Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolme ravintolavinkkiä Tukholmaan – herkkuja aamusta iltaan

Olen kuullut paljon kehuja Tukholman ravintoloista. Viime vuoden huhtikuussa olimme päiväristeilyllä Tukholmassa ja tuolloin petyimme testattuihin ruokapaikkoihin niin, että silmissäni Tukholman söpöt ravintolat ja kahvilat kokivat silmissäni kolauksen. Onneksi vuosi 2017 toi mukanaan myös uudet tuulet omiin Tukholmakokemuksiin ja näin ollen tämä vuosi pelasti minut Tukholman ravintolakammoilta.

Tähän postaukseen on koottu kolme ravintolasuositusta Tukholmaan. Listaamani ravintolat ovat kaikki erilaisia ja tarjoavat matkuhetkiä koko päiväksi, brunssin kautta shoppailulounaalle ja siitä illalliselle. Tukholman hintatasosta kerroinkin edellisessä postauksessani, mikäli Tukholman hintataso kiinnostaa lisää.

Ravintola: Ikon Kafe

Osoite: Karlbergsvägen 43, 113 37 Stockholm

Vasastadenin kaupunginosassa sijaitsee suloinen Ikon Kafe, joka maistuu ja näyttää hyvältä. Ikon Kafe tarjoilee aamiaista, brunssia, lounasta ja illallista. Me suunnaatiin tänne brunssiaikaan lauantaina, eikä kaduta yhtään. Ravintola oli yllättävän rauhallinen lauantaina ja ai että, annokset oli aivan järjettömän hyviä. Meikäläista kadutti kun en ottanutkaan avocadoleipää, sillä samalla hetkellä kun tuo kaunotar tuotiin naapuripöytään alkoi mieleni itkemään. Voi avocadoleipä, aion vielä palata luoksesi. Herkullinen salaatti tiputti lompakosta pois 145 SEK, lisäksi latte tiputti lompakosta 40 SEK.

Kauniimpia otoksia pääsette muuten kurkkimaan Ikon Kafen Instagramista. En vain ymmärrä, miten porukka saa aina kuvattua näin hienoja ruokia, voisiko joku antaa ruokakuvausopetusta?

Ravintola: Luzette

Osoite: Centralplan 25, 111 20 Stockholm

En syö usein rautatieasemilla, sillä jokin pieni ääni sanoo päässäni ettei niissä yksinkertaisesti kannata syödä. Tiedättekö sellaisen mielikuvan turboahdetusta ketjuruokalamäärästä? Sellainen on usein oma mielikuva rautatieasemien tarjonnasta. Tällä kertaa poikkeus oli ihan kannattava juttu, sillä nälkäiset matkustajat tulivat onnelliseksi brasserie Luzettessa, jonka sijainti on aivan Tukholman päärautatieaseman ytimessä. Osoite on vielä tarkemmin Centralplan 25.

Luzette on oiva paikka syömiseen, kun jalat ei jaksa kantaa enää rautatieasemaa pidemmälle. Hintataso oli aamiaisen hinnoista kunnon pääruokiin, eli monelle kukkarolle ja monelle ajankohdalle. Kuvan lounasannokset lähtivät ääntä kohti 195 SEK hintaan.

Ravintola: Restaurang Akkurat

Osoite: Hornsgatan 18, 118 20 Stockholm

Simpukantuoksuinen pubimiljöö, rentoa meininkiä ja herkullista ruokaa – yes please! Saimme suosituksen kaverin kaverilta, joten kerrankin kannatti uskoa juttuun jonka ”kaverin kaveri” kertoi. Restaurang Akkurat on pubimainen, vähän hämyinen ravintola Södermalmin puolella. Kaverin kaveri kertoi että täältä saa järjettömän hyvät simpukat ja me testattiin. Klassiset mousels provencale ja mousels chevre maistuivat oikeasti järjettömän hyviltä.

Restaurang Akkuratissa oli myös tarjolla hyvä viski- ja olutvalikoima. Paikka oli jaettu pubin ja ravintolan puolille. Tänne ei kannata ylipukeutua, vaan lähteä rennolle, pitkälle illalliselle. Emme joutuneet odottamaan pöytää kauaa vaikka olimme kuulleet että Tukholmassa kannattaa varata pöytä etukäteen. Tuurilla ne tyttäret seilaa – ja täysillä vatsoilla.

Oma suosikkini oli ehdottomasti Restaurang Akkurat, sillä voisin syödä loistavia simpukoita, aina ja kaikkialla.

Mitkä ovat sinun suosituksesi Tukholman laajasta ravintolatarjonnasta?

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Sofia tiistai, 11 huhtikuun, 2017 at 09:49

  Kivan oloisia ruokapaikkoja ja kuvista välittyy kiva tunnelma! Tukholmaan pitäisi joskus itsekin mennä paremmalla ajalla, eikä vain päiväristeilylle tai muualle ohikulkiessa.

  • Reply miraorvokki torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 11:59

   Tukholma on kyllä ihana <3 Samaa mieltä kanssasi, Tukholmalle pitäisi antaa mahdollisuus pidemmälle ajalle, totta! :)

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi keskiviikko, 12 huhtikuun, 2017 at 10:42

  Tukholman ravintolalöydöt ovatkin aina tervetulleita <3

  • Reply miraorvokki torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 12:00

   Tukholma ja ruoka, parhautta<3

 • Reply Anna | Muuttolintu.com perjantai, 14 huhtikuun, 2017 at 02:31

  Kivannäköisiä paikkoja, nälkä tuli! Sitten kun vielä pääsisi sinne Tukholmaan joskus, Suomen matkoilla on yleensä aina niin tiukka aikataulu ettei siinä oikein muualle ehdi poiketa :(

  • Reply miraorvokki torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 12:01

   Jep, sulla vähän eri meininki! Ehkä seuraavalla kertaa pieni get away Tukholmaan? ;)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää sunnuntai, 16 huhtikuun, 2017 at 05:08

  Ihanan näköisiä annoksia, tulee ihan nälkä! Yritin miettiä tähän hätään, että mitkä olisi omat suosikkini mutta nyt ei tule mieleen muuta kuin sushi-ravintola Teppanyaki Yasuragi kylpylässä, eikä sekään taida olla ihan täysin Tukholmassa vaan sen lähellä. Enemmän on tullut istuskeltua vanhankaupungin ihanissa kahviloissa.

  • Reply miraorvokki torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 12:02

   Vanhan kaupungin kahvilat ovat kyllä lumoavia <3

 • Reply Laura - Urbaani viidakkoseikkailijatar sunnuntai, 16 huhtikuun, 2017 at 11:32

  Onneksi juuri söin, muuten olisi jo kuola poskilla :). Tukholmassa on hyvä ruokatarjonta, pitää vain hieman tietä, minne mennä. Tämä tietysti pätee kaikkeen. Berliini on tosiaan sellainen ruokakohde, jossa kaikkialla on hyvää ruokaa ja halvinkin ravintola on yleensä hyvä. Tukholmassa Meatballs for the people on hauska lounaspaikka, josta löytyy jopa vegepullia.

  • Reply miraorvokki torstai, 20 huhtikuun, 2017 at 12:03

   Meatballs for the people! Käveltiin sen ohi viimeisenä päivänä MUTTA oltiin just syöty! Vähän mua HARMITTI :D Sinne seuraavaksi.

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1