Suomen suurin matkablogiyhteisö

Rakastuin sittenkin Nizzaan – Aluksi tie oli kivinen

Vierailimme helmikuun alussa ah, niin ihanassa Nizzassa. Vierailin ensimmäisen kerran Nizzassa vuonna 2015 mutta kaupunki ei tuolloin sytyttänyt minua niin kuin olisin toivonut, vaikka kaupungin puitteet olivatkin kunnossa. Hotellimme kanssa oli ongelmia, ravintolavalinnat oli järjettömän surkeita, me ranskantaidottomat oltiin välillä aivan ulapalla, mitähän muuta.. En ole tainnut kertoakaan miten kivikkoinen matka menikään toukokuussa 2015?

1-17015513_10211415023749869_748839292_o

Kivinen alku Nizzarakkauteen vuonna 2015

Edellisen reissun koettelemukset alkoivat heti siitä kun Norwegianin lentomme oli nelisen tuntia myöhässä. Laitoimme varmuuden vuoksi hotelliimme sähköpostia, sillä emme löytäneet puhelinnumeroa kyseiseen hotelliin ja kerroimme lentomme olevan myöhässä mutta olemme saapumassa Nizzaan heti kun se on mahdollista – ei siis mitään hätää.. Eipä!

Saavuimme viimein Nizzaan ja hotellille. Ainoa, sopivasti pieni ongelma oli vain se että meidät ja respan erotti pieni rautainen aita. Onneksemme aidan vieressä oli kuitenkin lappu joka kehotti soittamaan matkapuhelinnumeroon, mikäli ovet eivät ole auki. Mehän sitten soitettiin ja kuultiin puhelimen soivan siellä rautaisen aidan takana, pienessä kopissa. Soitettiin toisen, kolmannen ja neljännen kerran vain varmistaaksemme että se himputin puhelin tosiaankin vain soi siellä kopissa, ilman ajatustakaan siitä että kukaan vastaisi siihen. Ystävällinen vanhempi rouva pysähtyi kohdallemme, yritti kertoa meille jotain ranskaksi ja siinä sitä sitten oltiin, hämärtyvässä illassa ilman mitään edistystä majapaikan osalta. ”Nyt äkkiä Wifi jostain, kukaan ei tule meille ovea avaamaan tänään.”

Lähdimme kävelemään ärtyneenä ja bonuksena pikkuisen nälkäisenä, joka ei todellakaan ole hyvä yhdistelmä. Marssimme ensimmäiseen hotelliin joka tuli vastaan ja pyysimme wifin salasanaa, samalla kysyimme olisiko heillä huoneita vapaana. Kaikki huoneet olivat varattuja sillä Cannesissa oli samaan aikaan elokuvafestivaalit – oltiin siis valittu erittäin toimiva viikonloppu tällaiseen majahäsläykseen. Yritimme epätoivoisesti löytää pätkivän wifin varassa uutta hotellia ja se onneksi löydettiinkin, ylihintaan Boulevard Cambettalta, joka oli kuitenkin ainoa kohtuuhintainen majoitus tähän hätään. Varasimme saman tien tämän hotellin koko matkamme ajaksi, koska olin aivan hermoraunio. Hotellin luokitus taisi olla kaksi tähteä, neliöitä oli parisängyn verran ja viereisen asuinhuoneiston teinit osoitteli laservalolla huoneeseen mutta mitäs pienistä. Onneksi varasimme huoneen tästä hotellista, sillä alkuperäinen majapaikkamme ei avannut oviaan koko aikana kun olimme Nizzassa!

1-16990895_10211414979548764_910035203_o

Surkeiden sattumusten sarja jatkui monilla huonoilla ravintolavalinnoilla, sekä omalla tietämättömyydellä. Me eletään aivan eri ajassa Nizzan kanssa, sillä ravintolat ovat auki noin 13-14 asti ja avaavat ovensa vasta 19-20 maissa ja tuossa välissä on uskomattoman vaikeaa löytää mitään huikopalaa. Eli, jos et tiennyt niin pistä muistiin! Terveisin tyyppi jonka lounasnälkä on aina 13 jälkeen.

Ranskaakin olisi pitänyt opetella enemmän, sillä olimme koko ajan aivan pihalla – varsinkin junalippua ostaessa. Emme ymmärtäneet ranskankielisestä junalippuaparaatista yhtään mitään ja tottakai palvelutiskit olivat tuona viikonloppuna kiinni. Joku ystävällinen ranskalainen ei tietenkään voinut auttaa turreja junalippuautomaatilla, vaan päätyi huokailemaan takanamme ja tömistelemään jalkojaan lattiaan. ;–) Yritettiin me joiltain kysyä apuakin pariin otteeseen, muustakin kuin junalippuaparaateista mutta saimme osaksemme vain mulkoilua. Rakkautta vain, Ranska!

Minua harmitti, sillä olisin halunnut ihastua Nizzaan. Nizza oli kaunis, juuri sellainen lyhyen matkan päässä oleva söpöliini jonka luokse olisi helppo karata uudelleen. Taisin kuitenkin matkan päätteeksi sanoa että heti ei tule kyllä lähdettyä uudestaan vaikka maksettaisiin.

1-16930531_10211414991549064_1670044291_o

 

Ja kuinkas sitten kävikään vuonna 2017?

Annoin Nizzalle kuitenkin uuden mahdollisuuden, never say never! Hankimme hetken mielijohteesta (Lue: Norwegianin Cyber Mondayn 38€/meno-paluu johdosta) lentoliput Nizzaan sisarieni kanssa ja veimme äitimme juhlistamaan helmikuussa saapuvia syntymäpäiviään Rivieran talviaurinkoon. Äitini oli joskus sanonut että haluaisi myös Nizzaan ja Monacoon eli tässähän ne tuli, molemmat samalla reissulla! Annoin Nizzalle ja samalla Norwegianille uuden mahdollisuuden ja toivoin että Nizza näyttää minulle uudet rakastettavat kasvonsa, samalla myös toivoin että Norwegian olisi tällä kertaa ajoissa.

Lopputulos oli se että kaikki meni niin putkeen! Osaksi varmasti sen takia että edellinen kerta oli mennyt niin huonosti kuin olla voi. Tällä kertaa tutustuin etukäteen ravintolavaihtoehtoihin, tein tarkkaa hotellisyynäystä ja luin paljon matkablogeja joissa oltiin seikkailtu Nizzassa. Vaikka hotellimme ei tullut vastaan yhdessäkään blogissa, eikä loppujen lopuksi käymämme ravintolatkaan, olivat valinnat silti erittäin onnistuneita. Norwegian lähti myös vähän etuajassa, eli reissun pisteiksi pamahtaa aivan 6/5. Riski kannattaa välillä. Seuraavat postaukset käsittelevätkin näin ollen helmikuista Nizzaa ja Monacoa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En pelkästään ihastunut Nizzaan vaan taisin myös vähän rakastua Nizzaan. Olen varma että tulen varmasti nappaamaan seuraavallakin kertaa lennot tänne, mikäli haluan viikonlopuksi karkuun Suomen talvea. Helmikuun alussa mittarissa oli +16 astetta ja aavistus keväästä leijaili ilmassa. Rosé lasiin ja risotto kylkeen – Nizza, olet hurmaava.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Onko sinulla käynyt jonkun kohteen kanssa samanlainen viha-rakkaustarina?

Psst! Seuraathan meikäläistä ja blogia jo näissä kanavissa? Instagram: @miraorvokki, Facebook: @pondekengissa, Twitter: @miraorvokki

Previous Post Next Post

You Might Also Like

51 Comments

 • Reply Sannahof // Unelmamaja sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 11:18

  Onneksi annoit Nizzalle uuden mahdollisuuden! Itse kävin Nizzassa keväällä 2010 ja siitä saakka on ollut kipinä palata takaisin. Kiitos sinulle kaupungin ihanuuden muistuttamisesta. Taidankin hipsiä samantien katselemaan lentoja, kun matkakuumekin kolkuttelee sopivasti ovella.

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 15:01

   Heh! Toivottavasti löytyy lennot houkuttelevaan hintaan! ;) Nizza ja uusi mahdollisuus tosiaankin kannatti, toivottavasti pääsen vielä joskus takaisin!

 • Reply Meri / Syö Matkusta Rakasta sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 12:02

  No ei ihme, ettei tolla ekalla reissulla kaupunki oikein jäänyt positiivisesti mieleen. :D Ranskalaiset, nuo maailman kohteliain kansakunta… Hienoa, että otit sitten kuitenkin riskin ja palasit Nizzaan! Kaupunki ei oma suosikki ole, enemmänkin sillä ihan kiva -tasolla. Tosin olin siellä joskus 18-v. että ehkä pitäis mennä uudestaan.

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 15:02

   Jep! :D Petri kyllä katsoi vähän kuin hullua ja tokaisi: ”Mitä sä nyt sinne meet uudelleen?”. Mutta näemmä kannatti! Seuraavalla Nizzan reissulla haluaisin ehkä vähän enemmänkin kiertelemään Nizzan lähikaupunkeja. Nizza on tosi helppo reissukohde ja sen oppii luultavasti aika nopeasti :)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 15:03

  Onneksi toisella kerralla Nizzasta jäi parempi maku suuhun! :) Itse tykästyin kovasti myös viime kesänä Nizzaan ja koko Ranskan Rivieraan.

  Ja siis ai kamala, miten rikollisen halvat teidän lennot on ollu! Pitäis itsekin ruveta aktiivisemmin bongailee noita halpoja lentoja.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:45

   Rikollisen halvat lennot tosiaan! :D Ei voinut jättää tilaisuutta käyttämättä!

 • Reply Pirkko / Meriharakka sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 17:48

  Nizza … aikoinaan tuli siellä työmatkojen yhteydessä (Cannes, Valbonne, Antibes) pistäydyttyä päivän tai parin verran kerrallaan, mutta työmatkat ovat työmatkoja ja näet lähinnä hotellin ja ehkä konferenssikeskuksen. Pitäisiköhän joskus uusia tuokin kaupunki … Ranskan kielen taito, vähäinenkin, on kyllä Ranskassa tarpeen :-)

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:49

   Työmatkat on tosiaan työmatkoja! :) Kaupunki kannattaa ehkä vielä joskus ottaa uusiksi!

   Rankassa tosiaan pitää osata edes vähän ranskaa – osaan ihan muutamia sanoja ja muutaman lauseen mutta tuntuu että se ei ollut yhtään riitäävää :)

 • Reply Terhi/ Fammo matkalla sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 21:09

  Voitin kerran liput Pariisiin kahdelle. No, olin aina halunnut nähdä Monacon ja Pariisistahan on helppo lentää Nizzaan, sieltä taas on ihan lyhyt matka Monacoon. Otin mukaan tyttäreni, osittain koska hän opiskeli lukiossa ranskaa. Mitä tapahtui; tyttäreni rakastui Nizzaan niin, että hän palaa sinne joka vuosi. Ensi kesäkuussa on taas liput ostettuna Nizzaan, nyt lähden taas minäkin mukaan ja mukaan lähtee myös tyttärentytär. Ja Norskilla mennään, mutta ihan noin halvalla emme päässeet (kesä on kesä ja kesäisin on eri hinnat).

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:49

   Voi että! Ihana tarina!! Mahtavaa että tytär on löytänyt tuollaisen paikan maailmalta. On aina helppo mennä ”toiseen kotimaahan” kun matkakuume yllättää :)

 • Reply sari / matkalla lähelle tai kauas sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 22:31

  Mietin tuossa, että onkohan suhteeni Venetsiaan vastaava. Kun olimme siellä, en saanut kontaktia mutta kuvia jälkeen päin katsellessa siellä näyttää todella hienolta. Nyt ajattelinkin, että haluan antaa sille uuden mahdollisuuden. Ikävää nuo teidän sattumat.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 09:51

   Venetsia – mulla ei oo myöskään hirveen lämpimät muistot. Venetsia oli kaunis, karnevaalihumu oli ihanaa mutta… Se paikka oli niin likainen, kadulla oli vauvan kakkavaippa.. mitä näitä nyt tuli vastaan :D Ehkä joskus annan Venetsiallekin uuden mahdollisuuden.

 • Reply Mirka/ Reason for Season sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 23:23

  Nizza – Siellä ei ole tullut koskaan käytyä. Ranskan taito on kyllä aika ruosteessa, kun opinnoista on 17 vuotta aikaa. Haha. Nyt kyllä harmittaa, että miksi ihmeessä en ostanut silloin enemmän noita tarjouslippuja, olisi voinut tehdä vaikka useita viikonloppureissuja Euroopan kaupunkeihin. Ei sillä, en valita Lontoon reissustakaan, tuli sentään yhdet lennot ostettua. Olen ihan fiiliksissä, että nykyään on tällaisia tarjouksia 8). Mulla ei ole tuollaista viha-rakkaustarinaa minkään paikan suhteen. Ehkä Delhille joskus voisi antaa sellaisen mahdollisuuden, koska se taisi jäädä enemmän vihan kuin rakkauden puolelle :D.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:23

   Norwegianin tarjouslennoista mietin juurikin samaa! :D Olisi pitänyt hamstrata niitä enemmän. Nizza ja Lontoo tuli hankittua, Lontoo vasta syyskuussa :) Delhi olisi myös mielenkiintoinen kohde!

 • Reply Anna K. sunnuntai, 26 helmikuun, 2017 at 23:38

  Nizza on niiiiin mun kaupunki! Mä rakastuin heti ekalla kerralla ja nyt haaveilen, että voisin asua siellä hetken. Meillä on ollut Airbnb-asunto kummallakin kertaa, toimii! Tuntuu, että siellä on oma koti silloin. Mun mielestä ranskalaiset ei muuten ole epäystävällisiä, päinvastoin. Osaan vähän ranskaa, mutta siis tosi vähän, puhun silti ja sit oon pulassa kun en ymmärrä vastausta! :-)

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:25

   Voi että! :) Ihanaa että olet löytänyt tuollaisen paikan itsellesi! :) Meillekin osui toisella kertaa kohdalle niin paljon ystävällisempää väkeä että usko ranskalaisiin alkoi vähän palautumaan :)

 • Reply Venla / Breezes from my Atlas maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 08:56

  Auts, tolla ekalla reissulla ei tosiaan mennyt mikään putkeen. En ole käynyt Ranskassa, mutta voin hyvin kuvitella nuo turhautuneena huokailevat, auttamishaluttomat ranskalaiset. :D Katsoin muuten itsekin noita Cyber mondayn lentoja Nizzaan, mutta reissu jäi valitettavasti hankkimatta vapaapäivien puutteessa..

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:26

   Haha, todellakin auts! :D Vähän kyllä kuumotti lähteä uudestaan mutta onneksi lähdin :)

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 17:08

  Nizza on oikein ihana paikka. Ollaan käyty siellä nyt kuuden vuoden aikana kolmesti, jos nyt oikein lasken. Yhden kerran lähdimme heti eteenpäin, eli emme olleet Nizzassa kuin lentokentällä autonvuokrauksen ajan, eli sitä ei voi laskea mukaan.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:26

   Nizza on kyllä valloittava, nyt toisella kertaa se tuli todistettua :)

 • Reply Rosita maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 17:25

  Mulla kävi sama juttu Pariisin kanssa! En oo koskaan löytänyt sitä romanttista upeeta rakkausPariisia! Oon blogannutkin siitä joskus :D

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:27

   Mä en oo koskaan käynyt Pariisissa…. Ja pelkään että mulla kävis aivan samalla tavalla! :D En oo halunnut vielä pilata rakkausPariisin mielikuvaa!

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 19:03

  Pitäs muistaa aina tämä, kun jostain paikasta jää kökkö maku suuhun – toinen mahdollisuus paremmalla onnella! Mun pitäisi tehdä uusintakäynti Budapestiin, sillä edellinen reissu alkoi ihan väärällä jalalla ja sitten kokonaan meinasi luisua metsikköön. Mutta onneksi viinipullo ja kipuaminen Gellert-kukkulalle vähän tasoitti peliä. Silti on jäänyt sellainen olo vuosikausiksi, ettei huvita mennä koko Budapestiin.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:29

   Tää kyllä pitäisi muistaa! :D Ehkä joskus Budapest hymyilee sinullekin, toivotaan ainakin näin!

 • Reply Tiia/ReiseReise maanantai, 27 helmikuun, 2017 at 19:09

  Hah, pitäisköhän munkin varata uudet lennot Nizzaan, sillä ekalla kerralla en kyllä pitänyt kaupungista. Ei sentään mitään tollasia ärsyttäviä asioita tapahtunut, mut en vaan tykännyt. :/

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:29

   Kuka tietää! :D Toisaalta, en tiedä tykkäisitkö seuraavallakaan kertaa mutta toivon että tykkäisit! Mä ihastuin paikkaan kyllä :)

 • Reply Outi tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 12:40

  Ihana tunne kun antaa jollekin paikalle uuden mahdollisuuden ja huomaa, kuinka se kannattikaan! Mun pitäisi antaa sama mahdollisuus Riikalle, sillä en voi uskoa etteikö paikka oikeasti olisi ihastumisen arvoinen. Hotellisähläykset on niin syvältä…erityisesti nälkäkiukussa!

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:31

   Nälkäkiukku ja ärrimurrihotellisähläys on todellakin niiiiin huono yhdistelmä! :D Riikalle pitäisi varmasti antaa uusi mahdollisuus, olen varma siitä!

 • Reply Johanna Hulda / Vida de Estrada tiistai, 28 helmikuun, 2017 at 23:59

  Kääks mitä vastoinkäymisiä, mutta ihanaa että toinen kerta oli sitten niidenkin arvoinen! Nuo eteläisen Euroopan ”talvi”lämpötilat ovat kyllä aina niin nannaa pakkasesta saapuneelle. Tuo lounasongelma vaan on hyvin tuttu täälläkin. Harvoin sitä on oikeasti lomalla herännyt ja syönyt sen ison loma-aamupalan jo niin aikaisin että olisi nälkä jo puolilta päivin!

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:33

   Talvilämpötilat Nizzassa oli todellakin nannaa! :D Voihan lounasongelmat! Mutta hyvä etten ole ainoa :)

 • Reply Miika / Scenic Road Hunters keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 01:10

  On teillä ollut kyllä kurja tuuri silloin ensimmäisellä kerralla, onneksi tämä toinen kerta oli parempi ja sai mukavat muistot. Nizza kiinnostais mua ehkä senkin takia, että siellä näkee ihan mukiinmeneviä autoja :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:34

   Mukiinmeneviä autoja siellä on todellakin ja Monacossa varsinkin! :) Niitä bongailtiin ekalla reissulla paljon, toukokuussa oli suht parempi aika bongailla kuin helmikuussa..

 • Reply Emma keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 10:48

  Meillä oli vähän samanlainen aloitus ekalla Nizzan lomalla: lento oli myöhässä ja hotelli mennyt jo kiinni. Yritin kans laittaa viestiä kun huomasin, et nyt ei kyllä tulla ehtimään hotellille respan aukioloaikana, mut en tiedä menikö viesti lopulta perille. Me otettiin sitten kentältä taksi ja pyydettiin (onneksi ystävällistä) taksikuskia odottamaan, että nähdään päästäänkö hotelliin vai ei. Ehkä se olisi osannut neuvoa jonkun toisen hotellin jota koittaa jos olisi käynyt huono tuuri, mutta onneksi lopulta joku uninen täti onnistuttiin ovikellon soitolla herättämään.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:36

   Voi ei! :D Nizza ja kiinniolevat hotellit – onkohan tää enemmän sääntö kuin poikkeus…… Teillä kävi vähän parempi tuuri ja joku heräsi, me ei koskaan saatu tietää miksi hotelli oli suljettuna koko sen ajan kun Nizzassa oltiin.. :D

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 18:51

  No siis mikä ihme sillä ensimmäisellä hotellilla oli meneillään? Saitko koskaan sieltä mitään vastausta? Ihme hommaa! Ei ihme että jäi vähän kismittämään. En ole itse käynyt Nizzassa mutta olen lukenut vähän saman tapaisia kokemuksia. Monesti tuntuu, että Ranskasta jää vähän jäykkä kokemus jos ei puhu kieltä. Ehkäpä Nizzakin pitää joskus käydä katsastamassa.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:37

   En tähänkään päivään mennessä tiedä mikä meininki siellä hotellissa oli! Se ei siis auennut koko aikana kun olimme Nizzassa. Koskaan eivät myöskään luottokorttimaksua veloittaneet että olihan hotelli mennyt kokonaan konkurssiin :D

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja keskiviikko, 1 maaliskuun, 2017 at 20:40

  Aah, mikä fiilis tästä tuli. Mulle koko Cote d’Azur on just tuota: ihan hirveätä yhdellä hetkellä ja seuraavalla taivaallista. Mä olen ollut Cannesissa, Nizzassa ja Monacossa useita kertoja töiden vuoksi ja juhlinpa yhdellä ikimuistoisella matkalla 40v. synttäreitäkin. Lomailtukin siellä on. Jostain syystä mä viihdyn aina tosi hyvin.

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:38

   Hahah! :D Eli vähän samoilla linjoilla ollaan oltu! Mä ehdottomasti haluan Nizzan suunnalle uudestaan, mutta ehkä joku Cannes tms lähikaupunki voisi olla seuraava kohde :)

 • Reply Reissaaja1 torstai, 2 maaliskuun, 2017 at 19:28

  Onneksi annoit Nizzalle uuden mahdollisuuden! Itsekin käytin tuon Norwegian supertarjouksen hyväkseni tammikuussa ja ei kaduta yhtään, vaikka hiljaista olikin ”turistirintamalla”. En puhu ranskaa, ymmärrän sanan sieltä, toisen täältä, mutta hyvin pärjäsimme. Jos ei muuten niin elekielellä mennään! :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:40

   Elekieli auttaa paljon, se on totta! :D Turistirintaman puutos ei haitannut yhtään, nautin talvilämmöstä ja siitä ettei kukaan sisäänheittäjä tullut repimään hihasta.

 • Reply Terhi / Muru Mou torstai, 2 maaliskuun, 2017 at 20:48

  No en kyllä ihmettele, että ensimmäisestä kerrasta jäi Nizzasta huono fiilis! Aikamoisia vastoinkäymisiä… Mutta onneksi toinen kerta menikin sitten mukavammin :)

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä perjantai, 3 maaliskuun, 2017 at 14:36

  Samoja mietteitä samasta kaupungista! Odotin niin kauheasti ekaa visiittiäni Nizzaan ja se oli nätisti sanottuna iso pettymys. Annoin kaupungille toisen mahdollisuuden ja löysin vaikka mitä kivaa :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:41

   Haha, aika hauska että monella käynyt näin! :D Ihmeellinen Nizza..

 • Reply Asko Leppilampi perjantai, 3 maaliskuun, 2017 at 23:08

  Loppu hyvin, kaikki hyvin. Olimme siellä viime toukokuussa ja hyvät kokemukset jäi meillekin. Ensi kerralla kannattaa ehkä käydä täälläkin
  http://leppilampi.matkabloggaajat.fi/nizza-marc-chagall-museo/

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:41

   Pitääkin käydä lukemassa, kiitos! :)

 • Reply Lotta | Watia.fi lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 08:28

  Voih, kylläpä oli tuo eka kerta ikävä kokemus. Onneksi annoit toisen mahdollisuuden ja reissu olikin enemmän kuin onnistunut! Nizza olisi ihan kiinnostava kohde, mutta täytyy itsekin muistaa perehtyä hyvin hotelleihin ja ravintoloihin, että saa parhaan mahdollisen kokemuksen. Toi on kyllä monessa turistikaupungissa, että jos ei tee taustatutkimusta, niin saattaa helposti joutua maksamaan ylihintaa keskinkertaisesta tai huonosta. :-/

  • Reply miraorvokki lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 11:42

   Jep! Nizzaan mennessä kannattaa ehdottomasti tehdä re-searchia ja kartoittaa vähän, sillä kaupunki on täynnä sudenkuoppia :D

 • Reply Johanna @ Out of Office lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 16:16

  Pari kertaa Nizzassa ei ole tehnyt minkäänlaista vaikutusta. En tiedä, onko se tuo ranskankieli joka ei ole tarpeeksi hyvin hallussa, mutta se rakastettavimman kaupungin ykkössija minun elämässäni on Lontoolla.

  Ehkä minunkin pitäisi antaa Nizzalle uusi mahdollisuus? :)

 • Reply Merja / Merjan matkassa lauantai, 4 maaliskuun, 2017 at 16:21

  Hyvä, että annoit Nizzalle uuden mahdollisuuden. Olen käynyt siellä vain kerran mutta tykkäsin tosi paljon. Teidän eka reissu kuulosti kyllä painajaismaiselta. Kumma hotelli kun piti ovensa säpissä.

 • Reply Marja perjantai, 7 huhtikuun, 2017 at 13:13

  Voi että, kiva kun tarinalla on onnellinen loppu:) Minulla on niin lämpimät muistot Nizzasta, vietin siellä joskus vuosia sitten aivan mielettömän viikonlopun. Vaelsin ympäri kaupunkia retkeilymajasta löytyneen satunnaisen joukon kanssa, kävelimme jopa naapurin pikkukaupunkiin Villefrance-sur-la-Meriin. Ihana maaliskuinen lämpö ja hauskaa seuraa. Pitäisi kyllä palata pian:)

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.