Suomen suurin matkablogiyhteisö

Kolme illallisravintolaa Nizzassa – Paikalliseen tapaan

”Pitkä viikonloppu” Nizzassa oli erittäin onnistunut myös ruokailun osalta. Illallistimme kolmessa vallan mainiossa nizzalaisessa ravintolassa, joista haluan mainita myös tänne blogin puolelle. Hyvä illallinen on oleellinen osa matkaani ja pistäisihän sellainen kismittämään ettei hyvää ravintolaa löytyisi koko reissun ajalta. Käsite hyvästä ravintolasta on jokaisella erilainen ja minulle se tarkoittaa maistuvan ruoan lisäksi tunnelmallista, autenttista fiilistä herättävää, rennon ja pokkuroivan yhdistävää, jotain tämän tyylistä ympäristöä. Olin tutkinut ravintolatarjontaa ja pistänyt kehuttujen paikkojen nimiä muistiin ennen reissua mutta kuinka ollakaan, mihinkään näistä ravintoloista ei päädytty. Meillä oli onnea matkassa ja nam mitä makuelämyksiä saatiinkaan mukaamme Nizzasta. Tässä siis kolme hyvää ravintolaa Nizzassa, ainakin minun ja matkakumppanien makuun sopivia!

L’Octopussy Restaurant 

Osoite: 11 Rue Meyerbeer, 06000 Nice, Ranska

L’Octopussy Restaurant pisti silmääni, se sijaitsi muutaman sadan metrin päässä hotellistamme ja näytti todella miellyttävältä paikalta. Kysyimme hotellimme vastaanottovirkailijalta ravintolasuositusta aivan mielenkiinnosta ja hän mainitsikin juuri L’Octopussyn, aika mielenkiintoinen sattuma!

Saimme pienestä ravintolasta viimeisen vapaan pöydän, sillä muut pöydät olivat varattuja ja hetkessä kaikkiin tyhjiin pöytiin oli saapunut seurue jos toinenkin. Ruokalistaa ei ollut englanniksi mutta tarjoilija kaivoi iPadin, avasi ravintolan menun ja antoi kääntäjän laulaa. Tarjoilija ihmetteli, miksi olemme tulleet Nizzaan helmikuussa ja oli todella ystävällinen. Paikallisetkin kuuntelivat korva tarkkana jutusteluamme tarjoilijan kanssa, tuntui kuin olisimme olleet keskellä nizzalaista saippuasarjaa.

Ruoka oli erittäin maittavaa. Annoksia ei ollut monia mutta ne olivat sitäkin houkuttelevamman kuuloisia. Kaksi testasi ankkaa, yksi hampurilaista ja minä tattirisottoa. Keväinen keli ja risotto suorastaan huutavat rosé-viiniä kaverikseen. Pöytään tuotu lasillinen oli todella maukas, hieman kepeä, juuri sopiva tähän hetkeen. Viinit olivat listan mukaan laadukkaita ja listalta löytyi monia tuttuja nimiä. Pääruoka ja juoma-yhdistelmällä illallisesta nautti keskimäärin 20-30€/hlö. Vahva suositus koko kokonaisuuden osalta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Le Bistro Dalpozzo

Osoite: 10 Rue Dalpozzo, 06000 Nice, Ranska

Le Bistro Dalpozzo osui kohdallemme sattumalta. Olin aluksi skeptinen sillä jokin ravintolassa ei vain osunut ulkopuolelta katsottuna meikäläiseen. Onneksi kuitenkin astuimme sisään ravintolaan yhden vatsan sietämättömästi kurniessa, sillä söin täällä aivan järjettömän hyvät simpukat. Ai että, nyt tuli muuten nälkä.

Ravintola oli todella pieni, vähän hämyinen. Meidän lisäksemme illallistamassa oli muutama pariskunta ja yksi lapsiperhe. Perheen lapsi olisi kovasti halunnut tehdä tuttavuutta kanssamme, harmi että meillä oli vain sopivan pieni kielimuuri tiellämme. Ranskalaisten puheensorina raikasi ihanasti koko illan ja nautimme tunnelmasta. Kuten jo mainitsinkin, simpukkani osuivat aivan nappiin. Kaksi tilasi lihapataa, ulkonäkö ei ollut mikään säväyttävin, maku oli kuitenkin hyvä. Yksi tilasi sitruunapastan ja ehkä vähän yllättyi sitruunan läpipuskevuudesta. Mutkatonta, maukasta ruokaa fiksuun hintaan. Ravintolassa oli rento ote mutta viini maistatettiin erittäin tarkalla silmällä. Pääruoka ja juoma-ydistelmällä illallisen hinta oli noin 20 €/hlö. Ihana tunnelma!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chez Davia

Osoite: 11Bis Rue Grimaldi, 06000 Nice, Ranska

Chez Davia oli reissun villikortti. Emme tienneet, oliko ravintola edes auki kun jäimme kurkkaamaan ruokalistaa. Verhot olivat kiinni, ovi muutaman sentin raollaan. Sisareni uskalsi raottaa ovea ja kuinka ollakaan, olihan se suloinen ravintola auki. Ruokalista oli käsin kirjoitettu, ranskaksi tietenkin – aivan ihana yksityiskohta vaikken tajunnut listasta melkein mitään. Kolmen ruokalajin menu oli 25 euroa, eli jännityksellä jäimme odottamaan mitä saamme nenämme eteen. 

Meistä jokainen söi erilaisen yhdistelmän. Oma yhdistelmäni oli nizzalaiset kasvikset – pestopasta ja juustolautanen. Muut yhdistelmät olivat ranskalainen sipulikeitto – kukkoa punaviinissä ja Davianin leivos, maalaispatee – kukkoa punaviinissä – Davianin leivos, sekä ranskalainen sipulikeitto – pestopasta ja Davianin leivos. Menun sai siis koota itse, joistain ruokalajeista lisättiin muutama euro menun hintaan, esimerkiksi simpukat olisivat nostaneet hintaa 3 eurolla.

Keittiössä hääräsi ranskalainen mummu nuoren miehen kanssa. Tämä mummu oli aivan uskomattoman sympaattinen. Hän kävi juttelemassa vieraille, toi välillä vieraille viiniäkin ja vaikkei häneltä mikään muu taipunut, kysyi hän ”Good?” mihin vastasimme ylistävin lausein. Paikka ei todellakaan ole mikään fine dining-paikka vaan juuri sellainen aito paikallinen, mihin voisi mennä tunnelman ja kotiruoan takia uudelleen ja uudelleen. Hintahaarukka oli monimuotoinen, kolmen ruokalajin illallinen kustansi 25 €, lisäksi hintaan tuli juomat sekä mahdolliset ”parempien annosten lisät”. Tämä paikka kruunasi koko reissun, en muista missä viimeksi olisin kokenut näin aitoa ja kodinomaista tunnelmaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nizzasta jäi tällä reissulla muistoihin kodikkaat ravintolat, joissa häärää huikean positiiviset ihmiset. Tuntui että toukokuussa palvelu oli paljon surkeampaa kuin helmikuussa, ehkä silloin jo ravintoloitsijoilla on turistiähky. Talvella uudelleen Nizzaan? No todellakin!

Mitkä ovat sinun suosikkiravintolasi Nizzassa?

 

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Janni / Lentopelko tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 10:12

  Nää ravintolapostaukset on aina pakko tulla vesi kielellä lukemaan! Ihanan näkösiä paikkoja ootte löytänyt, jotenkin sympaattisia. Etenkin toi viimenen. Käsinkirjoitettu ruokalista on kyllä ihana yksityiskohta. :) Voin kyllä uskoa, että turistikauden ollessa pahimmillaan, ei kaikkia jaksa palvella yhtä hyvin kuin talvella.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:44

   Tuo viimeinen oli kyllä niin söpö! Tämän ravintolan mummu oli myös niin sympaattinen ettei kukaan, vahva suositus! Just tällaista täydellistä, periranskalaista ruokaa :)

 • Reply Kohteena maailma / Rami tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 22:59

  Jotenkin tykästyin tuohon ekaan ravintolaan, vaikka tokassa sana bistro antaa itselle aina parhaan kaiun. Omat Nizzan ravintolakokemukset on niin monen vuoden takaa, että ei mitään muistikuvia niistä. Luen kyllä mielelläni tällaisia useamman ravintolan postauksia aina, kun näistä parhaassa tapauksessa saa alkuinnostuksen jollekin reissulle. Nizza voisi olla hyvinkin ajankohtainen seuraavia reissuja Eurooppaan miettiessä. Ruokapuoli olisi taatusti kunnossa.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:45

   Ensimmäinen ravintola oli myös ehdottomasti oma suosikkini! :) Eli jos eksytte Nizzaan, suosittelen sitä lämpimästi! Kokonaisuus oli erittäin toimiva ja ruoka oli aivan järjettömän hyvää.

 • Reply Ariela/Andalusian auringossa-ruokamatkablogi perjantai, 3 maaliskuun, 2017 at 21:46

  yllättävänkin edullisen kuuloista!

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:46

   Yllättävän edullista kyllä! :) Eli Nizza yllättää! Niitä kalliitakin löytyy mutta näissä oli mielestäni erittäin hyvä hinta-laatusuhde :)

 • Reply Pia / Lyhyenä hetkenä perjantai, 3 maaliskuun, 2017 at 23:03

  ”Käsite hyvästä ravintolasta on jokaisella erilainen ja minulle se tarkoittaa maistuvan ruoan lisäksi tunnelmallista, autenttista fiilistä herättävää, rennon ja pokkuroivan yhdistävää, jotain tämän tyylistä ympäristöä.” Allekirjoitan! Etenkin tuo viimeinen paikka ruutuliinoineen osui ja upposi.

  Minä tykkään Ramin tavoin tämäntyyppisistä ruokapostauksista, omat intressit kun ovat nimenomaan ruokamatkailussa. Nizzassa en ole käynyt, mutta ehdottomasti palaan tähän postaukseen, jos sinne suunnalle matkustan.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:48

   Ihanaa että jollain on sama käsite hyvästä ravintolasta! :) Jee!

   Mä tykkään kanssa ruokapostauksista, varsinkin missä on muutama hyvä täsmävinkki kohteeseen. Olen myös aikamoinen ruokaintoilija ja hyvä ravintola on osa loistavaa matkaa. Kiitos ihanasta kommentista! :)

 • Reply Teija / Lähdetään Taas lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 10:10

  Kuulostaa ja näyttää todella hyvältä! Hyvä ruoka ei minullekaan riitä – tai riittää, mutta onnistuneeseen ravintolaelämykseen tarvitaan muutakin. Tunnelma ja palvelu merkitsevät paljon. Ja jos ruoka on vielä maukkauden lisäksi hieman yllätyksellistä, niin olen myyty :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:28

   Aivan täydellistä! :) Ihanaa että olet samoilla linjoilla! Tässä tulee nälkä :P

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1