Suomen suurin matkablogiyhteisö

Mikä Kreikan kohteista on paras? – pieni kohdevertailu

Olen kuullut usein Kreikan kohteiden kanssa pähkäillessä kysymyksen ”Mikä Kreikan matkakohteista on paras?”. Siinä sitä sitten ollaan ”Hmm.. No jos vähän selvitetään että mitä etsitte lomaltanne ja päätetään paras kohde sitten?”. Useimmiten se paras löytyy pienellä rajaamisella, oli sitten kyse kohteesta kuin kohteesta.

Tässä postauksessa käyn läpi neljä eri Kreikan kohdetta, joista minulla on kokemuksia: Rodoksen kaupungista, Hanian kaupungista, Plataniaksen kylästä, sekä Pargan kaupungista jotka ovat aika klassisia Kreikan matkakohteita.

1-DSC_1067

Helppo Rodos – rentoa lomaa myös lasten ja nuorten kanssa

Rodoksen kaupunki on ensimmäinen kohde minne olen matkustanut Kreikassa. Rodoksen saari on Kreikan neljänneksi suurin ja kattaa paljon muutakin kuin Rodoksen kaupungin ja Rodokselta löytyy mielestäni jokaiselle jotain. Omaan kokemukseeni pohjaten Rodoksen kaupunki on loistava kohde lasten ja nuorten kanssa reissatessa, sinne voi lähteä myös nuorten kaveriporukan kesken.

Rodoksen kaupungissa on hyvät uimarannat, eikä rannat ole kovinkaan nopeasti syvenevä. Kaupungin kärjessä olevat rannat ovat Ellinranta ja Tuulinen ranta, joista löytyy aurinkotuolit ja monia palveluita. Eväät on helppo ostaa myyjältä ja aktiviteetit rannasta. Rodoksen kaupungista pääsee helposti laivoilla ja lautoilla esimerkiksi Ateenaan, Symille tai Marmarikseen. Muille rannoille ja nähtävyyksille pääsee vaikka busseilla, jotka lähtevät Mandrakin satamasta, kauppahallin kulmalta.  Urheilunnälkäisen kannattaa suunnata patikointiretkelle Filoremos-kukkulalle (kuva alla). Rodoksen kaupunki on myös suosittu ”repeatereiden” keskuudessa, eli kaupunkiin ihastuneet palaavat sinne aina vain uudelleen ja uudelleen.

Ravintoloita on helppo löytää ja niitä on tiheästi rannalla ja rannan ulkopuolella. Ruokalistoja löytää myös suomeksi monesta ravintolasta, joten englanninkielitaidon ei tarvitse olla loppuunasti hiottua. Illallistamaan lähdetään usein vanhaankaupunkiin (kuva alla) jossa ruokatarjontaa riittää.

Shoppailumahdollisuudet Rodoksen kaupungissa on hyvät. Kaupungista löytyy myös pieniä putiikkeja mutta myös paljon kansainvälisiä vaatemerkkejä, eli muotitietoisinkin nuoriso löytää tekemistä lomapäiville mikäli rannalla lekottelu ei aina nappaa. Kansainvälisten muotiliikkeiden läheltä löytyy myös virvokkeita Starbucksista Mc Donald’siin.

Suuntaa Rodoksen kaupunkiin jos:

♡ Etsit helppoa ja huoletonta lomakohdetta

♡ Haluat samaan pakettiin rantaloman ja shoppailuloman

♡ Matkustat lasten, nuorten ja/tai isovanhempien kesken, saarelta löytyy tekemistä koko porukalle

1-IMG_0684-0011-IMG_0933 1-IMG_1439

Värikäs Hanian kaupunki – ystävien lomaan

Hanian kaupunki on kohde johon lähtisin mielelläni uudelleen ystävän kanssa. Hanian kaupunki on kohde jonne kannattaa lähteä rentoutumaan ja etsimään hyviä ravintoloita. Pieniltä kujilta löytää lumoavia sisäpihoja ja paikkoja joissa voi istua alas ja parantaa maailmaa keskustellen. Suosittu ruokailupaikka on Venetsialainen satama mutta hinnat ovat siellä korkeammalla kuin kaupungin kujilla.

Shoppailumahdollisuuksia on jonkin verran mutta mitään suurempia ostoskeskuksia ei kohteessa ole. Ostoksille kannattaa suunnata kaupungin pieniin tavernoihin. Kauppahallissa on myös tarjolla mausteita ja ruokia, mutta kauppahalli tuntuu olevan suunnattu enemmän turisteille kuin paikallisille.

Hotellivalintaa tehdessä kannattaa valita hotelli jossa on edes pieni uima-allas. Hanian lähistöllä on paljon pitkiä, hyviä kultahiekkaisia uimarantoja mutta niiden hiekoille pitää suunnata bussilla tai taksilla. Urheilunnälkäisen kannattaa suunnata rotkovaelluksille, esimerkiksi Samarian rotkoon.

Suuntaa Hanian kaupunkiin jos:

♡ Haaveilet suloisesta kalastajakylämäisestä kohteesta

♡ Matkustat ystävän tai rakkaasi kanssa

♡ Haluat majoittua kaupunkimaisessa ympäristössä, eikä pääsy rannalle ole loman tärkein asia

1-DSC_0880 1-DSC_0896 1-DSC_0972

Pidetty Platanias – rantalomaa etsivälle

Plataniaksen kylä sijaitsee 11 kilometriä Hanian kaupungista länteen ja kylästä löytää hotelleja moneen makuun. Mikäli matkustaisin nyt uudelleen Plataniakseen, valitsisin hotellin jossa on tarjolla esimerkiksi puolihoito.  Ihan vain sen takia, että haluaisin vain lekotella biitsillä, jos menisin uudelleen Plataniakseen. Plataniaksessa on kyllä ravintoloita, mutta tuntui, että moni oli vähän sieluton eikä niin omaan mieleen. Vinkkinä, että ainakaan kielimuuri ei iske. sillä täältä löytyi rutkasti myös suomenkielisiä ruokalistoja. Parhaat näkymät illallisella saa Plataniaksen yläkylästä. Oma ravintolaihastukseni Plataniaksesta löytyy tästä postauksesta.

Shoppailumahdollisuuksia ei ole suuresti. Kylässä on tavernoja joista saa tehtyä monipuoliset matkamuisto-ostokset ja ostettua matkailijan tarvitsemat palvelut. Bussilla ja taksilla pääsee helposti esimerkiksi Hanian kaupunkiin ostoksille ja illalliselle.

Platanias on ehdoton akkujenlatauskohde missä rantaviivaa riittää. Plataniaksesta kannattaa valita hotelli joka on aivan rannan tuntumassa. Ranta on todella miellyttävä joten hotellin uima-allas ei ole pakollinen.

Suuntaa Plataniaksen kylään jos:

♡ Haluat nauttia rantaelämästä

♡ Matkustat koko perheen kesken

♡ Haluat olla sivussa kaupungin hälinästä

1-DSC_1050 1-DSC_12301-DSC_0924

Pikkuinen Parga – ihana loma puolison kanssa

Parga oli ensimmäinen lomakohteemme Petrin kanssa, eikä valinta mennyt yhtään vikaan. Mikäli lähtisin nyt uudelleen Pargaan, lähtisin sinne nimenomaan puolison kanssa. Parga on pieni kalastajakylämäinen kohde jossa on paljon korkeuseroja, joten kannattaa pakata mukaan kunnon kengät.

Hotellia valitessa kannattaa valita hotelli heti rannan tuntumasta, mikäli ei halua kavuta elokuun helteissä pää hiessä hotelliin, rennon rantapäivän jälkeen. Mikäli korkeuserot eivät pelota helteessä, hotelli ylempää on mukava valinta. Pargan vesi on sinisintä mitä olen Kreikassa nähnyt.

Pargassa on jonkin verran shoppailumahdollisuuksia mutta shoppailumahdollisuudet ovat pääasiassa tavernojen tuotteita. Kansainvälisien vaateliikkeiden perässä ei Pargaan kannata lähteä.

Kahviloita ja ravintoloita löytyy ympäri Pargan. Eniten ravintoloita on sataman tuntumassa ja tarjolla on ruokaa moneen makuun. Kalasta tehdyt annokset ovat yleisiä. Emme etsineet Pargasta yöelämää mutta pistimme merkille ettei yöelämään olisikaan ollut hurjia mahdollisuuksia. Pääasiassa baarit olivat pieniä, päivällä kahviloita ja illalla coctail-baareja.

Suuntaan Pargaan jos:

♡ Matkustat puolison kanssa

♡ Olet valmis kestämään korkeuseroja

♡ Haluat viettää lomaa kalastajakylän tunnelmissa

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Itselleni parhaat kohteet olivat Parga ja Hanian kaupunki. Jos lähtisin nyt uudelleen tuttuihin kohteisiin, valitsisin luultavasti Hanian kaupungin josta etsisin pienen, paikallisen ja värikkään hotellin. Mikä Kreikan kohteista on sinulle paras ja mieluisin?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like

61 Comments

 • Reply Erika sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 14:26

  Näistä neljästä kohteesta olen yöpynyt Plataniaksessa ja vieraillut Haniassa. Kumpikaan ei oikein vakuuttanut. Olen käynyt Kreikan kohteista myös Kosilla ja Santorinilla. Molemmat jättivät kylmäksi, mutta niistä kahdesta Santorini oli parempi.

  Minusta tuntuu, että Kreikka ei oikein ole minulle tarkoitettu maa. Olen käynyt kerran Turkissa, josta pidin paljon enemmän kuin yhdestäkään Kreikan-matkasta!

  • Reply miraorvokki sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 14:29

   Santorinilla en ole koskaan vielä käynyt! Sen kyllä haluaisi nähdä kerran elämässään. Turkki on kyllä saanut minut hieman ihastumaan itseensä ja sinne voisin lähteä taas uudelleen jossain vaiheessa! :) Minäkin etsin vielä sitä ihan omaa, täydellistä Kreikan kohdetta.

  • Reply Raija lauantai, 22 kesäkuun, 2019 at 13:25

   En kyllä menisi Plataniakseen mistään hinnasta. Pelkkä hotellikylä ei kiinnosta. Kreetalla on kyllä oltu muualla. Paleohora kiinnostaa, ehkä joskus sinne.

 • Reply Kaisa sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 15:18

  Kattava vertailu! En ole koskaan käynyt Kreikassa, joten kiva kuulla että kohteita löytyy eri tarkoituksiin.

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 16:53

   Kreikasta löytyy vaikka mitä ja moneen makuun :)

 • Reply VEERAPIRITA / AURINKORASVAA & ALOE VEERAA sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 17:14

  Hei tääpäs oli mielenkiintoinen – kiitos! Meillä on suunnitteilla mahdollisesti tänä vuonna vihdoin matkustaa Kreikkaan jonnekin löhölomalle aurinkoon ja sain taas uusia ideoita. :) Pitääpäs muistaa tää postaus tulevaisuudessa.

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 16:53

   Oi! Toivottavasti löydätte kohdeviidakosta just sen parhaan kohteen teille! :)

 • Reply Anna | Muuttolintu.com sunnuntai, 8 tammikuun, 2017 at 23:56

  Kreikka on tähän astisista miun lempparimaa Euroopassa. Se ruoka! Ja ihmiset, ja tunnelma <3 Oon kyllä käynyt vaan Kreetalla, Naxosilla, Folegandrosilla, Milosilla, Ateenassa ja Santorinilla. Santoriniin ihastuin niin paljon, että sinne täytyy vielä lähteä takasin. Vaikka onhan se täynnä turisteja. Kreeta toimii myös aina. :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 16:55

   Santorinille pitäisi joskus päästä! Vaikka se tosiaankin on aivan täynnä turisteja – mutta ainakni kuvissa näyttää täydelliseltä :D

 • Reply Kohteena maailma / Rami maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 00:20

  Näistä oli muut tuttuja paitsi Parga. Plataniaksessa en tosin olen yöpynyt vaan viereissä Agia Marinassa Stefan Village (Finnmatkat) nimisessä hotellissa, mikä oli varsin mukava erittäin hyvine isoine uima-altaineen. Rannalle oli vähän kävelemistä, mutta olemme enemmän uima-allasihmisiä, niin sopi meille.

  Muuten voisin olla samaa mieltä näistä kohdevertailuista, mutta Platanias/Agia Marina en missään nimessä ottaisi puolihoitoa. Agia Marinassa ja helposti bussilla mentävässä Haniassa on erinomaisia ravintoloita edulliseen hintaan, mikä ainakin meillä oli yksi tärkeä osa reissua. Onneksi ei törmätty suomalaisiin listoihin, olisi jäänyt väliin :-) Seuraavan kerran kun menen Kreetalle, niin haluan majoittautua Haniassa. Olen ”niin kaupunki-ihminen” kuitenkin, niin Hanian vanhakaupunki ja Rodoksen kaupunki on minusta sellaisia, että niitä voi ihailla vaikka joka ilta.

  Se mitä Rodoksen ja Kreetan erona on, niin Kreetalla on huomattavasti paremmat mahdollisuudet retkiin kuin Rodoksella. Kyllä niitä Rodoksellakin on, mutta Kreetan saari ja koko on tietysti moninverroin parempi retkiin. Platanias/Agia Marina/Hania autonvuokraus 1-2 päiväksi tuo todella hyviä retkimahdollisuuksia upeisiin kohteisiin ja sitten vaan illaksi syömään johonkin hyvistä ravintoloista :-)

  Tämän postauksen innoittamana täytyypä tehdä oma Kreetan postaus, sinne tuli ikävä :-)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 16:57

   Hyviä vinkkejä! :) Jännä ettette törmänneet suomalaisiin ruokalistoihin, me törmättiin liiankin moneen :D Ja yleensä ne paikat juuri jää käymättä.. Kreetalle haluaisin kyllä uudestaankin, ehkä saaren toiselle puolelle ja juuri autolla saarta kiertämään :)

  • Reply Raija lauantai, 22 kesäkuun, 2019 at 13:29

   Rodoksella on hyvä tarjonta retkistä. Kaupungin satamasta voi kysellä meriretkiä lähistön saarille eli Symille, Tilokselle ja Halkille. Me on vuokrattu auto ja tutkittu saari läpikotaisin.

 • Reply Fia-Lina / Tie-matkablogi maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 09:18

  Kreikan tietämykseni rajoittuu Rodokseen ja siitäkin matkasta on jo noin 10 vuotta. Hania ja tuo Parga kiinnostaisi näistä ehdottomasti! Täytyy pitää mielessä jos joskus tie Kreikkaan käy :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 16:58

   Pidä mielessä! :) Kreikka voi yllättää positiivisesti :)

 • Reply Sandra / Terveiset päiväntasaajalta maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 10:50

  Oon näistä käynyt vaan Rhodoksella ja se kyllä tarjosi siihen hätään meille kaiken tarvittavan :) Hyvää ruokaa, aurinkoa sekä hieman nähtävääkin :) Lemppari mulla on Santorini!!! :) Se on uskomaton paikka :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 16:58

   Ää mun on pakko päästä joskus Santorinille <3

 • Reply katerinastravel maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 13:31

  Oma lempparini on Kreetan lisäksi Santorini. Muutenkin Kyklaadit viehättävät ja toivon, että yhtenä päivänä mentäisiin saarihyppelemään. Dodekanesia on myös kiva saariryhmä, sieltä lempparini on ehdottomasti Karpathos. Kosin ja Rodoksen olen kokenut liian turistirysiksi.
  Kreetalta löytyy kaikkea eri ikäisille ja eri porukoissa nähtäviksi ja koettaviksi. Omat suosikkini ovat Hanian ja Rethymnonin kaupunki, Falassarnan ranta, Baloksen laivaretki ja idylliset kylät meren rannalla joihin monet turistit eivät ole löytäneet. Lisää Kreikan matkoista voi käydä lukemassa blogistani. Tulevasta kesästä alkaen vuokraan myös lomataloa Hanian rannikolta, yhteystiedot löytyvät myös blogistani.

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:04

   Kreikassa on tosiaan vaikka mitä! :)

 • Reply Heidi / Fiiliksiä & hetkiä maanantai, 9 tammikuun, 2017 at 20:38

  Kreikassa olen käynyt vain 80-luvun loppupuolella Lefkaksella, joka oli silloin turismin alkuaskeliaan ottavaa seutua. Kreetasta olen kuullut paljon hyvää, mutten ole sitten kuitenkaan saanut aikaiseksi mennä sinnekään lomalle :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:06

   Kuulostaa mahtavalta! Lefkas ja turismin ensiaskeleet – mä luulen että mun ikäisille sellaiset kohteet on aika vähissä enää :)

 • Reply Paula - Viinilaakson viemää tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 00:38

  Muut näistä on käytynä paitsi Parga. Se kieltämättä näyttää kuvien perusteella kivalle kylälle. Mieleenpainuvin kohde Kreikassa on minulle ollut Skopelos ja Ionissos. Skiathos oli myös kiva mutta paljon kiireisempi kuin kaksi ensimmäistä. Näissä jotenkin tuntui, että näki sitä oikeaa Kreikkaa eikä vaan turisteja. Harmi, että niihin ei ole oikein helppoja kulkuyhteyksiä eli ei voi lentää suoraan.

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:06

   Skopelos ja Ionissos kyllä kiinnostaisivat! Ne on tosiaankin jäänyt vähän huonojen kulkuyhteyksien takia muiden varjoon :/

   • Reply Anuliia maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 14:36

    Sorry mutta pakko kysyä….mikä tai missä on Ionissos. Luulen tuntevani Kreikan lähes läpikotaisin mutta tuosta saaresta en ole kuullut.

   • Reply Raija maanantai, 2 maaliskuun, 2020 at 09:55

    Missähän päin tuo Inonissos on ? En ole koskaan edes kuullut tuosta. Noin 50 saarta käyty mutta tuolla ei.

  • Reply Raija tiistai, 30 heinäkuun, 2019 at 16:31

   Skopeloksesta pidin minäkin, samoin Skiathos on kiva. Siellä asuimme mutta kävimme myös Skopeloksella.

 • Reply reissaaja1 tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 09:59

  Aikoinaan tuli säästöbudjetilla vietettyä kaksi viikkoa Rodoksella, viikon jälkeen olisimme voineet lähteä Suomeen takaisin. Jos tykkää bilettää, niin mikä ettei. Rannat kivineen eivät ole kaikkein kivoimpia. Hania taasen on myös mukava kaupunkivisiitin kohde, jos muuten on jossakin rannan kylistä majoittuneena. Bussit kulkevat mainiosti saarella.

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:09

   Rodos on myös tosiaan hyvä juhlimispaikka – itse en juhlia hae lomaltani mutta sinne kannattaa tosiaan suunnata shoppailun ja juhlimisen perässä :) Kreetalla kulkee kyllä hyvin bussit, siitä suuri plussa!

   • Reply Raija tiistai, 30 heinäkuun, 2019 at 16:32

    Pefkos muutama kilometri etelään Lindoksesta on sopivan rauhallinen ja leppoisa kylä. Erittäin hyvä ranta.

  • Reply Raija maanantai, 6 tammikuun, 2020 at 10:10

   Eteläisellä Rodoksella on tosi kivoja kyliä ja kunnon uimarantoja. Ollaan oltu useita kertoja Pefkosissa joka on Lindoksesta muutama Kilsa etelään. Kreikan paras ranta missä olen ollut ja olen kyllä reissannut lähes viidelläkymmenellä saarella ja myös mantereella.

  • Reply Raija lauantai, 15 helmikuun, 2020 at 19:09

   Rodos on paljon muuta kuin se Rodoksen kaupunki . Kaupunkiin menee just bilettävät ja se ankea alue jolla on paljon hotelleja on saanut nimen hotellin…..tti.
   Eteläosassa saarta on kivoja paikkoja, ihania rantoja jne.

 • Reply Outi tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 11:39

  Kreikka on ollut itselläni pitkään unholassa. Mielikuva valmiista pakettimatkoista ja aurinkotuoleista ei ole helpottanut yhtään kohteen painumista syvemmälle unholaan. Mutta lähiaikoina se on alkanut taas kiinnostamaan, kun olen ymmärtänyt, että onhan maa niin paljon muutakin kuin 90-luvun valmismatkat. Tuo Parga erityisesti kiinnostaisi!

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:09

   Kreikka on todellakin paljon muuta! :) Valmismatkoja tehdään sinne edelleen paljon mutta valmismatkatkin ovat muuttaneet muotoaan aika paljon siitä 90-luvusta. Suosittelen, Kreikka on ihana paikka<3

   • Reply Anuliia maanantai, 30 syyskuun, 2019 at 14:41

    Ns pakettimatkat ovat todellakin ihan muuta kuin mitä ammoisina aikoina. AM ei järjestä enää nykyään edes sitä tervetulotilaisuutta ainakaan Pargassa. Oppaat tulevat toki jonain ajankohtana hotellille ,etupäässä myytävien retkien takia. Pakettimatkat etuna on mielestäni se että joku on etukäteen tarkistanut hotellit ja luokitellut ne. Jos otat majoituksen netistä ,saattaa tulla ylläreitä.

 • Reply Pirkko / Meriharakka tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 17:30

  Vietimme jo joskus Kreetalla viikon, mutta haluaisin palata sinne vielä joskus, tuonne Hanian/Plataniaksen alueelle, ajatuksena käydä Spinalongalla. Katson siitä kertovan televisiosarjan joku vuosi sitten ja oli sen verran vaikuttava, että kun ymmärsin, että saarella voi käydä, niin haluaisin ehdottomasti joskus vielä päästä sinne!

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:10

   Spinalongalle lähtisin myös ehdottomasti seuraavalla kerralla! :) Kreetalla on niin paljon nähtää ja lähellä vaikka mitä, siellä saisi vietettyä enemmänkin aikaa!

 • Reply Merja / Merjan matkassa tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 21:35

  Tämä oli hyvä kooste. Rodos ja Kreeta ovat tuttuja entuudestaan. Kreetan reissu on paremmin muistissa, kun siellä on viimesimmäksi käyty. Rodoksen reissusta on yli 20 vuotta (oho!), sinne tekisi mieli mennä uudestaan muistoja verestämään. Kreikkalainen ruoka on niin hyvää :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:11

   Siinähän on tovi vierähtänyt jos Rodoksesta on 20 vuotta! :D Olisi mielenkiintoista tietää kuinka paljon paikka on muuttunut tuossa ajassa!

 • Reply Mika / Lähtöportti tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 22:48

  Mainio idea ottaa useampi Kreikan kohde samaan postaukseen! Mun mielestä Kreikka on aina hyvä idea. Olen käynyt Ateenassa, Karpathoksella, Lefkaksella, Kreetalla ja Zakinthoksella. Lefkakselta oli helppo tehdä autolla päiväretki Pargaan ja upealtahan Pargassa näytti. Kreetalla majailtiin pari viikkoa Kato Staloksessa, josta käsin tehtiin paljon retkiä. Haniasta tykkäsin, Platanias oli liian turistirysähtänyt mun makuun. Pidin paljon niin Karpathoksesta, Lefkaksesta kuin Zakinthoksestakin, mutta koska Kreikassa on niin paljon eri saaria, tuskin palaan niihin takaisin. Kreeta sen sijaan on niin suuri ja mielenkiintoinen, että uusi matka sinne on jo melkein suunnitteilla :)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:13

   Kreikka on aina hyvä idea! :) Platanias oli kyllä vähäsen turistirysähtänyt – semmoinen kohde itselle mihin ehkä joskus lähtisi uudelleen VAIN helpolle hotellilomalle pelkästään akkuja lataamaan. Mutta ehkä en sillekään tällä hetkellä :) Kiva että uusi matka on Kreetalle suunnitteilla! Lueskelen sitten sun blogista kokemuksia :)

 • Reply Johanna Hulda tiistai, 10 tammikuun, 2017 at 23:25

  Kreikassa olen käynyt Kreetalla ja yöpynyt juurikin Plataniaksessa joskus teini-ikäisenä. Sieltä käsin kolusimme saarta järjestetyillä retkillä ja vuokra-autolla, mikä oli tosi hyvä. Itse kyllä tykkäsin paikasta kovasti, oltiin liikenteessä juurikin koko perheen voimin ja mummukin oli muistaakseni mukana. :D Kreikan kohteista olen haaveillut Santorinista, mutta kyllähän mille vaan noista saarista voisi lähteä ihan jo pelkästään ruoan ja rantojen takia. Mulle jäi vähän epäselväksi että miksi haluaisit puolihoidon Plataniaksessa, vaikka ravintoloita riittää?

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:14

   Ravintoloita riittää mutta jostain syystä meidän kohdalle osui enemmän sellaisia ”nääh”-ravintoloita :D Jos menisin Plataniakseen uudestaan, lähtisin pelkästään sinne sellaiselle akkujenlatauslomalle enkä poistuisi minnekään.

 • Reply Terhi / Muru Mou keskiviikko, 11 tammikuun, 2017 at 01:21

  Oih, Kreikka on niin monipuolinen matkailumaa, että siellä ei ole vain yhtä parasta – mun mielestä kaikki kohteet siellä on parhaita! Tai no, Plataniaksen erinomaisuutta en ole koskaan ymmärtänyt, sillä minusta se on vain pelkkä turistirysä :D Olen käynyt kaikissa näissä mainitsemissasi kohteissa (+Lefkas, Lesbos, Korfu, Santorini, ja koko Kreeta – jolla suosikkini on Hersonissos), ja tykkään näistä eniten Pargasta.
  Puoli- tai täysihoitoa en missään nimessä ottaisi Kreikassa (edes Plataniaksessa), sillä on se ruoka oikeissa ravintoloissa kuitenkin parempaa. Turistikohteissa usein vain täytyy ottaa hieman selvää niistä erinomaisista ravintoloista, mutta se on pieni vaiva!
  Olen asunut Pargassa viisi kuukautta, ja voin sanoa, että vaikka isoja yökerhoja ei siellä olekaan, niin yöelämää kyllä löytyy! Ja voi pojat, miten villiä sellaista :D

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:16

   Siis ehdottomasti jos jaksaa ottaa selvää ravintoloista hyvin etukäteen niin ei kannata ottaa puolihoitoa! :) Meille Platanias oli vain enemmän sellainen ”nääh”-ravintolakokemuksien kanssa (jumituttiin sitten siihen yhteen samaan ravintolaan useaan otteeseen) että sen takia ottaisin puolihoidon ja lataisin vain akkujani :D Aijaa! Parga ei siis näyttänyt vielä meille tuota yöelämäänsä, kiva tietää että sieltä voi sellaistakin löytää! :D

 • Reply Heidi / Maailman äärellä keskiviikko, 11 tammikuun, 2017 at 10:04

  Olipa hauska postaus. Viime talvena itse juuri pähkäilin, minne Kreikan saarelle lähtisin. Näistä esittelemistäsi valitsisin varmaankin Pargan. Ennestään tuttu oli vain Rodos, jossa kävin joskus pikkulikkana äidin ja isän kanssa. Se minun viime talven pähkäilyn tulos oli yhdistelmä Naksos + Koufonisia ja oli aivan mielettömän ihania molemmat! Suosittelen <3 . (Itse sain tämän vinkin matkamessuilta.)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:18

   Matkamessut on onneksi taas pian! Mä meen niin koluamaan sieltä uusia vinkkejä Kreikkaan :)

 • Reply Anna | Tämä matka -blogi torstai, 12 tammikuun, 2017 at 07:41

  Jos nyt näistä pitäisi valita, niin Hania. MUTTA… Jos on Kreetalla, niin itse valitsisin tukikohdaksi Rethimnonin. Jotenkin se viehätti sitten kuitenkin enemmän. Osin ehkäpä siksi, että meillä oli niin upea hotelli keskeltä vanhaa kaupunkia.

  Kirjoittelin itse jutun Kreetan lomakohteista, joita tuli kierrettyä viikossa autolla melko monta. Jutussa mielipiteitäni seuraavista kohteista: Hania, Kotsifoun rotko, Plakias, Rethimnon ja Vamosin perinnekylä

  Jos jotain kiinnostaa, niin löytyy täältä : http://www.tamamatka.fi/akkilahto-kreetalle/

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:19

   Tuo sinun postaus on kyllä hyvä! :) Joskus haluan kyllä Kreetalle takaisin mutta lähtisin tosiaankin kiertämään paikkoja, ehdottomasti!

  • Reply Raija tiistai, 30 heinäkuun, 2019 at 16:35

   Vamosissa eli siinä perinnekylässä olen ollut viikon ryhmän mukana. Ajankohta oli maaliskuun loppupuoli. Kiva kokemus oli todella. Meillä oli erikoisohjelma tuolla matkalla.

 • Reply Ella - Matkalla kaiken aikaa torstai, 12 tammikuun, 2017 at 07:57

  Kiitos vinkeistä! Oon käynyt ainoastaan Korfulla, kun yhdistettiin se Albanian reissuun. Jotenkin ajatellut, että Kreikkaan ehtii sitten vanhempana :D

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:19

   Albaniaan haluaisin! :) Se olisi kyllä helppo yhdistää Kofrun kanssa.

 • Reply Asko Leppilampi torstai, 12 tammikuun, 2017 at 16:56

  Oikein hyvä kooste, josta suuri kiitos! Heräsi taas matkakuume Kreikkaan. Talteen menee sivusi.
  Näiden palautteiden antamisen hyvä puoli on hyvien vinkkien lisäksi se, että muistaa missä on käynyt ja mistä matkakertomus laittamatta sivulle. Tulee tosin kovat ajat, kun kerää kaikki kasaan :-)
  Olemme käyneet monessa paikassa Kreikassa ja ehdoton suosikkimme on Santoriini. Se on yksi kauneimpia saaria maailmassa. Pakkohan tässä on luvata, että laitan oman matkakertomukseni sinne. Se löytyy viikon lähiaikoina sivulta http://askoleppilampi.blogspot.fi

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:20

   Santorinilla en ole käynyt mutta joskus haluan siellä todellakin käydä! :)

 • Reply Hanneli/ duunireissaaja torstai, 12 tammikuun, 2017 at 18:29

  Olen käynyt näistä vain Kreetalla 15 vuotta sitten. Platanias oli jo silloin turistinen. Haniasta tykkäsin. Kierrettiin kaverin kanssa saarta paikallisbusseilla, se oli varsin hauskaa puuhaa.

  Parga oli tosi lähellä päätyä ensi kesän roadtripin kohteeksi. Lopulta koko matkakohde vaihtui toiselle puolen Eurooppaa, eli Portugaliin. Mutta joku päivä vielä on Pargankin vuoro.

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:20

   Ehkä siis joskus vielä päädytte Pargaan! :) Se on kyllä kiva kohde!

 • Reply Lotta | Watia.fi torstai, 12 tammikuun, 2017 at 20:18

  En ole koskaan käynyt Kreikassa, mutta oon sun kanssa samaa mieltä, Hania ja Parga kuulostavat omaan korvaani mielenkiintoisimmilta. Hyvä opas! Aivan varmasti tulee vielä Kreikkaan matkustettua. Aion kyllä käydä myös ehdottomasti Ateenassa, mutta sitten sieltä voisi jatkaa eteenpäin. :-)

  • Reply miraorvokki lauantai, 14 tammikuun, 2017 at 17:21

   Ateenassa pitäisi myös käydä! Olisi kiva yhdistää Ateena ja sitten joku saarireissu samaan pakettiin :)

 • Reply Susanna sunnuntai, 15 tammikuun, 2017 at 23:24

  Kreikansaarista olen tykännyt Mykonoksesta, jossa kävin viime keväänä risteilyllä. Myös Santorini, Zakynthos, Kefalonia ja Korfu kiinnostaa

 • Reply Raija perjantai, 5 heinäkuun, 2019 at 09:44

  Kreikassa on lomailtu sekä saarilla että viime aikoina mantereen Pargassa. Pakko todeta että Parga vei kyllä sydämeni. Sinne palataan vuosittain. Yksi tai kaksi reissua tulee tehtyä. Toukokuu ja syyskuu ovat itselle sopivampia ajankohtia. Keskellä kesää saattaa olla tosi kuumaa.,

 • Reply Raija tiistai, 6 elokuun, 2019 at 00:21

  Noin 50 saarta käyty. Nyt sitten vaan suunta on mantereelle. Ilokseni huomasin tänään että Pargaan voi varata suoraan myös kolme viikkoa. Sen teen. Myös neljä on mahdollinen , muttei käy meille. Kunhan nyt ensin tekee tämän syksyn reissun, sitten vaan varaamaan pidempää ensi vuoden lomaa.

 • Reply Raija maanantai, 9 syyskuun, 2019 at 00:54

  Pargassa oli nyt syyskuun ekalla viikolla tosi kuumaa. Hotelli on onneksi muualla kuin ytimessä. Vuodesta toiseen Pargaan palaavia on suhteellisen runsaasti. Nyt kun tämän guide reissu on tehty, viimeistään tammikuussa uutta matkaa vaan varaamaan ja vähintään kaksi viikkoa. On ihana ottaa rennosti Pargan kauniissa maisemissa , ystävällisten pargalaisten palveltavana.

 • Reply Raija lauantai, 15 helmikuun, 2020 at 19:09

  Rodos on paljon muuta kuin se Rodoksen kaupunki . Kaupunkiin menee just bilettävät ja se ankea alue jolla on paljon hotelleja on saanut nimen hotellin…..tti.
  Eteläosassa saarta on kivoja paikkoja, ihania rantoja jne.

 • Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  UA-58281549-1