaan viikon kiertelimme Länsi-Suomea äskettäin aina Ouluun asti ja saimme monelta taholta niin paljon ravintola ja kahvilavinkkejä moneen paikkaan, ettemme millään voineet niissä kaikissa poiketa – sen verran rajallisesti sitä ihminen kuitenkin päivässä syö :-) – vähän sama nyt näissä ja Tampereessa, vaikka kaikki hyviltä vaikuttavatkin.

  • Reply miraorvokki torstai, heinäkuu 20, 2017 at 18:47

   Oi! Laukontori on aina hyvä idea, siellä tunnelma on niin omanlaisensa <3. Toivottavasti lounasristeily on hyvä! :)

 • Reply Tiia(ntai) perjantai, heinäkuu 21, 2017 at 23:19

  Kyä mää entisenä torityttönä puhun myös mörköpötkön puolesta :D Mutta ohhoh: Muusasta olin kyllä jotain joskus kuullut, mutta en ollut ollenkaan tajunnut, että se on noin värikäs ja raikas paikka. Testattava seuraavalla Tampereen-reissulla! Myös brunssi kuulostaa hämmentävän edulliselta, ja enpä kyllä koskaan ole Näsinneulassakaan käynyt – siis syömässä. Huikean värinen myös tuo lohiannos :)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.