Suomen suurin matkablogiyhteisö

Ravintolasuositus Kreetalla – Symposium Platanias

Kevät lähestyy kovaa vauhtia, talven lomat on jo varattu, ehkä jopa käytetty. On siis jo aika siirtyä pikkuhiljaa kohti kevättä ja tulevia lomia. Itse olen se henkilö joka suuntaa Euroopan lämpöön keväisin ja kesäisin, kaukokohteet kolutaan sitten talvisin. Aloitin kesäkohteiden muistelemisen ja mieleeni hiipi ihana ravintola Symposium Kreetan Plataniaksessa, josta haluan jakaa pienen riemun muillekin Plataniakseen joskus eksyville.

Pääydimme vahingossa Plataniaksen lomakylään

Nappasimme muutama syksy takaperin äkkilähdön Kreetan Haniaan. Ystävälläni ja minulla oli hirmuinen matkakuume, emmekä kaivanneet muuta kuin rusketusta pintaan ja hyvää ruokaa bonukseksi. Äkkilähdön hinta oli vain 270€ per henkilö sisältäen lennot, majan ja lentokenttäkuljetuksen, eipä siinä siis kauaa mietitty kun oli jo reissu varattuna viikon päähän Kreetalle. Pieni re-search tosin olisi ollut paikallaan, sillä löysimme pian itsemme Kreetalta mutta emme Haniasta vaan Hanian vieressä sijaitsevasta lomakylästä, Plataniaksesta. Siinä sitten koettiin pientä naurua ja kauhua kun tajusimme mitä ollaan varattu.

Platanias on pieni kylä joka sijaitsee 10 kilometriä Haniasta länteen ja on kesällä vilkkaampi lomakylä. Platanias jakautuu ylä- ja alakylään, joista löytyy matkailijalle tarvittavat palvelut, myös Hanian kaupunkiin pääsee kätevästi ja edullisesti paikallisbussilla, miksei taksillakin. Koska olimme tulleet hakemaan matkaltamme vain aurinkoa ja ruokaa, päätimme ottaa selvää Plataniaksen ravintolatarjonnasta. Löysimmekin yhden ravintolan johon ihastuimme niin että kävimme siellä syömässä NELJÄ kertaa viikon lomamme aikana, mitäs sitä hyvää vaihtamaan?

Paikka: Ravintola Symposium, Platanias 730 14, Kreikka

1-DSC_1286

Täydellinen kreetalainen salaatti Symposiumissa

Mielestäni Kreikassa on pakko syödä vain kreikkalaista ruokaa. En haluaisi koskea muihin annoksiin kun niitä saa pilvin pimein Suomestakin. Kävelimme moneen otteeseen pitkin Plataniaksen katuja ja tutkimme ruokalistoja, eikä mikään tuntunut meille juuri siltä omalta jutulta. Etsintä jatkui niin kauan kunnes osuimme Symposium-nimisen ravintolan kohdalle, joka näytti kivan kodikkaalta ja siistiltä – eivätkä terassilla syövien ihmisten annoksen yhtään sen pahemmilta. Lounasajan testiin pääsi kreetalainen salaatti, joka oli mielestämme aivan täydellistä. Kreikkalaiseen salaattiin verrattuna kreetalaisessa versiossa on lisäksi esimerkiksi näitä: kreetalaista juustoa, keitettyä perunaa, kreetan korppua ja anjovista. Me tutustuimme Symposiumissa herkulliseen kreetalaiseen ja kreikkalaiseen ruokaan mutta Symposiumista saa myös esimerkiksi pastaa ja kunnon pihviä.

1-DSC_0908-001

Ystävällinen henkilökunta ja hyvä viini kruunaa illallisen

Emme jättäneet Symposiumissa käyntejä pelkkään lounaaseen vaan kävimme ravintolassa myös illallistamassa. Ravintolahenkilökunta oli erittäin ystävällistä ja taisivat jo loman loppuakohden muistaa kaksi suomalaista tyttöä, jotka eivät saa tarpeekseen Symposiumin ruoasta. Viimeisenä iltana saimme mukaamme pullot ravintolan omaa, täydellistä balsamicoa jota olimme tarjoilijalle kehuneet.

Ravintolaruoan lisäksi hyvä viini on minulle illallisella tärkeä asia. Apeliaan on tullut törmättyä Kreetalla useaan otteeseen ja mikä helpotus olikaan kun viinilista kätki sisäänsä muutakin kuin Apeliaa. Ravintolan henkilökunta esitteli hyvin perustietoja viinistä ja he uskalsivat suositella erikoisempiakin kreikkalaisia vaihtoehtoja. Täydellinen suositus siis hyvää ruokaa etsiville matkalaisille, niin ystävyksille kuin pariskunnille jotka löytävät tiensä Plataniakseen. Ravintolan hintataso on hieman edullisempi kuin Suomessa.
1-DSC_0947 1-DSC_1287

Onko sinulle koskaan käynyt niin että ihastut lomallasi yhteen ravintolaan, mihin olet palannut lomaviikolla aina uudelleen?

Psst! Seuraa meikäläistä ja blogia myös:

IG: @miraorvokki

Twitter: @miraorvokki

Facebook: @pondekengissa

Blogit.fi: Pöndekengissä

Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Sandra perjantai, tammikuu 6, 2017 at 22:12

  Ihanan näköistä! Mulla on niin ikävä kreikkalaista ruokaa!!

  • Reply miraorvokki lauantai, tammikuu 7, 2017 at 10:41

   Kreikkalainen ruoka on kyllä parasta <3

 • Reply katerinastravel lauantai, tammikuu 7, 2017 at 17:09

  Symposium on mukava ravintola, jossa olen käynyt useasti vielä asuessani Kreetalla vuosia sitten. Plataniaksen oma suosikkini on ehdottomasti Sonio Beach Restaurant, jossa vietän lomani aikana useamman päivän ja illan <3

  • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 10:41

   Oi! Kreetalla asuminen olisi varmasti mainiota – mun rahat varmaan kyllä kuluis Symposiumiin :D Jos joskus eksyy uudelleen Kreetalle pitääkin testata tuota Sonio Beachia! :)

 • Reply Janni / Lentopelko lauantai, tammikuu 7, 2017 at 21:22

  Nam mitä ruokakuvia, tällasia postauksia on ihana tulla lukemaan (kuolaamaan). Me ihastuttiin Montenegrossa Zabljakissa yhteen ravintolaan, yhtenäkin päivänä käytiin siellä kolme kertaa. Ja kerran seuraavana. Ja seuraavana.. :D ois siellä pikkukylässä muutama muukin ravintola ollut, osassa käytiinkin, mutta mitäs sitä parasta vaihtamaan. :D

  • Reply Janni / Lentopelko sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 09:48

   Hups kun on tullutkin epäselvä kommentti, ei me siis kolmena päivänä siellä kolmea kertaa käyty, seuraavina vaan kerran. :D

   • Reply miraorvokki sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 10:42

    Haha! Näin siinä välillä käy kommentoidessa että vähän sanat sekoilee! Mm, Montenegro on kyllä ihana maa ja se hintataso on sellainen ettei haittaa ravintoloissa ravaaminen :) Tosiaan, mitäs sitä parasta vaihtamaan :D

 • Reply Kati / Lähinnä Kauempana sunnuntai, tammikuu 8, 2017 at 15:47

  Olen käynyt joskus vuoooosia sitten Plataniaksessa. En yhtään muista, oliko ravintolaa silloin. Aika ihana henkilökunta, kun antoi teille Balsamicot lahjaksi.

  Ja tosiaan kreikkalainen ruoka… ah! Tykkään! Ja Kreikasta muutenkin. :) Ensimmäinen kunnon ulkomaanmatkakin oli lapsena Kreetalle, Agios Nikolaokseen. Ehkä se sieltä kumpuaa.

  • Reply miraorvokki lauantai, tammikuu 14, 2017 at 16:52

   Ehkä se tosiaankin kumpuaa sieltä lapsuudesta! :) Kreikka on kyllä ihana! Oon aivan heikkona kreikkalaiseen ruokaan.<3

  Leave a Reply

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.